Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

12/02 Heropening LIDL Kolderbos

Lidl Hooiweg1    Warenhuis LIDL in Kolderbos heropent haar deuren op donderdag 12 februari na een sluiting van 4 maanden (Foto's: Belgin Özgünes) 

In de wijk Kolderbos kijken de bewoners reeds lang uit naar een specifieke dag in februari. Neen, niet 14 februari, Valentijntjesdag, maar wel donderdag 12 februari, de dag dat het warenhuis LIDL heropent. Vier maanden lang hebben de mensen hun 'waren' in andere, verder gelegen winkels gekocht.

Lidl Hooiweg2 

Noodgedwongen, want sinds begin oktober 2008 sloot de vestiging aan de Hooiweg 95 haar deuren voor een heuse verbouwing. Naast de vermindering van de koopkracht en de sluiting van het postkantoor is de heropening van de LIDL gespreksonderwerp één in Kolderbos. "Gedaan met sleuren, de LIDL gaat terug open. Leve de LIDL!" Dat is wat er leeft bij de mensen in de wijk. 

Weet u wat er leeft bij u in de buurt en/of wijk en u wilt het hier kwijt? Contacteer me!       

Nieuw op www.nieuwsblad.be/genk

Genk_1_2  Agenda                         Verenigingen             Scholen                   Passe-Partout

De aandachtige surfer heeft het ondertussen al opgemerkt, er zijn wat extra's bijgekomen op onze koepelsite www.nieuwsblad.be/genk.

Sinds enkele weken vind je een uitgebreide agenda op www.nieuwsblad.be/genk. Klik op de tab Agenda en je komt terecht in de meest uitgebreide activiteitenkalender van Genk. Via de tab Verenigingen  krijg je een overzicht van alle verenigingen uit Genk met een eigen pagina op Nieuwsblad.be. Staat jouw vereniging er niet tussen? Je kan je via deze tab makkelijk inschrijven voor een eigen pagina. Idem voor alle scholen uit het Genkse, via de tab Scholen. Tenslotte vind je via de tab Passe-Partout  de artikels over Genk die in het huis-aan-huisblad zijn verschenen.
In de rechterkolom op www.nieuwsblad.be/genk vind je nog steeds een interactieve kaart, luchtfoto's en wandel-en fietsroutes van Genk.

Bg_regio_blog_genk_2 Routeyou2_3

Banner_stratenplan2

Regiobutton_luchtfoto Klik hier voor het bekijken van de index-pagina

Lees verder

Eindejaarsperiode: winkels ook open op zondag

Kerstmis_8 Tijdens de eindejaarsperiode zijn de winkels ook op zondag geopend.

Voor cadeautjes en andere aankopen kan je tijdens de zondagen bij de Genkse handelaars terecht. Zij openen hun deuren immers op zondagen 14, 21 en 28 december en op 4 januari. Foto: Belgin Özgünes

                                                                                       

                                                                                       

Laat je geschenken verpakken tijdens de eindejaarsperiode

Wie een 'wauw-effect' wilt uitlokken op kerstavond kan best eens langslopen bij een van de inpakstanden op het Stadsplein voor het stijlvol laten inpakken van z'n kerstcadeaus. De inpakstanden zijn open op 13 en 14 december en van 19 tot en met 24 december. Op vrijdagavond ontmoette ik Raf Tilliard (foto), uitbater van Hotel Arte aan de Europalaan 68, in een van de inpakstanden. Zelf zal Raf zijn inpakstand tijdens de openingsdagen niet bemannen maar laat hij dit over aan iemand anders. Het klaarmaken van de stand voor zaterdag en zondag is dan wel voor hem weggelegd. 

Kerstmis_genk_2008_062 Kerstmis_genk_2008_055 Kerstmis_genk_2008_058 Kerstmis_genk_2008_057

Kerstmis_genk_2008_059 Kerstmis_genk_2008_069

Kerstmis_genk_2008_056 Kerstmis_genk_2008_061_2

 

Stadhuis gesloten op 10 & 11 november

Stadhuis1 Stadhuis2 Foto's: Belgin Özgünes

Op maandag 10 en dinsdag 11 november is het stadhuis gesloten en dit naar aanleiding van Wapenstilstand, de herdenking van het einde van Wereldoorlog I op 11 november 1918.

Sinds 1 oktober 2008 heeft het stadhuis een nieuw adres: Dieplaan 2 is verleden tijd en Stadsplein 1 is het nieuwe adres. Uiteraard staat het gebouw nog steeds op dezelfde plaats en hoeft u niet te zoeken.

Heeft u nieuws te melden? Contacteer me!    

29/09 & 29/10 & 24/11: Zitdagen aanvraag studietoelage 2008-2009

Europaschool_kolderbos Europaschool_kolderbos1 Europaschool in Kolderbos (Foto's: Belgin Özgünes)

Vanaf het schooljaar 2008-2009 is de toekenning van de school -en studietoelage uitgebreid van leerlingen en studenten van het middelbaar- en hoger onderwijs naar leerlingen van het deeltijds leerplichtonderwijs en leerlingen van het kleuter- en lager onderwijs.

Wil je hulp bij het invullen van de studietoelage voor het schooljaar 2008-2009? De Dienst Studietoelagen van het Provinciebestuur houdt zitdagen op het Genkse stadhuis (Sociaal Huis - 1ste verdieping) op volgende momenten:

Maandag 29 september van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur
Woensdag 29 oktober van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur
Maandag 24 november van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur   

Je kan ook online een aanvraag indienen op de volgende website: www.studietoelagen.be

Diegenen die reeds voor andere schooljaren een aanvraag indienden krijgen automatisch een nieuw aanvraagformulier in de bus. Wie voor het eerst een aanvraag indient kan de aanvraagdocumenten vragen aan de onderwijsinstelling van zijn kind (eren) of kan terecht aan de onthaalbalie van het stadhuis.

Basisschool_hoevenzavel De studie-en schooltoelage wordt uitgebreid naar zowel deeltijds onderwijs als naar lager- en kleuteronderwijs. (Op de foto: lagere school Hoevenzavel)

Belangrijk om weten: het Genkse stadsbestuur organiseert geen aparte dienstverleningsmomenten meer voor het invullen of nazien van aanvraagdocumenten .

Je kan wel terecht bij de Vlaamse infolijn op het gratis nummer 1700 voor meer info en zijn er aan de onthaalbalie van het stadhuis infofolders beschikbaar over de schooltoelage voor het secundair en hoger onderwijs. Tel. Provinciehuis: 011/29 96 05 of surf naar www.studietoelagen.be   

Foto's: Belgin Özgünes

Heeft u praktische tips? Laat het me weten!

21 & 22 augustus: Gratis fietsgraveren

Fietsgraveren_driehoeven_zwartbergFoto: Belgin Özgünes

Je fiets laten graveren geeft je toch dat ietsje meer zekerheid en een rustiger gemoed wanneer je hem ergens (onbeheerd) laat staan. Hier beneden vind je twee data en plaatsen waar je met je stalen ros terecht kan. De graveerdienst is gratis. Vergeet je identiteitskaart niet. (Zie foto)

Driehoeven: donderdag 21 augustus van 14 tot 16 uur (Wijkbureau Zaveldriesstraat 26) 

Zwartberg: vrijdag 22 augustus van 14 tot 16 uur (Buurthuis Lucien Londotstraat 3)

Heeft u nieuws of praktische tips? Laat het me weten!

Vanaf 1/09: verhuis balie dienst Toerisme en Cultuurcentrum

Europalaan_34_3600_genk Europalaan_34_genk Europalaan 34, vanaf 1 september 2008 het nieuwe adres van de dienst Toerisme en het Cultuurcentrum. Foto's: Belgin Özgünes

Wie de werken aan de Europalaan een beetje van nabij volgt kan zien dat er al het één en het ander vorm begint te krijgen. Zo heb je het gebouw naast het nieuwe hotel CARBON, op nummer 34. In dit gebouw zal vanaf 1 september ondermeer de balie van de dienst Toerisme en de balie van het Cultuurcentrum ondergebracht worden in de gloednieuwe vrijetijdswinkel 'Uit in Genk'. Nog even geduldig wachten tot de hoogtewerkers, het stof en de cement zijn verdwenen!

UIT IN GENK
Info - Tickets - Reservaties

Europalaan 34

3600 Genk

Tel 089 65 44 80 - Fax 089 65 44 88

uitingenk@genk.be

Openingsuren van het Heemparkcafetaria

Hoogzij Speeltuin_2

Heempark_speeltuin_2_3 Speeltuin_5

Wie na een ontspannende wandeling doorheen het Heempark wil nagenieten kan dit met een lekkere kop koffie of een frisse pint bier in het Heemparkcafetaria, gelegen in de Hoogzij. Aan de kinderen is ook gedacht in de vorm van een speeltuin in het bosrijk gebied, in de direkte omgeving van het Heemparkcafetaria. 

Lees verder

Bibliotheek Genk verhuist en lanceert zomeractie!

Verhuis_bibliotheek_wwwsxchuHelp de bibliotheek verhuizen en zorg voor een zomervoorraad leesmateriaal.   

Met de slogan "inpakken & wegwezen: bezorg onze boeken een leuke zomer" lanceert de stadsbibliotheek een leuke zomeractie. En of er een valabele reden is om actie te voeren? Zeer zeker want vanaf 11 juli 2008 sluit de bibliotheek definitief haar deuren op de 2de verdieping van het stadhuis. Liefst 147.035 boeken, 30.211 cd’s en 7.153 dvd’s verhuizen tijdens de zomer naar het reeds lang aangekondigde nieuwe gebouw op het Stadsplein. Om al dit materiaal op een efficiënte en zorgzame manier 'thuis' te brengen heeft men natuurlijk tijd nodig.

Bibliotheek_audio_visule_materialen 20 materialen kunnen vanaf 2 juni geleend worden waaronder 10 materialen uit de audio-visuele afdeling. 

Ter overbrugging van de vrij lange sluitingstijd heeft men daarom een plezierige compensatie voor de bibliotheekbezoeker in petto: vanaf 2 juni start de bibliotheek een speciale actie waardoor leners 20 materialen mogen meenemen in de plaats van 10 en dit met een maximum van 10 materialen uit de audio-visuele afdeling (AVM). Zo krijg je een win-win situatie: de bibliotheek heeft minder te verhuizen én de lezer kan z'n honger stillen tot de nieuwe bibliotheek op maandag 1 september haar splinternieuwe deuren wagenwijd openzet. De 'letterfretters' die meedoen aan deze actie worden beloond met een strandkussentje!

Lezen_tropisch_strand Er kan nog meer moois uit de zomervakantie gehaald worden: diegenen die met leuke vakantiefoto's op de proppen komen, genomen met geleend bibliotheekmateriaal, maken kans op een zomers verrasingspakket. Deze wedstrijd loopt van 2 juni tot 17 augustus 2008.

Ik ken er die nu al ongeduldig zitten te popelen om in te pakken en weg te wezen. Nog even!

Vanaf 1 september 2008 gelden er nieuwe openingsuren voor de bibliotheek:

Van maandag tot vrijdag van 10 uur tot 19 uur
Van zaterdag 10 uur tot 16 uur
Adres: Bibliotheek Genk, Stadsplein 3, 3600 Genk
Telefoonnummer: 089 65 35 35

Voor meer info over de zomeractie: Website: www.bibliotheekgenk.be en e-mail: bibliotheek@genk.be (blijven ongewijzigd).

Foto's: www.sxc.hu

Wilt  u graag uw leuke vakantiefoto's op deze blog terugvinden? Mail me!

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!