Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

05/03 COALFACE Gallery: 'Ça commence aujourd'hui' (docufilm)

456c050e  

Coalface_210209_005 In COALFACE Gallery in Winterslag loopt momenteel de fototentoonstelling "Cité 3" van fotograaf Carl Uytterhaegen (foto). De fotograaf volgde jarenlang een 13-koppig gezin uit het Noord-Franse mijnstadje Auchel waar armoede en werkloosheid hand in hand gaan. In het kader van deze tentoonstelling vertoont vzw Het Vervolg in COALFACE Gallery de Franse docufilm 'Ça commence aujourd'hui' van regisseur Bertrand Tavernier. In 'Ça commence aujourd'hui' vind je enigzins parallel lopende gelijkenissen met de foto-expo "Cité 3". Zo diept regisseur Tavenier enkele personages en situaties uit waaronder dat van Daniel Lefebre (Phillippe Torreton), een onderwijzer van een lagere school in Noord-Frankrijk. Lefebre, een ietwat idealistische mijnwerkerszoon, toetst de troosteloze en triestige toestand waarin zijn kinderen zich bevinden, komende uit de laagste sociale klasse. Ook krijgen de bureaucratische instellingen een sneer in z'n gevecht voor een betere leven voor de met armoede, incest, drugs en geweld geconfronteerde kinderen. Een zeer realistische film die ons doet stilstaan bij de uitzichtloosheid van de steeds aanzwellende vierde wereld, ook bij ons.    

 'Ça commence aujourd'hui': website (Frankrijk 1999, Bertrand Tavernier, 117 min)

Wanneer: donderdag 5 maart om 20u.
Locatie: COALFACE gallery - Vennestraat 127 - 3600 Genk
Inkom: gratis     

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168a15885970c Listed below are links to weblogs that reference 05/03 COALFACE Gallery: 'Ça commence aujourd'hui' (docufilm):

ReactiesLaat een reactie achter


Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!