Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Madensuyu hypnotiseert FNAC met nieuwe CD

Een eeuwigheid geleden zaten we in Vorst voor het optreden van Arno. Als opwarmertje kregen we Madensuyu voorgeschoteld, een tweemansgroep uit Sint-Denijs-Westrem. Opwarmertje vonden we toen in wezen een zeer oneerbiedig woord, want Rock Rally finalist Madensuyu kreeg zonder probleem Vorst Nationaal in zijn ban, en wij zakten mee onderuit in onze stoel om te genieten van een onweerstaanbaar georchestreerde chaos, waar Lou Reed en John Cale in de tijd van de Velvet Underground ook wel eens mee uitpakten.

Wdsc3493
Twee jaar later heeft Madensuyu een nieuwe CD uit, D is Done, en stonden PJ Vervondel en Stijn De Gezelle voor een mini-concert in het forum van FNAC. Nu is het zaaltje in de kelder van FNAC niet meteen een fantastische concertzaal, maar het geluid viel vandaag lekker mee. Het heeft wel iets, zo'n kamerconcert door een van Gents' meest intrigerende bands.

Publiek Madensuyu had er duidelijk zin in, ondanks een wat sputterende Moog synthesizer. Wat het nu precies is dat ons zo aantrekt in Madensuyu is moeilijk te definiëren: hun teksten zijn soms niet meer dan kreten, en de muziek is zo rauw als een pond rundsgehakt. Maar het gehakt is pikant lekker gekruid, zuiver biologisch van oorsprong en blijft smaken naar meer.

Zes nummers kregen we vanmiddag te horen, allen afkomstig van de nieuwe CD. Fafafafuckin' doet ons qua sfeer een beetje denken aan het sixties cultnummer Up in her room van The Seeds, maar daar houdt de vergelijking mee op. Fafafafuckin' is meer Up in her room dan de brave Seeds ooit geweest zijn. Het bruist en sprankelt, net zoals het erg ritmische Oh Frail. Wanneer Pieterjan hun laatste nummer aankondigt, de titeltrack D is Done, willen we bijna al roepen om meer, maar dat doe je niet wanneer D is Done wordt ingezet. Het nummer is zeker het meest fragiele op de nieuwe CD, bijna intimistisch on-Madensuyu.

Zes nummers, veel te kort, maar we troosten ons met de gedachte dat Madensuyu over twee weken opnieuw te beluisteren is in Gent, op het Urgent gala op 18 december. Al wordt het erg moeilijk kiezen, want die avond zitten ook The Germans in het café van cultuurcentrum Vooruit. Dat moet ook Lennert Jacobs van die Germans gedacht hebben, want we troffen hem vanmiddag aan tussen het publiek. Hij kwam luisteren naar zijn collega's uit de Rock Rally. Zeer goede CD, was zijn commentaar, we kunnen het alleen maar beamen.

Meer over Madensuyu, inclusief mp3 audio kan je vinden op hun webstek of op myspace. Een paar foto's van vanmiddag vonden ook hun weg naar fotoblog G-zine.

Reacties

Laat een reactie achter


De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!