Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Jonge ontwerpers (4): Sien Rylant

Komend weekend, vrijdag 5 en zaterdag 6 september, organiseert Fashion Forward de tweedaagse designersale Wardrobe, met unieke creaties van 23 Gentse ontwerpers in de ruimtes van galerij Link aan de Blekersdijk. Naar aanleiding hiervan werd ook een samenwerking met de bekende shop Veritas op poten gezet: zes ontwerpers maakten voor de heropening van de winkel een creatie waarvan de ‘ingrediënten’ bij Veritas te koop zijn, zodat iedereen het ontwerp kan namaken. Wij stellen de komende dagen enkele van deze ontwerpers aan u voor. Vandaag: Sien Rylant (27).

Sien

Sien Rylant woont in de Land Van Waaslaan in Sint-Amandsberg en is Meester in de Beeldende Kunst, optie Mode, Textiel en Theaterkostuum. ‘Ik studeerde mode omdat ik altijd graag heb getekend, omdat ik graag dingen creëer en mode een interessant medium vind. Voor mij is het een vorm van expressie, zoals elke andere kunstvorm. Ik hou van het proces van hoe een idee evolueert naar iets concreet en een verrassend resultaat geeft.'

De_sunset_groep Inspiratie vindt Sien overal. 'Ik ben té nieuwsgierig om me door iets welbepaald te laten inspireren. Ik hou van zoveel dingen, dat ze elk ongetwijfeld indruk op me maken: muziek, films, mensen op straat, natuur, humor, illustraties,... Ik heb geen echte idolen. Er zijn er veel die geweldige dingen gedaan hebben. Ik heb wel een boon voor Bernard Wilhelm. Zijn werk is zeer speels, eclectisch en fantasierijk.'

'Ik droom van een eigen label waarmee ik kan doen wat ik wil en dat door de mensen gesmaakt wordt. Het is leuk om op je atelier bezig te zijn, maar het is nog leuker als het iemand bereikt. Dan krijgt het pas écht die meerwaarde. Momenteel zoek ik nog steeds mijn eigen weg. Ik probeer graag allerlei technieken uit, bijvoorbeeld zeefdruk. Het is fantastisch om je stoffen zelf te beprinten en bewerken, waardoor het heel persoonlijk en uniek wordt.'

Op de foto: de Sunset-groep, van de collectie Sunset, die op Wardrobe zal voorgesteld worden.

Reacties

Laat een reactie achter


De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!