Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

3/12 Telefacts Crime: snelheidsovertreders in Genk geflitst en vervolgd

Geflitst Telefacts Crime volgde enkele snelheidsovertreders die in Genk na een snelheidscontrole aan de kant werden gezet (Foto: Belgin Özgünes)

In Telefacts Crime, het opsporingsprogramma van VTM, kan je op woensdagavond (22u.10) een aantal snelheidsovertreders volgen die tijdens een snelheidscontrole in Genk aan de kant werden gezet. De camera was er bij: van bij de vaststelling van de overtreding tot op de politierechtbank. Telefacts Crime wordt gepresenteerd door Faroek Özgünes, journalist en expert in justitie- en rechtbankmaterie. 

Foto_vtm Politierechter Robert Stas (Foto VTM)

In de politierechtbank wordt door politierechter Robert Stas nauwgezet geluisterd naar wie enig berouw toont of een valabele uitleg heeft voor z' n zware voet. Overtreders, zoals die ene, die excuses inroepen zoals “mijn voet bleef hangen op de gaspedaal” mogen zich verwachten aan een kordate toepassing van de verkeerswetten. Maar anderzijds worden er door de rechter verzachtende omstandigheden ingeroepen en ook toegepast wanneer een overtreder beroepshalve niet zonder rijbewijs kan functioneren.

Faroek_ozgunes Faroek Özgünes, journalist en presentator van Telefacts Crime (Foto: Belgin Özgünes)

Dat de geflitste wagens op foto staan, weten we. Maar dat die nauwgezet op het politiebureau door twee dames full-time verwerkt worden, is nieuw. Uit de opgespoorde nummerplaten krijgt men nog meer informatie los: zijn de wagens ingeschreven en geschouwd? Zo niet, dan krijgen de overtreders er nog een tweede boete bovenop!

Het programma wordt op zondag 7 december herhaald om 17u.05!

5/11 Beschadigde spoorwegbrug: enkele foto's

_brug_093 _brug_084 _brug_080 _brug_065 _brug_078 _brug_066

Gisterenmiddag, omstreeks 13u.45, ramde een vrachtwagen een spoorwegbrug in de industriezone Bosdel. Een verkeersbord, met vermelding van de maximum toegelaten hoogte van 3.30m, kon de vrachtwagenchauffeur toch niet overtuigen om niet onder de spoorwegbrug te rijden. Het goederentreinverkeer naar de haven van Genk en het reguliere verkeer kwam door de botsing stil te liggen.

Lees verder

Genk: 486 verkeersongevallen (2007) waarvan 13 dodelijk

Cover_het_nieuwsblad_9_oktober_08_2 In 2007 werden er 1.067 dodelijke* verkeersslachtoffers geteld. Hiervan 13 in Genk. *Dodelijke slachtoffers + overlijden binnen de 30 dagen (cover Het Nieuwsblad 9 oktober 2008) 

Verkeersongevallen, vroeg of laat krijgen we er rechtstreeks of onrechtstreeks mee te maken. Soms valt de schade mee, soms is de schade niet te overzien, zowel op materieel als op menselijk vlak. De cijfers (hier klikken) van het aantal verkeersongevallen in 2007 per gemeente en het aantal slachtoffers werden recent vrijgegeven en gepubliceerd door Het Nieuwsblad op donderdag 9 oktober.

   

Statistiek_verkeersongevallen_200_3 De nieuwste cijfers van het Nationaal Instituut voor Statistiek wijzen op 66.798 gewonden op Belgisch grondgebied. Hiervan zijn er 714 in Genk te tellen, waarvan 13 dodelijk. (Afbeelding: blz. 4 Het Nieuwsblad 9 oktober 2008)

Genk_bebouwde_kom_hoogzij Genk: 714 slachtoffers in 486 verkeersongevallen (Foto: Belgin Özgünes)   

Uit deze cijfers blijkt dat in Genk 486 verkeersongevallen door de politie en het parket werden geregistreerd. Deze ongevallen zorgen voor 666 lichtgewonden, 35 ernstig gewonden en 13 dodelijke slachtoffers. Wat het totaal brengt op 714 slachtoffers.

Lees verder

Verkeer in Genk: nieuwe flits- en videowagen vervangt Landrover Defender

Gaoz_2 Ymk724   De Landrover Defender met flitsstatief is op rust gesteld en wordt vervangen door een gloednieuwe flits-en videowagen, een Ford S-Max met blauw-grijze kleur

Het kan snel gaan: nog maar drie weken geleden (hier klikken) werd de Landrover Defender met flitsstatief gesignaleerd als nieuwe flitswagen voor de Politiezone GAOZ (Genk-As-Opglabbeek-Zutendaal) of er dient zich reeds een nieuw alternatief aan: een Ford S-Max met blauw-grijze kleur. Je moet al van goede huize zijn wil je de vernuftigheden opmerken aan deze nieuwe flits- en videowagen: de radarbalk zit achter de nummerplaat en de flitslamp heeft een centrale opstelling onder de nummerplaat. Let ook op de twee flitsers achter de grillen links en rechts van het Ford embleem.

3  6 Foto links: pijltje toont aan de rechterzijde van de binnenspiegel een camera van een videosysteem. Foto rechts: flits- en videowagen van de Politiezone Wetteren   

Nog steeds de boodschap: matig je snelheid of je staat op foto én video! Je kan ook terecht op de website van de Politiezone GAOZ voor aangekondigde snelheidscontroles.

Infobron

Bovenstaande info werd ingestuurd. Heb je nieuws over Genk? Laat het me weten!

Resultaten Fietsenquête: 98 procent wil meer geld voor fietspaden!

Fpbannerfront_2 Bekijk alle aspecten en resultaten van Het Grote Fietspadenrapport op www.nieuwsblad.be/fietspad

Fietshelm Fietshelm verplicht of niet? Lees de reacties op www.nieuwsblad.be/fietspad (Foto: Het Nieuwsblad)

Vandaag kan u in de weekendeditie van Het Nieuwsblad de resultaten van de exclusieve Fietsenquête lezen (blz. 22 -25). De resultaten maken heel wat duidelijk: een overdonderende meerderheid van 98 procent van de geënquêteerden zegt dat er "meer geld moet gaan naar fietspaden", aldus het besluit. Lees hier het volledig artikel en bekijk hier de resultaten.

Doe mee aan een POLL en stem op het beste en het slechtste fietspad van Vlaanderen. Je kan filmpjes bekijken waarin gemotiveerd wordt waarom deze fietspaden tot de beste of de slechtste van Vlaanderen behoren. Doe mee en oordeel mee! Klik hier om mee te doen aan de POLL.

Heeft u voorbeelden van goede of slechte fietspaden in Genk? Laat het ons weten en surf naar www.nieuwsblad.be/fietspad

Maarten (10 jaar): "spurten om veilig op school te geraken "

Fietscampagne1Surf naar www.nieuwsblad.be/fietspad

0111_2 0101_3 Auto's zoeven hier voorbij als komen ze van het Circuit van Zolder. De eerste verkeersdrempels liggen pas nabij de school.   

Maarten Gregoire is 10 jaar en zit in het 5de leerjaar in de Basisschool Driehoeven in de Gieterijstraat te Zwartberg. Maarten woont in dezelfde straat als waar z'n school gelegen is en dit zo'n kleine 400 meter verder. Een bofkont zul je misschien denken, zo dicht bij huis naar school, maar niets is minder waar. Maarten woont in een straat waar 50 km/u de limiet is, maar de auto's zoeven voorbij als komen ze net van het Circuit van Zolder. Eénmaal de autobestuurders de school naderen krijgen ze enkele verkeersdrempels voorgeschoteld en moeten ze willens nillens vaart minderen willen ze hun bumpers niet verliezen.

00710081 Maarten op de suggestiestrook

Maarten rijdt sinds een drietal jaren met de fiets naar school. Een fietspad is er niet, maar er zijn suggestiestroken. Suggestiestroken zijn stroken die suggereren een fietsstrook te zijn maar dat niet zijn. Auto's en bromfietsers kunnen op deze stroken, naargelang de situatie zich noopt, gewoon rijden. Voor de zwakke weggebruiker, Maarten in dit geval, een wat beangstigend gegeven.

0091Maarten: "spurten om zo snel mogelijk op school te zijn"

Maarten vertelt: "wanneer het regent brengt mijn mama mij naar school  met de auto en anders ga ik met de fiets. Ik rij graag met de fiets naar school omdat  het niet zo ver is. Wanneer mijn school verder zou liggen dan denk ik niet dat ik de fiets neem, want het is niet echt veilig.

0121 Maarten:"goed uitkijken op het korte stukje dat ik moet rijden"

Zelfs nu moet ik goed uitkijken op het korte stukje dat ik moet rijden. Ik haast me, eigenlijk spurt ik om zo snel mogelijk op school te geraken want hoe sneller ik daar ben, hoe minder kans dat ze mij omver rijden", zegt Maarten. "Wat zou je willen dat er verandert?" vraag ik aan Maarten. "Dat de auto's veel langzamer rijden zodat ik dan op m'n gemak naar school kan rijden", zegt hij spontaan. Een slimme jongen, die Maarten.

Foto's: papa Bart

Heeft u ervaringen met goede of slechte fietspaden in Genk? Laat het ons weten door te surfen naar www.nieuwsblad.be/fietspad !

Oproep: help mee aan het grootste Fietspadenrapport ooit!

Fietscampagne1Help mee aan het grootste Fietspadenrapport ooit!

In de maand april zal Het Nieuwsblad uitpakken met het grootste Fietspadenrapport van Vlaanderen.  Er zijn al duizenden reacties binnengekomen. Maar om een zo volledig mogelijk rapport te maken blijven we sprokkelen naar reacties van onze lezers. We zijn op zoek naar zowel positieve als negatieve ervaringen. Ben jij een fietser die zich dagelijks ergert aan bepaalde fietsstroken in onze stad en hier verandering in wilt zien? Of ben je een fietser die regelmatig kilometers aflegt op fietspaden die uitermate top zijn om op te rijden? Dan willen we dat graag weten.

Alle reacties en foto's en/of filmpjes zijn welkom. Met deze info vangen we twee vliegen in één klap: enerzijds kunnen we de beleidsmakers van onze stad wijzen op de slechte staat van fietspaden en anderzijds wijzen we andere fietsers op de uitstekende staat van bepaalde fietspaden-en routes!

Een leuk fietsfilmpje

Ben jij een bezorgde ouder die z'n kroost liever met de auto naar school brengt, uit schrik voor hun veiligheid? Ben je ooit ten val gebracht door een onveilig fietspad? Of rij je, volgens jouw ervaring, op hét ideale fietspad van Genk? Laat het ons weten, zij het in een tekstje, zij het met een foto of een filmpje!

Surf daarom naar: www.nieuwsblad.be/fietspad  waar je reeds verschillende reacties van Genkenaren kunt lezen!

Werk mee aan het fietspadenrapport van Genk!

Het Nieuwsblad maakt in april het rapport van fietspaden in Genk. Natuurlijk kent er niemand de gemeente beter dan wie in Genk woont en er dagelijks rondfietst. Daarom willen we beroep doen op al onze fietsende lezers uit Genk!

Veiligheid_dorpstraat_fietspadHeeft u voorbeelden van goede en/of slechte fietspaden in Genk? Laat het ons weten!

Doe jij mee? 

Ken jij een fietspad in Genk in erbarmelijke staat?
Stuur jij je kinderen met gerust hart met de fiets naar school?
Vind jij Genk een toonbeeld van fietsveiligheid?

Laat weten waar gevaarlijke gaten gapen of waar het ideale fietspad in Genk ligt. Op die manier brengen we pijnpunten onder de aandacht van de beleidsmakers, en laten we zien hoe het wel kan. Zo draag je zo jouw steentje bij tot het grootste Vlaamse fietsrapport ooit!

Stuur goede en slechte voorbeelden van fietspaden in jouw buurt in via www.nieuwsblad.be/fietspad.   
Dat kan via tekst, foto of video. Alle bewijsmateriaal is welkom.

Je kan ook deelnemen aan een exclusieve fietsenquête waarbij je kans maakt op een moutainbike van 2500 euro.

(Foto: google images)

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!