Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Genkenaar Bart Achten op de foto met Angus Young van AC/DC

Bart Achten en Agnus Young 280209     Angus Young weet Bartje Achten wel te appreciëren en steekt z'n duim in de lucht (Foto: Bart Achten) 

Hoe Genkenaar Bart Achten, Bartje voor de vrienden, het doet blijft een raadsel maar z'n zoveelste scalp heeft ie op zak: hij wist afgelopen zaterdag zowel de handtekening van Angus Young áls de handtekening van Angus' oudere broer Malcolm, van de rockband AC/DC, te bemachtigen. AC/DC, eeuwenlang meedraaiend in de rockscène, zette op zondag 1 maart een uitverkocht Antwerps Sportpaleis in vuur en vlam. 

Maar Bartje zou Bartje niet zijn wanneer hij niet op de foto zou staan met Angus Young, gitaarvirtuoos en boegbeeld van de rockband. Bartje met de zoveelste bekendheid, de zoveelste 'verovering', op de foto. Een prestatie. 

 Angus Young in een sublieme gitaarsolo en een stripact tijdens het concert van zondag 1 maart in het Antwerps Sportpaleis 

De 2de concertdag van AC/DC, op dinsdag 3 maart, is geannuleerd vanwege ziekte van één van de bandleden. Bart Achten in een telefonisch onderhoud: "ja, zanger Brian Johnson zou grieperig zijn en daarom werd het concert afgelast", aldus AC/DC-fan Bart. Dit bericht werd nog niet bevestigd.     

Klik hier voor de website van Bart Achten en hier voor een gerelateerd artikel. 

Ondernemersatelier geeft infosessie aan werkzoekenden

Rina Marzo Ondernemersatelier Ondernemersatelier, het atelier dat werkzoekenden op weg helpt bij het uitbouwen van een zelfstandig beroep, organiseert een vrijblijvende infosessie op dinsdag 17 maart.

Wanneer: 14.00 uur
Plaats: Zaveldries 31, 3600 Genk
Tel.: 089/ 77 81 25 of mail naar info@ondernemersatelier.be
Website Ondernemersatelier 

Klik hier voor een gerelateerd artikel. (Foto: Belgin Özgünes) 

Postbetoging kleurt Brussel (een sfeerbeeld)

Poststaking_Brussel_020309_060          Foto's: Belgin Özgünes 

Brussel kleurde op maandag 2 maart rood, groen en blauw. Tweeduizend personeelsleden van De Post trokken met vlaggen, trommels, spandoeken, fluitjes, bommetjes en veel lawaai door de Brusselse boulevards en dit onder impuls van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront. Dit front vertegenwoordigd de drie grootste vakbonden: ABVV, ACV en ACLVB. Uit alle uithoeken van België kwamen de stakende postbodes en bedienden afgezakt, ook uit Genk. De non-stop herstructurering, reeds enkele jaren door De Post ingezet, de afbouw van het kantorennetwerk en de uitholling van het statuut van de postbode zet kwaad bloed bij de personeelsleden. Een sfeerbeeld van de betoging:

Poststaking_Brussel_020309_037 Poststaking_Brussel_020309_085  

Poststaking_Brussel_020309_048 Poststaking_Brussel_020309_028  

Poststaking_Brussel_020309_087 Poststaking_Brussel_020309_039 

Poststaking_Brussel_020309_027  

Lees verder

Foto van de week: het postpersoneel in staking

Stakingspikket%20Post%20Genk%20020309%20002         Deze foto werd van zondag op maandagmorgen 2 maart aan het postkantoor van Genk genomen van het stakingspikket aanwezig. Van links naar rechts: Lode, Belgin 'Bieke', Theo, linksachteraan Max en Toine. 

Afb0013 Een ingestuurde foto, waarvoor dank! Uitleg overbodig. 

Reacties zijn welkom! 

Multicultureel vrouwenfeest vzw AIF groot succes (een sfeerbeeld)

Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20038    Foto's: Belgin Özgünes (klikken op de foto's om ze te vergroten) 

Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20069 Dat de dames van de 6 vrouwenverenigingen, aangesloten bij vzw AIF, meer kunnen dan alleen maar mooi wezen bewezen ze vandaag op de eerste editie van hun multicultureel vrouwenfeest. Aan Maria Garcia van vzw AIF vraag ik naar het aantal aanwezige vrouwen: "ik schat dat zo'n 120 à 130 vrouwen voorbij de kassa passeerden, maar er zijn er reeds veel naar huis", zegt Maria, zichtbaar blij met dit succes. 

Volgens de aanwezige dames kwam ik veel te laat op het feest en had ik het mooiste en het beste gemist, maar wat ik ervan oppikte kon m'n mening niet doen veranderen: dit feest was top.

Italiaanse, Spaanse, Portugese, Marokkaanse, Filipijnse, Nepalese en Bhutanese vrouwen dansten een soort van line dance op Zuid-Europese muziek en zelfs een swing op z'n Marokkaans zag ik voorbij m'n lens zweven. 


Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20061 De hapjes en de koekjes, de gezellige tafeltjes met lachende vrouwengezichten van verschillende nationaliteiten zaten kris kras door elkaar.

"Ja, we zijn allemaal verschillend, maar toch gelijk. We moeten iedereen in z'n waarde laten. Met of zonder hoofddoek, we zijn allemaal gelijk", zegt Trudi Plantaz van de Spaanse vrouwengroep uit Houthalen. Lori Pasqualoni (foto hierboven) van vzw UDI zegt nagenoeg hetzelfde en voegt hier nog aan toe dat "hun multiculturele feest vandaag bewezen heeft dat alle culturen gerust naast en met elkaar kunnen samenleven, zonder grenzen en dit op alle gebied".

Lori: "we hebben samen een zeer mooi feest georganiseerd, elkaar aangevuld, zonder wrevel. Als dit geen bewijs is dat we met elkaar kunnen omgaan, ongeacht de culturele achtergrond, dan weet ik het ook niet", besluit Lori. Een sfeerbeeld:


Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20013 Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20006  

Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20040    Van links naar rechts: Marilou S. Mian (Fillipijnse), Trudi Plantaz (Spaanse), Latifa Ait Bahaouidder (Marokkaanse), Christina Pradhan (Nepalese), Gurung Mina (Bhutanese) en Purja Pun Rita (Nepalese) van de verschillende vrouwenverenigingen

Lees verder

05/03 COALFACE Gallery: 'Ça commence aujourd'hui' (docufilm)

456c050e  

Coalface_210209_005 In COALFACE Gallery in Winterslag loopt momenteel de fototentoonstelling "Cité 3" van fotograaf Carl Uytterhaegen (foto). De fotograaf volgde jarenlang een 13-koppig gezin uit het Noord-Franse mijnstadje Auchel waar armoede en werkloosheid hand in hand gaan. In het kader van deze tentoonstelling vertoont vzw Het Vervolg in COALFACE Gallery de Franse docufilm 'Ça commence aujourd'hui' van regisseur Bertrand Tavernier. In 'Ça commence aujourd'hui' vind je enigzins parallel lopende gelijkenissen met de foto-expo "Cité 3". Zo diept regisseur Tavenier enkele personages en situaties uit waaronder dat van Daniel Lefebre (Phillippe Torreton), een onderwijzer van een lagere school in Noord-Frankrijk. Lefebre, een ietwat idealistische mijnwerkerszoon, toetst de troosteloze en triestige toestand waarin zijn kinderen zich bevinden, komende uit de laagste sociale klasse. Ook krijgen de bureaucratische instellingen een sneer in z'n gevecht voor een betere leven voor de met armoede, incest, drugs en geweld geconfronteerde kinderen. Een zeer realistische film die ons doet stilstaan bij de uitzichtloosheid van de steeds aanzwellende vierde wereld, ook bij ons.    

 'Ça commence aujourd'hui': website (Frankrijk 1999, Bertrand Tavernier, 117 min)

Wanneer: donderdag 5 maart om 20u.
Locatie: COALFACE gallery - Vennestraat 127 - 3600 Genk
Inkom: gratis     

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!