Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Stefanie: er telt maar één ding

Missen Voor Stefanie en Lauren komt het nu allemaal wel heel dichtbij: dinsdag 23 december geeft Alizée Poulicek haar kroontje door. Dan weten we of het aan één van de twee Gentse studentes is. Stefanie heeft het vandaag nog even over de lange aanloop naar de finale.

Stefanietegenwand Het is razend druk. Er zijn nog zoveel dingen die moeten gedaan worden voor ons vertrek naar Charleroi. En je wilt alles natuurlijk perfect in orde hebben voor de avond van de finale.

Lees verder

Lauren: ondanks zenuwen toch door naar nationale selectie

Missen

U kon hier eerder al afleveringen lezen van hoe Lauren en Stefanie, twee Gentse studentes naar de finale van Miss België toeleven. Op 23 december weten we wie Alizée Poulicek opvolgt. Ondertussen nog een aflevering van Lauren.

L2 De verkiezing van Miss-West Vlaanderen was plezant, een ontspannen sfeertje maar toch ben je aan het leren. Een heel belangrijke eigenschap vind ik leergierigheid. Ik heb mezelf altijd al geduwt om meer en meer te weten. Ik interesseer mij ook in iedere persoon, wil altijd alles weten.

Daarom niet over die persoon zelf, maar over wat hij/zij weet, over zijn/haar ervaringen. Wat me eraan doet denken dat mijn oma mijn 'leven' heeft laten voorspellen toen ik geboren werd. Ik geloof sterk in astrologie, en toen ik 18 jaar was heeft mijn moeder het mij voor de eerste keer laten lezen. Het is nogal raar om dingen te lezen die gedetailleerd zijn én juist.

Ik zou het nu wel verpesten moest ik jullie vertellen wat ik er allemaal instaat, anders zou het geen uitdaging meer zijn voor u om deze blog te lezen en mijn karakter beetje bij beetje te ontdekken. Wat mij opgevallen is aan deze voorspelling is dat het woord 'leren' en 'leergierigheid' zeer veel voorkomt. Een tweeling is altijd op zoek naar iets nieuws, dat is algemeen bekent. Maar er werd telkens nadruk gelegd op het feit dat ik zo graag meer en meer wilde leren.

Zo was dat voor mijn deelname aan deze verkiezing ook. De indruk dat het nagelaten heeft op mijn zijn is immens groot. Nu, Miss West-Vlaanderen was een mooi voorproevertje, want het smaakte echt naar meer. 19 september, de dag van de finale show. Ik had slecht geslapen, gedroomd over de show, ...

Je kent dat wel, de dag voor iets heel belangrijk. We hadden al een paar weken zitten repeteren op de dansjes, en 2 dagen op de show zelf. Die dag was het de dag dat het allemaal voorbij zou zijn. Een gevoel van blijdschap, gewoon omdat de spanning er die dag af zou zijn, je weet hoever je staat, maar ook een gevoel van 'ik wil deze groep en deze verkiezing echt niet verlaten'.

Lees verder

Laatste uitstapje voor afzondering Missfinalistes

B5Eén week voor de Miss Belgiê verkiezing is het moeilijker een gaatje te vinden in de agenda van een miss, dan een bovengrondse parkeerplaats in het Gentse centrum op zaterdag. Maar kom, voor het eerste steken we graag een tandje bij.

Op de valreep konden we Stefanie Dehennin  en Lauren Vanbiervliet strikken voor een wandeling rond de Vlasmarkt.  Vanaf morgen zitten ze samen met de andere meisjes volledig in afzondering in Charleroi.

De individuele portretjes van Stefanie en Lauren zal u kunnen terugvinden bij hun blogberichten op deze website, de sfeerbeeldjes van de wandeling krijgt u alvast hieronder.

Het zal u niet verwonderen dat het barkoude weer ons vlug deed uitwijken naar cafés, maar we lieten ook de kerstmarkt niet links liggen. De dames lieten zich zelfs verleiden tot een paar danspasjes op het podium...

Toch nog even opmerken dat ook u kan mee bepalen wie Miss België wordt. Dat kan via (betalend) sms'n naar het nummer 3140. De ingezonden sms'jes tellen mee voor 10% van de punten voor de samenstelling van de top 10, en u kan een reis winnen naar Egypte.

Voor Stefanie Dehennin (rechts) stuurt u als bericht MB(spatie)07, voor Lauren Vanbiervliet (midden) stuurt u MB(spatie)19.

De andere mooie dame doet niet mee aan Miss België, maar ze zal met plezier uw bestelling opnemen in café Trefpunt.

Lees verder

Stefanie tussen droom en geloof

Missen Stefanie Dehennin en Lauren Vanbiervliet studeren allebei communicatie in Gent en zijn allebei finalist voor Miss België. In de aanloop naar de verkiezing van Miss België op 23 december, schrijven ze hier om beurten over hun ervaringen. Vandaag: Stefanie Dehennin.

S1 We zijn net terug van Charleroi en vertrekken donderdag alweer naar Charleroi. Dinsdagavond is het dan de finaleavond en dan moeten we nog een laatste keer in Charleroi blijven slapen.

Dit is nu voor mij echt de zwaarste periode van de verkiezing. Eerst en vooral omdat je bijna niet meer durft te dromen. Hoe verder de finaleavond verwijderd is, hoe meer je nog durft te dromen dat jij met het kroontje gaat lopen die avond. Maar nu dat alles dichterbij komt, ben je teveel met de realiteit geconfronteerd en je durft niet meer te dromen.

Je beseft dat er een reële kans is dat je misschien niet bij de eerste tien of eerste vijf eindigt, laat staan dat je wint. Maar wie er zelf al niet meer in gelooft, zal het volgens mij ook niet bereiken.

Lees verder

Cliché redt Lauren: ik heb niets te verliezen

Missen

Stoel

Lauren Vanbiervliet en Stefanie Dehennin zijn twee Gentse studentes communicatie en ze zijn ook finaliste Miss België. In aanloop naar de finale op 23 december vertellen ze hier in schuifjes hun belevenissen. Vandaag een nieuwe aflevering van Lauren.

De preselecties... daar waren we gebleven. Ik surfte naar de website van Miss België, keek even rond, en dan zag ik 'inschrijven'. Angstzweet brak mij uit, ik wist niet wat doen. Ja, neen, ja, neen, dat is wat er toen door mijn hoofd ging. Op de één of andere manier ben ik, of was ik, gewoon niet zelfzeker. Ik dacht, ik geraak nooit door die preselecties. Het is zoals iets dat je super graag wilt, maar niet durft. Ik had dat eerste ook bij auto rijden, maar dat verhaal komt later.

Om mijzelf te overtuigen heb ik maar het cliché bovengehaald, 'ik heb niets te verliezen'.

Hier gaan we! Naam, adres, lengte, ... Hopelijk kwam het goed toe en maakte ik kans om aan de préselecties deel te nemen. Zoals ik mezelf ken, wist ik dat ik zenuwachtig zou zijn. Ik heb nooit graag mondelinge examens gedaan, nooit graag een spreekbeurt gegeven, gewoon omdat ik dacht dat ik een fout zou maken, het zelfvertrouwen ontbrak. Dan komt het moment dat je een brief thuiskrijgt...spannend!

Je bent uitgenodigd om naar de preselecties te komen voor Miss West-Vlaanderen.

Een zonnige dag, Knokke, een hotel op het Albertplein. Ik had mij laten begeleiden door 2 van mijn goede vrienden, van wie ik zeker was dat ze me zouden kunnen kalmeren.

Lees verder

Stefanie Dehennin wil winnen

Missen

Gisteren stelde Lauren Vanbiervliet, één van de twee Gentse studentes die in de finale van Miss België geraakte, zichzelf voor. Vandaag is het de beurt aan Stefanie Dehennin om een stukje van zichzelf weg te geven en te vertellen hoe ze vanaf nu tot de finale op 23 december toe leeft. Stefaniedehennin Hallo iedereen, Dit is de eerste blog dus ik zal beginnen met mij even kort voor te stellen.

Ik ben Stefanie Dehennin, 21 jaar en afkomstig uit Bavegem. Ik studeer Communicatie-Wetenschappen in Gent en zit nu in mijn laatste jaar: mijn master.

In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met muziek: ik ben lid van een zangschool, ik dans en ik speel gitaar en piano. Steeds goed gevulde dagen dus.

Nu ben ik op 12 september Miss Oost-Vlaanderen geworden en strijd ik samen met 19 andere kandidates mee voor het kroontje van Miss België! Aangezien ik iedereen probeer aan te sporen voor mij te stemmen, wil ik toch eerst even kort mijn motivaties weergeven voor mijn deelname aan Miss België!

Lees verder

Van 't zeetje naar de stad

Missen_2

Lauren Vanbiervliet is één van de twee Gentse studentes die in de finale van Miss België geraakte. Afwisselend met Stefanie Dehennin schrijft ze vanaf nu tot de finale op 23 december af en toe over zichzelf, Gent, en hoe ze haar deelname beleeft.Laurenvanbiervliet WAW….dacht ik toen ik een column voor de Gentenaar online mocht schrijven! Ikmag dan wel finaliste Miss België zijn, maar toch vind ik dat ik ook maar een gewoon meisje ben, afkomstig ‘van tzeetje’. En studente.

Mijn hart heb ik verloren aan Gent, toen ik 8 jaar geleden op internaat ging. Mijn grote broers hadden ook op internaat gezeten dus vonden mijn ouders het maar normaal dat ik gelijk behandeld werd. Opgroeien met 2 grote broers die 10 en 12 jaar ouder zijn was ook niet altijd even makkelijk voor dat kleine schattige meisje. Plagen dat ze mij deden, en leuk dat ze dat vonden!

Maar natuurlijk heb ik er ook vele mooie herinneringen aan over gehouden. Ook heeft het mij als kind sterker gemaakt zodat ik mij niet zomaar liet doen.

Terug naar Gent, want ik ben aan het afdwalen. ‘De blauwtjes’ noemde ze ons, mijn eerste jaar op het Sint-Pietersinstituut, dicht bij het station. Ik was zo’n groentje!

Lees verder

Stefanie en Lauren bloggen

Missen

Stefanie Dehennin en Lauren Vanbiervliet zijn twee Gentse studentes communicatie die ook de finale haalden van Miss België. Vanaf morgen bloggen ze met een bepaalde regelmaat op onze website. Ondertussen staan Stefanie en Lauren nog altijd aan de leiding in onze actie De Gulle Gentenaar. Maandag zamelden ze 103 euro in.

Bij wijze van voorsmaakje kunt u al eens naar hun website surfen: Stefanie vind je hier, Lauren hier.

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!