Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ook een post-Gentse Feesten depressie ?

Gfblog_ivan

Het zit er weer op die Gentse Feesten!

Wat rest is de geur, lege kraampjes en podia in afbraak, schoongeveegde straten en hier en daar nog enkele afbladerende affiches van alweer nieuwe feesten die eraan komen. De Lokerse bijvoorbeeld...

Ik heb deze nacht 10 uur geslapen, dat is meer dan 3 dagen Gentse Feesten bij elkaar! Ik had me nochtans voorgenomen, beste lezers, om mijn laatste artikels, die nog 'in 't klad' stonden, van enkele foto's en laatste berichten te voorzien en gisteren te publiceren. Maar helaas, niet alleen wilde om één of andere reden de computer niet echt meewerken, ondergetekende viel zowaar midden in gelijk wat hij ook deed in slaap... mijn persoonlijke computer ook gecrasht! Iets te zwaar gedanst en gefeest de afgelopen 10 dagen.

Als het nog niet te laat is stuur ik vandaag en morgen nog enkele artikels en foto's door. Ik ben het aan mijzelf en enkele Gentse Feestengangers verplicht en kan u verzekeren, er zitter een paar opmerkelijke gevallen tussen!

Een stukje over Hilda Pierlala (zonder haar zouden de Gentse Feesten een stuk minder sappig zijn), het optreden van Djamel, de show van Kommil Foo, het resultaat van de Salsa4Water4People aktie tijdens de feesten en niet te vergeten de laatste nacht met Polé Polé.

Ze hebben er goesting in, schreef De Gentenaar in het begin van de Feesten. Wel die goesting is er nog steeds en ik wil met plezier volgend jaar terug van de partij zijn om verslag uit te brengen. Al ik het vroeg genoeg weet zet ik er graag een stuk van mijn eigen aktiviteiten voor opzij!

Bedankt 'De Gentenaar', Rudy Tollenaere voor de unieke kans en leuke samenwerking !Bedankt collega's bloggers voor de open-armen mentaliteit waarmee iedereen opgenomen werd. Bedankt mijn lief om zoveel geduld op te brengen en eenzame uren te slijten terwijl ondergetekende zijn 'job' aan het uitoefenen was...

Hopelijk tot heel binnenkort !

Ivan

Mojito's op Polé Polé als afsluiter

Gfblog_sonja_4

Hallo lieve, trouwe lezers,

Mijn laatste uren op de Gentse Feesten anno 2008 wou ik jullie niet onthouden. Daarom volgt hier, met spijt in 't hart, mijn allerlaatste verslag.

De tent op 't Laurentplein zat maandagavond afgeladen vol voor de 'Hommage aan Toni Fakkel'. De avond startte om 19 uur met een diner. Vanaf 21.30 uur traden volgende artiesten op : Willy Sommers, Gunther Neefs, Johan Stollz, Kurt van Biezebaaze, Ivann Leenders en de Sublimo's. De presentatie was in handen van Johan Dhaene en Patrick Orlans. Ik passeerde er rond 20.45 uur. Net op tijd om Will Ferdy te horen zingen. Jammer dat ik niet de ganse avond kon blijven, want er wachtte mij nog een verrassing.

Samen met de 9 andere Gentse Feesten-reporters was ik als VIP uitgenodigd op de slotavond van Polé Polé. Het was leuk om elkaar terug te zien, na die eerste kennismakingsavond van 12 dagen geleden. Het werd ook een aangenaam weerzien met enkele ex-collega's van de bank, waar ik bijna 30 jaar werkte. Door het grote aantal shows die ik de afgelopen 10 dagen wou gaan bekijken, kreeg ik nog niet de gelegenheid om de groepen die op Polé Polé optraden, aan 't werk te zien. Maandagavond realiseerde ik mij welk een prachtige lokatie dit is : het reuzenpodium boven het water, overal veelkleurige lichtjes, een vip-terras in de hoogte, met een fantastisch uitzicht op de Graslei. De broeierige temperatuur en de latino muziek maakten deze zwoele avond en nacht alleen nog maar opzwepender.

De tapas, paella en koekjes konden we doorspoelen met exotische cocktails. Ikzelf drink zo goed als nooit. De mojito werd mij echter warm aanbevolen. Dus waagde ik het erop. Rum, soda, limoen en verse muntblaadjes ... Ik had nooit verwacht dat ik dit goedje lekker zou vinden. Ik vroeg zelfs naar een 2de Mojito!

Omdat de maandag inmiddels al was overgegaan in de dinsdag, besloot ik om maar naar huis te fietsen. Drie uurtjes later moest ik immers in de trein zitten naar Zaventem. Mijn valies was nog niet klaar ... Lichte paniek. Zou ik het op tijd redden? Er was geen tijd meer om te slapen. Het heeft me letterlijk liters zweet gekost om tijdig op de luchthaven te geraken.

In Stockholm aangekomen, ging ik op zoek naar een surfcafé. Voor de allerlaatste keer op de computer voor jullie was een dure grap : 90 Zweedse kronen of 10 euro voor een uurtje. Daar kan ik in Gent 10 uren voor surfen. Om maar te zwijgen over het 'qwerty'-klavier met daartussen enkele letters die wij in 't Nederlands niet kennen, zoals ä, ö en å. Zo geraak je niet vooruit met typen.

Tot slot wil ik graag iedereen bedanken, zonder wie dit mooie avontuur niet mogelijk zou zijn geweest.

- Rudy Tollenaere voor deze unieke kans, voor het vertrouwen en voor de nooit aflatende steun

- Tom Dams voor de broodnodige hulp bij het kopiëren van mijn foto's naar de blogs

- Jana Wuyts voor de hulp bij gecrashte computers

- alle medewerkers van De Gentenaar op de Kouter in Gent

- de collega's Feest-bloggers

- en last but not least, jullie, beste lezers.

Dit waren mijn mooiste Gentse Feesten ooit, maar tegelijk ook de meest hectische. De hoogtepunten opsommen zou mij te ver leiden, want 't waren er zovele! Ik had dit voor geen geld willen missen. 100 % heb ik ervan genoten. Ik heb er zelfs met alle plezier mijn slaap voor gelaten. Nu zal ik moeten afkicken.

Nu is 't echt afgelopen. Nog 355 dagen te gaan naar de 166ste editie van de Gentse Feesten in 2009.

Bedankt, De Gentenaar!!!

Eerbetoon aan Will Ferdy

Gfblog_sonja_4

Hallo allerliefste Gentenaars en anderen,

Terwijl ik dit schrijf, is het 8.55 uur in de ochtend en zit ik al op het vliegtuig richting Stockholm. In de zetels vlak voor mij zitten Nicole en Hugo en hun manager. Zoals ik reeds eerder in een van mijn blogs schreef, gaan zij daar op 31 juli optreden voor 20.000 toeschouwers op een grote Eurovisie Songfestival-party, samen met enkele andere - tot hiertoe zijn alle namen geheim - coryfeeën. Kate Ryan zal ook van de partij zijn, maar op een andere lokatie, nl. Café Opera. Als Songfestival-freak wilde ik dit hele gebeuren niet missen.

Ferdy1 Zaterdag belde Will Ferdy mij op met de mededeling dat hij, na Antwerpen, nu ook in Gent zou worden gehuldigd op de dag van de lege portemonnees. Hij wilde mij er graag bij, zei hij. Met een uitnodiging op zak trok ik dus gisteren naar het stadhuis. Enkele goede vrienden en trouwe fans waren er verzameld. Lieven Decaluwe, feestenburgemeester, verwelkomde stipt om 16 uur alle aanwezigen. Will Ferdy, inmiddels  81 jaar jong, werd er gehuldigd voor zijn jarenlange carrière. De feestenburgemeester zag Will voor het eerst optreden als 12-jarige knaap in zijn school in Deinze. Hij had toen nooit durven denken dat hij Will vandaag zou mogen huldigen als Schepen van Feestelijkheden.

Lees verder

Vlasmarkt uitgewuifd

Bloggent

't Zit erop. En 't aftellen kan weer beginnen. Neen, dat zijn de woorden die niet geschreven mogen worden. Ooit heb ik het gepresteerd. In 1997, toen ik op de redactie van De Gentenaar werkte. Nog 355 dagen, zo besloot ik het onderschrift bij een late feestenfoto. Of hét cliché dat doorwinterde redacteurs juist zo angstvallig trachtten te vermijden. En ik vond het nog goed gevonden ook.

Het is met kleine oogjes dat ik zit te tikken. De nacht was lang. Of juist heel kort. 't is maar hoe je het bekijkt. Maar we hadden een extra reden om het tot de vroege uurtjes uit te zingen. Ruud en Stefan hebben de Vlasmarkt uitgewuifd. Het betreft hier een koppel goede vrienden dat niet minder dan tien jaar op de Vlasmarkt heeft gewoond. En als ik zeg óp de Vlasmarkt, dan is dat óp de Vlasmarkt. Trekken ze hun gordijnen open, dan zien ze de laatste zwalpende feestvierders te midden van een stinkend bekertjestapijt op de trapjes van de toiletwagen hangen.

Ze hebben daar nooit moeilijk over gedaan, integendeel, het unieke schouwspel dat zich iedere ochtend onder hun vensterraam heeft afgespeeld, is iets wat ze koesteren. Omdat ze er zelf al te vaak hebben gestaan, of omdat het stof heeft gegeven tot verhalen die ze nog heel lang zullen vertellen. Zelfs als ze geen vakantie hadden konden ze leven met de geluidsoverlast die er hoedanook was. Zondagnacht is Stefan zelfs even zijn bed uit gewipt om te kijken hoe de meute reageerde toen Alexandrie van Claude François door de luidsprekers galmde. 't Is maar in Gent dat dit bestaat, wie zouden wij zijn om te klagen?

Maar nu gaan ze verhuizen. Niet dat ze er genoeg van hebben. Het huis mét tuin op een mooie plek in volle centrum was gewoon precies wat ze zochten. Maar 't spijt hen wel. Vanochtend vond ik een mailtje met de allerlaatste foto's. Gemaakt tussen 11 en 13 uur. De max toch om dit aan te zien. De laatste keer van hierboven. Surrealistische beelden die voor altijd op hun netvlies staan gegrift.

Vlas1_3

Beelden vervagen maar de verhalen zullen blijven. Nog vele jaren zelfs. We gaan ze volgend jaar vertellen, terwijl we barbecuen in hun nieuwe tuin voor we vertrekken naar een zotte feestennacht. Zullen we aftellen?

Nuchter hoeft niet sober te zijn.

Gfblog_stijn_2

Het valt me op, mensen zijn denkende wezens. Alleen blijkt denken een vreemd begrip te zijn. Ooit heb ik gehoord dat één van de grote stellingen op deze wereld is: ‘een mens is nooit alleen, enkel in zijn denken.’. Vraag me niet meer wie dat heeft gezegd, maar ik ben het nooit vergeten.

En nu, na al die jaren is het de eerste keer dat ik daaraan begin te twijfelen. De mens is een soort, net als honden dat zijn… Elke hond kiest zijn of haar eigen hoek om in te plassen, maar elke hond kiest een hoek. Zo ook bij onze soort, ieder doet zijn ding, maar eigenlijk doen we allemaal hetzelfde. En met een beetje kronkel in je hoofd ga je zo mensen beter begrijpen. Elke actie kent een reactie, elke reactie veroorzaakt weer een nieuwe reactie. Het enige verschil tussen slimmeriken en dommeriken is hooguit hun originaliteit, of de grootte van hun reactie. Zo miniem zijn de verschillen dat het zelden opvalt tijdens het ‘gewone leven’.

Des te meer valt het op tijdens het ‘ongewone leven’. De zomerfestivals, de Gentse Feesten en aanverwanten is ongewoon leven. Op enkele dagen tijd beleef je hoogtes en laagtes waar je anders een heel jaar op moet wachten. En verdorie, als je er dan bij bent, kan je die kronkel van je veel stof tot denken geven, heel veel. In een paar dagen kan ik zo verschillende situaties voor de geest halen die iemand hebben bloot gelegd. Niet letterlijk, al gaan er een pak uit de kleren, maar figuurlijk.

Bijvoorbeeld, wat baat het heel het jaar de fatsoen zelve te zijn als je tijdens een uitspatting een vriend op zijn smoel slaagt? Omgekeerd ook: wat baat het nu te protesteren tegen wildplassen als je zelf al tegen een muur hebt gezeikt? Eigenlijk niets, en dat maakt ook niet uit, want we zijn toch hetzelfde. Vanbinnen toch, de buitenkant durft wel eens verschillen.

Goed is niet goed, slecht is niet slecht. Begrijp dat niet alle mensen het leuk vinden omringd te zijn door regels. En dat chaos niet slecht hoeft te zijn. In chaos onderscheiden we ons, in gelijkheid en regels zijn we weer bij af, bij die honden. En dan nog, de waarheid ligt weer mooi in het midden. Wie af en toe van die middenmoot afstapt, wie af en toe het pad van The Wizard of Oz verlaat, die is rijker dan al de rest. Wie nooit die middenmoot of dat pad wil kennen, die is armer dan al de rest. Of toch op zijn minst eenzamer.

Kan dat je niet redden, wees dan gewoon verdraagzaam. Soms is verdraagzaamheid ook gewoon je mond houden en doorlopen. Verdraagzaamheid is goed, onverschilligheid is slecht. Al beschrijf ik dat ook als je mond houden en doorlopen. Fijn, laten we stellen dat het gewoon ergens in het midden ligt.

Gouden pad, rode schoenen.

Ge moogt naar huis gaan...

Gfblog_stijn

Deeeeeeeeeeeeeeeeeeee show is afgelopen, de klus is hier geklaard. Dat beetje geld in uw zak dat is nu niks meer waard. Het cultureel gehalte van deze show was hoog, maar haal nu alstublieft uwe kop van dienen toog. Ge moogt naar huis gaan, vaarwel goodbey. Ga maar naar huis, tot ziens goodbey...

Ik beloofde u nog een best off van mijn feesten. Mijn harde schijf stond op pleasure overload dus een overzicht van alle mooie momenten zou u en mij een hele dag kosten om het te schrijven en/of te lezen. Maar als ik dan toch moet plukken: Speedball Jr., The cover ups of Alabama, Time circus, De Ondernemers, Lady Linn, 't vuurwerk op 't Gouden Leeuwplein, mijn Dafalgantje 's morgens/'s middags, de verplichte botram mee uuflakke bij nen Ierse Kaffie...

't zal weer vreemd doen, vanavond met een harde schijf aan mooie herinneringen in mijn bed kruipen. Met een leeg gevoel. U weet wel, dat gevoel dat je ook had de avond voor je eerste schooldag na een prachtige vakantie. Het gevoel waarbij tranen onderdrukt zullen worden. Vergeef me als ik vannacht een wandeling ga maken wanneer ik de slaap niet kan vatten. De wandeling zal me leiden langsheen leegte en soberheid. Pas dan zal ik tot besef komen: de taart is op en de bakker bakt pas binnen 355 dagen een nieuwe. Ik heb mijn stuk van de taart opgegeten tot op de laatste kruimel. En 't heeft gesmaakt.

Bedankt u lezer om het met mij en collega's uit te houden op deze blog.

Bedankt Rudy en De Gentenaar voor het vertrouwen en de boost.

Bedankt collega Bloggers voor het wederzijds respect

Dsc_0256

Frans mankeert op de foto, hij was net gaan spuiwen gelijk ze zeggen... ;-)

Polé Polé verliefd op Peter Van de Veire

Gfblog_sabine

Ik las bij mijn ontbijt al dat de andere bloggers blijkbaar nog deze nacht of héél vroeg deze morgen in hun pen waren gekropen. Na een voor mijn doen heel lange 'wakkere' nacht, kruip ik pas nu achter mijn pc.

't Waren toffe feesten, ieder vogeltje zong zoals het gebekt was. Er was voor iedereen wat wils, al waren de decibels soms des duivels, de 'hapjes' echte caloriebommen en de discussies over wanneer thuis zijn en/of alleen (met vrienden) naar de feesten trekken al kunnen als je pas 14 bent, bijzonder vermoeiend.

Ik kon me geen beter einde van deze feesten voorstellen, dan ze te kunnen afsluiten als gezin. En ja, we mochten allemaal naar de VIP van de Gentenaar. Vooral onze 'kinderen' (dat zullen ze niet graag lezen) vonden het de max en het VIP-bandje krijgt steevast een plaats in hun trofeëenkast. Even waanden we ons 'Alice in wonderland' : heerlijke tapas, paëlla, koekjes rijkelijk overgoten met de meest exotische coctails, klaargemaakt door al even exotische meisjes. Dit was puur genieten : de zon zien ondergaan achter de historische gebouwen, die we voor één keer vanop een andere hoogte konden bekijken, de swingende massa onder ons, zelf meedansen op de tonen (kreten) van Peter van de Veire. Schitterend.

P1020837

In een bijzonder moeilijk periode in mijn leven kreeg ik de kans om voor de Gentenaar te bloggen. Eerlijk gezegd, kan ik wel wat met de computer overweg (weliswaar door 'zelfstudie', want ik ben van voor het pc-tijdperk) maar van bloggen had ik nog maar weinig kaas gegeten. Schrijven is altijd wel al een passie geweest en ik ben door het schrijven van deze blogs meer en meer gaan beseffen dat dit me ook bijzonder gemakkelijk af gaat. Ik vind het leuk met anderen mijn ervaringen te delen en geniet van de vele reacties.

Rudy en Jana en co bedankt voor deze kans ! Misschien kunnen we er ooit nog een vervolg aan breien ? Ben niet zo'n breister maar, je weet maar nooit tot wat dit kan leiden.

Sorry bloggers voor de soms lange blogs, maar ik kan maar moeilijk mijn pen (alléé toetsenbord) in bedwang houden, één keer ik bezig ben. Bedankt om mijn blogs te lezen en eventjes stil te staan bij het feit dat Gentse feesten niet gelijk staan aan compleet uit de bol gaan en je lazarus zuipen. Alhoewel ?!

En nu terug het gewone leven in, met mijn twee tienerzonen en een man, zot van muziek en ook wel een beetje (?) van mij.

Johannes ontdekte voor het eerst samen met zijn vrienden deze feesten, merkte op dat 'klein zijn' ook zijn voordelen heeft en sprong mee op het podium toen hij daarvoor de kans kreeg. Hij gebruikt nieuwsblad-toiletpapier. Op AVS in de babbelbox leegde hij gisteren zijn portemonnaie en zag dat die leeg was ...

Matthias genoot van de feesten, de muzikale acts en vooral van de drumsolo's. Omdat ik altijd 'zaag' (dat doen mama's ...) over het feit dat hij wat meer aan sport moet doen, hangt het artikel dat deze week in De Gentenaar verscheen over dat drummers een betere conditie zouden hebben dan veel topsporters, boven zijn bed. Hij en zijn vrienden dromen om ooit ook eens op één van de podia van de Gentse Feesten te staan. En mama droomt mee ... Op 13 september staat zijn band : 'Damn the door is closed' in het voorprogramma van Gorki, Les truttes, Vive la fete in Gent rockt. Allen daarheen zou ik zeggen en bloggers misschien kunnen we daar een vervolg breien aan onze feesten ?

Mercikes, lieve mensen, ik zou zeggen aan de fuifbeesten, slaap maar eens lekker uit, aan de mensen achter de schermen van de vele activiteiten, jullie waren 'geweldig' (hé, Eddy ?), aan mijn lezers, misschien tot schrijfs, aan mijn mede-collega's bloggers ongetwijfeld tot binnenkort, aan mede-moeders van opgroeiende tieners, stop met 'zagen' !

Gentse taart absoluut het eten waard!

Gfblog_manon_4

Beste vrienden van de feesten!

Ze zitten er op. We zouden uiteraard met z'n allen in een kringetje kunnen treuren. Dat doen we niet. Ten strengste verboden. Laten we alle mooie herinneringen oprakelen en genieten van die laatste (en zoveelste) kater.

Met de bloggers naar Polé Polé-Vip geweest. Heerlijk sfeertje! Kletsen en vanzelfsprekend elkaars cocktails keuren. Mojito, Bush Baby, Zou Zou, Verrrrrukkkelijk! Tapas, walking dinner en op speciaal verzoek zelfs verse muntthee. Luxe. Genoeg gepronkt.

Zoals gewoonlijk in het Baudelo beland. Van gejam genoten. Al liggend de prachtige sterrenhemel bewonderd. Wat te drinken gehaald in de nightshop. Op een stelling geschuild voor de regen. Ondertussen voorbijgangers al zingend geëntertaind. Liedjes aanvragen kon voor nul de doppen. Veel toeschouwers.

De Gentse feesten zijn bij nader inzien te vergelijken met een ultragrote taart. Een taart is heerlijk en bestaat uit verschillende ingrediënten. Die verscheidene elementen zijn wij, met elk ons eigen favorieten (muziek, straatanimatie, dansen, stomdronken zijn,...).

Ieder onder ons verkiest en krijgt een ander stukje taart. Sommigen lusten geen taart, zoals Frans (fervent Gentse feestenhater) en zijn volgelingen. Als je van de lekkernij smult mors je wel eens en dat is dan de troep die dit festijn achterlaat.

Geen kruimeldief maar wel Ivago (waarvoor dank) die de grote schoonmaak houdt. Sinds vanochtend al volop in de weer. Alles zoals voordien, kraaknet tot in de puntjes. Vuiligheid opruimen, zatlappen groeten, ze vegen er hun voeten niet aan. Met alle respect!

Deze avond was de kers op de taart!

Voordat ik ga maffen en bekomen van 'my piece of this perfect pie' toch nog een mededeling. Ne dikke merci aan Rudy voor de tot-stand-koming van ons bestaan. Uiteraard ook aan alle anderen. Het was 'vrie wijs'. Rudy is (kort samengevat) de max mannen! Keep that in mind!

Het was mij alleszins een waar genoegen. Tot weerziens en slaapzacht. Drie zoenen van de zotte blaar***

De laatste is voor Michel

Prijsgentenaar Elke dag van de Gentse Feesten gaf de redactie van De Gentenaar de felbegeerde De Prijs van De Gentenaar weg. Kon het ook anders dat die prijs de allerlaatste dag naar iemand anders ging dan Michel Preud'homme, de nieuwe trainer van de Buffalo's. Redacteur en Buffalo'er eerste klas Rudi Moeraert en Antonia overhandigden de prijs tijdens de voorstelling op het volgelopen Sint-Baafsplein. Voor een massa foto's van Lut, klik hier. Ook Dodi plaatst later op de dag nog foto's.

Peter aan de paal op Polé Polé

Peterpaal Studio Brussel icoon Peter Van de Veire mocht de Gentse Feesten afsluiten, tenminste op Polé Polé. En hij deed dat op een wel heel bijzondere manier. Peter bracht een extra dj mee, zodat hij zich volop kon concentreren op zijn rol als entertainer. Peter passeerde de revue in tal van pakjes, waaronder een MegaMindypakje, een bijna geen pakje, een rood pakje, en een zwart-witpakje, waarvan hij het witte gedeelte wel eens liet zakken. In navolging van Tanja Dexters waagde Peter zich ook aan een paaldansact. Veel meer beelden in het album van Lut. Dodi plaatst later ook nog foto's.

Peterroodligt_2 

Peterwatdoejenu

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!