Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Huisdier in de kijker: Sibel (alias 'Smekkie')

Regio_huisdierindekijker_gr1_2

Sibel_001 Sibel_028 Jenny zocht zeer lang naar een kortharige teckel en kwam thuis met een langharige dwergteckel. Sibel, alias 'smekkie, is vandaag het mormeltje van Jenny. (Foto's: Jenny, Vincent en Lawrence) 

Je moet geluk hebben: lang zoeken naar een kortharige teckel en blij thuiskomen met een langharig mormel van hetzelfde ras. 'Mijn mormeltje' zijn de lieve woorden die Jenny uit Termien gebruikt voor de bruinharige dwergteckel die ze vond in het dierenasiel van Genk. Jenny: "net die morgen in augustus 2007 brachten ze het éénjarige beestje binnen, weggehaald uit een gebroken gezin waar mishandeling plaatsvond. Er werd mij verteld dat er voor het hondje geen plaats meer was.

Sibel_813  Sibel_278

Natuurlijk was ik verloren toen die triestige, smekende oogjes mij aankeken en ik zou en moest dat hondje hebben. Maar eigenlijk was ik ook wel wat angstig en vroeg me af wat het hondje allemaal gezien en meegemaakt had. De inspectie van het dierenasiel kwam bij ons thuis langs en gaf groen licht zodat ik Sibel, want zo noemde ze, dezelfde dag nog meekreeg. We hebben er wel eens aan gedacht om Sibel een andere naam te geven maar omdat ze daar geen oren naar had bleef het bij 'Sibelleke'."

Lees verder

Huisdier in de kijker: de zwerfkatten van Erwin en Eef

Regio_huisdierindekijker_gr1_2

Alle_3_samen_in_hun_mand Cleo_en_bono_al_spelend Cleo, Bono en Senna, de drie huisdieren van Erwin en Eef. Rechts: Cleo en Bono al spelend.

Dat Erwin en Eef uit Genk een groot hart voor dieren hebben is een uitgemaakte zaak: naast de zorg voor drie huisdieren, de Jack Russels Senna en Cleo en de poes Bono, nemen ze ook nog eens de dagdagelijkse zorg van twee zwerfkatten op zich.

Poesjes_3 Zwerfkatten, moeder en zoon, in het struikgewas. Iedere dag krijgen ze eten van Erwin en Eef 

Eef vertelt: "vorig jaar in de maand april trof ik op de parking van m'n werkplaats een zielig poesje aan. Aan haar poep had ze een stukje darm uitsteken. Ik had medelijden met het poesje en besloot haar eten te geven. Ook al was ze heel erg bang, toch nam ze het eten aan. Na enkele maanden duikten er ineens drie kleine katjes uit het struikgewas, op dezelfde plaats waar ik dagelijks het eten neerzette. Het best vond ik dat ze gevangen werden en naar een asielcentrum gebracht want daar maakten ze kans op een beter leven, toch beter dan het leven van zwerfkat.

Poesje_1_3 Twee van de drie katjes bleven weg, maar eentje bleef bij mama kat   

Maar mama kat liet ons niet in de buurt komen en spijtig genoeg hebben we moeten vaststellen dat we niet teveel hulp moesten verwachten van de kattenvangdienst van de stad Genk. Na veel lawaai, en dit door werkzaamheden in de buurt, bleven twee van de drie kleine katjes weg. Het derde katje bleef bij z'n mama en samen krijgen ze, tot op vandaag, eten van Erwin en mij.

Lees verder

Huisdier in de kijker: Macho

Regio_huisdierindekijker_gr1_2_3

Macho_036 Hotel-restaurant Oase, thuishaven van Macho.

Macho_013 Macho_018 Macho met z'n baasje Willy Salet.

Al een macho ontmoet met een lengte van hooguit 30 centimeter? Ik wel! Macho is een Jack Russell van 11 jaar en z'n baasje is Willy Salet (1952), eigenaar van hotel-restaurant Oase in de Havenstraat in Genk. Willy heeft de verzorging van Macho op zich genomen nadat z'n zoon Dennis overleed. Het was Dennis die Macho mee naar huis bracht en Willy toont en vertelt in welke toestand deze toen was: "amper een handpalm groot".

Macho20023 Macho in een nederige bui.   

De naam Macho heeft ie niet gestolen, deze vrolijke maar koppige reu. Het is pas op het moment dat ik hem weerzie dat ik kan vaststellen of dit klein, eigenwijs grut in een goede of slechte bui verkeert. Of hij gromt en blaft of hij is in 'a good mood' en gaat nederig op z'n rug liggen. Een macho met veel tralala. Maar lief is ie wel, deze tweekleurige hond.

Lees verder

Fido en Gaston

Regio_huisdierindekijker_gr1_2

Gaston_en_fido Fido (r.) en Gaston, de "woefkes" van Gaby Paruys

"Woefkes" noemt Gaby Paruys haar twee Duitse doggen Fido en Gaston. Van een Duitse dog had ik nog nooit gehoord, maar wel van een Deense en blijkbaar is dat hetzelfde. Gaby was altijd al onder de indruk van het moment dat ze een Duitse dog zag, ook al haalde ze eerder een collie en labrador in huis. "Ik heb een Duitse dog altijd al een mooie hond gevonden", zegt Gaby overtuigend. Lang moest ze dan ook niet nadenken toen ze 2 jaar geleden besloot om een hond in huis te halen. "De Duitse dog bezit al de eigenschappen die ik in een hond zocht: "lief, sociaal en kindvriendelijk en is daarenboven nog een goede waker", aldus Gaby.   

Fido_als_pup Fido de pup

Gaby ging op zoek naar een fokker met een nest Duitse doggen en kwam zo terecht in het verre Oudenaarde. En ze vertelt: "na 9 weken werd Fido, een Blauwe Duitse dog, in huis gehaald. En het was onmiddellijk liefde op het eerste zicht. Fido is ondertussen 1,5 jaar oud. Toen we in september 2007 op vakantie gingen hadden we een goede oppas nodig voor Fido. Zo kwamen we uit bij een fokker van Duitse doggen (klikken voor de website) in Eigenbilzen. Eentje waar Fido zich dadelijk thuis voelde en ik had er een goed gevoel bij. Waarschijnlijk ook door de ervaring die de fokker had met het ras."

Fido_5_maanden_oud_3 Fido 5 maanden

"Tijdens Fido's verblijf in Eigenbilzen verbleven er op dat eigenste ogenblik ook nog drie pups en je kan het al raden: eentje daarvan was zo schattig dat ik na m'n vakantie besloot om ook deze in huis te halen en zo had Fido er ook een vriendje bij. Deze witte met zwarte vlekken Harlekijn dog kreeg de naam Gaston mee. En ondertussen is Gaston een jaar oud. Duitse doggen hebben dagelijks veel beweging nodig, maar ook een kordate en strenge opvoeding is onontbeerlijk ", zegt Gaby, "wat niet altijd makkelijk is wanneer ze zo droef kijken."

Gaston_aan_het_zonnen Gaston aan het zonnen 

"Dagelijks smullen Fido en Gaston 800 gram droge brokken naar binnen en worden ze beloond met snoepjes. En als toemaatje krijgen ze iedere avond een gerookt varkensoortje. Een lekkernij waar ze dol op zijn. Ze kunnen dan ook gemakkelijk 70 tot 80 kilogram wegen. Sommigen zelfs 90 kilogram. Als ze op hun achterste poten staan kunnen Fido en Gaston hun voorpoten op m'n schouders leggen, zo enorm groot zijn ze. Maar we laten dit niet toe want wanneer ze dit onverwacht doen dan smak je tegen de grond." Gaby benadrukt dat Duitse doggen heel lieve familiehonden zijn:"ze worden graag geknuffeld en gestreeld en willen er zo graag bijhoren."

Fido_met_de_speelbal_vd_kids Fido met een 'bal'

"Gaston en Fido zijn de beste maatjes. De ganse dag halen ze samen streken uit en liggen 's avonds uitgeteld naast elkaar. Wanneer we met hen een wandeling maken krijgen we toch wel wat commentaar te horen van mensen want zo'n grote hond schrikt hen af," zegt Gaby. "Maar ze moeten er geen schrik van hebben want de Duitse dog is een hele lieve, zachte en gekke hond", benadrukt ze.   

"Op regelmatige basis ontmoet ik andere Duitse dog-eigenaars waarna we samen wandelen met onze honden. Het is toch fantastisch wanneer je zo'n een 20-tal grote loebassen ziet rennen en razen. Het nadeel is wel dat Duitse doggen minder lang leven dan de gewone doorsnee hond en dat ze kunnen kwijlen. Maar dat nemen we erbij. Ik zou m'n woefkes niet meer willen missen", besluit Gaby.

Fido en Gaston zijn zo groot dat ze zelfs hun voorpoten niet moeten opheffen willen ze me omstoten. Maar lief zijn ze, die woefkes van Gaby!

Foto's: Gaby Paruys

Wilt u graag uw huisdier op deze blog terugvinden? Mail me! 

Rando: de hond die niet te koop is

Regio_huisdierindekijker_gr1_2 

Rando_closeRando

"Reeds tweemaal heeft er iemand geld geboden voor Rando, m'n zwarte labrador. Maar ik weiger hierop in te gaan, zegt Nicole Coeymans. "Rando, mijn lieve hond, is zeker niet te koop."

Rando_met_rest_van_familie_twee_d_2 Rando_met_rest_van_familie_twee_dri     Rando in de hoop, genietend van moeders eten. Nadien relaxend in het zonnetje.

Toch was de aankoop van Rando in eerste instantie bedoeld als afschrikmiddel voor inbrekers. In 2006 werd er ingebroken ten huize Gregoire-Coeymans en keken ze daarom noodgedwongen uit naar een hond. Ze hoorden dat vrienden uit Termien een nest puppy's te koop staan had en keken snel op internet. Toen Bart en Nicole zich aanboden bij het bevriend echtpaar bleek dat er van het 5-koppig puppynest nog maar eentje meer overbleef. En juist: wie smelt er nu niet weg bij het zien van zo'n puppyjong?

Rando_nog_puppie_vier_weken_ongevee Afbeelding_2301Rando als puppy én in volle groei

Dertien jaar lang hadden Bart en Nicole geen hond in huis. Nicole: "op een bepaald ogenblik hadden we er zelfs twee maar we hebben ze beiden noodgedwongen weggedaan, met pijn in het hart", zegt Nicole. "Blacky, een kruising van een labrador en bouvier, werd agressief en beet zelfs m'n toen 4-jarig zoontje in z'n arm. Ik moest hem voortdurend opsluiten in z'n hondenhok en er was geen land meer met hem te bezeilen. Maar ook met de andere hond, een tekkel, had ik geen geluk", vervolgt ze. "Boemer maakte me gek met z'n gejank. Ik werd er op het randje depressief van. Wanneer m'n zoontje Kristof begon te wenen, jankte de tekkel mee. Uren aan een stuk kon die dat volhouden. Non-stop gejank. Het werd zelfs zo erg dat m'n huisdokter me voor de keuze stelde: "of de hond weg of het kind weg. Dan weet je hoe laat het is. Maar ik was er kapot van éénmaal het besluit genomen werd", zegt Nicole.

Rando_in_de_keuken Rando aan de afwas

"Met Rando hebben we het wel getroffen. Het dier is zeer kindvriendelijk en fletst en knuffelt graag. Niets dan plezier hebben we aan hem", legt Nicole uit. 

De éénjarige reu gaat momenteel tweemaal per week naar de hondenschool en dit sinds maart. Op donderdagavond en zondagvoormiddag gaat Nicole met Rando naar de Genkse hondenschool 'De Duitse Speurder'. Hun oefenterrein is gelegen op de Slagmolenweg, recht tegenover café 'De Slagmolenweg' Website 'De Duitse Speurder' . De club ontstond in 1965 als eerste africhtingsclub voor Duitse Herders in België en er werden alleen maar Duitse herdershonden met stamboom toegelaten. Sinds 1984 kwam hier verandering in en zijn vandaag alle rassen welkom, ook die zonder stamboom.

"Het was wel nodig dat ik er naartoe ging", benadrukt Nicole. "Wanneer ik een maand geleden met Rando ging wandelen nam hij het initiatief en tenslotte ging hij met mij wandelen. Ik ben niet struis en Rando is een sterk dier. Luisteren deed ie niet echt en daardoor ging ik niet meer met volle goesting met hem naar buiten. Na een maand hondenschool ervaar ik dat Rando's gedrag er enorm op vooruit gegaan is. De nadruk ligt tijdens de lessen dan ook op gehoorzaamheid en socialisatie. Zo leert hij zich te gedragen wanneer hij groepen mensen om zich heen heeft. Recent vroeg de buschauffeur mij al knipogend of de hond nog met mij ging wandelen, lacht Nicole.

Rando_aan_de_brokken Rando aan de brokken

"Rando 's eten wordt afgemeten want anders wordt hij te dik", zeggen Bart en Nicole gelijkgestemd. "Tweemaal daags, 's morgens om 8u. en in de namiddag rond 16u. krijgt hij telkenmale 250 gram brokken voorgeschoteld. Eet Rando op dat moment niet, dan heeft hij pech. Hij moet 'leren' eten, want anders eet hij wanneer hij zin heeft en dat kan niet", besluit Nicole.

In ieder geval is Rando met z'n gat in de juiste brokken gevallen ten huize Gregoire-Coeymans. A happy dog, met andere woorden.   

Foto's: gezin Gregoire-Coeymans

Wilt u graag uw huisdier op deze blog? Contacteer me!

Gonzo en Nero

Regio_huisdierindekijker_gr_2

Dsc025351gonzo_2 Gonzo's verjaardag op 4 april

Er verjaart er vandaag ene: Gonzo, de zwarte labrador van Salvatore Tredici en Lieve Paruys. Eén jaar wordt Gonzo om precies te zijn. Hiep, hiep, hoera, Gonzo. In mei 2007 werd Gonzo als puppie van zes weken oud met open armen ontvangen door Salvatore en Lieve.

Sinds december 2007 mag Gonzo z'n speeltjes delen met Nero, een vijfjarige maltezer. Nog zo'n schatje. Nero moest afscheid nemen van z'n vorig bazinnetje. Ze veranderde van woning en Nero was niet welkom in het nieuwe appartement vanwege protest van de buren. Het schattig hondje werd dan maar geadopteerd door Lieve.

Nero_en_gonzo_broederlijk_samen Nero en Gonzo samen op één vierkante meter

Lieve vertelt met veel passie over Gonzo en Nero: "het zijn beide schatjes van honden die altijd heel enthousiast zijn wanneer één van ons beiden terug komt van het werk. Ze spelen ook altijd samen in de tuin. Alhoewel die heel groot is kan je ze altijd samen terugvinden op één vierkante meter. Uit wandelen gaan vinden ze geweldig: naar de krantenwinkel, in de auto meerijden, naar de bakker, het tankstation of even het hoekje om wandelen. Het maakt niet uit: ze vinden het fijn."

Dsc025321_gonzo_voor Gonzo tijdens een snoepmoment

Lieve raakt maar niet uitgepraat over haar twee huisdieren en zegt dat ze Gonzo en Nero als haar kinderen beschouwd. En ze vertelt verder: ' s avonds is het enige moment dat ze te eten krijgen en voor de rest geven we hen wel eens een snoepje als beloning en een dental tandenstick, om het gebit schoon te houden."

Dsc025341_nero_2Dsc025441_nero_na Nero voor en na het kappersbezoek

Dat de twee 'heren' in de watten gelegd worden had ik al door, maar dat ze om de twee maanden beiden naar de kapper gaan om zich te laten wassen en drogen moet toch sommige mannen jaloers doen worden, neem ik aan. En Nero krijgt er nog een scheerbeurt bovenop. "Overdag slapen ze in hun mandje bij ons in de living en 's nachts liggen ze elk in hun eigen bench. Wat ze helemaal geen probleem vinden", vertelt Lieve.

"Wanneer ik de honden op dit eigenste ogenblik zie strijden voor een koord, terwijl er nog drie gelijkaardige koorden in de buurt liggen, dan maak ik de vergelijking met kinderen. Die hebben ook een massa aan speeltjes maar vechten toch voor dat ene speeltje.  Niet te geloven als je ze bezig ziet. Dat is zowat het enige nadeel wat ik kan vinden bij m'n honden", besluit Lieve.

Voor Gonzo: 'lang zal je leven,...' en voor Nero: 'blijf zo lief!'   

Foto's: gezin Tredici-Paruys

Heeft u ook zo'n lieve huisdieren en u wilt ze graag op deze blog? Mail dan een leuke foto met uitleg!

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!