Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ondernemersatelier geeft infosessie aan werkzoekenden

Rina Marzo Ondernemersatelier Ondernemersatelier, het atelier dat werkzoekenden op weg helpt bij het uitbouwen van een zelfstandig beroep, organiseert een vrijblijvende infosessie op dinsdag 17 maart.

Wanneer: 14.00 uur
Plaats: Zaveldries 31, 3600 Genk
Tel.: 089/ 77 81 25 of mail naar info@ondernemersatelier.be
Website Ondernemersatelier 

Klik hier voor een gerelateerd artikel. (Foto: Belgin Özgünes) 

Multicultureel vrouwenfeest vzw AIF groot succes (een sfeerbeeld)

Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20038    Foto's: Belgin Özgünes (klikken op de foto's om ze te vergroten) 

Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20069 Dat de dames van de 6 vrouwenverenigingen, aangesloten bij vzw AIF, meer kunnen dan alleen maar mooi wezen bewezen ze vandaag op de eerste editie van hun multicultureel vrouwenfeest. Aan Maria Garcia van vzw AIF vraag ik naar het aantal aanwezige vrouwen: "ik schat dat zo'n 120 à 130 vrouwen voorbij de kassa passeerden, maar er zijn er reeds veel naar huis", zegt Maria, zichtbaar blij met dit succes. 

Volgens de aanwezige dames kwam ik veel te laat op het feest en had ik het mooiste en het beste gemist, maar wat ik ervan oppikte kon m'n mening niet doen veranderen: dit feest was top.

Italiaanse, Spaanse, Portugese, Marokkaanse, Filipijnse, Nepalese en Bhutanese vrouwen dansten een soort van line dance op Zuid-Europese muziek en zelfs een swing op z'n Marokkaans zag ik voorbij m'n lens zweven. 


Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20061 De hapjes en de koekjes, de gezellige tafeltjes met lachende vrouwengezichten van verschillende nationaliteiten zaten kris kras door elkaar.

"Ja, we zijn allemaal verschillend, maar toch gelijk. We moeten iedereen in z'n waarde laten. Met of zonder hoofddoek, we zijn allemaal gelijk", zegt Trudi Plantaz van de Spaanse vrouwengroep uit Houthalen. Lori Pasqualoni (foto hierboven) van vzw UDI zegt nagenoeg hetzelfde en voegt hier nog aan toe dat "hun multiculturele feest vandaag bewezen heeft dat alle culturen gerust naast en met elkaar kunnen samenleven, zonder grenzen en dit op alle gebied".

Lori: "we hebben samen een zeer mooi feest georganiseerd, elkaar aangevuld, zonder wrevel. Als dit geen bewijs is dat we met elkaar kunnen omgaan, ongeacht de culturele achtergrond, dan weet ik het ook niet", besluit Lori. Een sfeerbeeld:


Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20013 Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20006  

Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20040    Van links naar rechts: Marilou S. Mian (Fillipijnse), Trudi Plantaz (Spaanse), Latifa Ait Bahaouidder (Marokkaanse), Christina Pradhan (Nepalese), Gurung Mina (Bhutanese) en Purja Pun Rita (Nepalese) van de verschillende vrouwenverenigingen

Lees verder

15 maart: Wandelvereniging Heikneuters organiseert Matentocht

De Maten 1 Na de organisatie van de Nationale Wandeldag, overigens succesvol, wandelen de Heikneuters naar hun volgende activiteit: de Matentocht.

Op zondag 15 maart is iedereen welkom, ook niet-leden, vanaf 8 uur tot 15 uur aan het Sint-Jozefinstituut voor een wandeldag in hartje natuur want het parcours ligt grotendeels in natuurgebied De Maten. Afstanden: 5-8-12-16 en 20 km. 

(Foto: Belgin Özgünes)


 Het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk, Hasseltweg 383, plaats van vertrek tussen 8 uur en 15 uur

Grotere kaart weergeven  

Wilt u graag uw verenigingsactiviteiten op deze blog zien verschijnen? Mail me!

1 maart: vzw AIF organiseert multicultureel vrouwenfeest

Aif vrouwen 2    Foto's: Belgin Özgünes 

V.z.w. AIF, een multiculturele federatie van zelforganisaties, organiseert op zondag 1 maart, een week voor de Internationale Vrouwendag, voor de eerste maal in haar bestaan een multicultureel vrouwenfeest. Andere jaren nam vzw UDI, in samenwerking met AFI Winterslag en AFI Waterschei, het voortouw en organiseerde een eerder Italiaans getint vrouwenfeest. Om hierin verandering te brengen slaan de zes aangesloten vrouwenverenigingen van AIF de handen in elkaar en nodigen alle meisjes en vrouwen vanaf 16 jaar uit op een multicultureel vrouwenfeest. Multiculturele workshops en hapjes zorgen voor de nodige sfeer. Het feest start om 14u. en eindigt om 18u. in de Vennestraat 98. Inkom aan de kassa is 3 euro. Kaarten in voorverkoop (1 euro) zijn nog steeds te verkrijgen bij volgende contactpersonen en vrouwenverenigingen:

Aif vrouwen 1 - Al Kawthar (Marokkaanse vrouwen) Latifa Ait Bahaouidder 0485/15 48 80

- vzw Kapit Bisig (Filippijnse vrouwen) Marilou Mian 0496/83 56 57

- Spaanse vrouwengroep: Trudi Plantaz 0495/33 70 31

- vzw UDI (Italiaanse en andere nationaliteiten) Lori Pasqualoni 0479/30 44 41

- vzw THSB (Nepalese vrouwen) Gurung Mina 0485/79 08 10

vzw ACA (Portugese vrouwen) Fatima  Viseu 0473/33 50 37

 

 

Wilt u graag uw activiteiten op deze blog aankondigen? Mail me! 

28 februari Muay-thai Genk: Thai- & kickboxing A-Gala

Affiche-female-fights-28-fe  

8_juli_2008_042 Muay-thai Genk, de Genkse thai- en kickboxingclub, organiseert op zaterdagavond 28 februari 'The night of fightingworld II'. Een A-Gala met wedstrijden waar geen schouderklopjes of cadeautjes worden uitgedeeld. En het wordt zeker geen ordinaire avondtraining, maar wedstrijden met als inzet de Vlaamse- en wereldtitel thai- en kickboxing voor vrouwen. Mieke Papy van Muay-thai Genk en Jackeline Guaman van de thai-club Siam-ni vechten om de Vlaamse titel en de Genkse wereldkampioene Claudia Fontebasso (foto links) verdedigt haar titel tegen Titiana Van Polanen uit Nederland. In voorwedstrijden van deze twee belangrijke wedstrijden van Mieke en Claudia komen nog andere Muay-thai'ers in de ring tegen Belgische en internationale kick- en thaiboxers. Een avond met punch! (Foto: Belgin Özgünes)


 Promofilmpje Muay-thai Genk

'The night of fightingworld II'
Datum: Zaterdag 28 Februari
Zaal open: 17h00 -  aanvang: 18h00
Voorverkoop: € 20 - kassa: € 25  
Locatie: Feestzaal steelfactory
Adres: stalenstraat 148 – 3600 Genk
Info: 0032(0)474/91 60 07
Voor meer informatie klik hier  

Wilt u graag uw activiteiten op deze blog? Laat het me weten!

Met de fiets op de bus? De Lijn zoekt proefpersonen

2908008%20027

Bus Met de fiets op de bus? Toekomstmuziek of natte droom want vervoermaatschappij De Lijn zoekt uit of het praktisch haalbaar is. Vanaf 30 maart tot 31 mei start De Lijn op lijn 1, de rit Hasselt-Genk, een test om te kijken of het kan en zoekt hiervoor proefpersonen. Lijn 1 rijdt in de buurt van het domein van Bokrijk en vele toeristische fietsroutes en mikt met de fietsbussen dan ook op toeristen.

De proefpersonen krijgen een 'opdracht' mee en noteren alles wat ze tegenkomen tijdens hun testrit(ten): reacties van medereizigers, hoe het instappen en het vastmaken van de fiets gebeurt en andere, mogelijke problemen. Achteraf wordt samen met de proefpersonen een vragenlijst ingevuld, ter evaluatie van de test. 

Wie z'n bijdrage wilt leveren aan dit toch vooruitstrevend project, kan zich aanmelden op het telefoonnummer 070 220 200. Foto's: Belgin Özgünes 

Gezocht: vrijwilligers voor de paddenoverzetactie

Paddenoverzetactie%20250209%20002 

Paddenoverzetactie%20250209%20046 Paddenoverzetactie%20250209%20004  

Paddenoverzetactie%20250209%20044


Opzij, opzij, opzij, voor de padden in de Hoogzij! In Genk vinden vanaf de maanden februari tot april op verschillende plaatsen manuele paddenoverzetacties plaats. De maand februari is dé maand dat er van alles begint te bewegen in de natuur. De winter is grotendeels achter de rug en de lente is in zicht. Zonder agenda op zak weten de padden dat het moment aangebroken is om elkaars gezelschap op te zoeken. Het moment om hun winterbedje te laten voor wat het is en zich te verplaatsen naar hun paringsplaatsen. Deze verplaatsing noemt men de padden- of amfibieëntrek. 

Opdat de padden levend en wel hun liefdesnestje bereiken zijn er hulpmiddelen en mensenhanden nodig. Hou je van de natuur en haar bewoners en wil je samen met andere vrijwilligers een handje helpen met de paddenoverzetactie? Neem dan contact op met vzw Heempark, Hoogzij 7 in Genk. Surf naar de website van het Heempark en lees alles over het fenomeen van de paddentrek. Klik hier voor het overzetschema van de Hoogzij.

Paddenoverzetactie%20250209%20045 De 5 overzetplaatsen in Genk: 

Hoogzij: manuele overzetactie in combinatie met 2 tunnels.
Meeuwerstraat/Peerdsmeer: de straat is afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.
Smeilstraat: manuele overzetactie.
Emiel Van Dorenlaan: manuele overzetactie. Kuilenstraat: manuele overzetactie
Paddenoverzetactie%20250209%20033 

Voor info en contact: Milieu- en Natuurcentrum Heempark, Hoogzij 7, 3600 Genk
Tel.: 089/65 46 15

Foto's: Belgin Özgünes

Wilt u een activiteit op deze blog aankondigen? Contacteer me! 

Genkse brandweermannen lopen steunmarathon voor collega's zoontje

 Brandweer Genk1     Foto's: Belgin Özgünes

 Brandweer Genk                                                                                                                                           De brandweermannen van Genk zijn zich duchtig aan het voorbereiden op het lopen van de marathon van Antwerpen op 26 april. Die dag primeert niet de sportieve uitdaging, maar is geldelijke steun voor het zieke zoontje van hun collega, Jan Machiels (10), minstens even belangrijk. Met z'n 22 zijn ze, de brandblussers die de eindmeet willen halen. Voor 5 van hen mag de 42,195 km km lange steunmarathon geen al te groot obstakel vormen daar ze in het verleden deze afstand reeds liepen, maar voor de 17 anderen is het koffiedik kijken.


Door het lopen van de marathon in Antwerpen hopen de brandweermannen financiële steun te verwerven voor hun collega's zoontje Jan die aan de ziekte van Duchenne lijdt en momenteel in een rolstoel zit. Deze steun zal gebruikt worden voor noodzakelijke verbouwingswerken in het huis van hun collega, zodat het voor Jan makkelijker wonen wordt. Wil je meer  weten over de solidaire daad van de brandweermannen van Genk? Of wil je Jan steunen via een ludieke actie door het raden van de gemiddelde aankomsttijden van de brandweermannen? Klik dan op deze link en je maakt kans op het winnen van een prijs. Doen!

21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"

Coalface_210209_042      Karen Wyckmans van v.z.w. Het Vervolg en fotograaf Carl Uytterhaegen

Coalface_210209_010 Coalface_210209_009

Coalface_210209_006 Ik wist dat er na de succesvolle foto-expo “ШАХТАРІ” (mijnwerkers) een nieuwe tentoonstelling zou volgen in de Coalface Gallery en repte me deze week naar de Vennestraat voor enkele fotoshoots. Noem het geluk, maar ik mocht er kennismaken met de fotograaf van de nieuwe foto-expo, Carl Uytterhaegen. Ik vond hem met boor, meetlat en potlood in de handen, duchtig aan het rekenen en boren. Maar hij was niet alleen. Ook Karen Wyckmans, medewerkster van v.z.w. Het Vervolg, hielp bij de opbouw van de tentoonstelling. Ik nam dan ook foto's van beiden. De fotograaf die gefotografeerd wordt ... waarom niet.

Coalface_210209_005 

Coalface, de fotogalerij gelegen in de Vennestraat, opent vanaf zaterdag 21 februari tot en met 26 april de nieuwe fototentoonstelling "Cité 3" van fotograaf Carl Uytterhaegen (1944). Uytterhaegen, ere-docent Fotografie aan de Hogeschool Gent (1972–2000) en aan het Hoger St. Lucas Instituut Brussel (1971–1977), doceerde aan de nieuwe garde Belgische fotografen waaronder Carl De Keyzer en Dirk Braeckman. In het documentair werk "Cité 3" volgt Carl Uytterhaegen, in twee periodes, het gezin Lecointe met elf kinderen, uit het Noord-Franse mijnstadje Auchel. 

Lees verder

22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26

Jeugdcentrum Rondpunt 26 De vereniging ONS Genk, uit de startblokken sinds januari 2009, heeft in het weekend een film in petto voor de Genkse jeugd. Welke film vertoond zal worden bepalen de jongeren zelf want via een poll op de website www.onsgenk.be krijgen ze de kans om hun filmkeuze aan te klikken. Op het menu staan American History X, Super Size Me en Fahrenheit 9/11. (Foto: Belgin Özgünes)

Wanneer: zondag 22 februari
Aanvang: 15.00u-17.00u
Plaats: Jeugdcentrum Rondpunt 26, Europalaan
Inkom: gratis

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!