Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Eindelijk nog eens drie punten voor de Buffalo's

KAA Gent is de beste ploeg in onze provincie, tenminste als we de uitslag van de Oost-Vlaamse derby tussen Sporting Lokeren en KAA Gent mogen geloven. De Buffalo's haalden het met het kleinste verschil, 0-1.

De wedstrijd bleef lange tijd op slot, de doelkansen voor beide ploegen waren schaars. Ook in de tweede helft vielen er niet veel echte kansen te noteren in een evenwichtige partij. Even na het uur tikte Lokerenspits Maazou vanuit buitenspelpositie de bal voorbij de Gentse goalie, Bojan Jorgacevic. Het doelpunt werd terecht afgekeurd.

In de 79e minuut kon de ingevallen Roberto Rosales een fraaie actie van Ruiz afronden, 0-1. Even voor tijd kreeg Moussa Maazou nog een terechte rode kaart, na een duw op De Roeck.

Het volledig verslag kan u hier lezen.

Efficiënt Anderlecht bezorgt Buffalo's eerste nederlaag na de winterstop

AA Gent is er niet in geslaagd in de inhaalmatch tegen Anderlecht de punten thuis te houden. In een uitverkocht Ottenstadion dicteerden zij nochtans de hele eerste helft de voetbalwet. Ondanks de resem aan kansen was het Anderlecht dat na een rommelige fase voor doel in de 11' via De Sutter op voorsprong kwam. Bij het begin van de tweede helft verdubbelde de van Cercle Brugge overgekomen De Sutter de voorsprong. In de 53' moest Anderlecht met tien verder na de uitsluiting van Sare. Gent bleef erin geloven en trok nog de offensieve kaart door Jonas De Roeck te wisselen voor de heroptredende Olufade. Het laatste kwartier verwaterde de match. Ook Gent eindigde nog met tien na de tweede gele kaart voor Kenny Thompson. In blessuretijd kon Ljubijankic nog de aansluitingstreffer scoren.
Meer over AA Gent-Anderlecht leest u bij onze collega's van de sport.

Nathalie De Pannemaeker: Miss Buffalo

Aagent_groot 

Nathaliedepannemaeker 'We gaan ze verslaan, die paars-witte Milka gasten. Met drie nul.'

Kordate taal was dat van Nathalie De Pannemaeker (23), de regerende Miss Buffalo, en sedert september ook de secretaresse van commercieel AA Gent directeur Patrick Lips.

Maar die kordate uitspraak noteerden we pas aan het einde van het gesprek, waarin Nathalie zich voor de rest ontpopte als een minzame en vriendelijke jongedame. Met een passie voor AA Gent.

Over Miss Buffallo.

Het was Frans Babbelaar die me er over aansprak. En ik wou alleen maar meedoen als er geen bikinishow aan te pas kwam.

 Maar omdat het over de kennis van AA Gent ging, deed ik mee. Waarom ik gewonnen heb? Mijn persoonlijke act was een gedicht waarin zowat alle spelers van de ploeg voorkwamen.

Lees verder

Dit jaar geen Miss Buffaloverkiezing

Missbuffalo De aangekondigde nieuwe editie van Miss Buffalo, die dit jaar ook zou verrijkt worden met een Mister Buffalo komt er  dan uiteindelijk niet. Deze week heeft het clubbestuur beslist de verkiezing, die gepland was voor eind deze maand, niet te laten doorgaan. Vier vrouwelijke kandidaten, dat is te weinig, volgens het bestuur. Niet meteen een opvolgster voor Nathalie De Pannemaeker dus. Voor de eerste editie van Mister Buffalo, waren er wel al acht kandidaten.

Lees verder

'Aan de toog is iedereen trainer'

Supporter

Patrick Spriet (39) uit Heusden is al meer dan 25 jaar supporter van KAA Gent. Al van kleinsaf gaat hij naar de matchen, maar het is pas sinds een jaar of zes dat hij een abonnement heeft. Ook op verplaatsing vuurt hij regelmatig zijn club aan.

Aa gent'Ole Martin Arst is mijn favoriete speler aller tijden. Misschien is dat een beetje een verwonderlijke keuze, maar hij was echt wel top voor de club', aldus Patrick.

'In het seizoen 1999-2000 was hij, samen met Toni Brogno, topscorer in de Belgische competitie en goed voor 30 goals. Dat was toch een prestige voor de club om de topscorer in zijn rangen te hebben.'

'Ik heb ook altijd genoten van de speelstijl van Marc Degryse. Zijn inzicht in het voetbalspel was fenomenaal. Je zag -of ziet- dat niet zo vaak op de Belgische voetbalvelden. Hoe hij met de bal overweg kon, magistraal gewoon.'

Vandaag weet Maric hem wel te bekoren. 'Het is een fantastische speler, een werker op het veld. Ook verdediger Stef Wils vind ik een goede aanwinst. De aankopen tijdens de voorbije winterstop zijn nu al geslaagd.'

'Ik heb nog heel vage herinneringen aan de finale van de Beker van België tegen Standard. Dat was in 1984 en het mooie was: die finale werd wel gewonnen. De bekerfinale van vorig jaar was natuurlijk ook historisch met duizenden supporters en enorm veel ambiance in het stadion, maar helaas: daar pakten we naast de winst.'

Lees verder

Buffalo's spoelen bekerkater door met 2-0 winst

Na een felbetwiste bekeruitschakeling woensdag was K.A.A. Gent erop gebrand dit weekend de drie punten thuis te houden. Het kind van de rekening werd Excelsior Moeskroen, de ploeg van Enzo Scifo.

In de eerste helft kwam de dreiging vooral van de thuisploeg en even voor de pauze trapte Ljubijankic de verdiende 1-0 voorbij Moeskroen-doelman Volders. De tweede helft verliep iets minder vlot voor de Buffalo's. Desondanks kon Randall Azofeifa enkele minuten voor affluiten een uitstekende actie van Ruiz afronden: 2-0.

Een uitgebreid verslag kan u hier lezen.

Pascal De Clercq: Ik heb er al mijn verlof voor over

Supporter

Hij is bestuurslid van de plaatselijke voetbaltrots FC Latem maar heeft sinds zijn twaalfde zijn hart verpand aan AA Gent. Hoewel zijn vriendin Barbara supportert voor de blauwzwarte Brugse vijand heeft de liefde voor het blauwwitte Gantoiselegioen bij de 33-jarige Latemnaar Pascal De Clercq nog niets aan intensiviteit ingeboet. Pascal, ondervoorzitter van de lokale supportersclub The Blue Thomahawks, wil als het enigszins mogelijk is geen enkele match van zijn favoriete club missen en spaart hiervoor elke sprokkel verlof op die hij maar kan krijgen.

Thomahawks We treffen Pascal op donderdagavond in zijn stamcafé en supporterslokaal Sint-Martinus bij Kathleen. Daar hebben de Thomahawks – met h na de T om de gelijkluidende Amerikaanse rakettenfabrikant geen zware auteursrechten te moeten betalen - een bestuursvergadering gepland na de droevige uittrip naar Genk de dag ervoor. Net als zijn kompanen moet de specialist dakbedekking, wiens baas de Buffalo’s sponsort, nog een beetje bekomen van de nederlaag. 'Die gestolen penalty heeft ons de das om gedaan', zegt hij. Al voegt hij er meteen aan toe dat zijn ploeg er aanvallend te weinig van bakte. 'Dit is niet de eliteploeg die het zou kunnen zijn. Zeer veel individueel talent, maar het samenspel kan bij momenten stukken beter. Preud’homme heeft als trainer nog werk voor de boeg', klinkt het nuchter.

Het verlies in de bekerwedstrijd maakte dat onze supporter van de week donderdagmorgen nog opvallend vroeg in zijn bed zat. 'Het was maar 2 uur. Niets speciaals als je weet dat je toch nog met de bus weer van Genk moet terugkomen en maken dat je niets vergeet. Ik had nochtans speciaal verlof gevraagd om te kunnen vieren. Het is niks geworden.'

Dat verlof heeft Pascal echt wel nodig. 'Ik probeer echt geen enkele match te missen. Dat zorgt soms wel voor moeilijkheden, zeker als ze op zondag moeten spelen. Dan mag ik het vergeten van in de namiddag ook naar Latem te gaan kijken en is het reppen om op tijd weer thuis te zijn omdat ik ’s anderendaags moet werken. Ik denk dat ik de jongste jaren haast al mijn vrije tijd in de club heb gespendeerd. Toen ze vorig jaar Europees gingen, maakte ik ook telkens dat ik meekon.'

Soms is het nog wel eens met heimwee terugdenken aan de tijd toen hij als 12-jarige voor het eerst met enkele vrienden naar en match ging kijken. 'Dat viel zo dik mee, dat ik ook de volgende wilde zien. En de volgende. Voor je het weet sta je er elke week en richt je een eigen supportersclub op.'

Lees verder

Betwiste penalty kost AA Gent volgende bekerronde

Aagent_groot 

AA Gent is zopas uitgeschakeld voor de beker. Gent verloor met 2-0 op Genk, en Genk had daar verlengingen voor nodig.

 Eén van de twee doelpunten kwam er na een fel betwiste penaltyfase, waarvan Frank Raes in een interview dat via Radio 1 van Canvas werd overgenomen zelf zei: 'Volgens ons (waarmee hij de VRT-verslaggevers bedoelde) was het geen penalty'.

 En Frank Raes, die lult niet zomaar wat uit zijn nek, Raes is de rots van de voetbaljournalistiek in Vlaanderen.

In nog een ander interview betwijfelde een speler van Genk zelfs of de strafschop terecht was: 'Ik betwijfel of het penalty was, maar ik ben blij dat we hem gekregen hebben.'

Trainer Preud'homme wou inhoudelijk geen uitspraken doen op de vraag van Frank Raes op Canvas: 'Ik heb me deze week laten neuken met geluid, ik laat me nu neuken in stilte. Laat de analisten het maar uitmaken.'

Toen Frank Raes nog doorvroeg of hij zich bestolen voelde, hield Preud'homme het kort: 'Ik zeg niets!'

Voor het volledige wedstrijdverslag: klik hier.

Wat vindt u van de beslissing van de scheidsrechter? Klik op REAGEER en schrijf het neer.

Thomas Eeckhout: na 90 minuten verknocht aan Ottenstadion

Aagent_groot Olufade & Thomas EeckhoutHet is niet omdat hij een blauwzwarte bril draagt, dat het hart van Thomas Eeckhout (16) minder blauwwit kleurt. Drie jaar geleden woonde hij voor het eerst een match in het Jules Ottenstadion bij en sindsdien is hij verknocht aan de Gentse voetbaltrots. Blogmedewerker Brecht Herman ging met hem praten.

 'Mijn vader is altijd al supporter van R.S.C. Anderlecht geweest en bijgevolg had ik als kind ook wel sympathie voor de Brusselse club, maar eigenlijk had ik nog nooit een live voetbalwedstrijd bijgewoond,' aldus de jonge Gentenaar.

 'Daar kwam verandering in toen de Buffalo's het in de halve finale van de Beker van België in 2006 opnamen tegen Club Brugge. Een vriend van me kreeg me zo ver om eens mee te gaan en te proeven van de Gentse voetbalgekte... Negentig sfeervolle minuten en drie Gentse doelpunten later besefte ik maar al te goed waarom velen maar niet kunnen zwijgen over hun Gantoise.'

Lees verder

Elke de Greef: op mijn zesde stond ik al met abonnement in mijn pollekes

 Aagent_groot  

Elkedegreef

Blogmedewerker Geert Herman zocht en vond deze week nogal makkelijk een fervente AA Gent-supporter. En dan nog een jonge vrouw, die al aan de toekomst van AA Gent denkt: Elke de Greef!

'Ik hoop dat ik mijn passie voor AA Gent later kan overzetten op mijn kinderen, want we hebben nieuwe jonge supporters nodig'.

Langetermijnvisie heet dat, want Elke de Greef uit Ertvelde is nog maar 17 en zit in het laatste jaar Toerisme in het Provinciaal Handels- en Taalinstituut in Gent.

Op schoolvrije dagen zien we haar regelmatig op het oefencomplex aan de Warmoezeniersweg. Met haar hond Fleur, die overigens ook een blauwwit sjaaltje draagt.

 'Mijn voetballiefde heb ik van mijn ouders, want die hebben elkaar leren kennen in het Ottenstadion in 1986. De vonk sloeg direct over, en vier jaar later werd ik geboren. Vanaf mijn 4 jaar namen mijn ouders mij al eens mee, op voorwaarde dat er op zondagmiddag gespeeld werd.

Lees verder

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!