Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Sioen in Gent én Afrika

 

Sioen zet de muziekwereld op z'n kop. De Gentse groep treedt op dit moment op in het Zuid-Afrikaanse Soweto maar is op nu ook te zien in het Gentse bioscoopcomplex Kinepolis.

Sioen De uitverkochte zaal twee van Kinepolis Gent hield daarnet eventjes haar hart vast want tijdens het voorprogramma - verzorgd door Africapella, een groep van 7 jonge zangers - was er wel klank maar geen beeld. Later was er - tot grote hilariteit- zelfs eventjes voetbal op het grote scherm maar uiteindelijk speelde de technische crew in Gent toch alles tijdig klaar.

Omstreeks 20.30 uur - in Afrika is het dan een uurtje later - ging het unieke 'dubbeloptreden' van start. Met de bijna historische woorden 'Hello tot the sisters and brothers from my 2nd home Soweto', gaf de sympathieke Gentenaar daarnet de aftrap. De zaal geniet duidelijk met volle teugen van de muzikale klasse van de Gentse muziekvirtuoos.

Calling up Soweto is te verkrijgen in de krantenwinkel, voor 8,90 euro, via een spaaractie in De Gentenaar/Het Nieuwsblad. Alle info op www.gentenaar.be/sioen

 

Hushovd wint. Boonen druipt af

Thor Hushovd won zaterdagnamiddag Omloop Het Nieuwsblad. De onbekende Belgische renner Kevyn Ista eindigde als tweede. Juan Antonio Flecha strandde op de derde plaats. Voor een volledig verslag van de wedstrijd verwijzen we naar onze collega's van de sport.

Geen Greg Van Avermaet, Leif Hoste, Nick Nuyens of Tom Boonen in de top drie. Al kon dat de pret niet drukken bij de supporters. Vlaanderen houdt van koers, ongeacht wie wint. Dat leest u ook morgen in De Gentenaar op Zondag.

Tom Boonen droop na de wedstrijd weliswaar ontgoocheld af naar de ploegbus, maar glimlachte na een verfrissende douche even later alweer fijn voor het talrijk opgekomen publiek. Kijk en geniet mee van de foto's van Dominique Dierick.

Tomdruiptaf 

Tomvolk

"Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek

Dat vertelde Nederlands cabaretier Freek De Jonge ons deze middag aan de finish van Omloop Het Nieuwsblad. "Het had toch wel wat, een omloop van het volk, vind je niet?", aldus nog Freek De Jonge. Hij hoopte met Langeveld op een Nederlandse overwinning bij de mannen, maar kreeg er een bij de dames.

DSC_4341w

Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?

Het Gentse gemeenteraadslid Mathieu Dierckx (CD&V) is bereid om het project "Gent met visie" stop te zetten. Hij hoopt daarmee de eenheid in de Gentse partijafdeling te herstellen.

Het botert al een tijdje niet meer binnen de Gentse CD&V-afdeling. Om uit de penibele situatie te raken, richtte Diercxk een ander project op. Maar dat zag de de CD&V-top dan weer niet zitten.

Dierckx zegt dit weekend dat hij niet langer halsstarrig wil vasthouden aan het project. Hij wil wel de ideeën van "Gent met visie" opnemen in het bestaande partijprogramma.

Doel bereikt

Of zijn project daarmee is mislukt? Dat vindt Dierckx niet. "We zullen ons doel bereikt hebben, met name dat er een einde komt aan de tweedracht en het geruzie", aldus Dierckx. "Ten tweede: de inhoud blijft overeind. We gaan nu verder debatteren over het project binnen de partij en in dialoog gaan met de Gentenaars."

Weg met Porsche na aanrijding in Gent

Toen zaterdagochtend in Gent twee wagens op elkaar botsten, eisten de inzittenden van de ene wagen wel een erg hoge schadevergoeding: ze gingen aan de haal met de Porsche van de tegenpartij, na de chauffeur eerst nog enkele klappen te hebben toegediend. De wagen is later teruggevonden in Moeskroen.

Aan de Kuiperskaai in Gent botsten zaterdag in de vroege ochtend twee wagens. Een aanrijding zonder veel erg. Dat veranderde toen de inzittenden van de ene wagen uitstapten en de chauffeur van de andere auto, die met een Porsche reed, enkele rake klappen verkochten en er daarna met de sportwagen vandoor te gaan. De politie zette nog een achtervolging in maar zonder succes. De wagen is later licht beschadigd teruggevonden in Moeskroen. De daders zijn spoorloos, zo laat het parket van Gent weten.

Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen

  Vrouwen

De Nederlandse Suzanne de Goede maakte haar favorietenrol waar en won deze namiddag de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. De Italiaanse Noemie Cantele en de Belgische Kelly Druyts vervolledigden het podium.

De Goede won ook in 2006 de Omloop en mag dus voor de tweede keer de bloemen mee naar huis nemen. Ze zette zich 500 meter voor de finish op kop en gaf die positie niet meer af in een ware machtsspurt.

'We hebben vandaag met de ploeg zeer goed werk geleverd. Ik ben dan ook blij dat ik het in de spurt heb kunnen afronden. Deze koers ligt me, al hoop ik ook in de Ronde van Vlaanderen een goed figuur te slaan. Dat is een fantastische wedstrijd', aldus de Goede.

De Vlaamse Kelly Druyts was opgetogen met haar derde plaats. 'Ik had helemaal niet verwacht dat ik zo dicht zou eindigen.' Veel tijd om te genieten van haar podiumplaats heeft ze niet. Morgenochtend vertrekt ze immers naar Spanje om de conditie nog beter aan te scherpen.

Vrouwenpodium

Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston

 

Zwemster Sascha Van den Branden (Mega Gent) heeft vrijdag op de Amerikaanse universitaire C-kampioenschappen (Northeastern Conference) de 50 yards vrije stijl gewonnen. Van den Branden, die op de SMU-universiteit in Dallas studeert, klokte af in 22.60 en haalde het voor Carisse Gormaly (22.90).

Sascha, die op de 50 yards haar persoonlijk record van vorig seizoen (23.21) verbeterde, eindigde ook als tweede op de 200 yards vrije stijl. Met 1:47.51, eveneens een verbetering van haar persoonlijk record (1:48.52), moest ze enkel Candace Blackune (1:46.78) laten voorgaan.

Emily Vavourakis (ex-Brabo), die ook in Dallas studeert, plaatste zich niet voor de universitaire competities. Zij zwemt binnenkort op de meeting van Austin.

Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad

Martine Vandenkerckhove maakte een filmpje van de start van de wedstrijd.

Een dubbeltje Catharina Segers

Catharinavoor  De opdracht aan onze fotograaf Dodi was eenvoudig: schepen Catharina Segers (Open VLD, maar hier in knalrode outfit) gaat de start geven, doe er uw ding mee. Geniet meer van het resultaat.

Catharinana

Gent-Gent: voorbeschouwingen

DSC04246 Drie minuten voor de start arriveerde Robbie McEwen aan het podium waar hij present moest tekenen. Er was zelfs nog tijd voor een grapje en een kwinkslag met televisiecommentator Michel Wuyts.

'Ooit ben ik eens twee minuten te laat gestart. Ik moest al achtervolgen nog voor de koers goed en wel begonnen was.'

McEwen gelooft in zijn team. 'We hebben een sterk blok met o.a. Gert Steegmans en Filippo Pozzato. Ik denk dat we ons hier vandaag zeker gaan tonen in de finale.'

Een ander sterk blok is dat van Silence-Lotto. Het publiek ging uit de bol toen Van Avermaet, Gilbert en Hoste arriveerden.

'Ik ben er klaar voor', zei Gilbert, winnaar van de Omloop in 2008. Michel Wuyts vroeg of de weersomstandigheden niet tegen zaten, maar daar maalde Gilbert niet om.

'Ik vind het niet erg dat het goed weer is. De koers is lastig genoeg om het verschil te maken. Ook de wind zal volgens mij een rol spelen in de finale.'

DSC04227 Van Avermaet en Hoste dolden een beetje op het podium met Wuyts, maar gaven uiteindelijk toch een korte voorbeschouwing.

'Mijn conditie is uitstekend en ik geloof in mijn kansen. Het is een aankomst die me goed ligt. Ik kan zeker een spurt aan tegen de toppers', aldus Van Avermaet, winnaar van de Flandrien 2008 trofee. 

'Uiteraard wil ik graag winnen', zei Hoste. 'Maar we zien wel hoe de koers evolueert en trekken dan de kaart van een bepaalde renner.' 

DSC04242 Filippo Pozzato (foto rechts), volgens sommige commentatoren te mooi om te rijden, arriveerde ook net voor het startschot gegeven werd. Hij won de wedstrijd in 2007 en brandt opnieuw van ambitie.

'Ik ben blij dat Vlaanderen weer massaal is opgedaagd voor de start van het wielerseizoen. Ik wil dit jaar graag opnieuw de Omloop op mijn palmares schrijven. Alleen winnen telt.'  

Benieuwd wie het bij het rechte eind heeft. U kan de wedstrijd live volgen bij onze collega's van de sport op deze link.

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!