Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

15 maart: Wandelvereniging Heikneuters organiseert Matentocht

De Maten 1 Na de organisatie van de Nationale Wandeldag, overigens succesvol, wandelen de Heikneuters naar hun volgende activiteit: de Matentocht.

Op zondag 15 maart is iedereen welkom, ook niet-leden, vanaf 8 uur tot 15 uur aan het Sint-Jozefinstituut voor een wandeldag in hartje natuur want het parcours ligt grotendeels in natuurgebied De Maten. Afstanden: 5-8-12-16 en 20 km. 

(Foto: Belgin Özgünes)


 Het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk, Hasseltweg 383, plaats van vertrek tussen 8 uur en 15 uur

Grotere kaart weergeven  

Wilt u graag uw verenigingsactiviteiten op deze blog zien verschijnen? Mail me!

Postpersoneel staakt maar hoofdpostkantoor Genk blijft open

De_Post_Genk_016    Het hoofdpostkantoor in Genk blijft open tijdens de drie stakingsdagen van het postpersoneel (Foto's: Belgin Özgünes)  

 De_Post_Genk_014                                                                                                                                                   Terwijl het postpersoneel verspreid over drie actiedagen het werk neerlegt, besluiten de bedienden van het hoofdkantoor, gelegen op de Dieplaan, niet te staken. Volgens een bediende, die ik deze morgen aansprak, werd vrijdag door De Post in een vergadering medegedeeld dat de staking hen niet aanging. "Ja, dat klopt", zei de bediende resoluut. "Wij staken niet omdat het op maandag 2 maart een actiedag is voor de facteurs, op dinsdag 3 maart komt het personeel van de sorteercentra in actie en op woensdag 4 maart leggen de transporteurs van De Post het werk neer, aldus de bediende.

Blijkbaar zijn de ordewoorden en de juiste informatie voor het voeren van een driedaagse actie niet tot ieder personeelslid van De Post geraakt of spelen er andere factoren mee? Raar, want één van de eisen die op de betoging, aanstaande maandag 2 maart in Brussel, meegedragen zal worden is dat de ontmanteling van het kantorennetwerk moet stopgezet worden. Een bizarre situatie alleszins. 


Klik hier voor een gerelateerd artikel over de 3-daagse staking van het postpersoneel 'De Post staakt volgende week drie dagen op rij'. Klik hier voor het artikel 'De postbodes van Genk'


Heeft u nieuws te melden? Laat het me weten!        

Genk uit de oude doos: Sint-Jansziekenhuis

Sint-Janskliniek   Het Sint-Jansziekenhuis Weg naar As 50 (Fotobron)

Katholieke Hogeschool Limburg   Vandaag is in dit gebouw de Katholieke Hogeschool Limburg Media en Design Academie gehuisvest (Foto: Belgin Özgünes) 

1 maart: vzw AIF organiseert multicultureel vrouwenfeest

Aif vrouwen 2    Foto's: Belgin Özgünes 

V.z.w. AIF, een multiculturele federatie van zelforganisaties, organiseert op zondag 1 maart, een week voor de Internationale Vrouwendag, voor de eerste maal in haar bestaan een multicultureel vrouwenfeest. Andere jaren nam vzw UDI, in samenwerking met AFI Winterslag en AFI Waterschei, het voortouw en organiseerde een eerder Italiaans getint vrouwenfeest. Om hierin verandering te brengen slaan de zes aangesloten vrouwenverenigingen van AIF de handen in elkaar en nodigen alle meisjes en vrouwen vanaf 16 jaar uit op een multicultureel vrouwenfeest. Multiculturele workshops en hapjes zorgen voor de nodige sfeer. Het feest start om 14u. en eindigt om 18u. in de Vennestraat 98. Inkom aan de kassa is 3 euro. Kaarten in voorverkoop (1 euro) zijn nog steeds te verkrijgen bij volgende contactpersonen en vrouwenverenigingen:

Aif vrouwen 1 - Al Kawthar (Marokkaanse vrouwen) Latifa Ait Bahaouidder 0485/15 48 80

- vzw Kapit Bisig (Filippijnse vrouwen) Marilou Mian 0496/83 56 57

- Spaanse vrouwengroep: Trudi Plantaz 0495/33 70 31

- vzw UDI (Italiaanse en andere nationaliteiten) Lori Pasqualoni 0479/30 44 41

- vzw THSB (Nepalese vrouwen) Gurung Mina 0485/79 08 10

vzw ACA (Portugese vrouwen) Fatima  Viseu 0473/33 50 37

 

 

Wilt u graag uw activiteiten op deze blog aankondigen? Mail me! 

Beloften KRC Genk verliezen nipt tegen KV Mechelen

Beloften01    Kapitein Geurden Maxim aan de aftrap van de wedstrijd (Foto's: KRC Genk)

Beloften KRC Genk - KV Mechelen 12 Beloften KRC Genk - KV Mechelen 04 

Beloften KRC Genk - KV Mechelen 05 De beloften van KRC Genk verspeelden gisterenavond in de allerlaatste minuut 3 punten tegen KV Mechelen. Op speeldag 24 won middenmoter KV Mechelen met 1-2 tegen KRC. Slaat de vermoeidheid toe bij leider KRC of is de uitdaging verdwenen en hiermee de concentratie door de grote puntenkloof met de andere ploegen? In ieder geval staan er nog 10 wedstrijden op het programma en loopt de competitie nog tot 15 mei. Dus: voetbalkopje erbij houden.


Beloften KRC Genk - KV Mechelen 01_1  Bezoeker Vermeire veegde de 0-0 in de 53ste minuut van het bord, maar Genkenaar Demarteau zette de bordjes gelijk in de 71'. Invaller en later matchwinnaar, Nzuzi-Makuso scoorde in de 89', op de valreep, de winninggoal voor KV Mechelen. Het was diezelfde Nzuzi-Makuso Tchotcho die een minuut later van het veld werd gestuurd wegens 2 gele kaarten. Maar toen was de match reeds gespeeld. Op 6 maart spelen de KRC beloften uit tegen Dender. Later meer in een voorbeschouwing.   

Lees verder

28 februari Muay-thai Genk: Thai- & kickboxing A-Gala

Affiche-female-fights-28-fe  

8_juli_2008_042 Muay-thai Genk, de Genkse thai- en kickboxingclub, organiseert op zaterdagavond 28 februari 'The night of fightingworld II'. Een A-Gala met wedstrijden waar geen schouderklopjes of cadeautjes worden uitgedeeld. En het wordt zeker geen ordinaire avondtraining, maar wedstrijden met als inzet de Vlaamse- en wereldtitel thai- en kickboxing voor vrouwen. Mieke Papy van Muay-thai Genk en Jackeline Guaman van de thai-club Siam-ni vechten om de Vlaamse titel en de Genkse wereldkampioene Claudia Fontebasso (foto links) verdedigt haar titel tegen Titiana Van Polanen uit Nederland. In voorwedstrijden van deze twee belangrijke wedstrijden van Mieke en Claudia komen nog andere Muay-thai'ers in de ring tegen Belgische en internationale kick- en thaiboxers. Een avond met punch! (Foto: Belgin Özgünes)


 Promofilmpje Muay-thai Genk

'The night of fightingworld II'
Datum: Zaterdag 28 Februari
Zaal open: 17h00 -  aanvang: 18h00
Voorverkoop: € 20 - kassa: € 25  
Locatie: Feestzaal steelfactory
Adres: stalenstraat 148 – 3600 Genk
Info: 0032(0)474/91 60 07
Voor meer informatie klik hier  

Wilt u graag uw activiteiten op deze blog? Laat het me weten!

Foto van de week: gezin Gregoire-Coeymans

Flanders in the Air Gezin Gregoire-Coeymans1     Kristof, Nicole, Bart en Maarten winnen het 'Flanders From the Air' koffietafelboek en zijn er ontzettend blij mee (Foto's: Belgin Özgünes)  

Flanders%20in%20the%20Air%20008 In december 2008 kon je deelnemen aan een wedstrijd op deze blog. Inzet: het koffietafelboek 'Flanders From the Air'. Het gezin Gregoire-Coeymans uit Zwartberg wint dit prachtige luchtfotoboek en is er ontzettend blij mee. Vader Bart bladert, samen met z'n gezin, in het boek en stopt even bij de foto van de Cristal Arena, het stadion van KRC Genk. "Mooie foto", zeggen ze eensgezind. "Ja, we gaan er veel in kijken", laten de jongens van het gezin, Kristof en Maarten, weten. Moeder Nicole is het er volledig mee eens. Een boek dat zeker niet mag ontbreken in je boekenkast! Bestellen kan via deze website.

Met de fiets op de bus? De Lijn zoekt proefpersonen

2908008%20027

Bus Met de fiets op de bus? Toekomstmuziek of natte droom want vervoermaatschappij De Lijn zoekt uit of het praktisch haalbaar is. Vanaf 30 maart tot 31 mei start De Lijn op lijn 1, de rit Hasselt-Genk, een test om te kijken of het kan en zoekt hiervoor proefpersonen. Lijn 1 rijdt in de buurt van het domein van Bokrijk en vele toeristische fietsroutes en mikt met de fietsbussen dan ook op toeristen.

De proefpersonen krijgen een 'opdracht' mee en noteren alles wat ze tegenkomen tijdens hun testrit(ten): reacties van medereizigers, hoe het instappen en het vastmaken van de fiets gebeurt en andere, mogelijke problemen. Achteraf wordt samen met de proefpersonen een vragenlijst ingevuld, ter evaluatie van de test. 

Wie z'n bijdrage wilt leveren aan dit toch vooruitstrevend project, kan zich aanmelden op het telefoonnummer 070 220 200. 



Foto's: Belgin Özgünes 

Gezocht: vrijwilligers voor de paddenoverzetactie

Paddenoverzetactie%20250209%20002 

Paddenoverzetactie%20250209%20046 Paddenoverzetactie%20250209%20004  

Paddenoverzetactie%20250209%20044


Opzij, opzij, opzij, voor de padden in de Hoogzij! In Genk vinden vanaf de maanden februari tot april op verschillende plaatsen manuele paddenoverzetacties plaats. De maand februari is dé maand dat er van alles begint te bewegen in de natuur. De winter is grotendeels achter de rug en de lente is in zicht. Zonder agenda op zak weten de padden dat het moment aangebroken is om elkaars gezelschap op te zoeken. Het moment om hun winterbedje te laten voor wat het is en zich te verplaatsen naar hun paringsplaatsen. Deze verplaatsing noemt men de padden- of amfibieëntrek. 

Opdat de padden levend en wel hun liefdesnestje bereiken zijn er hulpmiddelen en mensenhanden nodig. Hou je van de natuur en haar bewoners en wil je samen met andere vrijwilligers een handje helpen met de paddenoverzetactie? Neem dan contact op met vzw Heempark, Hoogzij 7 in Genk. Surf naar de website van het Heempark en lees alles over het fenomeen van de paddentrek. Klik hier voor het overzetschema van de Hoogzij.

Paddenoverzetactie%20250209%20045 De 5 overzetplaatsen in Genk: 

Hoogzij: manuele overzetactie in combinatie met 2 tunnels.
Meeuwerstraat/Peerdsmeer: de straat is afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.
Smeilstraat: manuele overzetactie.
Emiel Van Dorenlaan: manuele overzetactie. Kuilenstraat: manuele overzetactie




Paddenoverzetactie%20250209%20033 

Voor info en contact: Milieu- en Natuurcentrum Heempark, Hoogzij 7, 3600 Genk
Tel.: 089/65 46 15

Foto's: Belgin Özgünes

Wilt u een activiteit op deze blog aankondigen? Contacteer me! 

Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 24

Regiobutton_gr_voetbal_2 

Kevin De Bruyne 3  

 Aanstaande donderdag, om 19u.30, spelen de beloften van KRC Genk thuis tegen KV Mechelen. In principe een wedstrijd waarin leider Genk geen punten mag laten liggen want de Mechelaars staan in de rangschikking op plaats 8 en dit met een achterstand van maar liefst 27 punten. In de heenwedstrijd (klikken) van de lopende competitie won  KRC trouwens met 1-3 tegen 'les malinois'. Kevin De Bruyne (foto rechts) nam de drie Genkse doelpunten voor z'n rekening en scoorde zelfs een zuivere hattrick. (Foto's: Dirk Vandebergh)

Uitslagen Speeldag  23

19/02/2009  Moeskroen − KRC Genk       0 - 2
20/02/2009  Bergen  − KSV Roeselare     3 - 0
20/02/2009  KV Mechelen - FC Dender     3 - 0
20/02/2009  Germ.Beerschot − AA Gent   1 - 0
20/02/2009  Cl.Brugge − VC Westerlo      3 - 0
23/02/2009  RSC Charleroi −KV Kortrijk   4 - 4
23/02/2009  SC Lokeren − Cercle Brugge 0 - 0
23/02/2009  Zulte Waregem − FC Tubeke 4 - 1
23/02/2009  Standard Luik  −  Anderlecht

Beloften17


Speeldag  24

26/02/2009  KSV Roeselare  − Lokeren
26/02/2009  KRC Genk  −  KV Mechelen
27/02/2009   R.AEC Bergen  − RSC Charleroi
27/02/2009   Cercle Brugge  − Standard Luik
27/02/2009   RSC Anderlecht  − Moeskroen
27/02/2009   VC Westerlo -  Zulte Waregem
27/02/2009   FC Tubeke   −  FC Dender 

  2/03/2009   KSV Roeselare  −  Cl.Brugge
  2/03/2009   AA Gent  − SC Lokeren O.VL.
  2/03/2009   KV Kortrijk  −  Germ.Beerschot 

 

 

Rangschikking

1 KRC Genk              23    19    1    3   73  24   49    58
2 Zulte Waregem       21    12    2    7   41  44   -3    38
3 Exc.Moeskroen       20    12    0    8   37  24   13    36
4 R.AEC Bergen         22    12    0  10   47  30  17     36
5 Germ.Beerschot      21    10    4   7   38   32   6     34

8 KV Mechelen           22    10   1   11   38  42  -4     31

Klik hier voor de website van KRC Genk, hier voor een gerelateerd artikel en hier voor meer sport- en voetbalnieuws.  

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!