Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Mnozil Brass zet eskimohallen in lichterlaaie

Wie zaterdagavond het geluk had een kaartje te hebben voor het optreden van Mnozil Brass zal zich dat zeker niet beklaagd hebben ! BrassBand Panta Rhei uit Gent slaagde erin dit Weense zevental voor het eerst op Belgische bodem te programmeren. De brassband Panta Rhei, zelf al lang géén onbekende meer in de muziekwereld van de koperblazers, zette met dit project haar schouders onder een bijzonder grote onderneming. Met hun openingsstuk 'firework' staken Paul Voet en zijn brassband meteen het vuur aan de lont. Hun muziek deed de eskimohallen daveren maar wat Mnozil Brass nadien bracht, deed de zaal pas goed ontploffen. 'I can't give you anything but love' zongen en speelden ze bij het begin van hun optreden, maar dat ze heel wat meer in hun muzikale mars hadden, bleek gedurende het hele programma. Soms ademloos, soms uitgelaten, vaak op het puntje van hun stoel, het publiek werd overspoeld door de virtuositeit van deze 7 beroepsmuzikanten. Met hun zevenen op een eenvoudig verlicht podium, pakten zij moeiteloos het publiek in. 'Crème de la crème', was de naam van hun programma en daar was werkelijk géén woord van gelogen. Wie hun versie van 'the Bohamian Rapsody' hoorde, kan alleen maar getuigen dat door hun krankzinnige mix van muziek en entertainment zij de eskimohallen letterlijk bijna in lichterlaaie zetten. Dat de organisatie van deze schitterende avond heel wat bloed, zweet en tranen (van hun echtgenotes ...) heeft gekost, werd ruimschoots goedgemaakt door de lovende kritiek van zowat alle aanwezigen. Met de programmatie van deze Mnozil Brass brachten ze niet alleen een primeur voor België maar bewezen ze naast hun muzikale kunnen ook nog heel wat meer in hun mars te hebben !

P3290232

Kathleen Vandenhoudt stelt nieuwe cd voor Bij' De Vieze Gasten. Wint u hem?

Kathleen Ze wordt één van België's sterkste vrouwelijke stemmen genoemd. De in Gent geboren Kathleen Vandenhoudt draait al jaren mee in de Vlaamse muziekwereld en werkte onder meer samen met Roland Van Campenhout, Will Tura, Arno, Guido Belcanto en Yasmine.

U kent haar waarschijnlijk vooral van tv, waar ze aan tal van programma's haar muziek en vooral haar stem leende (bijvoorbeeld De Laatste Showband). Maar zoals dat gaat, heeft Kathleen Vandenhoudt meer in haar mars. In 2004 bracht ze haar volledig zelf geschreven en gecomponeerde debuutalbum uit. Nu heeft ze een nieuwe cd ('Gracious') en ze stelt die donderdag voor in haar geboortestad.

Kathleen Vandenhoudt - cd-voorstelling 'Gracious'.

Bij' De Vieze Gasten, donderdag 5 maart, 20u30. Tickets € 5 of € 7.

Straks leest u hier een interview met Kathleen Vandenhoudt, maar we mogen nu alvast 3 exemplaren van haar nieuwe cd 'Gracious' weggeven. Het volstaat te antwoorden op deze vraag: wat is de naam van Kathleen Vandenhoudts eerste album? Uw antwoorden stuurt u naar dit mailadres. Gelieve ook uw naam en adresgegevens te vermelden.

Johan Deckmyn derde op verkiezingslijst Vlaams Belang

Gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Johan Deckmyn krijgt de derde plaats op de lijst van Vlaams Belang voor de komende Vlaamse verkiezingen. Lijsttrekker is Karim Van Overmeire uit Aalst.

Andere Gentse namen bovenaan de lijst zijn gemeenteraadslid Kristina Colen op de zesde plaats en provincieraadslid Tanguy Veys op de negende plaats. Ook federaal parlementslid Francis Van den Eynde komt op. Hij krijgt de voorlaatste plaats. Als hij op 7 juni verkozen raakt, zal hij zijn zitje in het Vlaams parlement niet opnemen. Hij blijft federaal parlementslid.

Theater De Balsemblomme in Tinnenpot

GetAttachment Vanaf donderdag 12 maart brengt Theater De Balsemblomme uit Sint Amandsberg haar tweede productie van het seizoen: 'Heuvels van Blauw'.

Theater De Balsemblomme gaat terug tot 1493 en is een afdeling van De Aloude Overste ende Souvereine Princelycke Camere van der Rhetorycke 'Jhesus met der Balsemblomme'. Ze brengen niet zomaar theater. Ze streven naar technisch hoogstaande voorstellingen. Zowel op acteervlak als op technische uitvoering van decors, geluid en belichting.  De Balseblomme brengt zowel werken van Shakespeare en Tsjechov als van Brusselmans, Lanoye en Van den Broeck.

'Heuvels van Blauw' is een stuk over kinderen in de grote mensenwereld. Een stuk over liegen en verbergen, over dromen en tranen. Een stuk over kinderen in de donkere tijd die oorlog is. Het speelt zich af op elke plek waar kinderen proberen leven in de chaos. Het speelt zich af in Israël, Georgië, Soedan...
De regie is in handen van Benjamin Van Tourhout, artistiek leider, auteur en regisseur van NUNC. Hij is bij het grote publiek bekend als Arne uit 'Sara' - de telenovelle op VTM.

'Heuvels van Blauw':
Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21 - 9000 GENT
donderdag 12, vrijdag 13 en vrijdag 20 maart om 20u
zondag 22 maart om 15u.

Tickets:
€ 10,00 - de plaatsen zijn genummerd.
Kaarten afhalen ten laatste 15 minuten voor aanvang van de voorstelling.
Reservaties en inlichtingen op 09 228 51 25 of info@balsemblomme.be .

BB King en Marianne Faithfull komen naar Gent Jazz

Bb_king  Marianne faithfull Gent Jazz Festival heeft vandaag de eerste namen bekendgemaakt voor de editie 2009, van 8 tot 19 juli. Onder andere BB King, Marianne Faithfull en het Richard Galliano All Star Quartet zijn al vastgelegd.

 Blueslegende BB King zal op de openingsavond spelen op 8 juli. Zaterdag 18 juli komt Marianne Faithfull langs en het Richard Galliano All Star Quartet sluit het eerste festivalweekend af op zondag 12 juli. Diezelfde dag speelt het Nathalie Loriers Trio & Bert Joris with Strings. Big band-composities Op 9 juli treedt Bender Banjax, de winnaar van 'Jong Jazztalent Gent 2008' op.

Jong talent

Het Brussels Jazz Ochestra zal dan ook big band-composities brengen van de finalisten van de 'Brussels Jazz Orchestra International Composition Contest 2009', waarna de jury de winnaar van deze wedstrijd bekend zal maken. De festivalorganisatie laat tenslotte weten dat 'Jong Jazztalent Gent', de jongerenwedstrijd van het festival, dit jaar niet meer in het Duvel Droomschip in het stadscentrum zal plaatsvinden, maar in een festivalcafé bij het festivalterrein. Deze concerten blijven wel gratis.(b)

REAGEER: Gent krijgt goed rapport: wat zijn de plus- en minpunten?

Sint-michielsbrug gent

In de driejaarlijkse stadsmonitor heeft Gent een behoorlijk goed rapport gekregen. Gentenaars zijn fier op hun stad, vioelen zich behoorlijk veilig, hebben vertrouwen in het stadsbestuur,... Dat kan u vandaag lezen in De Gentenaar.

Toch zijn er ook minpunten: de Gentenaars klagen over te veel vuil en rommel in de stad, over een gebrek aan groen en - zelfs al zijn er objectief gezien zeer veel culturele organisaties actief - ze zijn niet helemaal tevreden over het culturele aanbod in hun stad.

Maar wat vindt u? Welke zijn de grote plus- en minpunten van Gent? Waarom bent u fier om een Gentenaar te zijn en waar schaamt u zich over als er vrienden uit pakweg Antwerpen op bezoek komen? Laat het ons weten...

100 lezers naar VIP-seats van AA Gent - Tubeke

De Buffalo's zijn weer in de winning mood, en we hopen dat ze zaterdag weer volop scoren tegen Tubeke. Daarom nodigen AA Gent en De Gentenaar vijftig koppels uit die de match in de business-seats kunnen bijwonen, voorafgegaan door een lekker drankje en iets om tussen de kiezen te malen. Nà de match kunnen de winnaars de spelers ontmoeten in de VIP-bar.

Wil u een kans maken? Lees dan morgen De Gentenaar !
Dronken chauffeur rijdt studente aan en vlucht

Een 25-jarige chauffeur uit Antwerpen heeft maandagochtend een 19-jarig meisje uit Oostende aangereden op het zebrapad op de Kasteellaan ter hoogte van de Gandastraat.

Daarna pleegde de man vluchtmisdrijf. Hij werd opgepakt op basis van zijn nummerplaat die door een getuige werd genoteerd en nadat hij vanuit een openbare telefooncel naar de politie had gebeld om te melden dat zijn wagen gestolen was.

In werkelijkheid had hij zijn wagen geparkeerd aan het huis van zijn vriendin, die naast hem in de auto zat bij de feiten. Hij werd bestuurlijk aangehouden en wordt vervolgd voor bhet veroorrzaken van een on,geval met vlucht en geïntoxiceerd sturen. Zijn vriendin moet zich verantwoorden voor schuldig verzuim.

Het meisje, een studente Engels-Italiaans die op kot zat in Gent, werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het UZ.

Wielerbond eist twee jaar schorsing voor Iljo Keisse

Keisse2 De positieve test van Iljo Keisse is te wijten aan een voedingssupplement van Maximize, cosponsor van Topsport Vlaanderen, precies het team dat de baanwielrenner heeft ontslagen wegens de dopingzaak. Dat heeft Keisses advocaat Johnny Maeschalck maandag gezegd tijdens de eerste behandeling van het dossier voor de disciplinaire commissie van de Belgische Wielerbond.

De ’Koning van het Kuipke’ riskeert twee jaar schorsing. Iljo Keisse testte positief op 23 november op de slotdag van de Gentse zesdaagse, die hij won aan de zijde van de Duitser Robert Bartko. Omdat de 26-jarige Gentenaar tijdens de competitie wat verkouden was, slikte hij Sinutab Forte om zijn ademhalingswegen vrij te maken. Sinutab Forte bevat evenwel het verboden cathine. Al verschillende sporters, onder wie wielrenner Jan Kuyckx, liepen op deze manier onvrijwillig tegen de lamp en werden daarna vrijgesproken. Volgens meester Maeschalk verkeert Keisse in hetzelfde geval als Kuyckx en is de cathine dus onmoedwillig in Keisses lichaam terechtgekomen.

Lees verder

Lerares De Wijze Boom in de wolken

P1140158   P1140188 Gezondheidsverantwoordelijke Hilde Liekens van de school De Wijze Boom en Atheneum Groenkouter in Sint-Amandsberg was deze namiddag letterlijk in de wolken: vanop het dak regisseerde ze de videoclip die de school opnam in het teken van het pestactieplan van de school.

Fotograaf Frederiek Vande Velde van zijn kant bediende niet alleen zijn fototoestel, maar moest ook de hoogtewerker bedienen.

 De schooldirecteur bekeek met de voeten op de grond hoe zijn 500 leerlingen het met witte bladen papier boven het hoofd het vredesteken vormden; Het resultaat leest u morgen in De Gentenaar. Van zodra het clipje klaar is krijgt u het hier ook te zien.

P1140175

Weer record aantal faillissementen

In Gent gingen in februari 83 bedrijven failliet. Dat zijn er 19 (of 30 procent) meer dan tijdens dezelfde maand verleden jaar. Nog nooit gingen in februari in ons arrondissement zoveel bedrijven over de kop. Het grootste faillissement de voorbije maand was dat van bouwbedrijf Faderi in Drongen. Daar staan 112 mensen op straat. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Graydon.

Gent scoort ook in februari slechter dan het Vlaamse gemiddelde. In het hele gewest waren er 25 procent meer faillissementen dan verleden jaar. In Oost-Vlaanderen doet het arrondissement Aalst het nog slechter met een stijging van 41 procent.

Graydon


Nog even wachten op halfvastenfoor

P1140194  Werklui van Clear Channel, het bedrijf dat infoborden in diverse steden, waaronder Gent, installeert, hebben vandaag de infozuil aan de Charles De Kerchovelaan vervangen: de Omloop werd vervangen door de Halfvastenfoor.

Het aftellen is nog niet echt begonnen, blijkbaar, maar we kunnen u gerust stellen: de halfvastenfoor begint op zaterdag 14 maart, duurt drie weken lang, tot en met zondag 5 april dus.

Studenten uit middelbaar en hoger genieten op donderdag 26 maart van een speciale korting. Ook de laatste zondag van de foor zijn er kortingen, maar dan voor iedereen.

UGent maakt van Ledeganck uitvalsbasis voor 'sans-papiers'

Ledeganck De UGent wil net als de andere Vlaamse universiteiten haar steentje bijdragen in de opvang en begeleiding van asielzoekers. De universiteiten hebben samen afgesproken om op die manier de morele druk te verhogen op de regering om een oplossing te vinden voor asielzoekers die al lang hier verblijven en die geïntegreerd zijn.

De UGent heeft beslist om de vroegere portierswoning van de campus Ledeganck ter beschikking te stellen. 'Die stond leeg', zegt woordvoerster Isabelle Paeme. 'We hebben er een ruimte van een 80 tot 90 vierkante meter ter beschikking. Die zal niet in de eerste plaats worden gebruikt om echt asielzoekers op te vangen en te laten wonen. Wel is het de bedoeling om van daaruit de Gentse studenten samen met de sans-papiers acties te laten opzetten.'

Nog inrichten

De ruimte in kwestie is wel nog niet klaar, zegt Paeme. 'We beginnen zo snel mogelijk nog enkele werken uit te voeren om die woning klaar te stomen om de sans-papiers er in behoorlijke omstandigheden te kunnen ontvangen. Echt veel werken zijn er daar niet meer voor nodig. We hopen het gebouw binnen enkele dagen gebruiksklaar te hebben.'

Gentenaar in nieuw kleedje

Vanaf morgen steekt De Gentenaar in een nieuw kleedje. De krant krijgt een complete facelift: duidelijker, kleurrijker en een nog betere gids voor alles wat rondom u leeft en bezighoudt.
Alles wat er leeft in Gent en rand: u vindt eerst in De Gentenaar, óók in de nieuwe versie. Vanaf morgen in de krantenwinkel.

Gaat Klaas naar droomeiland?

Vandaag kan u in de krant een interview lezen met Klaas Pauly. Deze gentenaar dingt mee naar de leukste job ter wereld: eilandbewaker aan de Oostkust van Australië. De 27-jarige bioloog komt vandaag te weten of hij bij de 50 geselecteerde kandidaten hoort. Hieronder kan u alvast kennismaken met zijn inzending.


De Gentenaar is niet zomaar een krant. Het is ook aantrekkelijk om mee te soliciteren, zo blijkt uit volgende filmpje. Of het ook effectief iets oplevert, daarop is het nog even wachten...

Dodi's kijk op de Omloop Het Nieuwsblad

Johanmuseeuw Uitslagenlijsten, commentaren, analyses: u heeft het ondertussen allemaal al gelezen en gezien. Eén ding mist u nog: de kijk van fotograaf Dominique Dierick op De Omloop Het Nieuwsblad. Klik op deze  link, en Johan Museeuw en Anrei Tchmil leiden u binnen in een slideshow van net geen honderd beelden:de ontgoocheling van Boonen, de blik van Glibert, het enthousiasme van de crew en u, het publiek

Mannenkoor Sint-Barbara Heusden opent Am ARTS Fest

Lezer Lucien Casteels stuurde ons deze foto van de opening van het Am ARTS Festival, vandaag in de Sint-Baafskathedraal. De komende twee weken worden op tal van plaatsen activiteiten georganiseerd in het kader van dit festival. Meer informatie, en een volledige agenda kan u vinden op de website van de Internationial Society for Music Education.

Mannenkoor Sint Barbara

Eindelijk nog eens drie punten voor de Buffalo's

KAA Gent is de beste ploeg in onze provincie, tenminste als we de uitslag van de Oost-Vlaamse derby tussen Sporting Lokeren en KAA Gent mogen geloven. De Buffalo's haalden het met het kleinste verschil, 0-1.

De wedstrijd bleef lange tijd op slot, de doelkansen voor beide ploegen waren schaars. Ook in de tweede helft vielen er niet veel echte kansen te noteren in een evenwichtige partij. Even na het uur tikte Lokerenspits Maazou vanuit buitenspelpositie de bal voorbij de Gentse goalie, Bojan Jorgacevic. Het doelpunt werd terecht afgekeurd.

In de 79e minuut kon de ingevallen Roberto Rosales een fraaie actie van Ruiz afronden, 0-1. Even voor tijd kreeg Moussa Maazou nog een terechte rode kaart, na een duw op De Roeck.

Het volledig verslag kan u hier lezen.

'In die dagen: het Passieverhaal volgens den dertienden apostel' door 'Compagnie KAiET!'

Kleur (14) Iedereen kent het Passieverhaal: het lijdensverhaal van Jezus. Ontdaan van alle mogelijke geladenheid is deze vertelling waarschijnlijk één van de meest dramatische verhalen uit de wereldliteratuur - al vonden wij 'Johan Museeuw: van leeuw tot prooi' ook niet mis.

Zo'n 2000 jaar na datum onderzocht Geert Hautekiet verschillende versies van het verhaal. Hij las, luisterde en schreef. Hij herschreef. En zo kwam hij tot zijn eigen versie van het Passieverhaal: dat volgens den dertienden apostel, een illuster figuur met veel meer zin voor humor dan alle twaalf bekende apostelen samen.

Geert Hautekiet bewees in zijn vorige voorstellingen 'Tour de Force' en 'Gotf' al dat hij een meester-verteller is. Hij vertelt op meeslepende wijze terwijl een schare klassemuzikanten hem begeleiden op gitaar, contrabas, sax en viool. Een muzikale vertelling dus met op z'n minst een paar hoeken af, volgende week vijf maal te bekijken, te beluisteren en te beleven in een unieke locatie: de Machariuskerk (tussen Portus Ganda en Dampoort).

Machariuskerk Gent, wo 4/03 (20u30), do 5/03 (20u30), vrij 6/03 (20u30), za 7/03 (20u30) en zo 8/03 (15u00). Tickets € 11 / € 13 via Uitbureau Gent: 09/ 233 77 88 of op de website.

Meer info: Compagnie KAiET.

Klik op 'Lees verder' voor enkele fragmenten uit het verhaal en meer foto's.

Lees verder

Dodelijk motorongeval op verkeerswisselaar Zwijnaarde

Op de verkeerswisselaar in Zwijnaarde is in de loop van de namiddag een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een motorrijder, een 41-jarige man uit Schelde, kwam er ten val en overleefde de klap niet. Hij kwam eerst tegen een stootrand terecht en eindigde nadien erg ongelukkig tegen een verlichtingspaal.

 De hulpdiensten waren erg snel ter plaatse maar er kon geen hulp meer baten. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Nog ongevallen

Het is lang niet het eerste motorongeval dat dit weekend plaatsvond. Eerder dit weekend waren er al andere slachtoffers te betreuren. En in Zelzate kwamen zaterdag nog in amper tweeënhalf uur tijd twee motorrijders ten val, op nagenoeg dezelfde locatie.

Seksmaniak troeft tramcontroleurs af

 In de nacht van vrijdag op zaterdag deed zich, even na middernacht, een incident voor op de Gentse tramlijn nummer 1. Een man die zichzelf aan het betasten was, werd daarop aangesproken door twee controleurs van de busmaatschappij De Lijn.

Ze wezen hem erop dat het niet de eerste keer was dat hij op dergelijke praktijken werd betrapt en dat het nu maar eens moest gedaan zijn. Toen ze de man duidelijk maakten dat hij van de tram moest, werd de passagier behoorlijk agressief.

Arbeidsongeschikt

Hij diende beide controleurs een aantal rake klappen toe. De controleurs verwittigden de politie, die de man oppakte. Hij wordt nu beschuldigd van openbare zedenschennis en van slagen en verwondingen. De medewerkers van De Lijn zijn een tweetal dagen arbeidsongeschikt.

I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol

Onder het motto 'I love Facebook' organiseerde Jan Baeten zaterdagavond voor de eerste keer in het Gentse een Facebookparty. De ticketverkoop liep als een trein. Onze verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Facebook is immers dé sociale netwerksite waar veel mensen elkaar na jaren terug vinden en de draad van het verleden weer oppikken.

DSC04272

Wij dachten dan ook dat de zaal afgeladen vol zou zitten met meisjes die herinneringen ophaalden aan hun poëzie-album. Jongens die stoer vertelden over de stinkbommetjes die ze lieten ontploffen op de meest ongepaste plaatsen. Zomerliefjes die elkaar opnieuw het hof maakten of meer van dat zeemzoetig stuff. Helaas, het draaide anders uit.

Na bijna een uur zoeken hadden we nog steeds niemand gevonden met een 'speciaal' verhaal. De overgrote meerderheid van de aanwezigen kende elkaar al vooraf en had niet via Facebook afgesproken om elkaar te ontmoeten.

Lees verder

Sioen calls up Soweto

3265758053_917bf6e9ca Dat sloppenwijken en townships géén poelen van verderf zijn waar enkel slechts uit voortkomt, bewezen het succes en de oscars van 'Slumdog Millionaire' al. Frederik Sioen bracht vanavond een eigen positief project, uit Afrika: 'Calling up Soweto', door middel van een concert in Johannesburg én Kinepolis Gent. Hoe dat er uitzag en klonk, leest u bij 'Lees Verder'.

Lees verder

Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip

 Het was even nagelbijten, zaterdagavond in zaal 2 van Kinepolis, waar de cdvoorstelling van Calling Up Soweto rechtstreeks zou doorgestraald worden vanuit Soweto. Maar vlak voor dat moest gebeuren, liep een en ander mis.

 In plaats van het a cappelakoor te horen en te zien, was er eerst een scherm met een tekstregel over een codering, daarna klank, maar geen beeld, en toen bleek dat er iets met de satellietverbinding scheelde, schakelde men over op het signaal van de zender Exqi.

Tussendoor kregen we nog wat beelden van Sint-Truiden-Tienen, en toen kwam het , net op tijd, toch allemaal nog goed.

 Voor wie dit verhaaltje niet zou geloven: fotograaf Dominique Dierick legde het fijntjes vast.

Filmstrip1 


Filmstrip2


Filmstrip3 

Filmstrip4


Filmstrip5

Sioen in Gent én Afrika

 

Sioen zet de muziekwereld op z'n kop. De Gentse groep treedt op dit moment op in het Zuid-Afrikaanse Soweto maar is op nu ook te zien in het Gentse bioscoopcomplex Kinepolis.

Sioen De uitverkochte zaal twee van Kinepolis Gent hield daarnet eventjes haar hart vast want tijdens het voorprogramma - verzorgd door Africapella, een groep van 7 jonge zangers - was er wel klank maar geen beeld. Later was er - tot grote hilariteit- zelfs eventjes voetbal op het grote scherm maar uiteindelijk speelde de technische crew in Gent toch alles tijdig klaar.

Omstreeks 20.30 uur - in Afrika is het dan een uurtje later - ging het unieke 'dubbeloptreden' van start. Met de bijna historische woorden 'Hello tot the sisters and brothers from my 2nd home Soweto', gaf de sympathieke Gentenaar daarnet de aftrap. De zaal geniet duidelijk met volle teugen van de muzikale klasse van de Gentse muziekvirtuoos.

Calling up Soweto is te verkrijgen in de krantenwinkel, voor 8,90 euro, via een spaaractie in De Gentenaar/Het Nieuwsblad. Alle info op www.gentenaar.be/sioen

 

Hushovd wint. Boonen druipt af

Thor Hushovd won zaterdagnamiddag Omloop Het Nieuwsblad. De onbekende Belgische renner Kevyn Ista eindigde als tweede. Juan Antonio Flecha strandde op de derde plaats. Voor een volledig verslag van de wedstrijd verwijzen we naar onze collega's van de sport.

Geen Greg Van Avermaet, Leif Hoste, Nick Nuyens of Tom Boonen in de top drie. Al kon dat de pret niet drukken bij de supporters. Vlaanderen houdt van koers, ongeacht wie wint. Dat leest u ook morgen in De Gentenaar op Zondag.

Tom Boonen droop na de wedstrijd weliswaar ontgoocheld af naar de ploegbus, maar glimlachte na een verfrissende douche even later alweer fijn voor het talrijk opgekomen publiek. Kijk en geniet mee van de foto's van Dominique Dierick.

Tomdruiptaf 

Tomvolk

"Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek

Dat vertelde Nederlands cabaretier Freek De Jonge ons deze middag aan de finish van Omloop Het Nieuwsblad. "Het had toch wel wat, een omloop van het volk, vind je niet?", aldus nog Freek De Jonge. Hij hoopte met Langeveld op een Nederlandse overwinning bij de mannen, maar kreeg er een bij de dames.

DSC_4341w

Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?

Het Gentse gemeenteraadslid Mathieu Dierckx (CD&V) is bereid om het project "Gent met visie" stop te zetten. Hij hoopt daarmee de eenheid in de Gentse partijafdeling te herstellen.

Het botert al een tijdje niet meer binnen de Gentse CD&V-afdeling. Om uit de penibele situatie te raken, richtte Diercxk een ander project op. Maar dat zag de de CD&V-top dan weer niet zitten.

Dierckx zegt dit weekend dat hij niet langer halsstarrig wil vasthouden aan het project. Hij wil wel de ideeën van "Gent met visie" opnemen in het bestaande partijprogramma.

Doel bereikt

Of zijn project daarmee is mislukt? Dat vindt Dierckx niet. "We zullen ons doel bereikt hebben, met name dat er een einde komt aan de tweedracht en het geruzie", aldus Dierckx. "Ten tweede: de inhoud blijft overeind. We gaan nu verder debatteren over het project binnen de partij en in dialoog gaan met de Gentenaars."

Weg met Porsche na aanrijding in Gent

Toen zaterdagochtend in Gent twee wagens op elkaar botsten, eisten de inzittenden van de ene wagen wel een erg hoge schadevergoeding: ze gingen aan de haal met de Porsche van de tegenpartij, na de chauffeur eerst nog enkele klappen te hebben toegediend. De wagen is later teruggevonden in Moeskroen.

Aan de Kuiperskaai in Gent botsten zaterdag in de vroege ochtend twee wagens. Een aanrijding zonder veel erg. Dat veranderde toen de inzittenden van de ene wagen uitstapten en de chauffeur van de andere auto, die met een Porsche reed, enkele rake klappen verkochten en er daarna met de sportwagen vandoor te gaan. De politie zette nog een achtervolging in maar zonder succes. De wagen is later licht beschadigd teruggevonden in Moeskroen. De daders zijn spoorloos, zo laat het parket van Gent weten.

Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen

  Vrouwen

De Nederlandse Suzanne de Goede maakte haar favorietenrol waar en won deze namiddag de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. De Italiaanse Noemie Cantele en de Belgische Kelly Druyts vervolledigden het podium.

De Goede won ook in 2006 de Omloop en mag dus voor de tweede keer de bloemen mee naar huis nemen. Ze zette zich 500 meter voor de finish op kop en gaf die positie niet meer af in een ware machtsspurt.

'We hebben vandaag met de ploeg zeer goed werk geleverd. Ik ben dan ook blij dat ik het in de spurt heb kunnen afronden. Deze koers ligt me, al hoop ik ook in de Ronde van Vlaanderen een goed figuur te slaan. Dat is een fantastische wedstrijd', aldus de Goede.

De Vlaamse Kelly Druyts was opgetogen met haar derde plaats. 'Ik had helemaal niet verwacht dat ik zo dicht zou eindigen.' Veel tijd om te genieten van haar podiumplaats heeft ze niet. Morgenochtend vertrekt ze immers naar Spanje om de conditie nog beter aan te scherpen.

Vrouwenpodium

Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston

 

Zwemster Sascha Van den Branden (Mega Gent) heeft vrijdag op de Amerikaanse universitaire C-kampioenschappen (Northeastern Conference) de 50 yards vrije stijl gewonnen. Van den Branden, die op de SMU-universiteit in Dallas studeert, klokte af in 22.60 en haalde het voor Carisse Gormaly (22.90).

Sascha, die op de 50 yards haar persoonlijk record van vorig seizoen (23.21) verbeterde, eindigde ook als tweede op de 200 yards vrije stijl. Met 1:47.51, eveneens een verbetering van haar persoonlijk record (1:48.52), moest ze enkel Candace Blackune (1:46.78) laten voorgaan.

Emily Vavourakis (ex-Brabo), die ook in Dallas studeert, plaatste zich niet voor de universitaire competities. Zij zwemt binnenkort op de meeting van Austin.

Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad

Martine Vandenkerckhove maakte een filmpje van de start van de wedstrijd.

Een dubbeltje Catharina Segers

Catharinavoor  De opdracht aan onze fotograaf Dodi was eenvoudig: schepen Catharina Segers (Open VLD, maar hier in knalrode outfit) gaat de start geven, doe er uw ding mee. Geniet meer van het resultaat.

Catharinana

Gent-Gent: voorbeschouwingen

DSC04246 Drie minuten voor de start arriveerde Robbie McEwen aan het podium waar hij present moest tekenen. Er was zelfs nog tijd voor een grapje en een kwinkslag met televisiecommentator Michel Wuyts.

'Ooit ben ik eens twee minuten te laat gestart. Ik moest al achtervolgen nog voor de koers goed en wel begonnen was.'

McEwen gelooft in zijn team. 'We hebben een sterk blok met o.a. Gert Steegmans en Filippo Pozzato. Ik denk dat we ons hier vandaag zeker gaan tonen in de finale.'

Een ander sterk blok is dat van Silence-Lotto. Het publiek ging uit de bol toen Van Avermaet, Gilbert en Hoste arriveerden.

'Ik ben er klaar voor', zei Gilbert, winnaar van de Omloop in 2008. Michel Wuyts vroeg of de weersomstandigheden niet tegen zaten, maar daar maalde Gilbert niet om.

'Ik vind het niet erg dat het goed weer is. De koers is lastig genoeg om het verschil te maken. Ook de wind zal volgens mij een rol spelen in de finale.'

DSC04227 Van Avermaet en Hoste dolden een beetje op het podium met Wuyts, maar gaven uiteindelijk toch een korte voorbeschouwing.

'Mijn conditie is uitstekend en ik geloof in mijn kansen. Het is een aankomst die me goed ligt. Ik kan zeker een spurt aan tegen de toppers', aldus Van Avermaet, winnaar van de Flandrien 2008 trofee. 

'Uiteraard wil ik graag winnen', zei Hoste. 'Maar we zien wel hoe de koers evolueert en trekken dan de kaart van een bepaalde renner.' 

DSC04242 Filippo Pozzato (foto rechts), volgens sommige commentatoren te mooi om te rijden, arriveerde ook net voor het startschot gegeven werd. Hij won de wedstrijd in 2007 en brandt opnieuw van ambitie.

'Ik ben blij dat Vlaanderen weer massaal is opgedaagd voor de start van het wielerseizoen. Ik wil dit jaar graag opnieuw de Omloop op mijn palmares schrijven. Alleen winnen telt.'  

Benieuwd wie het bij het rechte eind heeft. U kan de wedstrijd live volgen bij onze collega's van de sport op deze link.

Sioen repeteert laatste keer

Op dit eigenste moment is Frederik Sioen met zijn groep en zijn Zuidafrikaanse muzikanten bezig aan de laatste repetitie voor de lancering van zijn nieuwe cd Calling Up Soweto, die vanavond rechtstreeks doorgestraald wordt naar een uitverkochte Kinepolis.

 'Optreden als je weet dat het concert gecapteerd wordt, dat is altijd toch nog iets anders, je moet niet alleen met je muziek, maar ook met de camera's rekening houden', schrijft Sioen in zijn dagboek in De Gentenaar van vandaag.

Voor wie er vanavond niet kan bij zijn, alvast nog een filmpje van Sioen.

Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen

Veerlemalschaert Nog geen vierentwintig uur voor ze zaterdagavond in de Minardschouwburg haar avondvullende voorstelling Supermarkt Malschaert brengt, zat Veerle Malschaert (Carla uit Flikken, en verder ook de Wentelteefjes en Hertenkamp) nog in de auto op de autosnelweg, terugkerend van een korte skivakantie in Oostenrijk.

Of ze toch nog even tijd had om over haar voorstelling te praten. Ja, zo bleek, en ze parkeerde zich in de buurt van café 't Gebed zonder Eind.

Lees verder

Veerle Malschaert in Minard: de winnaars

Dit zijn de winnaars van de gratis tickets voor Supermarkt Malschaert, de comedyshow van Veerle Malschaert, vanavond in de Minardschouwburg.

 Boornaert Marie, De Meyer Jan, De Schepper Griet, Eeckhout Sabine, Herman Geert, Marckx Liesbeth, Ooghe Sven,  Tas Wim, Van Cauwelaert Solange, Van Hecke Jaklien, Vanslembrouck Nele ,  Van Hyfte Alain.

Voor wie niet bij de gelukkigen is: tickets via deze website. 

Gent verwelkomt wielrenners met open armen

Massaal

Onder massale belangstelling is deze ochtend het wielerseizoen van start gegaan. De renners werden bij de start druk gesolliciteerd door de toeschouwers en het was drummen om toch maar de leukste foto te nemen of een handtekening te verzamelen.

De meeste renners namen de tijd om met de fans een praatje te maken. Het viel op dat ook zij blij waren dat het wielerseizoen in Vlaanderen van start is gegaan. 'Ik heb al 16 wedstrijden gereden dit jaar, maar de start hier is toch altijd iets speciaals', zei Tom Boonen bij aanvang. Vlaanderen is duidelijk nog steeds gek van de koers.' 

Omloop Het Nieuwsblad

Omloop Het Nieuwsblad Om 11.30 uur wordt in Gent, op het Sint-Pietersplein, het startschot gegeven voor het nieuwe wielerseizoen én voor de de Omloop Het Nieuwsblad, een organisatie van onze zusterkrant.

Ook vrouwen

Er worden opnieuw duizenden toeschouwers verwacht. De aankomst voor de mannen is voorzien rond 16.30 uur. Maar daarvoor, zo rond 15 uur/15.30 uur, wordt de eindspurt al ingezet door de vrouwen. Een hele dag lang dus zal Gent ondergedompeld zijn in een echt wielersfeertje.

 Onze reporter Ann Braeckman is op pad om langs het parcours reacties te sprokkelen van enthousiaste fans.

Als u haar, samen met onze fotograaf Gianni of Dodi ziet, aarzel niet om haar aan te klampen. De Gentenaar wenst u een wielergekke dag toe!

Casinoplein: brandje door wokpan

Op het Casinoplein in Gent heeft het vannacht omstreeks 1.40 uur gebrand. De Gentse brandweer kwam ter plaatse maar kreeg de zaak erg snel onder controle. Er waren niet echt vlammen maar er was wel een enorme rookontwikkeling. Oorzaak is volgens de politie 'droogkoken in een wokpan.' De brand is puur accidenteel ontstaan.

Fotograaf Dieter Telemans laureaat tweede Spiegelprijs

De Spiegelprijs voor een "realistische beeldvorming over Afrika" is gisteravond in het NTG uitgereikt aan fotograaf Dieter Telemans. Hij neemt daarmee de fakkel over van het Congo Parcours van de Brusselse KVS die vorig jaar de prijs won.

DSC_4017ws

DSC_4019w De Spiegelprijs is een initiatief van het Fonds Patrick De Spiegelaere en het Wereldcentrum vzw  - steunpunt voor mondiale vorming in Oost-Vlaanderen. Het Fonds Patrick De Spiegelaere wil de nagedachtenis van de op 2 maart 2007 overleden fotograaf Patrick De Spiegelaere levendig houden en zijn levenswerk voort zetten: een evenwichtige, humane en artistiek verantwoorde wederzijdse beeldvorming bevorderen tussen Noord en Zuid.

Telemans kreeg de prijs voor zijn unieke fotoreeksen zoals Troubled Waters en Heart of Dance, waarvan ook boeken werden uitgegeven. Volgens het juryverslag "durft hij dieper in te gaan op de dagdagelijkse menselijke problemen die niet steeds het wereldnieuws halen (...) Telkens laat hij zijn onderwerpen ook in hun waardigheid en toont een wereld die tastbaar en voelbaar is voor iedereen."

In zijn dankrede brak Dieter Telemans een lans voor meer aandacht voor sociaal bewogen fotografie in de media, in een tijd waar - nog volgens Telemans - lifestyle allesoverheersend dreigt te worden in de media en de persfotografie in het algemeen minder gewaardeerd.

Flanders Horse Expo van start

FHE09_#02__0118    In Flanders Expo gingen gisteren even voor de middag de eerste manches van de Flanders Horseball Cup van start. Wie er niet bijw as verwondert zich misschien over het rare uitzicht van de bal, maar veronderstel wat er zou gebeuren als er geen lederen riem rond die bal was! Ook vandaag en morgen zijn er nog competities. De Horesball Cup is maar één van de vele evenementen die er op Flanders Horse Expo te beleven vallen.

Zo was was er ook de cavalerie van de federale politie die toonde hoe ze haar paarden klaarstoomt voor het zware werk.

Er zijn ook workshops rond allerlei  paardengerelateerde onderwerpen, gaande van shiatsu voor paarden tot lederbewerking.

Lees verder

De helden achter de schermen van Omloop Het Nieuwsblad

Nicolas Vandaag kan u in De Gentenaar het verhaal lezen van Luc Wattenberghe en Jan Cloots. Zij werken achter de schermen van Omloop Het Nieuwsblad. Ook Nicolas De Koker en Marc Roth dragen hun steentje bij tot het welslagen van dit wielergebeuren.

Nicolas (29) werkt voor het evenementenbureau ET Productions. Zij staan in voor de logistieke ondersteuning van het wielergebeuren in en rond het Kuipke. 'Ik draai al van kleinsaf mee', zegt Nicolas (29) (foto links).

Toen ik een jaar of vijftien was hing ik de spandoeken op langsheen het parcours. Pas op, dat was geen gemakkelijke opdracht. Je moest er voor zorgen dat ze goed hingen. De sponsor wil immers dat ze in beeld komen tijden de wedstrijd. Een beetje strategisch denken was dus nodig.

Ik deed dat vrijwillig en zo ben ik eigenlijk professioneel in de organisatie gerold. Met ET Productions ondersteunen we veel wielerevenementen. Het is aangenaam en afwisselend werk. Het wielermilieu is een aparte, maar aangename wereld. Van de koers zelf zie ik niets vandaag. Ik loop een beetje overal en nergens tegelijkertijd en spring in waar ik nodig ben.

De wedstrijd nemen we trouwens op en beleven we met de collega's de volgende dag op een andere manier, die minstens even plezant is. Mijn pronostiek? Cancellara wint. Op twee en drie eindigen Stijn Devolder en Björn Leukemans.'

Lees verder

Louis van Star Academy presenteert clip op glamourfeestje in The Temple

'Je moet in dit land al Koen of Kris Wauters noemen om met muziek je boterham te kunnen verdienen, dus verdien ik mijn brood met het vak dat ik gestudeerd heb: marketing. Maar ik ben altijd wel met muziek bezig gebleven', vertelt Louis Anaf, de Gentenaar met Franse roots die in 2005 meedeed aan Star Academy en er bij de laatste zes eindigde.

'Op een dag kreeg ik van dj David Latour een telefoontje dat hij voor een nieuw nummer een zanger nodig had. Of ik zijn nieuw nummer My Life niet wou inzingen. En waarom niet? Het is een dancenummer in de stijl van David Getta. Tussendoor ben ik zelf wel bezig met muziek, al is dat dan een heel andere stijl: met een stel vrienden experimenteren en wat jammen. Maar zoals je in het clipje kan zien was het inblikken van dat clipje niet echt onprettig.'

Zaterdagavond stelt Louis, alias El Anaf, de clip voor in The Temple in Destelbergen.

Info over het feestje? Klik Glamorous Press Release My Life in op Facebook.

Aftellen naar Omloop het Nieuwsblad

Morgen is het eindelijk zover. Waar wielerminnend Vlaanderen al een lange en koude winter naar uitkijkt: de start van het nieuwe wielerseizoen met de Omlooop Het Nieuwblad. We gingen vandaag, gewapend met een camera, alvast even op stap en maakten volgende impressie.


De ploegleiders verzamelden al deze namiddag. Onder hen Herman Frison van Silence-Lotto.

DSC_0525


Het startpodium op het Sint-Pietersplein, waar morgenochtend een massa volk verwacht wordt.

DSC_0474 


Intussen werd met man en macht gewerkt aan de grote camper van Sporza, van waaruit Karl Vannieuwkerke zorgt voor de omkadering.

DSC_0487 


Gisteren kon u vernemen dat de teller reeds op één stond. Gelukkig is de klok aangepast en nu kunnen we met zekerheid zeggen: morgen komt hier de winnaar voorbij van de Belgische openingsklassieker. Veel koersplezier!

DSC_0503

Greenpeace tackelt Electrabel op Vrijdagmarkt

Green1 

Met een 'Energiekermis' aan de Vrijdagmarkt heeft Greenpeace actie gevoerd tegen de aanpak van Electrabel. 'Dat bedrijf maakt onrechtmatig veel winst, meer dan een miljard te veel, en investeert daarmee voort in vervuilende steenkoolcentrales en in nieuwe kerncentrales in het buitenland', zegt Jan Vande Putte van Greenpeace (foto boven). Om hun standpunt onder de aandacht te brengen van de Gentenaars, stelde de milieu-organisatie een kermis op met onder meer een ballenkraam (koeltorens omver gooien om windmolens tevoorschijn te toveren) en een Kop van Jut (foto zie onder).

Lees verder

Vliegtuig Richie Spice komt week te laat voor concert in Vooruit

Richie Het concert van Richie Spice en Chezidek dat op 27 februari moest plaatsvinden in Vooruit is verplaatst naar volgende week donderdag 5 maart 2009 om 21 uur. Dat meldt de Vooruit zelf in een persbericht. Richie Spice, Chezidek en groepsleden konden omwille van vluchtproblemen niet tijdig in België geraken, luidt het

 Op zaterdag 28 februari spelen ze wel hun geplande concert in Amsterdam. Richie Spice is dé rijzende ster van de Jamaicaanse reggae. Bekende albums zijn onder meer ‘Out of the blue' ('95), ‘Universal' (2000) en ‘Spice in your life' (2004).

Tickets van 27 februari Vooruit blijven geldig voor de nieuwe datum van 5 maart in Vooruit.

WIN: gratis duotickets voor Veerle Malschaert

 VM_foto_affiche Supermarkt Malschaert, dat is de titel van de avondvullende comedyshow waarmee Veerle Malschaert  _ die u ook nog kan kennen als Carla in Flikken en van de Wentelteefjes en Hertenkamp _ door Vlaanderen toert. Zaterdag staat Veerle met haar productie in de Minard. Wij van De Gentenaar zaten donderdagnacht, toen ze net terug was van een korte skivakantie, in 't Gebed zonder Eind aan tafel en spraken met haar over haar Supermarkt en haar show.'

Dat verhaal leest u later op deze website.

Maar Veerle had nog goed nieuws: 'Die ondertitel De vrouw die u verstaat staat er niet voor niets, aldus Veerle. 'Zeker in deze crisistijden. Ik doe twee superaanbiedingen: voor iedereen die komt geldt de regel: één ticket kopen, en ge krijgt er twee. Voor lezers van De Gentenaar geef ik er nog een extra lap op: ik geef 10 duokaarten voor zaterdagavond weg!'

Wie kans wil maken op een duoticket surft naar de website van Veerle en zoekt het juiste antwoord op deze eenvoudige vraag: in welk jaar haalde Veerle de finale van Comedy Casino Cup. Mail uw antwoord voor zaterdagvoormiddag 10 uur naar dit mailadres, en u wordt snel door de organisator verwittigd of u bij de gelukkigen bent.

Sonja De Schuyter in de VS (8): op de schoot bij David Copperfield

Gentenaarsinhetbuitenland

De Gentse Sonja De Schuyter leverde in het verleden al verschillende bijdrages voor onze website. Onlangs verbleef ze een maand in de Verenigde Staten. Op regelmatige basis vertelt ze over de avonturen die ze beleefde tijdens haar showbizz-reis door Florida en Las Vegas.


Sonjadavid

Na ons verblijf in Orlando, Miami en de Caraïben, namen mijn man en ik het vliegtuig richting Las Vegas. Frank Sinatra en Liza Minnelli bezongen New York als 'de stad die nooit slaapt'. Wel, Las Vegas is dat evenzeer! Tom Jones, Engelbert Humperdinck, Chicago (de popgroep) en Madonna (de échte) hadden er net hun concertreeksen afgesloten. Maar geen nood. Topartiesten bij de vleet in de tientallen hotels op 'The Strip', d.i. dé beroemdste kilometerslange boulevard in Vegas. Naast de gokautomaten, de black-jacks en de roulettes in de casino's, beschikt elk hotel er over één of meerdere concertzalen, waar dagelijks de allergrootsten der aarde het beste van zichzelf geven.

Toen ik in 1991 voor de allereerste keer, toen als danseres, in het kielzog van Eddy Wally naar Las Vegas reisde, zag ik er David Copperfield voor 't eerst live optreden. Omdat ik aan de mannen van de security verteld had dat ikzelf goochelaar en illusioniste ben, lukte het me toen om na de voorstelling backstage te geraken voor een babbel en een foto. De jaren nadien zag ik de 'master-magician' nog verschillende keren live aan het werk, zowel in Vegas als in België bij tournees, georganiseerd door Walter Capiau.

De 52-jarige David was weer eens in Vegas-land. We kochten dus alweer kaartjes. Ruim een uur voor aanvang van de show betraden we de zaal in het hotel MGM Grand. Een pittig detail tussendoor: dit hotel opende z'n deuren in 1993, met een openingsconcert van Barbra Streisand. De genodigden telden toen hiervoor elk 1.000 dollar neer. De toiletdame vertelde me dat 'La Streisand' grandioos was op de bühne, maar backstage echt niet te genieten.

Klik hieronder op LEES VERDER voor het vervolg.

Lees verder

NIEUWSFLITS: Gent start met 'witte fietsen'-project

Leenfiets Stad Gent gaat her en der in de stad 'leenfietsen' verspreiden (op de foto: een soortgelijke fiets uit Amsterdam), die mensen gratis of tegen een kleine vergoeding kunnen gebruiken om zich te verplaatsen. Het schepencollege heeft het licht daarvoor op groen gezet.

'Het opstarten van een leenfietsenproject of ‘witte fietsen’-project is een belangrijke stap in ons mobiliteitsbeleid', zegt schepen Karin Temmerman (SP.A). 'Het fietsverkeer in Gent is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Meer en meer mensen kiezen voor de fiets en laten de wagen vaker op stal. Leenfietsen zullen verspreid staan over het grondgebied van de stad en zullen iedere gebruiker de mogelijkheid bieden om zich gratis of voor een beperkt bedrag te verplaatsen.'

Wanneer ze leenfietsen er exact komen en waar is nog niet uitgemaakt, het project wordt wel zeker verder uitgewerkt. Binnen twee jaar hoopt Temmerman dat de fietsen er staan. 'Om een kans op succes te hebben, moeten het er minstens enkele honderden zijn. En qua locaties mikken we zeker op de stations Sint-Pieters en Dampoort én op verscheidene plekken in het centrum. Daarbij zullen we wel rekening moeten houden met de beschermde stadsgezichten. Toch reken ik op stallingen voor de witte fietsen aan onder meer het Gravensteen, het Stam, het Smak, het Braunplein na de heraanleg...'

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!