Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Resultaten verkeersveilige nacht

Controle2Voor de twaalfde keer werd door de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen afgelopen nacht een Verkeersveilige Nacht georganiseerd om de BOB campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid in te leiden.

Het doel van de actie is om de aandacht van de weggebruikers te vestigen op de reële pakkans tijdens de eindejaarsperiode. 

In de provincie werden 2.791 voertuigen gestopt voor een alcoholcontrole. Van 2.780 chauffeurs werd een ademtest afgenomen, waarvan bij 146 bestuurders een strafbaar alcoholgehalte werd vastgesteld (5,2%). Vergeleken met vorig jaar is dit een daling (in 2007 waren er 6,6% alcohol-geïntoxiceerden). Dit is het beste resultaat sinds 2003.

Er is een opmerkelijk verschil in de resultaten van de arrondissementen. Oudenaarde, dat vorig jaar het kleinste percentage alcoholgeïntoxiceerden had (5,83%), heeft nu het hoogste aantal positieven met 6,9%. Het gerechtelijk arrondissment Gent volgt met 6,01% (vorig jaar 6,98%), Dendermonde doet het veel beter met 4,42% (vorig jaar nog 6,33%).

In Gent zelf is het percentage positieve testen veel hoger dan in de rest van Oost-Vlaanderen (bijna 17,8%, terwijl het gemiddelde 5,2% is):

Politiezone

Aantal opgelegde ademtesten

Negatief

Alarm

Positief

Aantal ingetrokken rijbewijzen

Gent

90

74

7

9

0

Er werden in totaal 6477 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 723 chauffeurs (11,2%) begingen een overtreding. Vergeleken met vorig jaar is er een lichte stijging van het percentage overtredingen (van 10,1% naar 11,2%).

26 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor alcoholintoxicatie, 10 voor snelheidsovertredingen en 2 voor rijden onder invloed van illegale drugs (vorig jaar respectievelijk 47, 9 en 10).

Reacties

Laat een reactie achter


De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!