Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Jazz zomert in 't park

Het contrast met het eerste weekend van Jazz in het park kon niet groter zijn... Vorige week zagen we dikke jassen, truien, regenschermen en een bibberend publiek, maar gisteren kregen we echt zomerjazz in de schoot gegooid. Er heerste dan ook een prettig en gemoedelijk festivalsfeertje, met een flink deel van het publiek genietend van de combinatie van muziek en een picknick in het park.

Jazzintpark

Hamster Axis of the one-click Panther (hoe verzinnen ze het!), een Antwerpse groep kon ons bekoren met eigenzinnige ritmes, weliswaar niet altijd even toegankelijk. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een spelletje snooker. De muzikale balletjes gaan eerst onvoorspelbaar alle richtingen uit (volgens niet altijd doorzichtige patronen), maar uiteindelijk komen ze wel terecht waar ze moeten: in het netje.

Jazz1 Na de pauze kregen we iets heel anders voorgeschoteld. De Jazzlab Series All Stars Band (opgericht naar aanleiding van 15 jaar Jazzlab Series circuit) is samengesteld uit mensen van het Brussels Jazz Orchestra (Frank Vaganée en Nathalie Loriers), gitarist Peter Hertmans, contrabassist Nicolas Thys en drummer Félix Simtaine. De All Stars zorgden er met zalig swingende en funky jazz voor dat het wel écht moeilijk werd om stil te blijven zitten. Ze kregen dan ook indringend applaus met vraag om méér, waar ze overigens graag op ingingen.

Hieronder een foto van drummer Félix Simtaine, die zeer gesmaakt werd bij de All Stars set. Hierbij  toch even vermelden dat hij weliswaar geboren is in Verviers, maar wel een beetje Gents verleden heeft. Hij woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog namelijk bij zijn grootmoeder in de Vlaanderenstraat.

Felixsimtaine

Vandaag kan u opnieuw terecht in het Albert I park voor de laatste dag van Jazz in t Park.

Slag in het water voor Carolus Quinto

Geen succes voor de Carolus Quinto in de zesde editie van hun eigen Slag om Gent gisteren. Het Gentse schip - een replica van een zeil-en roeisloep uit 1796 - eindigde zevende en laatste in de wedstrijdcategorie sloepen. De bemanningsleden, allen zeescouts van de groep "Wilde Eend" zaten nochtans op tempo, maar konden na hun schitterende Finse prestatie het dit jaar in eigen stad helaas niet waarmaken. Het prachtige zomerweer (eindelijk!)  lokte naast de traditionele toeristen heel wat Gentenaars naar de Graslei en de Korenlei om de roeiteams aan te moedigen. En dat deden ze zelf trouwens ook: de harde en ritmische kreten van de stuurmannen (en vrouwen) moet menig nietsvermoedend wandelaar langs de Leie flink hebben laten schrikken.

Carolus_2

Na de race werd de bemanning van de Carolus Quinto meteen vervangen door twee dappere schepenen met zeevaardersbenen, Christophe Peeters en Geert Versnick (deze laatste trouwens zelf zeescout in hart en nieren). De Gentenaar kon niet onderdoen en volgde (behoedzaam) via een beetje sloep-hoppen de heren aan boord van de Carolus. 

Peetersversnick

Klik op Lees verder voor uitslagen en een paar foto's van de winnende teams in de verschillende reeksen.

Lees verder

Aanrijding massaal bekeken in Ledeberg

_mg_7646w_2
Meer foto's van Aanrijding in Moscou in Ledeberg.

Wat een Aanrijding in Ledeberg!

Wat een nacht, wat en volksfeest, wat een film... De openluchtvertoning van Aanrijding in Moscou behoort nu al tot één van de top-avonden van 2008. Van overal kwamen mensen met stoelen en dekentjes gewandeld. De kroegen hadden hun terrassen uitgebreid, de Gentse Feesten verhuisden voor één keer naar het kerkplein van Ledeberg.
Muziek van mensen uit de buurt, de acteurs en actrices die als voetbalhelden werden toegejuicht op het podium, en hele groepen vrienden die samen genoten van de sfeer en van de film. Het was de derde keer dat ik 'Aanrijding' zag, en ik zing nog altijd luid mee met 'Ti amo !'.
Geniet nog eens van de foto's op G-zine, en hier kan u ook al een filmpje bekijken.

In De Gentenaar op Zondag (en die van maandag) vindt u uitgebreide verslaggeving over hét feest van het jaar.
Leve Moscou, Leve Ledeberg.

Grauwe maar toch kleurrijke dag

Regen

Kaat Baertsoen van ZAP International, een uitvoerder van sierteeltproducten uit Lochristi, kreeg deze foto doorgestuurd van een Engelse klant. Die deed afgelopen zaterdag een beetje sightseeing in Gent en wist ondanks het druilerige weer toch dit fascinerende plaatje te schieten.

Jonge rockers in groen Mariakerke

Een rustig en idyllisch stukje groen in Mariakerke werd woensdagavond omgetoverd tot een echte festivalweide. Ben Shaumont, 16 jaar jong, organiseerde er samen met een schare leeftijdsgenoten voor de tweede keer zijn minifestival 'Woodrock'.  De jongeren namen maandenlange voorbereiding helemaal op zich: het verwittigen van de veiligheidsdiensten, bestellen van materiaal bij de Stad Gent, het inlichten van de buren, het zoeken naar sponsors tot het sleuren met materiaal en het opbouwen van tenten en een podium, ze kregen het allemaal voor elkaar, die jonge gasten!

Woodrock_2008_298

Lees verder

Nieuwe verkeersregeling rond Sint-Pietersplein

Sintpietersplein In mei 2007 voerde de stad Gent een totaal nieuwe verkeerscirculatie in in de omgeving van het Sint-Pietersplein. Bedoeling was de buurt veiliger te maken voor fietsers, ervoor te zorgen dat de belangrijke buslijn 5 vlotter door de Overpoortstraat kan rijden en dat het sluipverkeer zou verminderen in de Muinkparkwijk.

Sindsdien kwam er echter ook heel wat protest tegen de nieuwe regeling, onder meer van de handelaars van het Sint-Pietersplein - die 5.000 handtekeningen verzamelden tegen de wijziging - en van de UGent.

Vandaag heeft het schepencollege uiteindelijk beslist om opnieuw een aantal wijzigingen door te voeren tegen half september. Zo zal het opnieuw mogelijk worden om vanuit de Sint-Amandstraat naar het Sint-Pietersplein te rijden. Het Kramersplein wordt van de Kantienberg afgescheiden door paaltjes. En op die Kantienberg komt er opnieuw tweerichtingsverkeer, óók op het bruggetje naar de Benardstraat.

Meer over al deze wijzigingen leest u morgen in De Gentenaar, waarin we ook een plannetje afdrukken met alle details van de nieuwe verkeerssituatie.

Goedele signeert Goedele in Gent

GoedeleZaterdag 6 september signeert Goedele Liekens haar nieuwe magazine van 11u tot 13u in de Matulu, Woodrow Wilsonplein 4/248. Het maandblad ligt op 3 september voor de eerste maal in de rekken en kreeg de toepasselijke titel 'Goedele' mee. 'Goedele' zal zich inhoudelijk vooral richten op de wereld van glamour en lifestyle.

In Nederland werd het concept van een televisiefiguur die voortrekker wordt van een magazine, reeds toegepast door Linda De Mol. 'Linda' is bij onze noorderbeuren een heus succes. In Vlaanderen zorgde Jean-Marie Pfaff voor het eerste personality magazine, door ons te verblijden met zijn 'Jean-Marie'.

Opname live-cd tijdens Jazz in 't Park

Het tweede weekeinde van Jazz in 't Park komt eraan en aRTET mag vrijdagmiddag de spits afbijten. Hte is ook uitkijken naar de concerten van de JazzLab Series All Stars band op vrijdagavond en naar het speciale project van oud-Gentenaar Jeroen Van Herzeele op zaterdagavond. Tijdens het laatste festivalweekend van Jazz in ’t Park (29.08-31.08.08), worden alle avondconcerten van 22u in het Gentse Zuidpark opgenomen voor een live-cd. Organisator Jan Schiettekatte kon de Hogeschool Gent overtuigen om de studenten van de producersopleiding hiervoor in te zetten, onder supervisie van docent Guyri Spies. Het gaat specifiek om de concerten van saxofonist Ben Sluijs met zijn groep ‘The Unplayables’, (Jeroen Van Herzeele, Eric Vermeulen, Manolo Cabras, Marek Patrman), om de JazzLab Series All Stars Band met Frank Vaganée, Peter Hertmans, Nathalie Loriers, Nicolas Thys, Félix Simtaine), en om saxofonist Jeroen Van Herzeele, die carte blanche kreeg voor een speciaal project met een internationale line up, Fabian Fiorini, Giovanni Barcella, Jean-Jacques Avenel.

Lees verder

De populariteit van het Gentse toerisme

Gentuitzicht_3In 2007 werden in Gent in totaal 370.573 aankomsten geregistreerd, in de verschillende logeergelegenheden. 278.070 onder hen kwamen uit het buitenland, in hoofdzaak uit – u raadt het al – Nederland. Alles samen was dit goed voor 724.492 overnachtingen. Van een gebrek aan populariteit lijkt in het Gentse geen sprake. Ook toeristen uit eigen land – een kleine 100.000 – weten dus de weg te vinden naar dit pareltje aan de samenvloeiing van Schelde en Leie. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie.

In de hele provincie Oost-Vlaanderen – die qua populariteit enkel Waals-Brabant, Namen en Henegouwen achter zich laat – werden 1.487.000 overnachtingen opgetekend. De helft ervan speelt zich af in Gent. Lang blijven ze echter niet plakken: elke geregistreerde gast is gemiddeld goed voor twee nachten in hotel, jeugdherberg of op een camping. In 2001 waren er 298.670 aankomsten en 612.350 overnachtingen en ook de jaren erna werd het resultaat van vorig jaar geen enkele keer overtroffen. Een stijgende lijn dus.

Wel een klein vergelijk: Brugge doet het dubbel zo goed. Valt daar dan zoveel meer te zien en te beleven? Allerminst. Maar de naam klinkt nog steeds als een klok in elke toeristische brochure. Alle cijfers zijn te vinden via deze link.

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!