Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Genkenaar Bart Achten op de foto met Angus Young van AC/DC

Bart Achten en Agnus Young 280209     Angus Young weet Bartje Achten wel te appreciëren en steekt z'n duim in de lucht (Foto: Bart Achten) 

Hoe Genkenaar Bart Achten, Bartje voor de vrienden, het doet blijft een raadsel maar z'n zoveelste scalp heeft ie op zak: hij wist afgelopen zaterdag zowel de handtekening van Angus Young áls de handtekening van Angus' oudere broer Malcolm, van de rockband AC/DC, te bemachtigen. AC/DC, eeuwenlang meedraaiend in de rockscène, zette op zondag 1 maart een uitverkocht Antwerps Sportpaleis in vuur en vlam. 

Maar Bartje zou Bartje niet zijn wanneer hij niet op de foto zou staan met Angus Young, gitaarvirtuoos en boegbeeld van de rockband. Bartje met de zoveelste bekendheid, de zoveelste 'verovering', op de foto. Een prestatie. 

 Angus Young in een sublieme gitaarsolo en een stripact tijdens het concert van zondag 1 maart in het Antwerps Sportpaleis 

De 2de concertdag van AC/DC, op dinsdag 3 maart, is geannuleerd vanwege ziekte van één van de bandleden. Bart Achten in een telefonisch onderhoud: "ja, zanger Brian Johnson zou grieperig zijn en daarom werd het concert afgelast", aldus AC/DC-fan Bart. Dit bericht werd nog niet bevestigd.     

Klik hier voor de website van Bart Achten en hier voor een gerelateerd artikel. 

Ondernemersatelier geeft infosessie aan werkzoekenden

Rina Marzo Ondernemersatelier Ondernemersatelier, het atelier dat werkzoekenden op weg helpt bij het uitbouwen van een zelfstandig beroep, organiseert een vrijblijvende infosessie op dinsdag 17 maart.

Wanneer: 14.00 uur
Plaats: Zaveldries 31, 3600 Genk
Tel.: 089/ 77 81 25 of mail naar info@ondernemersatelier.be
Website Ondernemersatelier 

Klik hier voor een gerelateerd artikel. (Foto: Belgin Özgünes) 

Postbetoging kleurt Brussel (een sfeerbeeld)

Poststaking_Brussel_020309_060          Foto's: Belgin Özgünes 

Brussel kleurde op maandag 2 maart rood, groen en blauw. Tweeduizend personeelsleden van De Post trokken met vlaggen, trommels, spandoeken, fluitjes, bommetjes en veel lawaai door de Brusselse boulevards en dit onder impuls van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront. Dit front vertegenwoordigd de drie grootste vakbonden: ABVV, ACV en ACLVB. Uit alle uithoeken van België kwamen de stakende postbodes en bedienden afgezakt, ook uit Genk. De non-stop herstructurering, reeds enkele jaren door De Post ingezet, de afbouw van het kantorennetwerk en de uitholling van het statuut van de postbode zet kwaad bloed bij de personeelsleden. Een sfeerbeeld van de betoging:

Poststaking_Brussel_020309_037 Poststaking_Brussel_020309_085  

Poststaking_Brussel_020309_048 Poststaking_Brussel_020309_028  

Poststaking_Brussel_020309_087 Poststaking_Brussel_020309_039 

Poststaking_Brussel_020309_027  

Lees verder

Foto van de week: het postpersoneel in staking

Stakingspikket%20Post%20Genk%20020309%20002         Deze foto werd van zondag op maandagmorgen 2 maart aan het postkantoor van Genk genomen van het stakingspikket aanwezig. Van links naar rechts: Lode, Belgin 'Bieke', Theo, linksachteraan Max en Toine. 

Afb0013 Een ingestuurde foto, waarvoor dank! Uitleg overbodig. 

Reacties zijn welkom! 

Multicultureel vrouwenfeest vzw AIF groot succes (een sfeerbeeld)

Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20038    Foto's: Belgin Özgünes (klikken op de foto's om ze te vergroten) 

Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20069 Dat de dames van de 6 vrouwenverenigingen, aangesloten bij vzw AIF, meer kunnen dan alleen maar mooi wezen bewezen ze vandaag op de eerste editie van hun multicultureel vrouwenfeest. Aan Maria Garcia van vzw AIF vraag ik naar het aantal aanwezige vrouwen: "ik schat dat zo'n 120 à 130 vrouwen voorbij de kassa passeerden, maar er zijn er reeds veel naar huis", zegt Maria, zichtbaar blij met dit succes. 

Volgens de aanwezige dames kwam ik veel te laat op het feest en had ik het mooiste en het beste gemist, maar wat ik ervan oppikte kon m'n mening niet doen veranderen: dit feest was top.

Italiaanse, Spaanse, Portugese, Marokkaanse, Filipijnse, Nepalese en Bhutanese vrouwen dansten een soort van line dance op Zuid-Europese muziek en zelfs een swing op z'n Marokkaans zag ik voorbij m'n lens zweven. 


Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20061 De hapjes en de koekjes, de gezellige tafeltjes met lachende vrouwengezichten van verschillende nationaliteiten zaten kris kras door elkaar.

"Ja, we zijn allemaal verschillend, maar toch gelijk. We moeten iedereen in z'n waarde laten. Met of zonder hoofddoek, we zijn allemaal gelijk", zegt Trudi Plantaz van de Spaanse vrouwengroep uit Houthalen. Lori Pasqualoni (foto hierboven) van vzw UDI zegt nagenoeg hetzelfde en voegt hier nog aan toe dat "hun multiculturele feest vandaag bewezen heeft dat alle culturen gerust naast en met elkaar kunnen samenleven, zonder grenzen en dit op alle gebied".

Lori: "we hebben samen een zeer mooi feest georganiseerd, elkaar aangevuld, zonder wrevel. Als dit geen bewijs is dat we met elkaar kunnen omgaan, ongeacht de culturele achtergrond, dan weet ik het ook niet", besluit Lori. Een sfeerbeeld:


Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20013 Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20006  

Multicultureel%20Vrouwenfeest%20AIF%20040    Van links naar rechts: Marilou S. Mian (Fillipijnse), Trudi Plantaz (Spaanse), Latifa Ait Bahaouidder (Marokkaanse), Christina Pradhan (Nepalese), Gurung Mina (Bhutanese) en Purja Pun Rita (Nepalese) van de verschillende vrouwenverenigingen

Lees verder

05/03 COALFACE Gallery: 'Ça commence aujourd'hui' (docufilm)

456c050e  

Coalface_210209_005 In COALFACE Gallery in Winterslag loopt momenteel de fototentoonstelling "Cité 3" van fotograaf Carl Uytterhaegen (foto). De fotograaf volgde jarenlang een 13-koppig gezin uit het Noord-Franse mijnstadje Auchel waar armoede en werkloosheid hand in hand gaan. In het kader van deze tentoonstelling vertoont vzw Het Vervolg in COALFACE Gallery de Franse docufilm 'Ça commence aujourd'hui' van regisseur Bertrand Tavernier. In 'Ça commence aujourd'hui' vind je enigzins parallel lopende gelijkenissen met de foto-expo "Cité 3". Zo diept regisseur Tavenier enkele personages en situaties uit waaronder dat van Daniel Lefebre (Phillippe Torreton), een onderwijzer van een lagere school in Noord-Frankrijk. Lefebre, een ietwat idealistische mijnwerkerszoon, toetst de troosteloze en triestige toestand waarin zijn kinderen zich bevinden, komende uit de laagste sociale klasse. Ook krijgen de bureaucratische instellingen een sneer in z'n gevecht voor een betere leven voor de met armoede, incest, drugs en geweld geconfronteerde kinderen. Een zeer realistische film die ons doet stilstaan bij de uitzichtloosheid van de steeds aanzwellende vierde wereld, ook bij ons.    

 'Ça commence aujourd'hui': website (Frankrijk 1999, Bertrand Tavernier, 117 min)

Wanneer: donderdag 5 maart om 20u.
Locatie: COALFACE gallery - Vennestraat 127 - 3600 Genk
Inkom: gratis     

15 maart: Wandelvereniging Heikneuters organiseert Matentocht

De Maten 1 Na de organisatie van de Nationale Wandeldag, overigens succesvol, wandelen de Heikneuters naar hun volgende activiteit: de Matentocht.

Op zondag 15 maart is iedereen welkom, ook niet-leden, vanaf 8 uur tot 15 uur aan het Sint-Jozefinstituut voor een wandeldag in hartje natuur want het parcours ligt grotendeels in natuurgebied De Maten. Afstanden: 5-8-12-16 en 20 km. 

(Foto: Belgin Özgünes)


 Het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk, Hasseltweg 383, plaats van vertrek tussen 8 uur en 15 uur

Grotere kaart weergeven  

Wilt u graag uw verenigingsactiviteiten op deze blog zien verschijnen? Mail me!

Postpersoneel staakt maar hoofdpostkantoor Genk blijft open

De_Post_Genk_016    Het hoofdpostkantoor in Genk blijft open tijdens de drie stakingsdagen van het postpersoneel (Foto's: Belgin Özgünes)  

 De_Post_Genk_014                                                                                                                                                   Terwijl het postpersoneel verspreid over drie actiedagen het werk neerlegt, besluiten de bedienden van het hoofdkantoor, gelegen op de Dieplaan, niet te staken. Volgens een bediende, die ik deze morgen aansprak, werd vrijdag door De Post in een vergadering medegedeeld dat de staking hen niet aanging. "Ja, dat klopt", zei de bediende resoluut. "Wij staken niet omdat het op maandag 2 maart een actiedag is voor de facteurs, op dinsdag 3 maart komt het personeel van de sorteercentra in actie en op woensdag 4 maart leggen de transporteurs van De Post het werk neer, aldus de bediende.

Blijkbaar zijn de ordewoorden en de juiste informatie voor het voeren van een driedaagse actie niet tot ieder personeelslid van De Post geraakt of spelen er andere factoren mee? Raar, want één van de eisen die op de betoging, aanstaande maandag 2 maart in Brussel, meegedragen zal worden is dat de ontmanteling van het kantorennetwerk moet stopgezet worden. Een bizarre situatie alleszins. 


Klik hier voor een gerelateerd artikel over de 3-daagse staking van het postpersoneel 'De Post staakt volgende week drie dagen op rij'. Klik hier voor het artikel 'De postbodes van Genk'


Heeft u nieuws te melden? Laat het me weten!        

Genk uit de oude doos: Sint-Jansziekenhuis

Sint-Janskliniek   Het Sint-Jansziekenhuis Weg naar As 50 (Fotobron)

Katholieke Hogeschool Limburg   Vandaag is in dit gebouw de Katholieke Hogeschool Limburg Media en Design Academie gehuisvest (Foto: Belgin Özgünes) 

1 maart: vzw AIF organiseert multicultureel vrouwenfeest

Aif vrouwen 2    Foto's: Belgin Özgünes 

V.z.w. AIF, een multiculturele federatie van zelforganisaties, organiseert op zondag 1 maart, een week voor de Internationale Vrouwendag, voor de eerste maal in haar bestaan een multicultureel vrouwenfeest. Andere jaren nam vzw UDI, in samenwerking met AFI Winterslag en AFI Waterschei, het voortouw en organiseerde een eerder Italiaans getint vrouwenfeest. Om hierin verandering te brengen slaan de zes aangesloten vrouwenverenigingen van AIF de handen in elkaar en nodigen alle meisjes en vrouwen vanaf 16 jaar uit op een multicultureel vrouwenfeest. Multiculturele workshops en hapjes zorgen voor de nodige sfeer. Het feest start om 14u. en eindigt om 18u. in de Vennestraat 98. Inkom aan de kassa is 3 euro. Kaarten in voorverkoop (1 euro) zijn nog steeds te verkrijgen bij volgende contactpersonen en vrouwenverenigingen:

Aif vrouwen 1 - Al Kawthar (Marokkaanse vrouwen) Latifa Ait Bahaouidder 0485/15 48 80

- vzw Kapit Bisig (Filippijnse vrouwen) Marilou Mian 0496/83 56 57

- Spaanse vrouwengroep: Trudi Plantaz 0495/33 70 31

- vzw UDI (Italiaanse en andere nationaliteiten) Lori Pasqualoni 0479/30 44 41

- vzw THSB (Nepalese vrouwen) Gurung Mina 0485/79 08 10

vzw ACA (Portugese vrouwen) Fatima  Viseu 0473/33 50 37

 

 

Wilt u graag uw activiteiten op deze blog aankondigen? Mail me! 

Beloften KRC Genk verliezen nipt tegen KV Mechelen

Beloften01    Kapitein Geurden Maxim aan de aftrap van de wedstrijd (Foto's: KRC Genk)

Beloften KRC Genk - KV Mechelen 12 Beloften KRC Genk - KV Mechelen 04 

Beloften KRC Genk - KV Mechelen 05 De beloften van KRC Genk verspeelden gisterenavond in de allerlaatste minuut 3 punten tegen KV Mechelen. Op speeldag 24 won middenmoter KV Mechelen met 1-2 tegen KRC. Slaat de vermoeidheid toe bij leider KRC of is de uitdaging verdwenen en hiermee de concentratie door de grote puntenkloof met de andere ploegen? In ieder geval staan er nog 10 wedstrijden op het programma en loopt de competitie nog tot 15 mei. Dus: voetbalkopje erbij houden.


Beloften KRC Genk - KV Mechelen 01_1  Bezoeker Vermeire veegde de 0-0 in de 53ste minuut van het bord, maar Genkenaar Demarteau zette de bordjes gelijk in de 71'. Invaller en later matchwinnaar, Nzuzi-Makuso scoorde in de 89', op de valreep, de winninggoal voor KV Mechelen. Het was diezelfde Nzuzi-Makuso Tchotcho die een minuut later van het veld werd gestuurd wegens 2 gele kaarten. Maar toen was de match reeds gespeeld. Op 6 maart spelen de KRC beloften uit tegen Dender. Later meer in een voorbeschouwing.   

Lees verder

28 februari Muay-thai Genk: Thai- & kickboxing A-Gala

Affiche-female-fights-28-fe  

8_juli_2008_042 Muay-thai Genk, de Genkse thai- en kickboxingclub, organiseert op zaterdagavond 28 februari 'The night of fightingworld II'. Een A-Gala met wedstrijden waar geen schouderklopjes of cadeautjes worden uitgedeeld. En het wordt zeker geen ordinaire avondtraining, maar wedstrijden met als inzet de Vlaamse- en wereldtitel thai- en kickboxing voor vrouwen. Mieke Papy van Muay-thai Genk en Jackeline Guaman van de thai-club Siam-ni vechten om de Vlaamse titel en de Genkse wereldkampioene Claudia Fontebasso (foto links) verdedigt haar titel tegen Titiana Van Polanen uit Nederland. In voorwedstrijden van deze twee belangrijke wedstrijden van Mieke en Claudia komen nog andere Muay-thai'ers in de ring tegen Belgische en internationale kick- en thaiboxers. Een avond met punch! (Foto: Belgin Özgünes)


 Promofilmpje Muay-thai Genk

'The night of fightingworld II'
Datum: Zaterdag 28 Februari
Zaal open: 17h00 -  aanvang: 18h00
Voorverkoop: € 20 - kassa: € 25  
Locatie: Feestzaal steelfactory
Adres: stalenstraat 148 – 3600 Genk
Info: 0032(0)474/91 60 07
Voor meer informatie klik hier  

Wilt u graag uw activiteiten op deze blog? Laat het me weten!

Foto van de week: gezin Gregoire-Coeymans

Flanders in the Air Gezin Gregoire-Coeymans1     Kristof, Nicole, Bart en Maarten winnen het 'Flanders From the Air' koffietafelboek en zijn er ontzettend blij mee (Foto's: Belgin Özgünes)  

Flanders%20in%20the%20Air%20008 In december 2008 kon je deelnemen aan een wedstrijd op deze blog. Inzet: het koffietafelboek 'Flanders From the Air'. Het gezin Gregoire-Coeymans uit Zwartberg wint dit prachtige luchtfotoboek en is er ontzettend blij mee. Vader Bart bladert, samen met z'n gezin, in het boek en stopt even bij de foto van de Cristal Arena, het stadion van KRC Genk. "Mooie foto", zeggen ze eensgezind. "Ja, we gaan er veel in kijken", laten de jongens van het gezin, Kristof en Maarten, weten. Moeder Nicole is het er volledig mee eens. Een boek dat zeker niet mag ontbreken in je boekenkast! Bestellen kan via deze website.

Met de fiets op de bus? De Lijn zoekt proefpersonen

2908008%20027

Bus Met de fiets op de bus? Toekomstmuziek of natte droom want vervoermaatschappij De Lijn zoekt uit of het praktisch haalbaar is. Vanaf 30 maart tot 31 mei start De Lijn op lijn 1, de rit Hasselt-Genk, een test om te kijken of het kan en zoekt hiervoor proefpersonen. Lijn 1 rijdt in de buurt van het domein van Bokrijk en vele toeristische fietsroutes en mikt met de fietsbussen dan ook op toeristen.

De proefpersonen krijgen een 'opdracht' mee en noteren alles wat ze tegenkomen tijdens hun testrit(ten): reacties van medereizigers, hoe het instappen en het vastmaken van de fiets gebeurt en andere, mogelijke problemen. Achteraf wordt samen met de proefpersonen een vragenlijst ingevuld, ter evaluatie van de test. 

Wie z'n bijdrage wilt leveren aan dit toch vooruitstrevend project, kan zich aanmelden op het telefoonnummer 070 220 200. Foto's: Belgin Özgünes 

Gezocht: vrijwilligers voor de paddenoverzetactie

Paddenoverzetactie%20250209%20002 

Paddenoverzetactie%20250209%20046 Paddenoverzetactie%20250209%20004  

Paddenoverzetactie%20250209%20044


Opzij, opzij, opzij, voor de padden in de Hoogzij! In Genk vinden vanaf de maanden februari tot april op verschillende plaatsen manuele paddenoverzetacties plaats. De maand februari is dé maand dat er van alles begint te bewegen in de natuur. De winter is grotendeels achter de rug en de lente is in zicht. Zonder agenda op zak weten de padden dat het moment aangebroken is om elkaars gezelschap op te zoeken. Het moment om hun winterbedje te laten voor wat het is en zich te verplaatsen naar hun paringsplaatsen. Deze verplaatsing noemt men de padden- of amfibieëntrek. 

Opdat de padden levend en wel hun liefdesnestje bereiken zijn er hulpmiddelen en mensenhanden nodig. Hou je van de natuur en haar bewoners en wil je samen met andere vrijwilligers een handje helpen met de paddenoverzetactie? Neem dan contact op met vzw Heempark, Hoogzij 7 in Genk. Surf naar de website van het Heempark en lees alles over het fenomeen van de paddentrek. Klik hier voor het overzetschema van de Hoogzij.

Paddenoverzetactie%20250209%20045 De 5 overzetplaatsen in Genk: 

Hoogzij: manuele overzetactie in combinatie met 2 tunnels.
Meeuwerstraat/Peerdsmeer: de straat is afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.
Smeilstraat: manuele overzetactie.
Emiel Van Dorenlaan: manuele overzetactie. Kuilenstraat: manuele overzetactie
Paddenoverzetactie%20250209%20033 

Voor info en contact: Milieu- en Natuurcentrum Heempark, Hoogzij 7, 3600 Genk
Tel.: 089/65 46 15

Foto's: Belgin Özgünes

Wilt u een activiteit op deze blog aankondigen? Contacteer me! 

Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 24

Regiobutton_gr_voetbal_2 

Kevin De Bruyne 3  

 Aanstaande donderdag, om 19u.30, spelen de beloften van KRC Genk thuis tegen KV Mechelen. In principe een wedstrijd waarin leider Genk geen punten mag laten liggen want de Mechelaars staan in de rangschikking op plaats 8 en dit met een achterstand van maar liefst 27 punten. In de heenwedstrijd (klikken) van de lopende competitie won  KRC trouwens met 1-3 tegen 'les malinois'. Kevin De Bruyne (foto rechts) nam de drie Genkse doelpunten voor z'n rekening en scoorde zelfs een zuivere hattrick. (Foto's: Dirk Vandebergh)

Uitslagen Speeldag  23

19/02/2009  Moeskroen − KRC Genk       0 - 2
20/02/2009  Bergen  − KSV Roeselare     3 - 0
20/02/2009  KV Mechelen - FC Dender     3 - 0
20/02/2009  Germ.Beerschot − AA Gent   1 - 0
20/02/2009  Cl.Brugge − VC Westerlo      3 - 0
23/02/2009  RSC Charleroi −KV Kortrijk   4 - 4
23/02/2009  SC Lokeren − Cercle Brugge 0 - 0
23/02/2009  Zulte Waregem − FC Tubeke 4 - 1
23/02/2009  Standard Luik  −  Anderlecht

Beloften17


Speeldag  24

26/02/2009  KSV Roeselare  − Lokeren
26/02/2009  KRC Genk  −  KV Mechelen
27/02/2009   R.AEC Bergen  − RSC Charleroi
27/02/2009   Cercle Brugge  − Standard Luik
27/02/2009   RSC Anderlecht  − Moeskroen
27/02/2009   VC Westerlo -  Zulte Waregem
27/02/2009   FC Tubeke   −  FC Dender 

  2/03/2009   KSV Roeselare  −  Cl.Brugge
  2/03/2009   AA Gent  − SC Lokeren O.VL.
  2/03/2009   KV Kortrijk  −  Germ.Beerschot 

 

 

Rangschikking

1 KRC Genk              23    19    1    3   73  24   49    58
2 Zulte Waregem       21    12    2    7   41  44   -3    38
3 Exc.Moeskroen       20    12    0    8   37  24   13    36
4 R.AEC Bergen         22    12    0  10   47  30  17     36
5 Germ.Beerschot      21    10    4   7   38   32   6     34

8 KV Mechelen           22    10   1   11   38  42  -4     31

Klik hier voor de website van KRC Genk, hier voor een gerelateerd artikel en hier voor meer sport- en voetbalnieuws.  

Genkse brandweermannen lopen steunmarathon voor collega's zoontje

 Brandweer Genk1     Foto's: Belgin Özgünes

 Brandweer Genk                                                                                                                                           De brandweermannen van Genk zijn zich duchtig aan het voorbereiden op het lopen van de marathon van Antwerpen op 26 april. Die dag primeert niet de sportieve uitdaging, maar is geldelijke steun voor het zieke zoontje van hun collega, Jan Machiels (10), minstens even belangrijk. Met z'n 22 zijn ze, de brandblussers die de eindmeet willen halen. Voor 5 van hen mag de 42,195 km km lange steunmarathon geen al te groot obstakel vormen daar ze in het verleden deze afstand reeds liepen, maar voor de 17 anderen is het koffiedik kijken.


Door het lopen van de marathon in Antwerpen hopen de brandweermannen financiële steun te verwerven voor hun collega's zoontje Jan die aan de ziekte van Duchenne lijdt en momenteel in een rolstoel zit. Deze steun zal gebruikt worden voor noodzakelijke verbouwingswerken in het huis van hun collega, zodat het voor Jan makkelijker wonen wordt. Wil je meer  weten over de solidaire daad van de brandweermannen van Genk? Of wil je Jan steunen via een ludieke actie door het raden van de gemiddelde aankomsttijden van de brandweermannen? Klik dan op deze link en je maakt kans op het winnen van een prijs. Doen!

Radio 2 "Schrijf er maar één": geef je stem aan Geert en Bart

R2_logo_nav Op dinsdag 24 februari, vandaag dus, kan je via de website van Radio 2 je stem uitbrengen op Geert Vanloffelt en Bart Theunissen, twee getalenteerde Genkenaren die meedingen voor de interprovinciale eindronde in de liedjeswedstrijd "Schrijf er maar één". Vanaf vanavond 18 u. tot woensdagmiddag 25 oktober (tot 12 u.) kan je het zelf geschreven liedje "Platenkast" van het duo beluisteren en je stem uitbrengen via de website van Radio 2. Er is maar één kanaal waar je kan stemmen en dat is via deze website. Geert en Bart werden geselecteerd bij de vier beste inzendingen van de provincie Limburg. Op het einde van de week maken ze kans om door te stoten naar de interprovinciale eindronde, maar dan hebben ze wel genoeg stemmen nodig. Geef je stem aan Geert en Bart en help hen het ticket voor de interprovinciale eindronde te behalen! Doen!

Klik hier voor het uitbrengen van je stem en voor meer info over de liedjeswedstrijd.

Heb je nieuws te melden? Laat het me weten!

Genkenaar in de kijker: Sandra Panitti (37)
 Sandra Panitti 12 Sandra Panitti 2 
 
Vrijdagmiddag wachtte me een afspraak in de Kruidenlaan met Sandra Panitti, een jonge vrouw van Italiaanse komaf met roots in de regio Abruzzo, nabij de Appenijnen. Maar Sandra is een op en top Genkse want geboren en getogen in Waterschei in 1971. Ze is reeds 20 jaar de partner van Vito De Paola en samen hebben ze twee kinderen, Gerardo (8) en Giada (5). Haar schoolopleiding in Regina Mundi, richting Kantoor, vervolmaakte ze met glans en verzilverde het behaalde getuigschrift door verschillende jaren als bediende te werken. In 1998 besefte ze plots dat het 'haar ding' niet was, het saaie papier- en bureauwerk. Daarbovenop werd regelmatig haar 'te sociaal karakter' als storend bestempeld.
  
Sandra Panitti 5  Sandra Panitti 3  
 
Deze ervaring liet haar besluiten om 'iets met mensen te doen' en zo kwam ze via een vriendin bij Stebo en het Ondernemersatelier terecht, waarna alles in stroomversnelling voorbijraasde. Na een avondcursus voetreflex in Syntra Genk, groeiden nog andere 'specialiteiten' die Sandra in de vingers had: werken met oorkaarsen, bachbloesems, edelstenen, hot stone, moxa (bijvoetkruid) en reiki (handoplegging). Belangrijk om weten is dat Sandra voor elk van deze alternatieve welness behandelingen de nodige diploma's kan voorleggen. En vandaag heeft ze haar eigen zaak 'Zensoma' waar het woordje zen in verwerkt is, wat rust betekent.
 
Sandra Panitti 7  Ik kan geen toepasselijkere straatnaam bedenken dan de 'Kruidenlaan', de straat waar Sandra in haar Zensoma klanten met alternatieve welness behandelingen tot innerlijke rust laat komen. 
Sandra verwoordt het zo: "behandelingen die leiden tot harmonie tussen lichaam en geest".
 
Ze ontvangt me in een rustgevende ruimte met witggekalkte muren en een bank die uitnodigt om te gaan liggen.
 

Lees verder

Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 2)

Carnavalstoet%20210209%20Genk%20334 

Carnavalstoet%20210209%20Genk%20347 Carnavalstoet%20210209%20Genk%20250 

Carnavalstoet%20210209%20Genk%20327 Carnavalstoet%20210209%20Genk%20319

Carnavalstoet%20210209%20Genk%20316 Carnavalstoet%20210209%20Genk%20330

Carnavalstoet%20210209%20Genk%20301 Carnavalstoet_210209_Genk_303  

Carnavalstoet%20210209%20Genk%20340    

Lees verder

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!