Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

De Sint kwam langs op de Fair Trade markt

Img_3221_bewerk_5

Met al de overvloedig aanwezige kerstversiering en jingle bells in het Gentse stadscentrum zou men bijna vergeten dat het vandaag eigenlijk het feest van Sint-Niklaas is. Temidden van kerstrozen en dito slingers baande de goede man zich vandaag nogmaals een weg door de zaterdagdrukte, met in zijn zog een trits zwarte pieten, een burgemeester met een hoog Samsongehalte en een bende kindjes met hun muziekinstrumenten. Sint-Niklaas maakte vandaag wat publiciteit voor Project Viadagio, een vereniging die sociale, culturele en ecologische ideeën promoot. De pieten deelden voor de gelegenheid biologisch snoepgoed, mandarijntjes en bananen (symbool van fair trade) uit.

Wdsc3629p

Sint-Niklaas kwam per gondel naar de Graslei en liep door naar het Sint-Baafsplein, waar hij eerst de Fair Trade markt bezocht en nadien luisterde naar de liedjes (prachtig) gebracht door het Kinderorkest van het Sint-Barbaracollege, de Steinerschool Gent-centrum en de Teunisbloemschool onder leiding van Soetkin Symoens van Sint-Barbara. Klik op Lees Verder voor een uitvoerige fotoreportage. De gondelfoto's werd ons toegestuurd door Viadagio.

Img_3218_bew_7

Wdsc3565

Wdsc3578

Wdsc3579

_dsc3587w

Wdsc3603_3  

Wdsc3607

Wdsc3593

Wdsc3613

Wdsc3608

Wdsc3622

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!