Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

UPDATE FLIKKENDAG: de podiumfoto's!

G-zine verzamelde een selectie podiumfoto's van de Flikkenacteurs tijdens hun optreden deze namiddag. De volledige serie kan u in dit album vinden. Later deze week kan u ook nog andere foto's van Flikkendag op G-zine vinden.

Acteurs12

UPDATE FLIKKENDAG: Roel gestrikt

Tienjaar1 Roel Vanderstukken bracht deze morgen in het NH Hotel Belfort een paar speciale verjaardagsstrikjes mee voor de acteurs van de serie.

Tienjaar3_3
   

FLIKKENDAG: MORGEN VIER PAGINA'S EXTRA IN DE GENTENAAR

Kaderenianka Morgen maandag tientallen foto's en diverse bijdragen over de tiende Flikkendag, die dan uiteindelijk toch niet echt de laatste blijkt te zijn.

UPDATE FLIKKENDAG: Jasna springt lachend

Jasna2 Terwijl uw fotograaf zich met klamme handjes vasthoudt aan de reling - en dit na ontelbare verdiepingen trappenlopen, merken we een blond meisje van een jaar of tien op, dat breed glimlachend aanschuift voor haar sprong op de deadride. In mensentaal, een afdaling per koord van het gebouw van de Socialistische Vakbond, tot net voor de voeten van Artevelde.
Jasna is helemaal niet bang - het lijkt wel of ze het dagelijks doet. Zelfs poseren balancerend in de dakgoot kan er nog af. Respect! En natuurlijk ook respect voor de begeleiders van het Belgische leger die de zaak letterlijk in goede banen hielden.
Veel keuze had je trouwens niet, eenmaal het harnas vastgehaakt en over de reling, kregen de twijfelaars een vriendelijk, maar kordaat zetje.

Voor een fotoverslag van de complete act, gewoon op Lees Verder klikken hieronder, dan ziet u de hele reeks.

Lees verder

UPDATE Flikkendag: 135.000 voor verjaardag Andrea

Andreataart

Vierenveertig werd ze, en het was al de derde keer dat Flikkendag samenviel met haar verjaardag. Andrea Croonenberghs kreeg van Mister Flikkendag Steven De Smet dan ook een reuzetaart aangeboden. Die zag er vooral zeer zoet en zeer kleurrijk uit.

Van Claudia Peelman en Lore Wittemans, twee fans die ook foto's maken voor de website van Andrea, kreeg Andrea dan een kaart met tal van foto's op, telkens genomen op verschillende leeftijd.Andreaverjaardag2

Ondertussen raakte ook bekend dat de politie het aantal toeschouwers op 135.000 schat. Niet mis, voor een verjaardagsfeestje.

Meer foto's van Flikkendag van Dominiek Dierick, later op deze website

Flikkendag stopt, maar....er komt er nog een

Confetti

Zopas is de tiende en laatste Flikkendag afelopen. Maar er is een maar. Gent laat Flikken niet los. Burgemeester Termont bevestigde dat Flikken4Specials, het muziekconcert voor mensen met een functiebeperking, zeker op een of andere manier zal blijven bestaan: 'Ik ben ontzettend fier dat Steven De Smet een aantal jaren geleden ook aan deze mensen gedacht heeft, en de stad zal alles in het werk stellen om dat evenement ook de volgende jaren te laten doorgaan', aldus Termont tegen hoofdcommissaris Steven De Smet tijdens de persconferentie.

Termont verklaarde ook dat hij van De Smet ook toelating had om te zeggen dat Gent Flikken niet loslaat: 'We hebben enorm veel gekregen van Flikken, en bovenop de initiatiefnemers hebben we dat vooral aan de acteurs te danken. Die zijn we verschrikkelijk dankbaar. En voor die acteurs, daar gaat Steven De Smet iets voor terugdoen', aldus Termont.

Veel details wou Steven De Smet nog niet kwijt: 'Flikkendag is altijd een dag van de veiligheidsdiensten geweest. Die waren de taart. De Flikkenparade was al die jaren de kers op de taart. In het evenement waar ik nu aan denk, zullen de acteurs zelf de taart zijn', aldus De Smet die niet meer wou lossen dan een mogelijke verwijzing naar zoiets als de Sarahdag.

Ook na de Flikkenparade en na de optredens op het Emile Braunplein herhaalde Steven De Smet zijn intentie: er komt volgend jaar opnieuw een evenement.

Andrea Croonenberghs jarig op Flikkendag

Andrea_2  Twee keer feest voor Andrea Croonenberghs, die 6,5 jaar lang de hoofdrol van Britt Michiels speelde in Flikken. Ze is vandaag zondag jarig en wordt er 44.

'Het is de derde keer dat mijn verjaardag samenvalt met Flikkendag. De allereerste keer, ergens halfweg nog een keer, en vandaag dus.'

Burgemeester blaast Flikkenverjaardag open

Termont1

Termont2 Lezer en Flikkenfan Jan Vens stuurde ons deze beelden. Veel uitleg vragen ze niet. Burgemeester Termont heeft blijkbaar voldoende adem om de feestkaarsjes  van Flikkendag uit te blazen.

Flikkendag: 8 pagina's extra in De Gentenaar op Zondag

Bruceensteven Het zou een al te gemakkelijke quizvraag zijn, als we vragen wie deze twee mensen zijn. Ze vertellen hun verhaal in De Gentenaar op Zondag, waarin niet minder dan acht extra pagina's over de Tiende en laatste Flikkendag.

Daarin ook verslag van Flikken4Specials, waarover alleen maar goed nieuws: die blijft volgend jaar gewoon plaatsvinden.

De Gentenaar op Zondag is vandaag ambulant te koop, op straat. Ook in een heleboel winkels. De lijst van de winkels kan u hier terugvinden.

Tot straks, op Flikkendag!

Petjes bij de vleet

Flikkenpetjes

Flikkenpet2008 Stuur ons uw Flikkenpetfoto, vroegen we een paar dagen geleden, en het bericht was nog niet goed gepubliceerd of Jan Vens mailde ons bovenstaande foto van zijn vriendin Marleen Pussemier.

'Ik heb maar één flikkendag gemist, die aan de Blaarmeersen', laat Marleen weten, alle andere was ik er bij. Als echte Gentenaars maakten we ook af en toe wel eens een opname mee. Ik herinner me dat de eerste petten in 2000 nog 1 euro kostten. Elk jaar was het ons zelfde ritueel: van de tram stappen en naar het pettenkraam om er elk één te kopen. Ik vind ze niet meteen allemaal meer terug, maar de ontbrekende op de foto moeten nog wel ergens liggen.

En natuurlijk namen we de pet mee op vakantie. Dat was overigens een goed herkenningsmiddel: 'Hé ook een Gentenaar? vroegen de mensen ons, als ze ons in het buitenland met een Flikkenpet zagen.'

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!