Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Dulcisona pakt net naast titel Koor van het Jaar, Furiakanti Wondelgem wint publieksprijs

Het Gentse koor Dulcisona greep in een volledig uitverkocht Flageygebouw in Brussel net naast de titel van Koor van het Jaar. Het was Camerata Aetas Nova uit Leuven dat zich ‘Koor van het Jaar 2008-2009’ noemen. De laureaatsprijs voor het jeugdkoor ging naar ‘Cantilene’ uit Ekeren

Furiakanti_lenteconcert_2007_014 Furiakanti, het jeugdkoor onder leiding van Steve De Veirman uit Wondelgem sleepte de Klara-Canvas publieksprijs in de wacht met maar liefst 3760 stemmen. Dat is enigszins verrassend omdat dit koor wèl de halve maar niet de finale van de ‘Koor van het Jaar’-wedstrijd haalde.

Furiakanti werd in 1998 opgericht door Steve De Veirman. Hij dompelt kinderen vanaf acht jaar onder in een wereld van creativiteit, plezier en voldoening. Het repertorium van het koor omvat vooral speelse meerstemmige liederen in de meest vreemde talen.

Door het winnen van deze ‘Klara-Canvas publieksprijs’ zal dit Gentse Jeugdkoor een onvergetelijke ervaring tegemoet gaan in Het Paleis waar het op zaterdag 17 januari mag optreden.

De gegeerde prijs ‘Koor van het Jaar’ een initiatief van ‘Koor&Stem’ en ‘Canvas’ werd overhandigd door Minister van Cultuur, Bert Anciaux. De finale van ‘Koor van het Jaar’ wordt uitgezonden op Canvas op zondag 7 december om 12u.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!