Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Viviane zo enthousiast als een jonge puber

Irongirlsviviane


De Irongirls , zijn vier weken aan het trainen. Vier weken zwemmen , vier weken lopen. Twee van de drie Vivianelacht disciplines.

 Onlangs vroeg er me iemand hoe het ging met de voorbereidingen naar de eerste triatlon, en zoals jonge pubers die overenthousiast over iets zijn antwoordde ik cool, keitof, de max. Er is zelf een liedje it feels good'.

Lees verder

Viviane: vanaf maart met de fiets naar het werk

Irongirlsviviane  Vivianeaanzwembad

Triatlon , wat heb ik er allemaal voor over Bij de start heb ik voor mezelf enkele punten op een rijtje gezet: plannen. Een belangrijk onderdeel: elke week de trainingen plannen, trachten te combineren met de job, het werk van mijn man en de seniorenclub van mama (mijn moeder woont bij ons inà.

Afspraken die ik maak trainigen nakomen, de schema's van de coaches volgen en niet laten afhangen van de weersomstandigheden, mijn afspraak bij de kapper, of mijn echtgenoot die beter weet (hij meent het wel goed hoor).

Lees verder

Voor het eerst achter het stuur

Rhanierustuit   Een triatlon eist dat je kan zwemmen, lopen én fietsen! Dit laatste lijkt me het minst van mijn zorgen, want enkele jaren geleden reed ik nog gezwind de Alpen over, vertrekkende van het Sint-Pietersplein te Gent met als bestemming het Sint-Pietersplein te Rome.

Drie goede vrienden, al mijn bagage én kuiten die opmerkelijk vijf jaar jonger waren vergezelden me op deze heldentocht.

Lees verder

Een personal coach en een tank voor Viviane in Duitsland

Irongirlsviviane Viv5  Op deze foto van Dominique Dierick ziet u Viv in actie tijdens haar eerste zwemles, vlak voor ze ziek werd.  Dit was toen zowat haar versie van crawl zwemmen. Toen werd Viv dus ziek, maar kreeg ze een uitnodiging van haar broer om naar Duitsland te komen, want die had daar een verrassing voor haar.

Lees verder

Viviane valt ziek na één week

Irongirlsviviane 

Irongirlslerenzwemmen

Triatlon: drie disiplines: zwemmen, fietsen, lopen. 

Drie keer start to.., en ja ik hoor het jullie al fluisteren wie kan er nu niet zwemmen, fietsen en lopen;?

 Zwemmen: mijn vader heeft me leren zwemmen. Heel lang geleden. En ik kan u verzekeren, de man had meer nodig dan alleen maar engelengeduld. Vader was ook een brave man. Duizenden keren heeft hij me getoond hoe het moet. Tot hij na die duizenden keren dan toch zijn geduld verloor.

Ik vergeet nooit de dag dat hij me in het diep gooide en riep:  zwemmen of verdrinken!

Lees verder

Een man als redder in nood

Irongirlsrhanie

Rhaniezwemtw Het is geen iron’girl’ maar een iron’man’ die het startschot geeft van mijn trainingsprogramma.

Die  ironman, onder de noemer van ‘coach Dirk’, mailt me het schema van de eerste week door.

 Hij zal, samen met ‘coach Mieke’, de Gentse irongirls in 22 weken klaarstomen voor een kwart triatlon. (1000 meter zwemmen, 42 kilometer fietsen, 10 kilometer lopen).

 22 weken lijkt ver weg en aangezien mijn brein weigert om verre toekomstplannen te maken, neemt mijn laksheid het over. ‘No worries, ik zal morgen wel eens beginnen te trainen’, zo gaat het er in mijn bovenkamer aan toe.

Lees verder

Viviane: als zij het kunnen, ik ook!

Irongirlsviviane 

Vivianeaanzwembad 

Hier is ze, onze tweede Irongirl, die sedert kort aan het trainen geslagen is om een triatlon af te werken. Viviane Malbrant, 50, twintig jaar ouder dan Rhanie, die zich hier eerder deze week al voorstelde. Maar niet minder gemotiveerd. Haar eerste, en niet laatste verhaal.

Aangenaam verrast.  In mijn mailbox vind ik de aankondiging van een nieuwe triatlonclub , VOOR VROUWEN!!!

Eiindelijk! is het eerste woord dat door mijn gedachten schiet. Al jaren ben ik een verwoede triatlon supporter. Maar ja, wat wil je? Twee mannen in de familie die elk jaar verschillende wedstrijden meedoen: mijn broer, en mijn partner.

Lees verder

Rhanie

Irongirlsrhanie  

Rhanieloopt On your marks, get set … let’s start to triathlon! Elk nieuw jaar brengt goede voornemens met zich mee: sommige mensen stoppen met roken, anderen willen meer boeken lezen, nog anderen ambiëren een mooie promotie.

Onder het motto van ‘we leggen de lat graag hoog’ besluit ik mezelf dit jaar te trakteren op een voornemen dat bij velen vooral ‘gewaagd’ in de oren klinkt : “start to triathlon!”

Wouter, mijn aangetrouwde neef én de meest sportieve telg van onze familie, komt met dit idee op de proppen tijdens het verorberen van ons jaarlijks nieuwjaarsdessert.

 Zijn lofzang over zwemmen, fietsen en lopen gaat bij mij het ene oor in en het andere uit. Zoiets is toch niks voor vrouwen?

Lees verder

Irongirls: vrouwen op de loop

Ig3  Begeleid door coaches Mieke en Dirk trainen een twintigtal vrouwen sedert kort om binnen de tien of tweeëntwintig weken een aquathlon of een triathlon aan te kunnen. Ze doen dat bij Irongirls en uit die benaming valt af te leiden dat de dames karakter hebben en van plan zijn om door te zetten, en ook dat de trainingssessies enkel toegankelijk zijn voor vrouwen.

Gisterenmorgen warmden ze aan de Blaarmeersen op, kwartuurtje loslopen, dan wat huppel en springoefeningen, gevolgd door nog een training. De dames trainen in groep en krijgen van de begeleiders ook aangepaste schema's.

Na de sessies is het de bedoeling dat ze een kwart triathlon aankunnen. Wellicht doen ze dat in groep, al is dat niet echt een verplichting. De komende weken leest u hier meer over de Irongirls.Zondagmorgen konden we hen niet volgen voor een lopend gesprek. Fotograaf Dodi deed wel zijn werk.


Ig4 

Ig5

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!