Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

BB King en Marianne Faithfull komen naar Gent Jazz

Bb_king  Marianne faithfull Gent Jazz Festival heeft vandaag de eerste namen bekendgemaakt voor de editie 2009, van 8 tot 19 juli. Onder andere BB King, Marianne Faithfull en het Richard Galliano All Star Quartet zijn al vastgelegd.

 Blueslegende BB King zal op de openingsavond spelen op 8 juli. Zaterdag 18 juli komt Marianne Faithfull langs en het Richard Galliano All Star Quartet sluit het eerste festivalweekend af op zondag 12 juli. Diezelfde dag speelt het Nathalie Loriers Trio & Bert Joris with Strings. Big band-composities Op 9 juli treedt Bender Banjax, de winnaar van 'Jong Jazztalent Gent 2008' op.

Jong talent

Het Brussels Jazz Ochestra zal dan ook big band-composities brengen van de finalisten van de 'Brussels Jazz Orchestra International Composition Contest 2009', waarna de jury de winnaar van deze wedstrijd bekend zal maken. De festivalorganisatie laat tenslotte weten dat 'Jong Jazztalent Gent', de jongerenwedstrijd van het festival, dit jaar niet meer in het Duvel Droomschip in het stadscentrum zal plaatsvinden, maar in een festivalcafé bij het festivalterrein. Deze concerten blijven wel gratis.(b)

'In die dagen: het Passieverhaal volgens den dertienden apostel' door 'Compagnie KAiET!'

Kleur (14) Iedereen kent het Passieverhaal: het lijdensverhaal van Jezus. Ontdaan van alle mogelijke geladenheid is deze vertelling waarschijnlijk één van de meest dramatische verhalen uit de wereldliteratuur - al vonden wij 'Johan Museeuw: van leeuw tot prooi' ook niet mis.

Zo'n 2000 jaar na datum onderzocht Geert Hautekiet verschillende versies van het verhaal. Hij las, luisterde en schreef. Hij herschreef. En zo kwam hij tot zijn eigen versie van het Passieverhaal: dat volgens den dertienden apostel, een illuster figuur met veel meer zin voor humor dan alle twaalf bekende apostelen samen.

Geert Hautekiet bewees in zijn vorige voorstellingen 'Tour de Force' en 'Gotf' al dat hij een meester-verteller is. Hij vertelt op meeslepende wijze terwijl een schare klassemuzikanten hem begeleiden op gitaar, contrabas, sax en viool. Een muzikale vertelling dus met op z'n minst een paar hoeken af, volgende week vijf maal te bekijken, te beluisteren en te beleven in een unieke locatie: de Machariuskerk (tussen Portus Ganda en Dampoort).

Machariuskerk Gent, wo 4/03 (20u30), do 5/03 (20u30), vrij 6/03 (20u30), za 7/03 (20u30) en zo 8/03 (15u00). Tickets € 11 / € 13 via Uitbureau Gent: 09/ 233 77 88 of op de website.

Meer info: Compagnie KAiET.

Klik op 'Lees verder' voor enkele fragmenten uit het verhaal en meer foto's.

Lees verder

Vliegtuig Richie Spice komt week te laat voor concert in Vooruit

Richie Het concert van Richie Spice en Chezidek dat op 27 februari moest plaatsvinden in Vooruit is verplaatst naar volgende week donderdag 5 maart 2009 om 21 uur. Dat meldt de Vooruit zelf in een persbericht. Richie Spice, Chezidek en groepsleden konden omwille van vluchtproblemen niet tijdig in België geraken, luidt het

 Op zaterdag 28 februari spelen ze wel hun geplande concert in Amsterdam. Richie Spice is dé rijzende ster van de Jamaicaanse reggae. Bekende albums zijn onder meer ‘Out of the blue' ('95), ‘Universal' (2000) en ‘Spice in your life' (2004).

Tickets van 27 februari Vooruit blijven geldig voor de nieuwe datum van 5 maart in Vooruit.

Rock en beats van betrouwbare kwaliteit


Bonafide U kunt niet kiezen tussen een avond vol gitaartapijten of een nacht gedrenkt in pompende beats? Op vrijdag 6 maart hebt u de keuze tussen de  beide: concertje meepikken van Paul Couter en/of The Subs (dj-set) van jetje zien geven.

Het geheel gaat door in drie zalen van de  Artcube, dat fantastische gebouw aan de Wiedauwkaai, net iets voorbij de Eskimo-locatie.

Inkom: tussen 20u en 21u: volledig GRATIS. vvk: € 7 (Music Mania, Glasjuweel, café 't Kanon, Kinky Star, Bar Jos, De Tempelier). add € 10 (na 21u).

Bijkomende info, leesbare tijdstippen van de concerten en links naar de Myspace-pagina van de groepen/dj's zijn te vinden op de site van het evenement.

Tweedehandsbeurs op basisschool Voskenslaan

Duurzaamheid, spullen niet onnodig naar de afvalhoop voeren als ze nog voor iemand anders perfect nuttig kunnen zijn. Tweedehandsbeurzen kennen hoogdagen.

Ook de oudergroep van Basisschool Voskenslaan organiseert er eentje: op 8 maart 2009 nemen ze daarmee de fakkel over van Basisschool De Linde in Merelbeke.

 Van 10 tot 15 uur kan men er terecht voor allerlei baby-, kinder- en tienerspullen: speelgoed, fietsen, computerspellen, merkkledij, winterkledij, nieuwe kledij, boeken, kinderwagens, parken, autostoelen, buggy’s, wiegen, babyspulletjes.

Waar: Basisschool Voskenslaan, Voskenslaan 60 Gent.

 Prijs: Toegang gratis. Er zijn nu al dertig standhouders, maar wie nog wil meedoen kan terecht op dit mailadres.

Of bellen naar 0472/89.19.66.

Prijs van de standplaatsen: 13, 22 of 30 voor respectievelijk 1, 2 of 3 tafels.


The Orb en The Matrix in het ICC

Cultmus-poster Een avond vol orkestrale elektronische muziek van cultgroepen in een grote Gentse zaal en het is niet 'I Love Techno'? Dat moet Cultmus Day zijn!

Cultmus is een non-profit organisatie met als doel muziek en cultuur samen te brengen en samen te laten evolueren. Ze creëerden reeds meer dan honderd evenementen in steden als Parijs, Brussel Antwerpen, Gent en Hasselt. 

De gastgroepen voor deze editie concerten zijn The Orb (Engelse elektronische band die vooral bekend werd door het populariseren van chill out muziek en het lanceren van ‘ambient house’) , Juno Reactor (één van 's werelds bekendste cult-bands, maakte onder andere de muziek voor de Matrix-films), Hilight Tribe, Ghetto Priest en Whicked Hayo. Deze groepen hebben zich doorheen de tijd bewezen als pioniers van de hedendaagse elektronische muziek. Hun stijl kan rekenen op een ruim gevariëerd publiek door de fusie van rock, tribal, pop, elektronica, new wave, trance, etc.


Meer info over de muziek kan u vinden op de website van Cultmus. Tickets te verkrijgen in Fnac: € 25.

Nu donderdag: Bart Voet en veel meer

Image001(2) Bart Voet en companen brengen eigentijdse, vertaalde en herplande versies van liedjes van onder andere de vermelde artiesten. Van hard tot verstild, een elektro-akoestisch driemansorkest, een avond van uitersten. Meer info omtrent reservatie en tickets op de website van De Vieze Gasten.

Niet uw ding? Geen probleem, er is donderdag nog veel meer te doen op concertvlak. Onder andere twee talentvolle jonge Belgische bands die gratis concerteren en die zeker het checken waard zijn: Yuko en Zender. Ze spelen jammer genoeg op hetzelfde moment. U vindt het allemaal op de website van Gratis in Gent.

Jazz: El Negocito Roseeuw Sessions

El Negocito

El Negocito is een café/ontmoetingsplaats voor Chilenen, Latino's en Belgen in de Brabantdam, recht tegenover cinema ABC. Aan u de keuze voor welke kant van de straat u kiest, maar deze week zouden we toch voor El Negocito gaan. De hele week nodigt contrabassist Kristof Roseeuw - bekend van onder andere Flat Earth Society en 1000 andere bands - bevriende muzikanten uit om voor u gratis en voor niets live jazz te brengen. Deze week iedere dag vanaf 22u.

Belgian Roots Night: a Tribute to Buddy Holly

BH

In de nacht van 2 op 3 februari 2009 was het exact 50 jaar geleden dat Buddy Holly, samen met die andere rock'n'roll-pioniers Ritchie Valens en ‘the Big Bopper', het leven liet in een dramatisch vliegtuigongeluk in Mason City, Iowa. Die zwarte datum in 1959 werd officieus 'The Day The Music Died' in de Verenigde Staten - zie ook 'American Pie' van Don McLean, later schaamteloos gecoverd door Madonna.

Vijftig jaar na datum is een eerbetoon op haar plaats; ook in Vlaanderen. En daarvoor nemen de 'Belgian Roots Nights', het Gentse Democrazy & de Warande van Turnhout graag het initiatief.

Belgian Roots Night: a Tribute to Buddy Holly. Zaterdag 21 februari, Minnemeers, vanaf 20u.

Tickets €17 / €20 op de site van Democrazy, waar u ook meer info kunt lezen over de tribute-groepen.

Dimitri Verhulst 'prostitueert zich' voor Zogezegd in Gent

Verhulst Dimitri Verhulst, die dit jaar de curator is van Zogezegd in Gent, op 3 april het openingsevenement van de Literaire Lente van Boek.be, geeft nu al toe 'mislukt' te zijn in zijn opdracht. 'De organisatie van een evenement heeft z’n eigen regels, die ik nog niet allemaal beheers', zegt hij. 'Ik ga mij nog één maand prostitueren voor dit edele doel en daarna trek ik mijn deur dicht.'

Het is het vakblad Boekblad dat in zijn editie van 13 februari de kat de bel aanbond. Het citeerde een bericht van Dimitri Verhulst op Facebook waarin hij te kennen gaf een hekel te hebben aan de lange vergadersessies bij Boek.be en toegaf in zijn opdracht mislukt te zijn. 'Alleen al omdat ik de ruimte niet meer heb om Joris Note een plaats te geven op de affiche ben ik mislukt. Maar de organisatie van een evenement heeft z’n eigen regels, die ik nog niet allemaal beheers', schreef Verhulst. 'Maar het zijn wel die ongeschreven regels die ervoor hebben gezorgd dat ik van het triumviraat Zeurpieten Leo Pleysier - Joris Note - Pol Hoste alleen die laatste op de affiche heb gekregen.'

Lees verder

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!