Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Jong en oud schuift aan voor gratis gedichten en koekjes

P1140046   

P1140040 Het was dringen, deze ochtend aan het Poëziecentrum op de Vrijdagsmarkt, waar spektakeldichter Marc Pairon zijn pakket van vier verzenbundels gratis uitdeelde. De mensen kregen er zelfs een doos koekjes van Destrooper bij.

Zoals bekend lanceerde Pairon een paar weken geleden vier zeer toegankelijke verzenbundels, waarvan de titels reclameslogans van bekende merken zijn.

Pairon wil zijn poëzie naar een breed publiek brengen en verkoopt zijn bundels aan 2 euro per stuk; Maar vandaag waren ze dus gratis te krijgen; Pairon deed de moeite ze ook nog eens persoonlijk te signeren, en tussendoor rustte hij even uit, om voor klassen enkele gedichten voor te dragen.

Mimi Duflou (78) (links op de foto) en Simonne Sacquet (83),  twee vriendinnen, waren er al om kwart na negen, drie kwartuur voor de gratis bedeling begon.

De uitgeverij van Duflou had ook een aantal klassen aangeschreven en die kwamen ook gretig op het initiatief af: een leuk alternatief voor de les nederlands, vonden zowel de leerlingen van het vijfde jaar jeugd en gehandicaptenzorg van het Sint-Vincentiusinstituut aan de Molenaarstraat (foto) als het viede Latijn A en B1 van het Sint-Pietersinstituut.

Pairon deelt nog uit tot 18 uur, of, zolang de voorraad van 1.000 pakketjes van vier bundels strekt. Vanaf vandaag is ook zijn nieuwe bundel Ontbijt op Bed, te koop. Die kost 10 euro.

Reacties

hehe ik met mijn maiden pull ziek lachen twas wel nog geestig om achter die boekskes te gaan met de klas:p

 wannes op 13 februari 2009 om 17:40

Laat een reactie achter


De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!