Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ines in Egypte: de verhuizing

Regio_gentbuitenland_gr_3

26_feb_08_071Op 1 april 2007 startte de Gentse Ines Van de Weghe reisbureau 'el’youm' op in het Egyptische badplaatsje Dahab, samen met haar echtgenoot Moustafa Farouk. Op Gent Blogt vertelt ze op regelmatige tijdstippen over wat haar daar bezighoudt. Vandaag krijgt u het tweede deel van de inleiding, waarin Ines vertelt over de verhuis naar Egypte.

In de zomer van 2006 namen Moustafa en ik al onze verlofdagen op om een ganse maand door te brengen in Egypte. Om er te huwen en om de mogelijkheden te bekijken om daar iets op te starten in de toeristische sector. Uitgerust waren we zeker niet toen we terug naar België gingen, maar de drang om terug te keren was groot geworden.

Het verhuizen naar Egypte hield ons hele dagen bezig. Vele slapeloze nachten waren het gevolg. In oktober 2006 ging Moustafa opnieuw voor een weekje naar Egypte, voor de laatste maal op zoek naar een locatie om te wonen en ons als online touroperators te vestigen. Tijdens die reis ontdekte Moustafa Dahab en was hij ervan overtuigd was dat daar onze toekomst lag… De beslissing was eindelijk genomen!

Velen denken dat het Moustafa zijn beslissing was om terug naar Egypte te gaan. Dat is niet het geval. Ik ben diegene die het hem voorstelde. Hij twijfelde zelfs in het begin: hij had reeds een heel leven opgebouwd in België en op korte tijd de Nederlands geleerd. Maar uiteraard staan we allebei achter onze keuze! Al die tijd was niemand op de hoogte van onze plannen, want we wouden ons niet laten beïnvloeden.

In België hadden we beide een goede fulltime job, een dak boven ons hoofd en eigenlijk niets wat we ons moesten ontzeggen. Het was natuurlijk niet vanzelfsprekend om die zekerheden op te geven. Toch waren er te weinig argumenten om ons tegen te houden. Dat is nu eenmaal het risico dat je neemt bij het maken van een keuze. Als we nu nog in België hadden gewoond, wou ik toch zeker een nieuwe uitdaging op werkvlak. Verhuizen moest ook, want ik was zwanger en het appartement was te klein voor de uitbreiding van ons gezinnetje.

Lees verder

Ines in Egypte: hoe het begon

Regio_gentbuitenland_gr

Foto_3Op 1 april 2007 startte de Gentse Ines Van de Weghe reisbureau 'el’youm' op in het Egyptische badplaatsje Dahab, samen met haar echtgenoot Moustafa Farouk. Op Gent Blogt vertelt ze op regelmatige tijdstippen over wat haar daar bezighoudt. Vandaag stelt ze zich voor en brengt ze het verhaal over hoe ze haar echtgenoot van Egyptische origine leerde kennen.

Als tiener was het mijn droom om schoonheidsspecialiste te worden. Thuis trachtten ze dit uit mijn hoofd te zetten. Maar ik kan nogal koppig zijn en dreef mijn willetje door. Als aanvulling op mijn diploma als schoonheidsspecialiste koos ik voor de richting etaleur. Dit met het idee om ooit een eigen schoonheidssalon op te starten en meteen ook mijn eigen etalages te verzorgen. Ik heb nooit graag gestudeerd, daarom koos ik steeds een studierichting met heel veel praktijk en weinig theorie - alhoewel ik altijd goede punten behaalde.

Ik werkte een tijdje in de Quick in Gentbrugge. Daar klom ik al snel op tot assistent manager. Na drie jaar, langer dan ik ooit had durven denken, verliet ik Quick voor een job bij KBC Securities in Antwerpen, waar ik ook ging wonen. In 2000 ging ik aan de slag bij Studio 100, als receptioniste. Na enkele maanden werd me gevraagd om de pr-afdeling te versterken. Dat deed ik 4 jaar, tot ik zélf de beslissing nam om het werk als receptioniste te hervatten. Ook hieraan kwam een einde, want in 2007 verhuisde ik naar Egypte.

Ik had in Antwerpen reeds een heel sociaal leven opgebouwd. De meeste van mijn vrienden en collega’s woonden daar ook. Bijna vijf jaar geleden ontmoette ik Moustafa voor het eerst in een Antwerpse discotheek. We hebben toen veel gepraat en gedanst tijdens een zeer gezellige avond die we nooit zullen vergeten. We hebben het er nog vaak over. We namen afscheid van elkaar als vrienden en bleven verder contact houden via sms.

Lees verder

Welverdiende pauze

Tomebru_2 Begin juli begon het Gentse echtpaar Tom en Ebru Van Mol aan een droomreis: een tocht door Azië met de motor. U kunt hun avonturen op geregelde tijdstippen volgen in de Gentenaar.

We zitten een week of twee in Turkije, bij de familie van Ebru. Zoals gepland hebben we onze reis onderbroken om tijd te maken voor onze familie. Er zijn namelijk twee zwangerschappen: zowel mijn broer en schoonzus, als de zus van Ebru verwachten een kindje. Het was even wennen, maar we zijn wat blij dat we het een paar weken kalmer aan kunnen doen. Elke dag warm water, 's middags zelf je potje kunnen koken: heerlijk. Wat niet wil zeggen dat het reisvirus weg is. We zitten elke dag achter de computer of over onze kaarten gebogen voor het tweede deel van onze reis. Op 20december vertrekken we naar Bangkok.

Lees verder

Gentenaars kokerellen in Bangkok

Op 1, 2 en 3 december viert Kokerello zijn vijfde verjaardag in Flanders Expo. Het kookevenement heeft dit jaar Thailand als gastland, en dat zal u geweten hebben. Een Gentse delegatie trok een paar dagen naar Bangkok en natuurlijk was uw krant als enige mee om te zien wat ons allemaal te wachten staat tijdens de publieksbeurs die een groeiend succes kent.

Onze man Rudi Moeraert bezocht er de Blue Elephant, de inmiddels wereldberoemde keten van Thaise restaurants, opgericht door een man uit Geraardsbergen. Hij leerde er koken, bezocht er markten en ontmoette er een massa vriendelijke mensen die graag contact leggen met de Belgen, die graag eten.
Hij bezocht er Staf Verhulst die al 9 jaar in Bangkok woont met zijn Thaise vrouw, hij zag de AVS-filmploeg zweten en zwoegen en hij genoot het hoogst aangename gezelschap van de Gentse schoonheden Ineke Thiry (Kokerello) en Sandra Plasschaert (Flanders Expo).

Op zijn gehemelte hangt nog altijd de zoetzure smaak van de Thaise keuken. In december komt die naar u toe.

Lees verder

Tom en Ebru op wereldreis: bij de bevers.

Tomebru Begin juli begon het Gentse echtpaar Tom en Ebru Van Mol aan een droomreis: een tocht door Azië met de motor. U kunt hun avonturen op geregelde tijdstippen volgen in De Gentenaar. Nog meer info vindt u op www.ergensonderweg.blogspot.com

We hebben een paar luie dagen achter de rug in Srinigar, de hoofdstad van Kashmir op Indiaas grondgebied. Op het Dal meer hebben we drie dagen verbleven in een houseboat. Die boten hebben een geschiedenis: er was een tijd dat de Britten in India geen huizen mochten kopen. Dus gingen ze maar in boten wonen. Nu zijn die vaartuigen - het zijn er zo'n 1.500 - ingericht als drijvende hotelkamers. Wij verbleven op de Ambassador, een schip van de sympathieke Husam. We betaalden 10euro per nacht en het was elke euro waard. Niks zo heerlijk als een heerlijk warm bad om het vuil van de lange reis af te spoelen.

Lees verder

Tom en Ebru op wereldreis: naar het paradijs

Tomebru_2 Begin juli begon het Gentse echtpaar Tom en Ebru Van Mol aan een droomreis: een tocht door Azië met de motor. U kunt hun avonturen op geregelde tijdstippen volgen in De Gentenaar. Nog meer info vindt u op www.ergensonderweg.blogspot.com.

Voor alle duidelijkheid: wij zijn niet - ik herhaal: niét - ontvoerd in Iran. Toen onze landgenoten Stefaan en Carla werden gekidnapt, zaten wij allang hoog en droog in Pakistan. Maar we hadden mijn moeder wijsgemaakt dat we Pakistan links zouden laten liggen, omdat dat te onveilig was. Nu kunnen we erom lachen, maar mijn moeder heeft toen toch de ambassade verwittigd.

Lees verder

Tom en Ebru op wereldreis: het avontuur begint

Dsc03023resize Een maand geleden begon het Gentse echtpaar Tom en Ebru Van Mol aan een droomreis: een tocht door Azië met de motor. U kunt hun avonturen vanaf nu volgen in de Gentenaar en op deze blogpagina. Nog meer info vindt u op www.ergensonderweg.blogspot.com.

Een kleine maand geleden zijn we bij Ebru's familie in Tarsus vertrokken. Hoewel het vreemd aandeed om die vertrouwde omgeving achter te laten, waren we toch opgelucht om ons avontuur eindelijk aan te vatten. De bedoeling was om in vijf dagen naar de Iraanse grens te rijden, maar uiteindelijk hebben we er twee weken over gedaan. Dat had alles te maken met de gastvrijheid van de Koerden. Keer op keer werden we uitgenodigd bij mensen thuis, om er te eten, om er te overnachten. Mochten we overal op ingegaan zijn, we waren nog altijd in Oost-Turkije.

Lees verder

Naar het dak van de wereld

Logoeverest

De grote klim is begonnen. Gentenaar Stein Tant, Bjorn Vandeweghe uit Beervelde en Stef Maginelle uit Kampenhout zijn gistermiddag in Zaventem vertrokken voor hun expeditie naar de Mount Everest. De drie avonturiers willen de hoogste berg van de wereld (8.840 meter) bedwingen langs de moeilijke noordzijde; iets wat nog maar één Belg hen heeft voorgedaan. Vanaf 10 mei is een aanval op de top mogelijk.

Vanaf vandaag kan u het avontuur van Stein, Bjorn en Stef elke vrijdag volgen in De Gentenaar én op Gent Interactief. Het dagboek van de avonturiers kan u ook volgen op hun website.

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!