Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Senioren fotograferen: Winterslag

Leonardo_l Senior fotograaf Luciano Leonarduzzi krijgt de eer om de fotoreeks 'Senioren fotograferen' af te sluiten (Foto: Belgin Özgünes) 

Vandaag krijgt u de allerlaatste reeks foto' s van het fotoproject 'Senioren fotograferen', editie 2008, op deze blog te zien. Luciano Leonarduzzi krijgt de eer om deze mooie reeks af te sluiten met foto's uit Winterslag. Hij maakte foto's van het verenigingslokaal van ACLI, dat gelegen is in de Rondpuntlaan.

Op 1 mei 2008 werd het fotoproject op deze blog voorgesteld (klikken) en kregen de senioren de gelegenheid om zich voor het project in te schrijven. Het resultaat mag gezien worden: u mocht bijna twee maanden genieten van 75 mooie en soms beklijvende foto's van 22 Genkse senior fotografen. Ik wil dan ook een speciale dank richten aan de mensen van de Dienst Sociaal Welzijn van de stad Genk en de mensen van de Werkgroep 'Senioren fotograferen' die me de gelegenheid gaven, en het fotomateriaal ter beschikking stelden, om het unieke fotowerk op deze blog te zetten. En uiteraard mag schepen Geert Swartenbroekx, bevoegd voor jeugd, sociale zaken, integratie en educatieve projecten niet in m'n dankbetuiging ontbreken!  Klik hier voor het bekijken van de volledige fotoreeks. 

69_ll_s4200051 Luciano_leonarduzzi

Leonardo2 Luciano_l

Senioren fotograferen: Genk-Centrum (Deel 3)

Henriette_hermans Albert_kellens_het_tekort_aan_arb_2 Maria_theunissen_herfstkleuren            Foto's: Henriette Hermans, Albert Kellens en Maria Theunissen

In deze derde en laatste reeks foto's waarin Genk-Centrum belicht wordt, hebben de drie senior fotografen Henriette Hermans, Albert Kellens en Maria Theunissen hun inspiratie grondig laten doorwerken. Een stevige wandeling op de door ons allen gekende brug, een 'oplossing voor het tekort aan arbeiders' of een overweldigende foto waar de herfst zich van haar 'he(r)f(s)tigste' kant laat fotograferen. Het kon en kan allemaal. De overige foto's van deze senioren kan u hier bekijken.      

Volgende week komt de allerlaatste senior fotograaf aan de beurt. Als laatste, maar niet de minste, brengt Luciano Leonarduzzi ons vier foto's van zijn Winterslag.

Senioren fotograferen: Genk-Centrum (Deel 2)

Louis_bynens_4 Julienne_olaerts_2 Georgette_reynders_1 Genk-centrum bekeken door Louis Bynens (l.), Julienne Olaerts (m.) en Georgette Reynders (r.)

Laat het het vernieuwe Stadsplein zijn of 'de Zuil van Genk' van Luciano Fabro: de grote verandering die Genk-Centrum in 2008 onderging laat geen enkele Genkenaar onberoerd, ook Louis Bynens niet, getuige z'n mooie foto. Evengoed staat Genk bovenaan het lijstje wanneer het carnavalseizoen van start gaat en dat heeft Julienne Olaerts goed begrepen (middenfoto). Ook Georgette Reynders weet het: Genk is een groene stad. Tot in het centrum toe kan je in prachtige parken en open ruimten tot rust komen. Deze drie senioren brengen Genk-Centrum tot leven in deel twee met 9 prachtfoto's hier te bekijken. Volgende week komt deel 3 aan de beurt met senior fotografen Henriette Hermans, Albert Kellens en Maria Theunissen.

Senioren fotograferen: Genk-Centrum (Deel 1)

Elise_nupnau_3 Els_willems_1_2 Ivette_ziarczyk_3_2 Foto's v.l.n.r.: Elise Nupnau, Els Willems, en Yvette Ziarczyk

Vandaag trekken we naar het centrum van Genk. Negen senior fotografen hebben 27 schitterende foto's gemaakt. Van de Bochtlaan tot de Dieplaan, van het Molenvijverpark tot Kattevenia. Om al deze foto's tot hun recht te laten komen heb ik ze opgedeeld in drie delen. Vandaag komen 9 foto's van 3 dames-senioren aan bod. In alfabetische volgorde: Elise Nupnau, Els Willems en Ivette Ziarczyk. Volgende week komen in deel 2 de volgende drie senioren aan bod: Louis Bynens, Julienne Olaerts en Georgette Reynders.

Klik hier voor het bekijken van de foto's van deel 1.

Senioren fotograferen: Sledderlo

Frans_geerkens_2_2 Wies_hooyberghs_hazenstraat_2 Gilbert_schrijvers_brandweg_3 Foto links: Frans Geerkens, midden: Wies Hooyberghs en rechts Gilbert Schrijvers

Sledderlo, voor sommige Genkenaren 'klein Chicago', voor de inwoners van Sledderlo zelf: de mooiste kilometers van Genk. Vandaag geen met ijzer rondschietende 'John Wayne adepten' op deze blog, maar wel 9 schitterende photoshoots van 3 senior-Sledderlorianen. Frans Geerkens, Wies Hooyberghs en Gilbert Schrijvers brengen hun Sledderlo zoals zij het zien, zoals zij het ervaren. Schitterend!

U kan de foto's hier bekijken.

Volgende week woensdag komt ... aan de beurt. Dus kijken!

Senioren fotograferen: Hoevenzavel & Oud-Waterschei

Thieu_bollen4 Jos_vanbockryck1_3

Hoevenzavel en Oud-Waterschei anders bekeken door senioren Thieu Bollen en José Vanbockryck. Zeven schitterende foto's, hier te bewonderen!

Volgende week woensdag is Sledderlo aan de beurt met 9 foto's van 3 senioren. Niet te missen!

Klik hier en volg de rubriek 'Senioren fotograferen'
      

Senioren fotograferen: Bret

Roger_smets_bret Basisschool 'De Reinpad' op de Weg naar As 199 (Foto: Roger Smets)

Nadat we de fotoreeksen van de senioren van Boxberg en Termien doorlopen hebben trekken we naar de Bret. We komen er dagelijks voorbij, misschien wonen we er wel of lopen er school. Van parochiecentrum De Flèèketaer in de Zagerijstraat tot de Clarissen in de Mosselerlaan. Maar ook Basisschool 'De Reinpad' op de Weg naar As mogen we niet vergeten. Bret in zeven foto's, gezien door de bril  of beter de camera van senior fotografen Julienne Olaerts, Henriette Hermans en Roger Smets. Hier klikken voor het bekijken van de fotoreeks.

Volg hier het fotoproject 'Senioren fotograferen'.   

Senioren fotograferen: Termien

Lutgart_raskin_termien_1_2 Foto: Lutgart Raskin (Termien)

We zetten onze reeks verder en trekken naar Termien. Drie senioren maakten 10 prachtige foto's van hun wijk: Albert Kellens, Mathieu Habex en last but not least Lutgart Raskin (of Lutgarde). De foto's die senioren maakten buiten hun respectievelijke wijken, of waar de wijk ongenoemd blijft, komen nog aan bod in de andere reeksen. Zo heeft Albert Kellens nog twee andere foto's gemaakt buiten die ene die je nu te zien krijgt. De fotospecial van deze drie senioren kan men hier bekijken. Volgende week woensdag, op 22 oktober, komt een andere wijk aan de beurt.

Klik hier om de reeks 'Senioren fotograferen' te volgen.

Reacties zijn uiteraard welkom!

Senioren fotograferen: Boxberg

Jaanusson_lea_klotstraat_boxberg Foto: Lea Jaanusson (Boxberg) 

Vanaf 8 oktober kan je op 'Genk blogt' twee maanden lang, iedere woensdag, de mooiste foto's van Genkse senioren bewonderen. Liefst 75 foto's van 22 senior fotografen uit de verschillende wijken van Genk werden door de jury weerhouden. Het unieke fotoproject "Senioren fotograferen" heeft menig senior warm gemaakt om zijn of haar wijk van z'n mooiste kant te laten zien. In een fotoreeks worden samen met de foto's ook de namen van de fotografen gepubliceerd. Zij maakten zeer mooie, soms beklijvende en ontroerende foto's van hun wijk en medebewoners. De wijk Boxberg bijt de spits af. Vier senioren maakten 11 foto's die je hier (klikken) kan bekijken in een fotospecial.

Reacties zijn uiteraard welkom!   

Vanaf 8 oktober op deze blog: fotografieproject "Senioren fotograferen"

Aif_dag_5_oktober

"Senioren fotograferen": een baanbrekend fotografieproject (Foto: Belgin Özgünes)

Oktobermaand is seniorenmaand! En 'Genk blogt!' draagt hiertoe haar steentje bij: vanaf 8 oktober kan je de geselecteerde foto's van het fotografieproject "Senioren fotograferen" op deze blog in een langlopende reeks bekijken. 

Vanaf 7 tot 20 oktober hebben de senioren het Genkse rijk voor hen alleen (of toch bijna). Tal van ontspannende en informerende activiteiten staan op het menu. Eén van deze activiteiten, het fotografieproject "Senioren fotograferen", staat reeds lang op stapel en werd eerder in het jaar aangekondigd (hier klikken). Het nieuwe, toch wel baanbrekende project, kwam tot stand met de steun van de provincie Limburg. Op 7 oktober wordt de originele fototentoonstelling ‘Senioren fotograferen’ in de grote foyer van het Cultuurcentrum officieel geopend. En tussen 8 en 24 oktober kan je de fototentoonstelling op vier verschillende locaties bezoeken.

Lees verder

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!