Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

30/11 Limburghal: uitreiking geboortepremie en tweedehandsbeurs

Baby_cristina_febr_2008 Baby Cristina Corsini, geboren op 17 februari 2008 (Foto: gezin Corsini-Zangari)

De halfjaarlijkse uitreiking van de geboortepremie loopt dit jaar parallel met de tweejaarlijkse tweedehandsbeurs georganiseerd door de Gezinsbond van Groot Genk. Plaats van het gebeuren is de Limburghal aan de Jaarbeurslaan. Op de beurs worden door 120 standhouders baby-en kinderkledij, speelgoed en allerlei spulletjes voor de babyuitzet te koop aangeboden. De toegang is gratis. 

Lees verder

Populaire babynamen in Genk

Babyontheblog_gr_31_2_2

Statistieken zijn enerzijds saai en anderzijds leuk, zeker wanneer ze niet stroken met de plaatselijke situatie. Zo geeft de Dienst Statistiek en Economische Informatie van de Federale Overheidsdienst Economie aan dat in 2007 in Limburg Lore (61) en Wout (63) de meest gekozen namen zijn voor mama's en papa's nieuwe borelingen, maar Genk zou Genk niet zijn wanneer we niet afweken van deze trend.

Lees verder

Hoe zou het zijn met ... baby Cristina?

Cristina_ziekenhuis1 Cristina Corsini werd geboren op 19 februari 2008

Bijna 7 maanden geleden, op 19 februari, werd baby Cristina Corsini geboren (hier klikken). Hoe zou het zijn met Cristina, de kleine spruit met de lieve, broze vingertjes en teentjes? Mama Diana Zangari bezorgde me een foto van Cristina die elf dagen geleden genomen werd. "Cristina heeft reeds twee tandjes en is dolverliefd op haar papa Luciano", zegt Diana.

Lees verder

Baby Ilario Muroni

Babyontheblog_gr_31_2_2

Franca_tripodi_en_ilario Gianfranca Tripodi (48) met kleinzoon Ilario Muroni

Ilario Muroni is het tweede kleinkind van de uiterst trotse oma Gianfranca (Franca) Tripodi. Op 5 juni 2006 mocht ze reeds de kleine Kyano, het broertje van Ilario, in de armen sluiten. Franca woont in de Winterslagstraat in Genk en haar kleinkinderen betekenen alles voor haar.   

Lees verder

Baby Mathis Jacobs

Babyontheblog_gr_31_2_2

Img_0083 Mathis, een wonder.

Sinds zaterdagmiddag 28 juni, omstreeks 14u.35, is de wijk Kolderbos een boreling rijker: Mathis, het eerste kindje van Rob Jacobs en Sabrina Nastasi. Mathis zag het levenslicht in het Ziekenhuis Oost-Limburg en woog bij z'n geboorte 3.010 kg. De lengtemeter wees 48 cm aan.

Foto_02_07_048_3 Mathis, ontwapenend lief.

Vader Rob en moeder Sabrina ervaren de geboorte van Mathis zo: "als fiere ouders kunnen we nu genieten van onze gezonde zoon. Mathis, ons klein wonder, eet en slaapt goed. Hij is misschien wel klein maar wel al zeer krachtig", aldus de overgelukkige ouders.

En dat Mathis een wonder is heb ik zelf mogen vaststellen: een lieve, kleine mensenbaby van nauwelijks 17 dagen met een originele naam die me zal bijblijven. Proficiat, Rob en Sabrina!

Foto's: gezin Jacobs-Nastasi

Wilt u graag uw pasgeboren baby op deze blog? Contacteer me!   

Baby Bo Hamers

Babyontheblog_gr_31_2 

Bo_haemers_2 Bo Hamers

'Just Born' staat er op het kleine mutsje van Bo Hamers. En dat was Bo dan ook toen deze mooie foto van hem genomen werd op vrijdag 1 februari 2008 om 6u.45 's morgens. Bo woog 3,710 kg en mat 50 centimeter toen hij het levenslicht zag in het Ziekenhuis Sint-Jan (ZOL).

Vanaf dag 1 heeft deze knappe babyzoon, met blonde haartjes en blauwe oogjes, de harten gestolen van vader Freek Hamers (46) en moeder Heidi Kruppa (30). Bo is het 2de kindje van Freek en Heidi. Broer Robin, bijna 5, wacht vol ongeduld om samen met Bo de lego's en de speeldozen uit te proberen.    

Heeft u ook (een) leuke foto('s) van uw pasgeborene? Mail me en ik zet ze op deze babyblog!

Foto van de week: baby Cristina

Babyontheblog_gr_31

Cristina_ziekenhuis1Cristina, geboren op 19 februari 2008

Wat kan er mooier zijn dan een baby'tje van amper 5 weken oud? Vingertjes en teentjes die je nauwelijks durft aanraken, broos en roze, zo lief, zo onschuldig. En toch, allemaal hebben we die fase doorlopen, allemaal waren we ooit zo lief en om op te eten. 

Cristina zag het levenslicht op 19 februari en woog bij haar geboorte 3,150 kg en was ze 48,5 cm groot. Vandaag weegt ze bijna 4 kg en staat de lengtemeter reeds op 53 cm! Cristina's trotse ouders zijn Diana Zangari en Luciano Corsini. Diana: "ze is erg vinnig en alert en drinkt borstvoeding alsof ze uitgehongerd wordt! Ze is ontzettend lief en herkent de stem van Luciano en mij al erg goed. Ik ben benieuwd naar wat voor iemand ze zal worden." Diana vervolgt: "Luciano en ik hopen dat Cristina zich later inzet voor anderen." In ieder geval een nobele gedachtewens. Diana en Luciano, gefeliciteerd met jullie wondermooie baby!

Foto: gezin Corsini-Zangari

Heeft u ook mooie foto's van uw gezin of pasgeborene? Contacteer me en ik zet ze in een blog!

Foto van de week: zo'n 40 jaar geleden...

Babyontheblog_gr_31_2

Bij het doorbladeren van m'n foto-archief dacht ik terug aan m'n kindertijd. Je hebt zo van die momenten. Eén foto wil ik jullie niet onthouden: eentje uit de tijd dat stoffen pampers hun dienst bewezen en de woorden gsm en pc nog in de maak waren. Waar is de tijd naartoe?

Belgin_en_faroek_2 Links peuter Belgin met 'grote' broer Faroek en een verpleegster in crêche 'De Hummeltjes' te Hasselt ergens midden de jaren 60. (Klik op foto)   

Heeft u ook (een) leuke foto('s) uit uw kindertijd?  Mail ze me door met wat uitleg en ik zet ze op de blog!

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!