Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gianmario's Kookhoekje: Ricotta taart met chocolade (Valentijnrecept)

 Regiobutton_gr_kookhoekje_2

Nieuwjaarsreceptie 040109 155  14 februari is wereldwijd de dag van de verliefden

  De weg naar het hart van geliefde moet je plaveien met chocola. Als je hem of haar met onderstaand chocoladedessert niet kan verleiden, geef het dan niet op. Het is de moeite waard om het bij je geliefde te blijven proberen. Maar eerst wil ik je het verhaal van Sint-Valentijn vertellen. Vooreerst hoop ik dat het voor jullie niet nieuw is dat 14 februari wereldwijd de dag van de verliefden is, want dan is het de naamdag van Valentijn. Wie was die Valentijn nu eigenlijk?

Gianmario Monachesi1 Valentino werd geboren in Terni, een stad in Umbrié in 175 na Christus. Hij wijdde zijn hele leven aan de katholieke kerk en in 197 na Christus werd hij bisschop van Terni. Zijn naam is voor eeuwig verbonden aan de liefde omdat hij de eerste geestelijke was die het huwelijk tussen een heidense legionair en een Christen meisje bezegelde. Valentino werd op handen gedragen door de bevolking. Maar toch ontsnapte hij niet aan de vervolging die keizer Aureliano voerde tegen alle Christenen. Hij werd gevangen genomen en doodgemarteld. Om rellen te vermijden werd hij vlug begraven aan de tweede mijlpaal van de Via Aurelia. Maar z'n trouwe volgelingen vonden de plaats waar hij begraven lag en brachten zijn lichaam terug naar Terni waar hij vandaag nog steeds begraven ligt. Valentijn werd doodgemarteld op 14 februari 273. Vandaar dat deze dag tot op vandaag wereldwijd herdacht wordt als de dag van de liefde.

Ricotta taart met chocolade - Ingrediënten voor de taart
600 gr ricotta 
9 eierdooiers                                                                                                                                                             5 5 eiwitten                                                                                                                                            
 70 gr boter
200 cl. room                                                                                                             
100 gr. bloem                                                   
100 gr. rozijnen

Ingrediënten voor garnituur
100 gr. suiker
 1 ei
100 gr boter
100 gr. zwarte chocolade

Ricotta_taart Bereiding
Meng de boter met de eierdooiers met de ricotta en de suiker. Als je de ricota met de mixer eventjes opklopt wordt hij romiger. Voeg langzaam de tot schuim opgeklopte eiwitten toe, daarna de room en tenslotte de bloem en de rozijnen. Giet het geheel in een beboterde bakvorm en bak ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven aan 180°C. Maak ondertussen de garnituur door alle ingrediënten daarvoor te mengen in een pan. Zet de pan op het vuur en laat enkele minuten doorkoken. Blijf roeren tot je een gladde, chocolade beslag hebt.
Als de taart klaar is kan je ze bestrijken met de garnituur en verder versieren naar keuze.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011278d9655228a4 Listed below are links to weblogs that reference Gianmario's Kookhoekje: Ricotta taart met chocolade (Valentijnrecept):

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!