Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Urgent.fm: Camping Vlasmarkt deel 5

De allerlaatste selectie van de leukste fragmenten uit Camping Vlasmarkt, het speciaal voor de Gentse Feesten ingeroepen Urgent.fm-programma.

Maandag 23 juli:

Jeroen van Boomtown:


Sioen:


Steve Slingeneyer:


Rec Radiocentrum:

Mooie beelden

Een selectie van deze mooiste Gentse Feesten foto's wilden we u niet onthouden. Klik op de foto om te vergroten.

Vuurwerk_2_3Vuurwerk_3_8

Vuurwerk_3 Station_gent_2

Met dank aan fotograaf Dominique Dierick www.crea-te.com

Urgent.fm: Camping Vlasmarkt deel 4

Op De Gentenaar blogt krijgt u een selectie van de leukste fragmenten uit Camping Vlasmarkt, het speciaal voor de Gentse Feesten ingeroepen Urgent.fm-programma.

Woensdag 18 juli:

Freddy De Vadder:


Lees verder

Boomtown 2008?

Boomtown Na deze editie is het Boomtownfestival dakloos. Door de gedaanteverandering die de Oude Beestenmarkt ondergaat - de Nederschelde wordt terug opengelegd en er komt een sluis -  wordt het plein te klein om er nog een festival te organiseren. Lees hier meer over de onzekere toekomst van Boomtown.

De organisatie van Boomtown heeft zelf al eens een lijstje gemaakt van mogelijke uitwijkplaatsen. Het Sint-Pietersplein is zeker groot genoeg, maar wellicht te groot en daardoor ongezellig, plus te ver uit de Feestenzone. De Kouter is ook zeker groot genoeg, maar daar zit je met het probleem dat je daar al activiteiten hebt. Het Veermanplein, achter het zwembad Van Eyck, is dan weer wat klein. De Sint-Baafssite is wel groot genoeg, is makkelijk te beveiligen en zit ook dicht tegen de Feestenzone aan, maar het gevaar bestaat dat die een modderpoel wordt als het regent, en bovendien ligt de site in een dichtbebouwde woonwijk. En ten slotte is er het  Zuidpark. Dat is voldoende groot en vormt een mooi decor. Maar het mooie park is misschien te kwetsbaar, er staan allerlei obstakels en ook daar is er veel bewoning rondom. Ze sluiten zelfs een verhuizing naar de Bijloke niet helemaal uit.

Boomtown kan ons al jaren charmeren, dus het zou zonde zijn mocht het festival van de Gentse Feesten verdwijnen. Heeft u nog suggesties of ideeën voor een nieuwe locatie? Laat het weten in een reactie op dit bercht.

Gezien: Absynthe Minded Bij Sint-Jacobs

Dsc_0432 Ze eindigen tweede in Humo's rock Rally 2004 en winnen Bilborock 2005, de grootste rockrally van Europa. In dat jaar slepen ze ook enkele prestigieuze Zamu Awards in de wacht en een jaar later zijn ze een van de Belgische toppers op Rock Werchter. Maar speciaal voor hun optreden op het podium Bij Sint-Jacobs trekken de heren van Absynthe Minded maar wat graag hun maatpak aan.

Ook de fans waren massaal aanwezig en lieten zich het optreden van de populaire, jonge groep rond Bert Ostyn welgevallen. Toen het publiek te horen kreeg dat toetsenist Jan Duthoy jarig was, laat het een spontaan 'happy birthday' weergalmen. Heel wat kippenvelmomenten dus tijdens deze alweer lichtjes legendarische Feestenavond. 'Een prachtig publiek', wist Ostyn ons na afloop te zeggen. Nu hoort u het ook eens van een ander. U was weer geweldig.

Wat vond u van het optreden van Absynthe Minded?

Dsc_0390_3 Dsc_0392_2 Dsc_0397 Dsc_0471 Dsc_0478 Dsc_0458

Waterlek zet Sint-Jacobs deels blank

Dsc_0666 Omstreeks vier uur deze ochtend brak in de Kammerstraat ter hoogte van de Casa Rosa een waterleiding waardoor een deel van het plein Bij Sint-Jacobs blank kwam te staan. Door het grote lek verzakte de grond enigszins. De Kammerstraat en het verlengde ervan langsheen de Vrijdagsmarkt zaten een tijdje zonder water. Rond elf uur deze voormiddag was zowel het lek als het wegdek opnieuw hersteld.

Op het tijdstip van het voorval waren nog heel wat feestvierders aanwezig die eerst verwonderd en later geamuseerd toekeken. Een deel van het plein Bij' Sint-Jacobs kwam onder te staan maar de schade viel al bij al nog mee. Er waren ook geen optredens meer bezig waardoor weinig mensen hinder ondervonden van het lek. Bij tropische temperaturen had menig Gentse Feestenbezoeker zich wellicht laten verleiden tot een waterspelletje. Enkele beelden van het akkefietje kan u hier bekijken.

'Feestentarief' in Gentse parkings

Parkeren De nachttarieven in de Gentse parkeergarages liggen tijdens de Gentse Feesten hoger dan tijdens de rest van het jaar. Zo kan u vandaag in onze krant lezen. Iemand die zijn auto in een van de parkeergarages van de stad had gestald, betaalde tot zijn grote verbazing dubbel zoveel als anders. Hij stuurde dan ook een klacht naar Burgemeester Daniël Termont.

Tijdens de Gentse Feesten geldt het nachttarief dus niet, waardoor je vanaf 19 uur in plaats van een halve euro per uur, met een maximum van drie euro, nu een euro per uur betaalt. Ook burgemeester Termont vindt deze regeling onbillijk. Ze is indertijd ingevoerd om het gebruik van de Park and Ride aan Flanders Expo aan te moedigen.

Hoe staat u tegenover deze 'Feestentarieven'? Moeten de mensen maar gebruik maken van de Park and Ride? Kunnen ze beter hun wagen aan de rand van de stad parkeren om met het openbaar vervoer het centrum te bereiken? Of zouden zij de hoge parkeertol er tijdens de Gentse Feesten gewoon moeten bijnemen?

Poll: het leukste Feestenplein

We zitten op de helft van de Feestentiendaagse, dag en nacht zes van de Gentse Feesten breken aan. Tot nog toe lokte de editie 2007 ongeveer 400.000 toeschouwers naar de binnenstad die zich stuk voor stuk te goed doen aan goede muziek, lekker eten en een frisse pint op een van de pleinen.

Dagelijks kan u in De Gentenaar het strenge, maar rechtvaardige pleinenrapport lezen. Op welk plein is het aangenaam toeven? Waar tappen ze de beste pinten? Welk podium is het mooiste aangekleed?

Tijd nu ook voor een tussentijdse rondvraag bij onze lezers, vinden wij. Welk is dit jaar uw favoriete Gentse Feestenplein? Breng uw stem uit aan de rechterkant van deze pagina en motiveer uw keuze in een reactie op dit bericht.

Urgent.fm: Camping Vlasmarkt deel 3

Urgentlogo Het speciaal voor de Gentse Feesten ingeroepen Urgent.fm-programma Camping Vlasmarkt brengt u dagelijks recensies, live verslaggeving, interviews met bekende Gentenaren en artiesten, agendatips mét gratis tickets, DJ-sets, wedstrijden waarbij een bak Vedett te winnen valt en natuurlijk steengoeie muziek met elke dag minstens 2 live sessies plus fragmenten van optredens vanop de belangrijkste feestpleinen.

Op De Gentenaar blogt krijgt u dagelijks een selectie van de leukste fragmenten:

Au revoir Simone (Boomtown):


Jah Generation (Jonge Wolven):


De burgemeesters (Bekende Gentenaar):


Mode Selector (10 Days Off):


Raf Walschaert en Katinka Polderman:


Fixkes:


Trixie Whitley:

Gezien: Gentse groepen Arid en Madensuyu

Madensuyu Als u gisteren vanaf 21.30 uur Bij Sint-Jacobs op een enorme wall of sound stootte, dan was u getuige van het optreden van het duo Stijn De Gezelle en Pieter Jan (PJ) Vervondel uit Sint-Denijs Westrem. Respectievelijk gitarist en drummer die samen Madensuyu vormen. Hun groepsnaam is Turks voor 'natuurlijk bruisend water' maar niemand van de aanwezige fans in feeststemming leek zich achter de naam te scharen. Derde op Humo's Rock Rally 2004? Minstens even indrukwekkend op de Gentse Feesten 2007. Schol!

Arid Even later lokte de hemelse stem van Jasper Steverlynck een pak fans naar de concertzaal van Muziekcafé Charlatan. Vooral heel wat vrouwelijke fans hadden het verrassingsconcert van Arid voor geen geld willen missen. Nadat Steverlynck meer dan een jaar aan de ziekte Toxoplasmose leed, was het een hele tijd stil. Tot Arid op de 0110-concerten vorig jaar een uitzonderlijk optreden gaf in Gent. 'Hier moesten we bij zijn', zei Steverlynck toen in onze krant. Maar ook: 'Ik ben zot van Gent, deze stad heeft alles.' Logisch dat Arid dus ook op deze Gentse Feesten niet mocht ontbreken. Steverlynck en de zijnen trakteerden zowel op ouder werk als If You Go alsook nieuwere nummers zoals de single Words.

Was u ook getuige van een van deze optredens? Of had u gisteren een ander parcours uitgestippeld? Laat het ons gewoon weten in een reactie op dit bericht. Foto's kan u opladen aan de rechterkant van deze pagina.

Vanavond kan u op Boomtown terecht voor nog (veel) meer Gents muzikaal talent tijdens De Keuze van Vos!

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!