Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Voor al onze lezers en bezoekers een fantastisch...

Img_0809w

Img_6662

Img_1959Een fantastisch 2009 voor al onze bezoekers & lezers

Beste lezer

De redactie van De Gentenaar wenst u een fantastisch 2009 toe.

Wat wij u toewensen: voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag: een goed glas, veel gezelligheid en warmte. Voor het nieuwe jaar: een goede gezondheid & veel geluk. En voor elke dag: veel leesplezier op de website én in de krant 'De Gentenaar'.

Chineesnieuwjaarinboekarest

Twee Gentenaren in een oldtimer Porsche naar China: iran - shiraz/yazd

Shiraz 31/12/2008

Ik word wakker net voor zonsopgang, dewelke ik aanschouw vanop een van de daken van de huisjes in de oase. schitterend.
We rijden naar yazd, eb vinden een hotel 'met parking'...een bouwwerf dus, en ik moet de porsche over bakstenen en zakken cement sturen, tussen de draagstijlen van een stelling...gevolg: stinkende koppeling en cement op de wagen :)
We doen een tourtje met georg, grappige jongen, en krijgen een gratis tour in een of ander hotel, alwaar mensur, de ober, ons de honeymoonsuite met veel trots toont... :) superleutig
We eten samen met georg opnieuw traditioneel iraans, en het is weer errrruugg lekkeerrrrr
We slapen in een slaapzaal met aussie meid Mel, een noorse trekker, en een zwitserse fietser op weg naar tibet.
Teveel touristen in yazd (een gentse zit naast mij in het internet cafe), dus wij vertrekken naar shiraz
Een saaie rijdag wordt een van de beste dagen op deze trip: eerst stopt een trucker naast ons tijdens een rookpauze, en dan stoppen twee jonge gasten naast ons, waarmee we een uur zitten grappen en grollen, en de porsche eens laten driften in het zand, en als toemaatje krijgen we een cd vol klassieke iraanse muziek.
- in shiraz zoek ik een plek om onze olie te wisselen, en vind een oude landrover garage.
- ik doe het werk samen met rasud, en er wordt heel veel afgelachen, zoals het in een garage hoort.
- een talibanstrijder met lange baard komt binnen, Erwin zegt hem dat ie een klein pietje heeft, en in ruil mag ik op zijn brommertje door de straten gaan scheuren!! hahahaha, schitterend, 4 versnellingen in een race patroon, en geeeeeeen remmen, en dan nog met baardmans achterop....zalig. (zonder lichten in de donker trouwens, en in de verkeerde richting...maar ja hier kan dat allemaal).machtige dag gehad\
081230_009
081230_016
081230_021
081230_026 .

Vandaag in De Gentenaar: de kinderziektes van Ikea

Files naar de parking, een halfuur aanschuiven in het restaurant, lange wachtrijen aan de kassa en kasten, bedden of zetels die niet meer in voorraad zijn. Ikea Gent is op dit ogenblik het slachtoffer van zijn eigen succes. De nieuwe vestiging van de Zweedse meubelketen ontvangt normaal gezien tussen 6.000 en 8.000 klanten per dag. Op dit ogenblik zijn dat er meer dan 20.000.

'Daardoor ben ik wel al vier keer over en weer moeten rijden van Terneuzen naar Gent voor één klein kastje', zucht Luc Van der Heyden. 'Dit zou de grootste Ikea van België moeten zijn, maar als je ziet wat er allemaal niet in voorraad is, lijkt dit wel de kleinste.'

Een uitgebreid artikel leest u vandaag in De Gentenaar. Reageren kan nu al. Bent u al langs geweest in de nieuwe Ikea? Heeft u ervan genoten of heeft u zich dood geërgerd aan de drukte. Laat het ons weten.

Ikea

Update: CO-intoxicatie in Gent: tweede slachtoffer buiten levensgevaar

Het tweede slachtoffer van een CO-intoxicatie in Gent, de 3-jarige zus van de jongen die om het leven kwam, is buiten levensgevaar. Dat meldt het Gentse parket.

De CO-intoxicatie gebeurde in een woning in de Vorkstraat. Het gaat om een oude arbeiderswoning in de Gentse Muidewijk, waar een gezin met drie kinderen woont. Op de bovenste verdieping lag de 5-jarige jongen in een kamer met zijn 12-jarige zus. In een andere kamer lag de 3-jarige zus samen met een oppas. De ouders werden ongerust omdat de kinderen zo lang boven bleven en troffen de jongen bewusteloos aan.

De hulpdiensten probeerden de jongen nog te reanimeren, maar tevergeefs. De toestand van het meisje van drie is stabiel. Ze is buiten levensgevaar. Het 12-jarig meisje had behalve hoofdpijn geen ernstige symptomen. Ook de oppas bleef ongedeerd.

Het parket en de branddeskundige voeren verder onderzoek. De resultaten van het bloedonderzoek bij het slachtoffer zijn woensdag pas bekend. Even werd er gedacht dat de CO-dampen kwamen van een aanpalend huis, maar dat vermoeden bleek ongegrond. Mogelijk ligt de oorzaak bij een verwarmingstoestel op gas in de woning van het gezin. De gasteller in het huis is verzegeld.

Verdacht overlijden in Gent: jongeman nam overdosis methadon

De jongeman die donderdagnamiddag dood werd aangetroffen in Gent, overleed aan een overdosis methadon. Dat meldt het Gentse parket.

Het lichaam van de 20-jarige man werd aangetroffen in de Gebroeders De Smetstraat. Uit verder onderzoek blijkt dat hij een overdosis methadon nam. Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet.

Jongen van 5 overleden na CO-intoxicatie in Gent

Een 5-jarige jongen is dinsdagnamiddag om het leven gekomen toen hij bevangen raakte door CO-dampen in de woning van zijn ouders in Gent. Dat werd vernomen bij het Gentse parket.

De CO-intoxicatie gebeurde in een woning in de Vorkstraat. De jongen lag in een kamer op de bovenste verdieping en werd door zijn ouders aangetroffen. De hulpdiensten probeerde het slachtoffer nog te reanimeren, maar de jongen overleed ter plaatse. De oorzaak van de CO-intoxicatie is nog niet bekend. Het parket heeft een deskundige en een wetsgeneesheer aangesteld.

Daniël Termont als premier

Facebook Op de populaire sociale netwerksite is een nieuwe groep opgericht die burgemeester Daniël Termont (SP.A) tot nieuwe eerste minister van België wil bombarderen. Onder de titel 'I bet I can find 1.189.001 people who want Termont als premier' trachten de oprichters van de groep stemmen te ronselen. Tot nog toe hebben 664 Facebook-leden zich aangesloten. Daar zijn onder meer Vlaams parlementslid Jan Roegiers en oud-minister Renaat Landuyt bij.

De kans dat Daniël Termont premier wordt, is onbestaand. SP.A maakt niet eens deel uit van de federale regering.

GFT-afval vriest vast in groene containers

De aanhoudende vrieskou zorgt voor problemen bij de inzameling van Groente-, Fruit- en Tuinafval. Het vochtige materiaal vriest vast in de groene containers. Bij het ledigen blijft soms een deel van het afval in de containers achter.De IVAGO-medewerkers doen hun best om de container mechanisch leeg te maken. Dit kan echter niet onbeperkt wegens het risico op het barsten van de plastic containers.

Enkele tips kunnen helpen om deze problemen (gedeeltelijk) te voorkomen:

 • Leg enkele vellen krantenpapier onderaan in de container.
 • Wissel het GFT-afval telkens af met een vel krantenpapier.
 • Plaats de container op een beschutte plaats.
 • Maak het materiaal af en toe los met een ijzeren staaf of pook.
 • Plaats de container pas op de stoep op de dag van de ophaling tegen 7 uur ’s morgens (en niet op de avond voordien)
 • Is je container nog niet vol? Wacht dan eventueel tot de volgende ophaling.

Het subjectieve G-zine jaaroverzicht 2008, deel 2

Juli

Jul0

Een drukke maand juli voor Gent. Honderden Gentenaars zetten de maand in met een Big Jump, daarin voorgegaan door een aantal bekende Gentenaars, zoals Luc De Vos. Heel wat buurtfeesten ook, in de aanloop naar de Gentse Feesten. De meeste konden genieten van schitterend zomerweer, maar er waren ook uitzonderingen, zoals deze in Wondelgem.

Juli1

Lees verder

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

 • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
  Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.  Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

  Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!