Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"

Regiobutton_gr_gemeenteraad_2_2   

130808_cyclisten,  6a00d8341c782453ef01053654bf49970b-800wi   

 Q Park Stadsplein      Foto: Belgin Özgünes 

Oppositiepartij PROgenk wil tijdens de gemeenteraadszitting van 19 februari (deze avond) inpikken op agendapunt 14. In dit punt wordt aan de zitting gevraagd om een verhuurovereenkomst van 55 ondergrondse parkeerplaatsen aan Q-Park goed te keuren. Het betreft de parkeergarage gelegen onder het stadhuis. De huurovereenkomst zou lopen over een periode van 25 jaar en dit aan een jaarlijkse huurprijs van 13.750 euro.

14. Afsluiten huurovereenkomst m.b.t. een gedeelte van ondergrondse parkeergarage
stadhuis Genk met Q-PARK BELGIUM nv.
Er wordt goedkeuring gevraagd aan de raad voor het afsluiten van een huurovereenkomst
voor de verhuur van 55 ondergrondse parkeerplaatsen van de stadhuisparking aan QPARK
BELGIUM nv voor een jaarlijkse huurprijs van 13.750,00 EUR, aangepast aan het
gezondheidsindex der consumptieprijzen.

Voor de partij PROgenk is het voorstel onaanvaardbaar en onbegrijpelijk. Ze wenst daarentegen dat deze  parkeerplaatsen 'op overschot' gratis ter beschikking gesteld worden aan de Genkenaren. Hierbij wordt spontaan gedacht aan de gebruikers van de stads- en bibliotheekdiensten en de studenten van de muziekacademie.

PROgenk gemeenteraadslid Patrick Uminski legt uit waarom: “Deze parkingplaatsen zijn indertijd met belastinggeld van de Genkenaar gebouwd. Nu gaat men deze parkingplaatsen voor 68 eurocent per parkingplaats per dag ‘wegschenken’ aan Q-park. Diezelfde Genkenaar mag dan zijn ‘eigen’ parkingplaats huren voor 1,20 euro/uur van Q-park. Dat is een bedrag van minstens x 10 per dag! Dit contract kan Q-park jaarlijks 187.000 euro (*) opleveren. Aan deze overeenkomst heeft de Genkenaar helemaal niets. Terwijl goed bestuur net dient te vertrekken vanuit het standpunt “wat zit erin voor de Genkenaar”. Nogmaals onbegrijpelijk. Vandaar dat wij ons afvragen of het hier niet om een sponsorcontract gaat tussen Stad Genk en zijn privépartner Q-park. Waarbij voor alle duidelijkheid onze Stad de sponsor is!”, aldus Patrick Uminski.  (*) aan een dagtarief van 10,00euro

Reacties pro en contra zijn welkom!

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168870933970c Listed below are links to weblogs that reference PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein" :

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!