Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Mnozil Brass zet eskimohallen in lichterlaaie

Wie zaterdagavond het geluk had een kaartje te hebben voor het optreden van Mnozil Brass zal zich dat zeker niet beklaagd hebben ! BrassBand Panta Rhei uit Gent slaagde erin dit Weense zevental voor het eerst op Belgische bodem te programmeren. De brassband Panta Rhei, zelf al lang géén onbekende meer in de muziekwereld van de koperblazers, zette met dit project haar schouders onder een bijzonder grote onderneming. Met hun openingsstuk 'firework' staken Paul Voet en zijn brassband meteen het vuur aan de lont. Hun muziek deed de eskimohallen daveren maar wat Mnozil Brass nadien bracht, deed de zaal pas goed ontploffen. 'I can't give you anything but love' zongen en speelden ze bij het begin van hun optreden, maar dat ze heel wat meer in hun muzikale mars hadden, bleek gedurende het hele programma. Soms ademloos, soms uitgelaten, vaak op het puntje van hun stoel, het publiek werd overspoeld door de virtuositeit van deze 7 beroepsmuzikanten. Met hun zevenen op een eenvoudig verlicht podium, pakten zij moeiteloos het publiek in. 'Crème de la crème', was de naam van hun programma en daar was werkelijk géén woord van gelogen. Wie hun versie van 'the Bohamian Rapsody' hoorde, kan alleen maar getuigen dat door hun krankzinnige mix van muziek en entertainment zij de eskimohallen letterlijk bijna in lichterlaaie zetten. Dat de organisatie van deze schitterende avond heel wat bloed, zweet en tranen (van hun echtgenotes ...) heeft gekost, werd ruimschoots goedgemaakt door de lovende kritiek van zowat alle aanwezigen. Met de programmatie van deze Mnozil Brass brachten ze niet alleen een primeur voor België maar bewezen ze naast hun muzikale kunnen ook nog heel wat meer in hun mars te hebben !

P3290232

Kathleen Vandenhoudt stelt nieuwe cd voor Bij' De Vieze Gasten. Wint u hem?

Kathleen Ze wordt één van België's sterkste vrouwelijke stemmen genoemd. De in Gent geboren Kathleen Vandenhoudt draait al jaren mee in de Vlaamse muziekwereld en werkte onder meer samen met Roland Van Campenhout, Will Tura, Arno, Guido Belcanto en Yasmine.

U kent haar waarschijnlijk vooral van tv, waar ze aan tal van programma's haar muziek en vooral haar stem leende (bijvoorbeeld De Laatste Showband). Maar zoals dat gaat, heeft Kathleen Vandenhoudt meer in haar mars. In 2004 bracht ze haar volledig zelf geschreven en gecomponeerde debuutalbum uit. Nu heeft ze een nieuwe cd ('Gracious') en ze stelt die donderdag voor in haar geboortestad.

Kathleen Vandenhoudt - cd-voorstelling 'Gracious'.

Bij' De Vieze Gasten, donderdag 5 maart, 20u30. Tickets € 5 of € 7.

Straks leest u hier een interview met Kathleen Vandenhoudt, maar we mogen nu alvast 3 exemplaren van haar nieuwe cd 'Gracious' weggeven. Het volstaat te antwoorden op deze vraag: wat is de naam van Kathleen Vandenhoudts eerste album? Uw antwoorden stuurt u naar dit mailadres. Gelieve ook uw naam en adresgegevens te vermelden.

Johan Deckmyn derde op verkiezingslijst Vlaams Belang

Gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Johan Deckmyn krijgt de derde plaats op de lijst van Vlaams Belang voor de komende Vlaamse verkiezingen. Lijsttrekker is Karim Van Overmeire uit Aalst.

Andere Gentse namen bovenaan de lijst zijn gemeenteraadslid Kristina Colen op de zesde plaats en provincieraadslid Tanguy Veys op de negende plaats. Ook federaal parlementslid Francis Van den Eynde komt op. Hij krijgt de voorlaatste plaats. Als hij op 7 juni verkozen raakt, zal hij zijn zitje in het Vlaams parlement niet opnemen. Hij blijft federaal parlementslid.

Theater De Balsemblomme in Tinnenpot

GetAttachment Vanaf donderdag 12 maart brengt Theater De Balsemblomme uit Sint Amandsberg haar tweede productie van het seizoen: 'Heuvels van Blauw'.

Theater De Balsemblomme gaat terug tot 1493 en is een afdeling van De Aloude Overste ende Souvereine Princelycke Camere van der Rhetorycke 'Jhesus met der Balsemblomme'. Ze brengen niet zomaar theater. Ze streven naar technisch hoogstaande voorstellingen. Zowel op acteervlak als op technische uitvoering van decors, geluid en belichting.  De Balseblomme brengt zowel werken van Shakespeare en Tsjechov als van Brusselmans, Lanoye en Van den Broeck.

'Heuvels van Blauw' is een stuk over kinderen in de grote mensenwereld. Een stuk over liegen en verbergen, over dromen en tranen. Een stuk over kinderen in de donkere tijd die oorlog is. Het speelt zich af op elke plek waar kinderen proberen leven in de chaos. Het speelt zich af in Israël, Georgië, Soedan...
De regie is in handen van Benjamin Van Tourhout, artistiek leider, auteur en regisseur van NUNC. Hij is bij het grote publiek bekend als Arne uit 'Sara' - de telenovelle op VTM.

'Heuvels van Blauw':
Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21 - 9000 GENT
donderdag 12, vrijdag 13 en vrijdag 20 maart om 20u
zondag 22 maart om 15u.

Tickets:
€ 10,00 - de plaatsen zijn genummerd.
Kaarten afhalen ten laatste 15 minuten voor aanvang van de voorstelling.
Reservaties en inlichtingen op 09 228 51 25 of info@balsemblomme.be .

BB King en Marianne Faithfull komen naar Gent Jazz

Bb_king  Marianne faithfull Gent Jazz Festival heeft vandaag de eerste namen bekendgemaakt voor de editie 2009, van 8 tot 19 juli. Onder andere BB King, Marianne Faithfull en het Richard Galliano All Star Quartet zijn al vastgelegd.

 Blueslegende BB King zal op de openingsavond spelen op 8 juli. Zaterdag 18 juli komt Marianne Faithfull langs en het Richard Galliano All Star Quartet sluit het eerste festivalweekend af op zondag 12 juli. Diezelfde dag speelt het Nathalie Loriers Trio & Bert Joris with Strings. Big band-composities Op 9 juli treedt Bender Banjax, de winnaar van 'Jong Jazztalent Gent 2008' op.

Jong talent

Het Brussels Jazz Ochestra zal dan ook big band-composities brengen van de finalisten van de 'Brussels Jazz Orchestra International Composition Contest 2009', waarna de jury de winnaar van deze wedstrijd bekend zal maken. De festivalorganisatie laat tenslotte weten dat 'Jong Jazztalent Gent', de jongerenwedstrijd van het festival, dit jaar niet meer in het Duvel Droomschip in het stadscentrum zal plaatsvinden, maar in een festivalcafé bij het festivalterrein. Deze concerten blijven wel gratis.(b)

REAGEER: Gent krijgt goed rapport: wat zijn de plus- en minpunten?

Sint-michielsbrug gent

In de driejaarlijkse stadsmonitor heeft Gent een behoorlijk goed rapport gekregen. Gentenaars zijn fier op hun stad, vioelen zich behoorlijk veilig, hebben vertrouwen in het stadsbestuur,... Dat kan u vandaag lezen in De Gentenaar.

Toch zijn er ook minpunten: de Gentenaars klagen over te veel vuil en rommel in de stad, over een gebrek aan groen en - zelfs al zijn er objectief gezien zeer veel culturele organisaties actief - ze zijn niet helemaal tevreden over het culturele aanbod in hun stad.

Maar wat vindt u? Welke zijn de grote plus- en minpunten van Gent? Waarom bent u fier om een Gentenaar te zijn en waar schaamt u zich over als er vrienden uit pakweg Antwerpen op bezoek komen? Laat het ons weten...

100 lezers naar VIP-seats van AA Gent - Tubeke

De Buffalo's zijn weer in de winning mood, en we hopen dat ze zaterdag weer volop scoren tegen Tubeke. Daarom nodigen AA Gent en De Gentenaar vijftig koppels uit die de match in de business-seats kunnen bijwonen, voorafgegaan door een lekker drankje en iets om tussen de kiezen te malen. Nà de match kunnen de winnaars de spelers ontmoeten in de VIP-bar.

Wil u een kans maken? Lees dan morgen De Gentenaar !
Dronken chauffeur rijdt studente aan en vlucht

Een 25-jarige chauffeur uit Antwerpen heeft maandagochtend een 19-jarig meisje uit Oostende aangereden op het zebrapad op de Kasteellaan ter hoogte van de Gandastraat.

Daarna pleegde de man vluchtmisdrijf. Hij werd opgepakt op basis van zijn nummerplaat die door een getuige werd genoteerd en nadat hij vanuit een openbare telefooncel naar de politie had gebeld om te melden dat zijn wagen gestolen was.

In werkelijkheid had hij zijn wagen geparkeerd aan het huis van zijn vriendin, die naast hem in de auto zat bij de feiten. Hij werd bestuurlijk aangehouden en wordt vervolgd voor bhet veroorrzaken van een on,geval met vlucht en geïntoxiceerd sturen. Zijn vriendin moet zich verantwoorden voor schuldig verzuim.

Het meisje, een studente Engels-Italiaans die op kot zat in Gent, werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het UZ.

Wielerbond eist twee jaar schorsing voor Iljo Keisse

Keisse2 De positieve test van Iljo Keisse is te wijten aan een voedingssupplement van Maximize, cosponsor van Topsport Vlaanderen, precies het team dat de baanwielrenner heeft ontslagen wegens de dopingzaak. Dat heeft Keisses advocaat Johnny Maeschalck maandag gezegd tijdens de eerste behandeling van het dossier voor de disciplinaire commissie van de Belgische Wielerbond.

De ’Koning van het Kuipke’ riskeert twee jaar schorsing. Iljo Keisse testte positief op 23 november op de slotdag van de Gentse zesdaagse, die hij won aan de zijde van de Duitser Robert Bartko. Omdat de 26-jarige Gentenaar tijdens de competitie wat verkouden was, slikte hij Sinutab Forte om zijn ademhalingswegen vrij te maken. Sinutab Forte bevat evenwel het verboden cathine. Al verschillende sporters, onder wie wielrenner Jan Kuyckx, liepen op deze manier onvrijwillig tegen de lamp en werden daarna vrijgesproken. Volgens meester Maeschalk verkeert Keisse in hetzelfde geval als Kuyckx en is de cathine dus onmoedwillig in Keisses lichaam terechtgekomen.

Lees verder

Lerares De Wijze Boom in de wolken

P1140158   P1140188 Gezondheidsverantwoordelijke Hilde Liekens van de school De Wijze Boom en Atheneum Groenkouter in Sint-Amandsberg was deze namiddag letterlijk in de wolken: vanop het dak regisseerde ze de videoclip die de school opnam in het teken van het pestactieplan van de school.

Fotograaf Frederiek Vande Velde van zijn kant bediende niet alleen zijn fototoestel, maar moest ook de hoogtewerker bedienen.

 De schooldirecteur bekeek met de voeten op de grond hoe zijn 500 leerlingen het met witte bladen papier boven het hoofd het vredesteken vormden; Het resultaat leest u morgen in De Gentenaar. Van zodra het clipje klaar is krijgt u het hier ook te zien.

P1140175

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!