Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Zwaar verkeersongeval op Antwerpsesteenweg

P1000850 Op de Antwerpsesteenweg in Oostakker, valbij Media Markt, is vanavond omstreeks 19.30 uur een auto over de kop gegaan. De bestuurder raakte daarbij ernstig gewond. De man moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd, alvorens hij naar het ziekenhuis kon worden gebracht.

Ook een Mug kwam ter plaatse. De Antwerpsesteenweg is momenteel deels versperd. Omdat de verongelukte auto op de rijweg ligt in de richting van Gent, moet alle verkeer over de twee rijstroken richting Lochristi.

Wereldrecord whisky proeven verpulverd op het Braunplein

W8

W9

De Gentenaar lust naast een druppel duidelijk een glas whisky. Er kwamen 2209 inschrijvingen binnen voor het wereldrecord whisky proeven, georganiseerd door Whisky Unlimited en de Vlaams Caledonische Society. Het vorige record stond op 1210. Veel Schotse rokjes ook op het Emile Braunplein, ideaal bij vriesweer zullen we maar denken. Wie inschreef kreeg een bakje met zes flesjes whisky. Met een handig touwtje kon je het bakje rond de nek hangen - wat het plein virtueel omtoverde in een reusachtige Sint-Bernardskennel.

De exacte uitslag was bij het schrijven van dit bericht nog niet gekend, maar dat het er meer dan 1210 zullen zijn die tenminste 5 whisky's proefden lijkt wel al vast te staan. Meer daarover zeker in De Gentenaar.

Klik op lees verder voor een paar sfeerfoto's van de proeverij.

Lees verder

Barbie Bangkok - I Remember

I Remember In 2008 liet de Gentse groep Barbie Bangkok haar eerste album 'People and Geometry' los op de wereld. De bijzonder catchy single 'New Delhi' kende u waarschijnlijk al, maar sinds kort is de tweede single 'I remember' op de radio te horen. Opnieuw een erg dansbaar en leuk deuntje en er hoort een absoluut hilarische videoclip bij. Foute pakjes en even foute danspasjes, felle kleurtjes, psychedelische achtergronden en bloedmooie meisjes. Zie Laurens, Tom, Mimi, Liza en Rodrigo op hun best in de clip van I Remember.

Wie Barbie Bangkok live aan het werk wil zien in Gent, kan op 13 februari naar de Minnemeers gaan. Ook Lalalover en Gustaph staan die avond op het programma. Info en tickets vindt u hier.

Brand aan Brankardierstraat: 1 dode

Brankardierstraat Aan de Brankardierstraat, in de wijk Ekkergem, is vannacht een 74-jarige man omgekomen bij een uitslaande brand. De brand zaterdag brak uit omstreeks 1 uur vannacht. Een buurman waarschuwde de brandweer, maar toen die ter plaatse kwam, stonden de eerste en de tweede verdieping al in brand.

De brand werd snel geblust en het aanpalende gebouw grotendeels kon worden gevrijwaard. Het lichaam van de man werd teruggevonden op de tweede verdieping. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een kookpot die op het vuur was blijven staan, meldt een branddeskundige van het parket. Het vuur verspreidde zich daarna razendsnel over de woning door de dampkap.

Lezer Daniel Verheylezoon, die in de buurt woont, stuurde ons deze foto van het totaal uitgebrande pand.

Frank Vander linden (komt te voet), en hij weet hoe dat moet

F5  

Frank Vander linden (komt te voet). En hij doet dat goed. Tot zover onze poging tot imitatie – of was het ontering - van ’s mans lied ‘Jeroen Brouwers (schrijft een boek)’. We zagen de frontman, het brein en de kale knikker van De Mens solo in De Centrale. Eerder dit jaar bracht Vander linden zijn bijzonder mooie, intieme en overal met sterren overladen solo-cd uit. Nu trekt hij Vlaanderen rond om de nummers van deze cd live te brengen. En blijkbaar zonder tourbus, want hij kwam te voet: hij had enkel meegebracht: twee gitaren, een microfoon en drie vellen papier met te spelen nummers. Hoe dat klonk, aanvoelde en er uitzag, leest u verder bij, eh, ‘Lees verder’. Freya Vandenbossches reactie op het optreden willen we u alvast niet onthouden: "zeer goed concert, echt waar."

Ook verderop: waarschijnlijk de grootste fan van De Mens en Frank Vander linden: Joeri Delmotte. De foto's en de kruiden bij dit verslag zijn van Dodi.

Lees verder

Margot en Mathias naar finaleronde SteracteurSterartiest

Margot De Ridder mocht dus vrijdagavond niet alleen zingen, ze haalde van de zes juryscores vier keer groen en twee keer rood, en het publiek lijkt haar graag te horen en te zien, want op het einde van de uitzending bleek dat Margot doorgaat naar de finaleronde. Ook Mathias Sercu, die andere Gentenaar, gaat naar de finaleronde.

Reageer: Wat is uw favoriete pita-restaurant?

Pita Pita Bodrum aan Joremaaie, Jasmyn in de Frans Van Ryhovelaan en Hyppodrome in de Overpoortstraat zijn volgens de lezers van deze blog - voorlopig - de beste pita-restaurants van de stad. De top drie is echter nog niet definitief. U kan ons nog altijd laten weten waar ze volgens u de beste pita van Gent verkopen. Volgende week gaan redacteurs van De Gentenaar de restaurants met het hoogste aantal stemmen uitproberen. In de krant brengen we er verslag van uit.

Nieuw stadslogo lokt controverse uit

Dubbele punt Het nieuwe logo van de stad Gent valt niet bij iedereen in de smaak. 'Het beeldmerk heeft de uitstraling van een dode vis', stelt Koen Denolf, zaakvoerder van het Gentse reclamebureau Markee, onomwonden. Patrick Vyncke, professor Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent vindt het logo wel fris en modern. 'Maar welk logo is dat tegenwoordig niet.? Ik herken er in elk geval Gent niet in.'

Ook op onze blog liepen al heel wat negatieve reacties binnen. Veel mensen vinden de 'A' van Antwerpen veel sterker dan 'gent:'.

Het logo is een ontwerp van het bekende reclamebureau Duval Guillaume. 'Met de dubbele punt willen we de gelaagdheid van Gent in beeld brengen', zegt Jeroen De Wit van Duval Guillaume. 'Achter de dubbele punt kan je heel veel verhalen vertellen. En als je wil kan je de punten makkelijk vervangen door twee voetballen, twee hartjes, twee boeken of zelfs twee biertjes.'

U kan nog altijd uw reactie kwijt. Is 'gent:' het geschikte logo om onze stad te verkopen of vindt u de 'A' van Antwerpen veel mooier.

Margot mag zingen

Margotmono

De zevende liveshow van Steracteur Sterartiest vorige week kende een bijzondere ontknoping. Niet twee steracteurs belandden op de pijnbank, maar voor alle vijf was het bang afwachten.

Het was dus niet zeker in het begin van de aflevering of de Gentse Margot De Ridder zou mogen zingen vanavond en presentatrice Katja Retsin maakte het extra spannend: 'Margot jij hebt al twee maal de pijnbank meegemaakt en dat is niet zo fijn, maar beste margot: jij mag zingen vandaag!'

Margot zingt Fallin' van Alicia Keys en 'The Time Is Now' van Moloko.

Ook Mathias, Louis en Anneke gaan door. Samen met nieuwkomer Ivan Pecnik (Vake uit Sara) stelen zij vanavond de show.

Op het eind van de aflevering wordt bekendgemaakt welke zes artiesten doormogen naar de finale.

Meer leest u later op deze blog.

Tentoonstelling over legendarische brouwerij Meiresonne

  Meiresonne

In de Sint-Bavobasisschool aan Apostelhuizen kan u morgen zaterdag 31 januari naar een tentoonstelling over de legendarische brouwerij Meiresonne. De expositie wordt georganiseerd door het buurtcomité Meiresonnebuurt.

Stichter Aimé Meiresonne werd geboren in Landegem. Hij kocht in 1919 de brouwerij Van Oostende-De Marteleire aan de koepoortkaai in Gent. Vele mensen uit zijn geboortedorp kwamen bij hem werken. Aimé was zakelijk leider, zijn echtgenote Céline hield zich bezig met de boekhouding. Het bedrijf groeide snel. Na de Tweede Wereldoorlog kende het zijn grootste bloei.

Linda Meiresonne is een van de nakomelingen van het roemrijke brouwersgeslacht. 'Als kind heb ik Aimé nog gekend. Hij was een heel gedreven iemand die zeer actief met zijn brouwerij bezig was. Hij zorgde ook voor werkgelegenheid in de buurt.' In de jaren vijftig werkten er bij Meiresonne tussen de 500 en 650 mensen.

'Een brouwer had in die dagen nog veel aanzien', gaat Freddy, de man van Linda, verder. 'Hij was de grootste brouwer van Oost-Vlaanderen en was eigenaar van verschillende villa's, onder andere aan de zee. Het waren absoluut geen arme mensen.'

Aimé Meiresonne overleed in 1966. Tien jaar later werden de activiteiten van de brouwerij stopgezet.

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!