Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Allemaal Veerles!

Contactsheet001 Wat verbindt al deze dames, behalve de groene achtergrond van een metalen container?

Juist! Hun naam. Het zijn allemaal dames die de naam Veerle dragen.

Zondag 4 januari is ook de naamdag van Veerle, en dus kwamen ze met zo'n 70-tal bijeen in Gent. Op het Veerleplein. En deden ze een Veerlewandeling, en kregen ze er ook nog eens een historische verrassing bovenop: op de binnenpatio van de Bed en Breakfast De Waterzooi, waar de dames te gast waren, bleken zich de restanten van de Veerlekerk te bevinden: 'Zo stonden we daar op onze eigen gewijde grond!' lacht Veerle Blykers, één van de initiatiefneemsters van de bijeenkomst.

'Ikzelf heet dus ook Veerle en ik ben actief in het vertelcollectief Compagnie De Zere Knie waar ook Veerle Ernalsteen lid van is. Er was al eens verwarring rond die twee Veerles, en er werden dan grapjes gemaakt en de link naar het Veerleplein werd al snel gelegd. En op een bepaald moment, toen bleek dat daar ook een Veerlebeeld was, hebben we besloten om op onze naamdag, 4 januari, een bijeenkomst te houden.'

En toen ging het snel. Via media-aandacht, onder meer in De Gentenaar, kwam er al snel massaal reactie: 'Zoveel dat we vandaag twee wandelingen moesten organiseren, en we al een nieuwe datum vastgelegd hebben voor de Veerles die we vandaag moesten teleurstellen.'

'Ik was overigens heel verwonderd hoe alleen maar het element van dezelfde naam zo'n verbondenheid teweegbrent: geen van die dames die elkaar kenden, en ze begonnen meteen met elkaar te babbelen. Gelijkgestemdheid alleen door een naam. Ik vond dat echt mooi', aldus Veerle Blykers.

'De jongste aanwezige Veerle was geboren in 1989, de oudste aanwezige in 1941. En ze kwamen niet alleen uit het Gentse, maar ook uit Antwerpen, Leuven en de kust. Eentje was zelfs jarig en werd door haar vriend ten huwelijk gevraagd! Geslaagde onderneming, lijkt me.'

Student fotografe Lynn Delbeecke legde de 34 dames die aan de wandeling van 16 uur deelnamen digitaal vast.

Zie ook De Gentenaar van morgen maandag.

Reacties

Dit was nu eens een tof initiatief. Ik ben er speciaal van de kust (Oudenburg)voor afgekomen.
Op zo'n dag moet je er toch bij zijn!!!
De heilige Veerle waakt over mij op ondeugende dagen! Tot nog eens?

 Veerle op 5 januari 2009 om 08:40

Ik ben Veerle "de oude".
Wat een belevenis. Het is zo mooi om zien dat ook jonge Veerles kreatief bezig zijn en zich zo kunnen inzetten. En wat een verhaal,hoe kom je er op??? Wat ik ook zag: heel knappe, zelfbewuste en strijdvaardige Veerles. Zou dat onze nieuwe leuze kunnen zijn? Moeten wij geen logo ontwerpen? of een strijdkreet? De samenhorigheid deed deugd aan ons hartje. Dank u.

 Veerle op 5 januari 2009 om 18:57

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!