Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Emmanuelle Béart op blitzbezoek

Beart01p

Beaertroelr De mooie Franse actrice Emmanuelle Béart (Manon des Sources) was gisteren even in Gent om op het Filmfestival de nieuwe Belgische film Vinyan voor te stellen. Daarin vertelt regisseur Fabrice du Welz het verhaal van Jeanne (Béart) en Paul Bellmer (Rufus Sewell), een koppel dat niet in staat is om het verlies van hun zoontje in de tsunami van 2005 te aanvaarden.

Daarom besluit het koppel om in Phuket te blijven. Ze klampen zich vast aan het feit dat zijn lichaam nooit teruggevonden is en daardoor is vooral Jeanne nog overtuigd dat hij nog leeft.

Béart verkoos niet op de rode loper te paraderen, omdat ze heel recent een familielid verloren was en het niet gepast vond om al te veel in de kijker te staan. (svg)

Fotografen Frederiek Vande Velde en Eric De Mildt konden toch een aantal mooie foto’s van haar maken.

Klik op lees verder voor meer foto's

Lees verder

Kim Bogaert vertaalde openingsfilm Filfmfestival

P1110663 Er zullen er dinsdag niet zoveel op de receptie van het filmfestival rondgelopen hebben zoals KIm Bogaert, die  The Visitor al drie keer gezien had. Maar Kim genoot er pas de derde keer echt van, want de twee vorige keren zag ze de film, zin per zin, scène per scène, omdat ze hem uit het Engels naar het Nederlands moest vertalen. Voor de ondertiteling.

Filmfestlogo_2 De 24-jarige Gentse studeerde vertaalkunde aan de Hogeschool Gent, studeerde daar twee jaar geleden af en deed er Engels en Frans.

'Ik was vroeger al gek op talen. Niet dat ik per definitie vertaler wilde worden, maar ik wilde wel met taal bezig zijn. En ik wou die twee talen wel heel goed onder de knie krijgen.'

Kim werkt voor Broadcast Text Brussels in Erembodegem. Het bedrijf vertaalt programma's, films, trailers voor verschillende klanten. De ondertiteling is dus vooral naar Nederlands en Frans.

Lees verder

16.000 hapjes voor tweeduizend gasten

Filmfestivalhapjes Druk druk druk, dinsdagavond in de tenten naast het Kinepoliscomplex. Voor de 2.000 genodigden moesten immers niet minder dan 16.000 hapjes bereid worden. Restaurant-traiteur Coeur D'Artichaut zorgde, met een voor de gelegenheid tot ongeveer honderd man aangevuld team voor volgend lekkers: sushi-tataki, zalm-tataki, tonijn, gewokt fricandonslaatje, Griekse sla, warme krieltjes, soepje, croque, scampi, stoofpotje gebaken rundsfilet, terrine rood fruitsorbet, moijtio, romige pinacolada, mini-soesjes. Voor wie dat nog nie voldoende was waren er ook nog oesters en frieten in puntzakjes.

Filmfestivalfrietjes Filmfestivalalain

De favoriete films van bekend Vlaanderen

Filmfestlogo_2Het Filmfestival van Gent is gisteren met een rotvaart uit de startblokken geschoten. 12 dagen vol filmisch plezier, een hoogtepunt voor de cinefielen.  U kon op deze blog al flink wat sfeerbeelden opsnuiven van de openingsavond. Maar ook onze videoredactie was aanwezig. Zij polsten bij bekend Vlaanderen naar hun favoriete films aller tijden. Hieronder eens klikken en u krijgt het resultaat te zien.


Filmfestival in beeld (5): ze zijn jong en hebben macht

Filmfestivalmathias

De jongste generatie Declercq, De Gucht, Freya in gesprek met schepen Decaluwe en Luc De Vos. Laatstgenoemde vond de film maar niets: te traag. 'Maar vraag me niet te veel argumenten om dat uit te leggen, ik vond hem gewoon niet goed.'Filmfestivalfreya3 Filmfestivallucdevos Theatermaker Arne Sierens vond de film dan wel weer goed: een heel bescheiden film, met goede acteurprestaties, met een mooie boodschap en een heel onverwacht einde.'

Filmfestivalarnesierensr

Filmfestival in beeld (4): Wilfried Martens

Filmfestivalwildriedmartens3

Filmfestivalwilfriedmartens1

Wilfried Martens en Miet Smet, pas getrouwd, genoten duidelijk nog na. Alsof iemand niet wou geloven hoe jong de gewezen premier was, toonde die prompt zijn identiteitskaart.Filmfestivalwillfriedmartens2

Filmfestival in beeld (3): derde reeks foto's

Filmfestivalveradua

Vera Dua in gesprek met prins Laurent, Luk De Bruyker en actrice Kadèr Gürbüz.

Acteur Richard Jenkins, één keer buiten op de grote promowall, één keer binnen, in de studio van Radio 1.

Filmfestivallukdebruyker Filmfestivalkadergurbuz

Filmfestivaljenkinsgesprek

Filmfestivaljenkinsgesprek2

Filmfestival reacties: Laurent en Anciaux

Laurentjenkins Prins Laurent (op de foto tijdens de receptie in gesprek met hoofdrolspeler Richard Jenkins, reageerde positief op de film: 'Op het eerste gezicht een heel rustig verhaal, dat na verloop van tijd vlotter begon te lopen. De film behandelt een heel actuele problematiek waarmee wij meer en meer zullen geconfronteerd worden. Dat de filmmaker die thematiek aansnijdt, zorgt ervoor dat de mensen aandacht blijven hebben voor de problematiek van de asielzoekers.'

Filmfestival12 'Bijzonder mooi', reageerde minister Anciaux, 'iedereen die angst heeft van vreemdelingen zou deze film moeten zien. Eigenlijk ben ik beschaamd hoe wij hier leven in fort Europa en fort VS, deze film is echt een aanklacht tegen het asielbeleid, en iedereen weet dat ik met dat asielbeleid niet echt hoog oploop.'

Filmfestival in beeld (2): nog meer foto's

Filmfestivalfreya

Ook zij ontbraken niet: Freya, Filmfesstival4Renaat Landuyt, Karel De Gucht, Fientje Moerman, Flikkenduo Bruce en Steven, zanger Born, Reborn, of Born Crain?

Filmfestival2

Filmfestival5

Filmfestival11

Filmfestival17

Filmfestival in beeld: de eerste foto's

Met de vertoning van The Visitor, van de Amerikaanse filmmaker Thomas Mc Carthy, waarin het verhaal verteld wordt van een professor (rol vertolkt door Richard Jenkins) die naar Newx York gaat om een congres bij te wonen en er op zijn appartement geconfronteerd wordt met een jong koppel illegalen, is het 35ste filmfestival van start gaan.

Fotograaf Dominique Dierick stond aan de rode loper voor de film begon, en ging naar de receptie achteraf. Een selectie van een aantal beelden. Voor meer beelden, scroll naar beneden voor meer foto's. U ziet er hoe organisator Jacques Dubrulle zijn gasten hartelijk ontvangt: Pascale Platel, Jan Verheyen, hoofdrolspelers Haaz Sleiman en Danai Jekkesai Gurira, Prins Laurent en prinses Claire, en vele andere, die hij al dan niet omhelsde.

Filmfestival01

Filmfestival1

Filmfestival7

Filmfestival3

Filmfestival9

Filmfestival15

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!