Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Foto van de week: het postpersoneel in staking

Stakingspikket%20Post%20Genk%20020309%20002         Deze foto werd van zondag op maandagmorgen 2 maart aan het postkantoor van Genk genomen van het stakingspikket aanwezig. Van links naar rechts: Lode, Belgin 'Bieke', Theo, linksachteraan Max en Toine. 

Afb0013 Een ingestuurde foto, waarvoor dank! Uitleg overbodig. 

Reacties zijn welkom! 

Foto van de week: gezin Gregoire-Coeymans

Flanders in the Air Gezin Gregoire-Coeymans1     Kristof, Nicole, Bart en Maarten winnen het 'Flanders From the Air' koffietafelboek en zijn er ontzettend blij mee (Foto's: Belgin Özgünes)  

Flanders%20in%20the%20Air%20008 In december 2008 kon je deelnemen aan een wedstrijd op deze blog. Inzet: het koffietafelboek 'Flanders From the Air'. Het gezin Gregoire-Coeymans uit Zwartberg wint dit prachtige luchtfotoboek en is er ontzettend blij mee. Vader Bart bladert, samen met z'n gezin, in het boek en stopt even bij de foto van de Cristal Arena, het stadion van KRC Genk. "Mooie foto", zeggen ze eensgezind. "Ja, we gaan er veel in kijken", laten de jongens van het gezin, Kristof en Maarten, weten. Moeder Nicole is het er volledig mee eens. Een boek dat zeker niet mag ontbreken in je boekenkast! Bestellen kan via deze website.

Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg

Kindercarnavalstoet 1 200209

Kindercarnavalstoet2 200209 Gisterenmiddag trok de grootste kindercarnavalstoet van Limburg door de straten van Genk. Voor 3333 kinderen van 12 verschillende Genkse scholen werden het onvergetelijke carnavalmomenten. Stipt om 13u.33 vertrok de carnavalstoet vanaf het Stadsplein met duizenden kinderen, verkleed, geschminkt en gewapend met confetti en andere gekleurde papiertjes. De kindercarnavalstoet wordt jaarlijks georganiseerd door de Dienst Jeugd Genk in samenwerking met de Genker stadscarnavalsvereniging ‘De orde der Spasbinken’ en de Genkse scholengemeenschap.

Deze foto's werden ingestuurd, waarvoor dank!

Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen

Nieuwjaarsreceptie__040109_087 Wie dacht dat voormalig minister van Justitie Jo Vandeurzen, na z'n ontslag in december 2008, politiekmoe en uitgeteld thuis zat te grienen, heeft het goed mis. Jo Vandeurzen komt langs de grote poort terug. En hoe!

De Genkse politicus mag dan wel in opspraak gekomen zijn door het dossier Fortis, zijn beslissing om zelf op te stappen heeft bij de bevolking sympathie opgewekt en bedeelt hem de rol van underdog toe, 'het slachtoffer van'. CD&V weet dit en heeft haar slogan 'tussen de mensen' letterlijk genomen.

Op de website van CD&V-Limburg kan je dan ook lezen dat Jo Vandeurzen op 7 juni, de Vlaamse en Europese verkiezingsdag, de Limburgse CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement zal trekken. Van een comeback gesproken! Klik hier voor een gerelateerd artikel. 

 

Foto: Belgin Özgünes 

Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs

DSCN1131  Niets dan blije gezichten op deze foto want Jo Vandueren (rechts), directeur van de Broederschool en Willy Buntinx, projectcoördinator, ontvingen vandaag in Brussel de 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs 2009. Foto: Willy Buntinx

Vandaag werd een delegatie van de Broederschool verwacht in Brussel in het Consciencegebouw (departement Onderwijs). Een toch wel speciale dag voor schooldirecteur Jo Vandueren en projectcoördinator Willy Buntinx, want beiden mochten uit handen van de v.z.w. Jeugd & Vrede de 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs 2009 in ontvangst nemen en dit in aanwezigheid van minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke.  

Klik hier voor een gerelateerd artikel. 

Foto van de week: perslunch stad Genk

Perslunch     De plaatselijke pers in aanwezigheid van burgemeester Jef Gabriels en het schepencollege (Foto: stad Genk)

Perslunch_040109_012      Foto's: Belgin Özgünes 

Perslunch_040109_007  Perslunch_040109_016  

Perslunch_040109_024  Deze middag werd de plaatselijke pers uitgenodigd op de jaarlijkse perslunch van de stad Genk. Plaats van ontmoeting: restaurant Mélange (klikken)gelegen aan de Hooiweg. Op de foto links Mark Bosmans en Inge Roest, uitbaters van restaurant Mélange). In aanwezigheid van burgemeester Jef Gabriels, het voltallige schepencollege en medewerkers van de communicatiedienst van de stad Genk kreeg de pers de gelegenheid om op een minder strakke manier vragen te stellen aan de burgemeester en aanwezige schepenen over het toekomstige stadsbeleid: over het bekomen van 'wijkbudgetten' voor het nieuwe project ter bevordering van het samenleven in de wijken (schepen Michaël Dhoore, bevoegd voor stads- en wijkontwikkeling) tot 'Genk gaat voor 100% groene stroom' (schepen Ali Çaglar, bevoegd voor openbare werken) en 'het perk voor overleden moslims op de begraafplaats te Waterschei' (schepen Geert Swartenbroekx, bevoegd voor integratie) of over 'het voordeel dat de stad Genk haalt uit de uitgifte van theauriebewijzen' (schepen Annita Laporte, bevoegd voor financiën) en 'acties van het gezondheidsplan voor de jaren 2008-2013' (schepen Wim Dries en Guido Vandebrouck, voorzitter van het OCMW). 

Perslunch_040109_003 Maar er werd ook gezorgd voor een luchtige noot: op de melodie van 'Tulpen uit Amsterdam' nam stadsbelleman Jempi Trippaers, tevens voorzitter van de Genkse persbond, gitaar en papier en begeleidde ons al zingend door z'n zelf ineengestoken tekst. Een sfeerbeeld:  

Perslunch_040109_026  Perslunch_040109_034  Perslunch%20040109%20036

Lees verder

Foto van de week: Jan Hoet wint prijs van de Gulle Lach

Jan Hoet (72), conservator en stichter van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK), ontving gisteren op het stadhuis de prijs van de Gulle Lach 2009. Hoet, ondertussen tot Ridder geslagen, wordt bij het Gulle Lach-lijstje van bekende Belgen toegevoegd. Op het lange lijstje kan je ondermeer Frieda van Wijck, René Swartenbroekx, Rik Torfs, Aimé Antheunis en Wilfried Martens terugvinden.

Voorzitter van de Genkse Confrérie van de Nationale Orde van de Gulle Lach, Danny Vandersmissen, overhandigde de oorkonde aan Jan Hoet. Klik hier (Radio 2) voor een reactie van voorzitter Vandersmissen en laureaat Jan Hoet over de toekenning van de prijs.

Jan_hoet Jan Hoet werd gisteren met gulle lach ontvangen tijdens de prijsuitreiking van de Gulle Lach 2009. Deze foto werd ingezonden, waarvoor dank!

   

Foto van de week: Genker Mijnwerkerskoor op bezoek in COALFACE Gallery

Mijnwerkerskoor_op_bezoek_coalfac_2

Dat de fototentoonstelling “ШАХТАРІ” (mijnwerkers) in de COALFACE Gallery in Winterslag veel bijval geniet kan je afleiden uit de vele bezoekers die ze tot nu over de vloer kreeg. Zelfs op de openingsavond op 29 november 2008 (klikken) werd het krap in de tentoonstellingsruimte. En door het organiseren van ondermeer een avond met de filmdocu "WORKINGMAN'S DEATH (klikken), het bezoek van de eerste generatie Limburgse Oekraïense mijnwerkers en het Genker Mijnwerkerskoor maken dat de fototentoonstelling “ШАХТАРІ” niet alleen een schot in de roos is, maar vertelt ook dat het mijnverleden nog stevig in de harten van de Genkenaren verankerd zit. 
Naar aanleiding van de Sint-Barbarafeesten werd het Genker Mijnwerkerskoor (klikken) uitgenodigd op 17 december 2008 in de COALFACE Gallery waar hen een receptie werd aangeboden. Jos Koniuszenko maakte enkele foto's van dit moment, waarvoor dank. De fototentoonstelling is nog te bezoeken tot en met zondag 8 februari. Inkom is gratis.

Mijnwerkerskoor_op_bezoek_coalfac_6 Mijnwerkerskoor_op_bezoek_coalfac_7

Mijnwerkerskoor_op_bezoek_coalfac_8 Mijnwerkerskoor_op_bezoek_coalfac_9

Mijnwerkerskoor_op_bezoek_coalfac_3 Mijnwerkerskoor_op_bezoek_coalfac_4

Mijnwerkerskoor_op_bezoek_coalfac_5

Wilt u graag foto's van uw verenigingsactiviteiten op deze blog? Contacteer me!

Foto van de week: Nieuwjaarsreceptie in de Kneippstraat

Eindejaarsviering_kneippstraat_004 Gastheer en gastvrouw Johny en Bernadette

Maak het mee: met een nieuwjaarsreceptie uitpakken op 31 december. Of vergis ik me en stond ik deze avond omstreeks 17 uur dan toch op een verlaat kerstfeest in de Kneippstraat 20 in Termien? In ieder geval werd ik hartelijk verwelkomd door gastheer Johny Vierendeels (50) en gastvrouw Bernadette Geurts (45).

Eindejaarsviering_kneippstraat_009 Buren, vrienden en kennissen uit alle uithoeken van Genk en ver d'er buiten waren present op het buurtfeest 

Eindejaarsviering_kneippstraat_045 A Capella met de F-Four

Ik kreeg een kerstmuts en een gluwein in de handen gestopt, wat me direkt een thuisgevoel opleverde. En ik was niet de enige met een wit pomponnetje op het hoofd en een hartig drankje in de handen. Mensen kwamen en gingen, een gezellige sfeer onder opengeklapte parasollen en verwarmingselementen op de oprit.

Eindejaarsviering_kneippstraat_042

En de aanwezigen kwamen niet alleen uit de buurt, maar uit alle uithoeken van Genk, zelfs uit Sint-Niklaas, Tongeren en Houthalen-Helchteren. Deze laatsten hebben Johny en Bernadette leren kennen tijdens een vakantie in Oostenrijk. "Maar hier vind je vandaag tennis- en paardenvrienden terug, zelfs duivenvrienden", zeggen Johny en Bernadette al lachend.

Eindejaarsviering_kneippstraat_050 Eindejaarsviering_kneippstraat_012

En aan de muzikale noot werd ook gedacht: een viertal mensen, gekend onder de naam F-Four, zingen A Capella. De jeugdband van de familie Iven heb ik op een haar gemist, zegt gastheer Johnny. "Sinds een viertal jaren spelen ze tijdens het buurtfeest met hun band drum en harp. Het koude weer maakte evenwel dat de sessie niet zo lang duurde als de voorgaande jaren, wat wel te begrijpen is. En de harp werd om diezelfde reden vandaag niet meegebracht."

Lees verder

De postbodes van Genk (3)

Postbodes_van_genk_2_001_2 Postbodes_genk_221208_040 Postbode-chauffeur Marc 'Mardaga' en postbode Mark 'Helmut'

De_postbodes_van_genk_3_024 De_postbodes_van_genk_3_010 Foto links: postbode Anneke, v.l.n.r. postbodes Graham, Pieter-Jan en Melissa

De_postbodes_van_genk_3_002 De_postbodes_van_genk_3_026 Links: portier Jacky en rechts 'cheffacteur'/mailcoördinator An en postbode Gustaaf

De_postbodes_van_genk_3_005 De_postbodes_van_genk_3_014 Postbodes Zoi en Steve 'Coenen'

De_postbodes_van_genk_3_011_2 'De mannen van de nacht' v.l.n.r.: Ber 'Swenters', Ludo en Theo, achteraan: Jacques 

Lees verder

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!