Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Sibemol mept er op los

Verenigingindekijker_gr

Iedere zaterdagvoormiddag geeft jeugddrumband Sibemol er in basisschool Mariavreugde te Wondelgem een stevige mep op. Els Van den Berghe heeft er al 11 jaar de muzikale leiding.

Hpim1045 Basisschool Mariavreugde zocht in de jaren ’70 een vrijetijdsbesteding voor kinderen van de lagere school. ‘Rudy Van Acker was bereid muziekles te geven, samen met enkele andere enthousiastelingen. Er startten toen - in 1977 - veel leerlingen, maar het enthousiasme slonk toen ze noten moesten leren lezen. Ook de lesgevers stapten langzaam op. Met slechts vijf trommelaars ging Rudy verder. Deze nieuwe wending deed de spelersdrang stijgen en de groep groeide tot 16 leden. De instrumenten werden aangekocht, zodat ze de club ze niet meer moest lenen. Trommelstokken werden toen nog door Rudy gemaakt. Langzaamaan kwamen ook de eerste optredens binnen.’

Veel leiders kwamen en gingen. Sommigen begeleidden Sibemol slechts voor één jaar. ‘We plaatsten zelfs een oproep in de krant: leider gezocht voor jeugdgroep. Véél volk kwam er niet op af... Sibemol werd toen zes maanden gedragen door enthousiaste leden. Ikzelf, amper 15 jaar, was toen leider van de jongste leden. Maar met veel enthousiasme hielden we ons hoofd boven water. Met jeugd werken is niet altijd gemakkelijk: kinderen proberen vaak verschillende vrijetijdsbestedingen uit (scouts, sport, muziek,...) en houden niet vol. Ouders vinden dat goed, want ze moeten overal eens van geproefd hebben. Zo was het vaak een komen en gaan.’

Hpim1074 Sibemol repeteert éénmaal per week. ‘Dan oefenen we het repertoire in en breiden het uit. Bij ons moeten ze geen noot kunnen lezen: we leren alles stap voor stap aan, via auditieve training. Op één repetitie worden verschillende zaken geoefend - ritme, samenspel, melodie, marcheren,... Ik wil dat het goed is, want met kinderen en tieners kan je leuke dingen doen én bereiken. Je hebt tijd nodig, maar oefening baart kunst, niet? En in de eerste plaats moet het ook leuk blijven.’

De leden zijn alleszins heel enthousiast. ‘De muziekstukken die we spelen, zijn mooi en leuk. Het is ook tof om die liedjes op de radio te horen. En in de pauze is er tijd om te voetballen.’, vertelt Niels. ‘Het is best spannend om te tonen wat we allemaal kunnen… én durven!’, vult Glenn aan.

Sibemol telt momenteel 20 leden. Die zijn welkom vanaf zeven jaar. Repetities vinden plaats op zaterdagvoormiddag, tussen 9u30 en 12u30 en gaan weer van start op zaterdag 6 september; voor nieuwkomers is dat op zaterdag 27 september. Kom ook gerust eens langs tijdens de opendeurdagen, op 13 en 20 september. Voor meer (praktische) info surft u naar de website van Sibemol of neemt u contact op met Els Van den Berghe via 09.330.94.65.

Reacties

fantastish iedereen moet erbij
ps:mn vriendin staat op de bovenste foto

 anoniem op 3 november 2008 om 07:38

Laat een reactie achter


De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!