Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Graafwerken naar 'Rechtvaardige Rechters' zonder resultaat

Rechters Aan de Sint-Jansvest zochten speurders van de federale politie, de civiele bescherming en de DVI, middag naar de Rechtvaardige Rechters. Al sinds vrijdagochtend waren er graafwerken aan de gang om het verdwenen paneel terug te vinden van het retabel van het Lam Gods van de gebroers Van Eyck. Het zoeken naar de Rechtvaardige Rechters - een populaire Gentse volkssport - was daarmee toe aan een nieuwe min of meer geruchtmakende aflevering.

Een tipgever, een Brusselaar die al jaren gepassioneerd bezig is met de kewstie, maakte uit verborgen tips in de brieven van Arsène Goedertier op dat het paneel De Rechtvaardige Rechters aan de Sint-Jansvest verborgen zou liggen. Het zou daar, in een zinken omhulsel, in een sinds lange tijd gedempte waterput hebben gelegen. Om het doeltreffend op te sporen met gespecialiseerde apparatuur kwam zelfs het Disaster Victims Identification Team voor de operatie ter plaatse.

Een twintigtal speurders rukte uit. Ze lieten graafmachines aanrukken om de vloer van een garagecomplex verder open te breken.

Uiteindelijk liep ook deze zoektocht met een sisser af: de Rechtvaardige Rechters zijn nog altijd niet terecht, klonk het gisteravond ook officieel. Maar na de zomervakantie wordt er - op een andere plaats - opnieuw gegraven.

Eerste Vlaamse Havendag

HavendagAssocieert u de haven met containerschepen vol Taiwanese prullaria, ruwe werknemers die naar rum ruiken of obscure activiteiten die het daglicht niet mogen zien, kom dan gerust uw vooroordelen eens gecorrigeerd zien tijdens de eerste Vlaamse Havendag. Kweek maar alvast zeebenen.

Op 5 juli 2008 zetten de Vlaamse havens namelijk hun deuren open. Klim aan boord van loodsboten, zee- en binnenschepen, verken het havengebied per fiets, laat je leiden langs reusachtige terminals en maak kennis met tal van bedrijven en overheidsdiensten. Zo ontdek je ook de haven van Gent van binnenuit. Een wereld op zich.

De haven van Gent zorgt voor maar liefst 66000 banen. En wist u trouwens dat ze ook de belangrijkste fruitsaphaven ter wereld is?

De hele dag lang zijn er activiteiten voorzien op vijf verschillende locaties. Uw wagen parkeert u op één van de voorziene parkings aan de Rigakaai, Stora Enso of het Kluizendok, want gratis bussen zorgen voor verder vervoer. U kunt bovendien met de boot varen tussen de Rigakaai en Stora Enso, en tussen Stora Enso en het Mercatordok. Tussen het Kluizendok en het Rodenhuizedok pendelt u met de gebruikelijke veerboot. Voor de fietsers zijn er drie tochten van 12, 20 en 27 km, die onderling combineerbaar zijn.

De slotshow is voorzien aan de Rigakaai, van 16u30 tot 20u30, met onder andere Spring en de Grote Peter Van de Veire Havenshow! Alle praktische info vindt u op deze website.

Toeterverbod nekt Turks nationaal elftal

Turkije was woensdagavond tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal de sterkste ploeg, maar toch verloren ze met 3-2 van Duitsland. Onverklaarbaar? Helemaal niet, ontdekte een filmploeg van VroemVroem. De Turken hebben zich doelbewust laten verliezen. Van het Gentse stadsbestuur mochten ze na de wedstrijd maar een uurtje toeteren. Veel te weinig en om problemen te vermijden schonken ze op de valreep de overwinning aan de Duitsers. Luister zelf.

Reageer: wat vindt u van de nieuwe Korenmarkt?

Korenmarkt

Eh voilà, zo zal het Gentse stadshart er binnen enkele jaren uitzien. Geen parking meer op het Braunplein, geen tramhaltes meer op de Korenmarkt, maar wel een nieuw (mini-)stadsparkje achter de Sint-Niklaaskerk, een stadshal naast het stadhuis en een 'vrije' Korenmarkt met twee grote zuilen ter hoogte van de Donkersteeg en Klein Turkije als blikvanger. De maquette is te bekijken in Post Plaza op de Korenmarkt.

Maar wat vinden jullie er zelf van? Is het niet veel handiger om op de Korenmarkt zelf van de tram te kunnen stappen. Past zo'n stadshal tussen het Belfort en het stadhuis? En moet er wel een park zijn in het hart van onze stad? Laat het ons weten. 

25 jaar Café Sunset

Sunset1

Een kwarteeuw Café Sunset, dat kan tellen. Dat werd gisterenavond dan ook gevierd. De zaak aan Ter Platen is ondertussen een heuse gevestigde waarde en bekend om de mooie madammen die je er vaak aantreft. 'Had je me 25 jaar geleden gezegd dat mijn zaak het zo lang zou volhouden, ik had het nooit geloofd.', zegt Francis Depuydt, de uitbater. 'Ik kom overgewaaid uit Ieper. Ik vond het altijd al plezant om uit te gaan in Gent, dus besloot ik hier zelf maar iets uit de grond te stampen.'

Turkije sneuvelt in halve finale

Supportert

Het heeft niet mogen zijn: het Turkse elftal is uitgeschakeld. Pas in de 90ste minuut sloeg Duitser Lahm de kloof, terwijl iedereen zich reeds aan het voorbereiden was op verlengingen. In de gedrukte krant van vandaag leest u het uitgebreide verslag van de wedstrijd en reacties van de Gentse Turken die massaal naar de Vrijdagmarkt waren afgezakt om de match op groot scherm te volgen. Hier willen we u echter het sfeerbeeld van Dodi niet onthouden, toen het derde Duitse doelpunt viel. Eén beeld zegt meer dan...

De Gentse Zeeduivels steken van wal

Verenigingindekijker_gr Jens2 Foto: Gentse Zeeduivels

De Gentse Zeeduivels is een recreatieve hengelvereniging die voornamelijk op zee vist. Ieder jaar wordt er een gevarieerde planning opgesteld met elke maand een leuke hengeluitstap op het programma. Zo krijgen de leden de kans om, vanop prachtige locaties, elke keer opnieuw een aangenaam avontuur te beleven waar het sociale aspect perfect aan het sportieve wordt gekoppeld.

De Gentse Zeeduivels trekken er tijdens hun hengeltochten op uit naar de Belgische wateren, maar ook het buitenland komt regelmatig aan bod. De vereniging organiseert vaak individuele wedstrijden onder de eigen leden, en daarnaast  nemen ze ook deel aan nationale en internationale wedstrijden. En op die wedstrijden staan ze meestal flink hun mannetje.

Zo telt de vereniging verschillende Belgische kampioenen. In 2007 sleepten de Gentse Zeeduivels zelfs de prijs van vice-wereldkampioen in de wacht bij de Beloften. Dit jaar werd Jens De Vrieze Belgisch kampioen bij de Senioren.

Ook voor de jongeren onder de hengelliefhebbers hebben de Gentse Zeeduivels een mooie agenda met jeugdactiviteiten. De vereniging organiseert geregeld jeugddagen en jeugdkampen om te jongeren kennis te laten maken met de vissport op zee. In het najaar is er opnieuw een jeugdkamp in het vooruitzicht. Van 26 oktober tot 31 oktober loopt er een jeugdhengelenkamp in Nieuwpoort.

Wie zich graag wenst in te schrijven voor dit kamp, kan mailen naar gzd@telenet.be of bellen naar 0472 91 60 00. Meer info over de Gentse Zeeduivels vind je hier.

 

tdm
Jens_de_vrieze_2 Foto: Gentse Zeeduivels

KASK-week morgen van start

Kask_logo_posMorgen gaat de KASK-week van start. De masterstudenten van de Gentse kunstacademie presenteren dan hun afstudeerwerk aan het grote publiek. Van 25 juni tot en met 29 juni kan u uzelf onderdompelen in de wereld van beeldend en audiovisueel werk en ontwerpen van interieurvormgeving.

Twee belangrijke evenementen springen in het oog. KASK-films is de première van masterprojecten uit de studierichting animatiefilm en film, op vrijdag 27 juni in Cinema Sphinx. Movement is de modeshow van de afstudeerrichting mode. Die wordt op 26 en 27 juni in de Eskimofabriek aan de Wiedauwkaai georganiseerd.

De verschillende tentoonstellingen zijn elke weekdag van 12u tot 19u te bezoeken op volgende locaties: Bijloke, Kunsttoren, De Zaal, Galerie Kunst-Zicht Overpoort en Croxhapox. Op Zaterdag 28 juni is er een infodag voor kandidaat-studenten voorzien. Het startschot wordt morgen woensdag 25 juni gegeven op het Meetingpoint campus Bijloke. Meer info en het volledige programma op de website van de KASK-week.

Een van de studenten die afstudeert in de richting animatiefilm, is Ophélie Tailler. Van haar ziet u onderaan een filmpje dat ze eerder al maakte tijdens haar studies.


Eindejaarstentoonstelling Beeldende Kunst Sint-Lucas

Komend weekend kan u uw artistieke schaduwzijde volledig uitputten tijdens Mama = Master Marathon. Dit is de eindejaarstentoonstelling van Sint-Lucas, afdeling Beeldende Kunst, in de Witte Zaal. De tentoonstelling is 50u non-stop open en actief. Van een kunstzinnige ervaring gesproken!

Curator Stef Van Bellingen maakt samen met de afstuderende studenten een presentatie van hun afstudeerprojecten. Dit initiatief wordt gecombineerd met Over Tekenen, een tentoonstelling die zich toespitst op de diversiteit van het tekenen en gedragen wordt door het atelier Vrije Grafiek. Over Tekenen loopt ook tot zondag 29 juni. Het weekend wordt verder aangevuld met film, performance en actie in en rond de tentoonstelling.

Meer info en het volledig programma vindt u op de website van de Witte Zaal. Het project start op vrijdag 27 juni om 20u. Witte Zaal, Posteemestraat 64.

Win opnieuw vrijkaarten voor Culture Club

Culture_club_2We mogen terug 5 duo-tickets weggeven voor het feestje in de Culture Club, komende zaterdag. Dan vindt de vierde editie van Ladybirds plaats, een nieuw concept voor lesbiennes en hun vrienden. Naughty! Happy! Sparky! Sexy!, zo omschrijft de organisatie het initiatief. Dj Lotto en dj A.lectric verzorgen de Salon Rouge. Zoals altijd zijn er gadgets voorzien voor wie vóór middernacht komt.

Een wedstrijdvraagje: Welk schitterend nummer van Joy Division kan u op de website van de Culture Club beluisteren? Eens doorklikken naar de bewuste website helpt u een flink eind op weg. Het antwoord mailt u hier door, met ‘CC’ als onderwerp, vóór donderdag. Veel succes!

Binnenkort maakt u hier ook kans op tickets voor de Closing Night, op 12 juli. U begrijpt de boodschap dus al: kom regelmatig eens naar deze blog kijken!

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!