Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Genkenaar Bart Achten op de foto met Angus Young van AC/DC

Bart Achten en Agnus Young 280209     Angus Young weet Bartje Achten wel te appreciëren en steekt z'n duim in de lucht (Foto: Bart Achten) 

Hoe Genkenaar Bart Achten, Bartje voor de vrienden, het doet blijft een raadsel maar z'n zoveelste scalp heeft ie op zak: hij wist afgelopen zaterdag zowel de handtekening van Angus Young áls de handtekening van Angus' oudere broer Malcolm, van de rockband AC/DC, te bemachtigen. AC/DC, eeuwenlang meedraaiend in de rockscène, zette op zondag 1 maart een uitverkocht Antwerps Sportpaleis in vuur en vlam. 

Maar Bartje zou Bartje niet zijn wanneer hij niet op de foto zou staan met Angus Young, gitaarvirtuoos en boegbeeld van de rockband. Bartje met de zoveelste bekendheid, de zoveelste 'verovering', op de foto. Een prestatie. 

 Angus Young in een sublieme gitaarsolo en een stripact tijdens het concert van zondag 1 maart in het Antwerps Sportpaleis 

De 2de concertdag van AC/DC, op dinsdag 3 maart, is geannuleerd vanwege ziekte van één van de bandleden. Bart Achten in een telefonisch onderhoud: "ja, zanger Brian Johnson zou grieperig zijn en daarom werd het concert afgelast", aldus AC/DC-fan Bart. Dit bericht werd nog niet bevestigd.     

Klik hier voor de website van Bart Achten en hier voor een gerelateerd artikel. 

Radio 2 "Schrijf er maar één": geef je stem aan Geert en Bart

R2_logo_nav Op dinsdag 24 februari, vandaag dus, kan je via de website van Radio 2 je stem uitbrengen op Geert Vanloffelt en Bart Theunissen, twee getalenteerde Genkenaren die meedingen voor de interprovinciale eindronde in de liedjeswedstrijd "Schrijf er maar één". Vanaf vanavond 18 u. tot woensdagmiddag 25 oktober (tot 12 u.) kan je het zelf geschreven liedje "Platenkast" van het duo beluisteren en je stem uitbrengen via de website van Radio 2. Er is maar één kanaal waar je kan stemmen en dat is via deze website. Geert en Bart werden geselecteerd bij de vier beste inzendingen van de provincie Limburg. Op het einde van de week maken ze kans om door te stoten naar de interprovinciale eindronde, maar dan hebben ze wel genoeg stemmen nodig. Geef je stem aan Geert en Bart en help hen het ticket voor de interprovinciale eindronde te behalen! Doen!

Klik hier voor het uitbrengen van je stem en voor meer info over de liedjeswedstrijd.

Heb je nieuws te melden? Laat het me weten!

Valentijnuitzending Radio GRK: 100 meest gedraaide openingsdansen

Dans Radio GRK wijdt haar Valentijnuitzending aan de 100 meest gevraagde en gedraaide openingsdansen op het trouwfeest van de Genkenaar. Of beter: op welke song trouwt de Genkenaar. Deze top 100 kon opgemaakt worden door een grondige bevraging en is te beluisteren op zaterdag 14 februari, Valentijntjesdag. 

Vanaf 18 uur tot middernacht kan je deze unieke 'lovesongs' beluisteren op radiofrequentie 107.4 fm of surfen naar www.radiogrk.be. Bovendien maak je kans op het winnen van een originele prijs. Listen to the radio! Klik hier voor een gerelateerd artikel. Foto: Belgin Özgünes

   

20/12/08 HexenKessel Rock Festival 2008 werd een geweldig succes: het verslag

Shadesofgrey2   De Genkse groep 'Shades of Grey' (Foto's: v.z.w. HexenKessel)

Publiek6_2 De Genkse vereniging HexenKessel organiseerde op 20 december 2008 reeds voor de vierde maal het HexenKessel Rock Festival. Het speciale aan deze editie was dat het festival voor de eerste maal indoor plaatsvond en van zomer- naar winterfestival transformeerde. Het festival vond plaats in het Jeugdhuis Rondpunt 26 aan de Europalaan. Het werd een geweldige rockavond met om en bij de 650 (foto rechts) muziekliefhebbers en een affiche om u tegen te zeggen. Marc Vos, de man die oog heeft voor kwaliteitsfestivals en concerten (klikken), maakte een verslag van het HexenKessel Rock Festival. Ik laat jullie meegenieten!

20.12.08 Jeugdhuis, Rondpunt 26, Genk

Een stevige affiche dit jaar op HexenKessel, en dan bedoelen we zowel de kwaliteit van de muziek als het genre. De keuze om de vierde editie van dit Genkse rockfestival voor de eerste maal indoor te laten doorgaan, is alvast geslaagd, getuige de ruim 650 bezoekers op die hele natte en koude decemberavond.
Een dikke pluim ook voor de organisatie: het hele festival, met in totaal toch een 11 bands, verliep vlekkeloos; zowel de catering (een geslaagde samenwerking met het jeugdopvangcentrum Bethanië) als de vlotte opeenvolging van de bands was uitermate goed, en dit terwijl er toch voor de allereerste maal met 2 podia gewerkt werd. Op het kleine podium in het café van Jeugdhuis Ginsert kwamen de beginnende of minder bekende bands aan bod, met natuurlijk veel aandacht voor Genkse groepen. Alhoewel hier ook enkele uitschieters te noteren vielen, zie Shades of Grey verder in dit verslag.

1226689445_hex08_2 De opener op het hoofdpodium, Mogul, een stonerrockgroep uit Waregem, heeft zopas zijn eerste cd opgenomen, en de muzikanten popelden om het publiek hiermee te laten kennismaken.

Ondanks dat de zaal nog maar halfvol was tijdens hun set en het publiek eerder afwachtend reageerde, gaf de groep een heel degelijk optreden werd, en af en toe dacht je dat je Pearl Jam of Queens Of The Stone Age hoorde spelen. Luide, gebalde songs en een hechte groep stond hier op het podium.

Doncker2      Shana, Sare en Marlies verzorgden een knappe dansperformance voor het optreden van Doncker (hier klikken voor een fragment)

Doncker zorgde voor een heel aardige verrassing, door hun set te laten beginnen met een zeer knappe dansperformance. De danseressen Shana, Sare en Marlies zorgden voor een mooi visueel spektakel, een aangename afwisseling tussen voornamelijk zeer masculiene gitaargeweld dat toch de hele dag regeerde. Zeker de moeite om te vermelden is dat hun prachtige kleding ontworpen werd door studenten van de Mode Academie in Genk.

Lees verder

GRK-DJ Jan Thans geselecteerd voor Q Academy

Jan_2 Jan Thans (foto), ochtend-DJ van Radio GRK (klikken), kreeg vandaag te horen dat hij bij de laatste 5 kandidaten voor Q Academy (klikken) geselecteerd werd. Hij krijgt nu de kans om een volwaardige radio-opleiding te volgen en zo de knepen van het 'DJ-schap' volledig te beheersen. Binnenkort start zijn opleiding in de Q Academy van radiozender Q Music. Het is niet de eerste maal dat Radio GRK succes oogst met z'n 'dj-zonen'. Eerder dit jaar werd Niels Vandeloo gepromoveerd tot vaste ochtendpresentator bij Radio 2 Brabant. Het ziet er naar uit dat ook Jan Thans het GRK-nest zal verlaten om zich daarna te settelen bij een nationale radiozender. Zou er misschien muziek meestromen in het Genker leidingwater? Of heeft Radio GRK gewoon een neus voor muziektalenten? (Foto: Radio GRK)

 

Clip Radio GaGa (Queen)

Heeft u nieuws te melden? Laat het me weten!

20/12 HexenKessel Rock Fest 2008 (2 podia)

Heksenkessel01_2 1226689445_hex08_2 

Grote en minder grote muziekfestivals worden doorgaans georganiseerd in de maanden juni, juli en augustus. Met andere woorden: in volle zomer- en schoolvakantie. Tot en met de zomer van 2007 behoorde ook het Genkse HexenKessel Rock Fest tot het onwijs lange lijstje van ontelbare zomerfestivals in dit land. Maar 2008 bracht raad en de v.z.w. HexenKessel (klikken) besloot om het roer drastisch om te gooien en maakt van z'n 4de editie een indoor Rock Fest en een geruisloze overgang van zomer- naar winterfestival. Maar de seizoenen mogen dan wel verwisseld zijn, de organisatoren achter het Rock Fest blijven de muziekstijl waarmee ze enkele jaren geleden van start gingen trouw: met name ROCK 'in hoofdletters'.

Bannernu6_4

De overgang van out- naar indoor heeft zo z'n voordelen, zeker wanneer je een vergelijking maakt met sommige zomerfestivals waar een onverwachte voet je slapende kruis wakker maakt, zonnesteken in volle middagzon schering en inslag zijn, overvolle en luidruchtige slaaptentjes op moerasige grasweiden je van je broodnodige slaaprust houden, onbetaalbare prijzen aan de kassa je geldbeugel platknijpen en €2,50 neerdokken voor een halflauw bekertje pils de normale gang is. Het HexenKessel Rock Fest 2008 daarentegen biedt je een schitterende indoorruimte aan in het jeugdcentrum Rondpunt 26 en een democratische inkomprijs maar vooral: kwaliteit op twee podia.

Lees verder

29/11 Jeugdcentrum: Genkse Band Solenoid stelt jongste CD voor

2908008_012_2 2908008_007    De Genkse band Solenoid stelt deze avond haar jongste CD voor in het jeugdcentrum 26. Inkom is gratis (Foto's: Belgin Özgünes)      

De Genkse band Solenoid (klikken), met invloeden van ondermeer Motörhead, Black Sabbath, KISS en AC/DC speelt deze avond de pannen van het dak in jeugdcentrum 26, Europalaan 26. Genk krijgt dan ook een primeur en maakt kennis met de jongste CD van Solenoid vooraleer ze ermee de wijde wereld intrekken. Ook Civilian en M-BUSH, twee andere bands, zorgen naast Solenoid voor een kleine 'earthquake' op de Europalaan. Fasten your seatbelts! Inkom is gratis. Aanvang: 20 uur.

Solenoid, met beïnvloeding van ondermeer AC/DC. Fragment: 'Whole Lotta Rosie'

HexenKessel vzw (klikken) neemt het organisatorische luik in handen. Tijdens het optreden van Solenoid zijn er ook tickets te verkrijgen voor HexenKessel Rock Fest 2008 dat zal plaatsvinden op 20 december 2008 in het Rondpunt 26 te Genk. Weldra meer op deze blog!

Heeft u een activiteit te melden? Laat het me weten!

29/11 Lirica Genk in finale 'Koor van het Jaar 2008'

Volgende week zaterdag komen we te weten welk koor met de prestigieuze titel 'Koor van het Jaar 2008' naar huis mag terugkeren. De organisatie van dit evenement ligt in handen van Koor en Stem, met de steun van Klara en Canvas. En? Het Genkse jeugdkoor Lirica maakt kans om als 'Koor van het Jaar 2008' verkozen te worden want het heeft een finaleplaats in de wacht kunnen slepen! Dit zijn de 6 finalisten:

Categorie jeugdkoren
Cantilene Ekeren o.l.v. Luc Anthonis
Lirica Genk o.l.v. Jos Venken (klikken voor fragment)
Vocaal ensemble Caloroso Wommelgem o.l.v. Inge Sykora
Jeugdkoor Waelrant Borgerhout o.l.v. Marleen De Boo

Categorie volwassenenkoren
Camerata Aetas Nova Leuven o.l.v. Dieter Staelens
Dulcisona Sint-Amandsberg o.l.v. Marian Steyaert

Een kort fragment van 37 sec. van de koorwedstrijd 'Koor van het Jaar 2008'

Lees verder

23 november: 3de Jam-avond in Zwartberg

009 055 Foto links: Jos Melis. Foto rechts: Chris Janssen

078 039 Foto rechtsbeneden: Marcel Melis, broer van Jos

Wie van muziek houdt en wat lef te koop heeft kan aanstaande zondag 23 november om 19 uur z'n 'musical skills' tonen aan een zeer geïnteresseerd en gevarieerd publiek. In de lokalen van voetbalclub Friuli, aan de kerk van Zwartberg (wegbeschrijving), vindt dan namelijk voor de derde maal in een maand een jamsessie plaats.

Fragment Eric Clapton 'Wonderful Tonight'

Onder impuls van Jos Melis en Walter Janiszewski, beter gekend onder WJ (doubleyougee), komen mensen met een muzikaal en non-muzikaal verleden opdagen. Jong en oud, van 13 tot 60, brengt zijn of haar geliefkoosd muziekinstrument zelf mee. Welke muziekgenres er gespeeld worden? Van Ten Years After, Eric Clapton, J.J. Cale tot The Scabs, kortom de jaren 60, 70 en 80. De eerste sessie ging door op vrijdag 24 oktober, de tweede, waar ikzelf ook aanwezig was, vond plaats op maandag 10 november. Ik kreeg de gelegenheid om gesprekken te voeren met de aanwezige muziekliefhebbers en enkele foto's te nemen.    

Lees verder

18/10 Huiskamerconcert in Genk: 'Next of Kin'

Huiskamerconcert3 Huiskamerconcert in het huis van Marc Vos (rechtstaand op de foto). Ingezonden info en foto's, waarvoor dank!

Stel je even voor: 50 mensen in je huiskamer die aandachtig zitten te luisteren naar het Antwerps trio Next of Kin (klikken). Rock, country- en bluesfans die zich een ogenblik in een Amerikaanse western wanen. Geen fake maar reality: een huiskamerconcert dat dit weekend plaatsvond in Genk, in het huis van Marc Vos.

Huiskamerconcert2 Huiskamerconcert1

Wie graag de blog 'muziekjes' van Marc Vos wilt lezen kan dat hier. Marc geeft op deze blog zijn indrukken over concerten die hij bijwoonde en bespreekt er ook nieuwe cd's. De info en foto's over het huiskamerconcert werden ingezonden, waarvoor dank! Beneden kan u reeds een filmpje bekijken en beluisteren van die avond!

Een fragment van het huiskamerconcert in Genk van het Antwerps trio 'Next of Kin' met de song 'Steel Mill'

Heeft u nieuws of activiteiten te melden? Laat het me weten!

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!