Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Mnozil Brass zet eskimohallen in lichterlaaie

Wie zaterdagavond het geluk had een kaartje te hebben voor het optreden van Mnozil Brass zal zich dat zeker niet beklaagd hebben ! BrassBand Panta Rhei uit Gent slaagde erin dit Weense zevental voor het eerst op Belgische bodem te programmeren. De brassband Panta Rhei, zelf al lang géén onbekende meer in de muziekwereld van de koperblazers, zette met dit project haar schouders onder een bijzonder grote onderneming. Met hun openingsstuk 'firework' staken Paul Voet en zijn brassband meteen het vuur aan de lont. Hun muziek deed de eskimohallen daveren maar wat Mnozil Brass nadien bracht, deed de zaal pas goed ontploffen. 'I can't give you anything but love' zongen en speelden ze bij het begin van hun optreden, maar dat ze heel wat meer in hun muzikale mars hadden, bleek gedurende het hele programma. Soms ademloos, soms uitgelaten, vaak op het puntje van hun stoel, het publiek werd overspoeld door de virtuositeit van deze 7 beroepsmuzikanten. Met hun zevenen op een eenvoudig verlicht podium, pakten zij moeiteloos het publiek in. 'Crème de la crème', was de naam van hun programma en daar was werkelijk géén woord van gelogen. Wie hun versie van 'the Bohamian Rapsody' hoorde, kan alleen maar getuigen dat door hun krankzinnige mix van muziek en entertainment zij de eskimohallen letterlijk bijna in lichterlaaie zetten. Dat de organisatie van deze schitterende avond heel wat bloed, zweet en tranen (van hun echtgenotes ...) heeft gekost, werd ruimschoots goedgemaakt door de lovende kritiek van zowat alle aanwezigen. Met de programmatie van deze Mnozil Brass brachten ze niet alleen een primeur voor België maar bewezen ze naast hun muzikale kunnen ook nog heel wat meer in hun mars te hebben !

P3290232

Kathleen Vandenhoudt stelt nieuwe cd voor Bij' De Vieze Gasten. Wint u hem?

Kathleen Ze wordt één van België's sterkste vrouwelijke stemmen genoemd. De in Gent geboren Kathleen Vandenhoudt draait al jaren mee in de Vlaamse muziekwereld en werkte onder meer samen met Roland Van Campenhout, Will Tura, Arno, Guido Belcanto en Yasmine.

U kent haar waarschijnlijk vooral van tv, waar ze aan tal van programma's haar muziek en vooral haar stem leende (bijvoorbeeld De Laatste Showband). Maar zoals dat gaat, heeft Kathleen Vandenhoudt meer in haar mars. In 2004 bracht ze haar volledig zelf geschreven en gecomponeerde debuutalbum uit. Nu heeft ze een nieuwe cd ('Gracious') en ze stelt die donderdag voor in haar geboortestad.

Kathleen Vandenhoudt - cd-voorstelling 'Gracious'.

Bij' De Vieze Gasten, donderdag 5 maart, 20u30. Tickets € 5 of € 7.

Straks leest u hier een interview met Kathleen Vandenhoudt, maar we mogen nu alvast 3 exemplaren van haar nieuwe cd 'Gracious' weggeven. Het volstaat te antwoorden op deze vraag: wat is de naam van Kathleen Vandenhoudts eerste album? Uw antwoorden stuurt u naar dit mailadres. Gelieve ook uw naam en adresgegevens te vermelden.

I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol

Onder het motto 'I love Facebook' organiseerde Jan Baeten zaterdagavond voor de eerste keer in het Gentse een Facebookparty. De ticketverkoop liep als een trein. Onze verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Facebook is immers dé sociale netwerksite waar veel mensen elkaar na jaren terug vinden en de draad van het verleden weer oppikken.

DSC04272

Wij dachten dan ook dat de zaal afgeladen vol zou zitten met meisjes die herinneringen ophaalden aan hun poëzie-album. Jongens die stoer vertelden over de stinkbommetjes die ze lieten ontploffen op de meest ongepaste plaatsen. Zomerliefjes die elkaar opnieuw het hof maakten of meer van dat zeemzoetig stuff. Helaas, het draaide anders uit.

Na bijna een uur zoeken hadden we nog steeds niemand gevonden met een 'speciaal' verhaal. De overgrote meerderheid van de aanwezigen kende elkaar al vooraf en had niet via Facebook afgesproken om elkaar te ontmoeten.

Lees verder

Sioen calls up Soweto

3265758053_917bf6e9ca Dat sloppenwijken en townships géén poelen van verderf zijn waar enkel slechts uit voortkomt, bewezen het succes en de oscars van 'Slumdog Millionaire' al. Frederik Sioen bracht vanavond een eigen positief project, uit Afrika: 'Calling up Soweto', door middel van een concert in Johannesburg én Kinepolis Gent. Hoe dat er uitzag en klonk, leest u bij 'Lees Verder'.

Lees verder

Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip

 Het was even nagelbijten, zaterdagavond in zaal 2 van Kinepolis, waar de cdvoorstelling van Calling Up Soweto rechtstreeks zou doorgestraald worden vanuit Soweto. Maar vlak voor dat moest gebeuren, liep een en ander mis.

 In plaats van het a cappelakoor te horen en te zien, was er eerst een scherm met een tekstregel over een codering, daarna klank, maar geen beeld, en toen bleek dat er iets met de satellietverbinding scheelde, schakelde men over op het signaal van de zender Exqi.

Tussendoor kregen we nog wat beelden van Sint-Truiden-Tienen, en toen kwam het , net op tijd, toch allemaal nog goed.

 Voor wie dit verhaaltje niet zou geloven: fotograaf Dominique Dierick legde het fijntjes vast.

Filmstrip1 


Filmstrip2


Filmstrip3 

Filmstrip4


Filmstrip5

VIDEO: Sioen in Zuid-Afrika maar toch dichtbij

Zaterdag komt Calling Up Soweto, het nieuwe album van Sioen uit. Hij stelt die nieuwe cd met zijn groep voor in Soweto, maar het evenement wordt rechtstreeks doorgestraald naar Kinepolis Gent. Daarover kan u alles hier lezen.

In het filmpje hieronder alvast nog een beeldimpressie van Sioen in Zuid-Afrika.

VIDEO: nog meer Sioen in Zuid-Afrika

Eerder deze week kon u hier al proeven van de sfeer die Sioen met zijn Zuidafrikaaanse muzikanten neerzette in Soweto. Komende zaterdag kan u dat live meemaken in de Kinepolis, waar de cd-voorstelling vanuit Zuid-Afrika rechtstreeks doorgestraald wordt. Klik daarvoor hier.

Hieronder nog een filmpje.

Stitch: de hipste fuif van het jaar

De Culture Club maakt zich op voor het hipste feestje van het jaar. Woensdagavond organiseren de laatstejaarsstudenten van de Gentse Modeacademie (KASK) Stitch, een dansfeest ten voordele van hun jaarlijkse modeshow die ze later op het jaar houden.

 CCSTITCHKASK1 Tussen alle bedrijvigheid in praat laatstejaarsstudente communicatiewetenschappen Leen Desopper met  Helena Verstraete (linksonder op de foto), Sarah Bos (rechtsboven) , Cléo Baele (linksboven) en Ellen Polfliet (rechtsonder) over hun jaren aan de KASK.

Maar de vier maken ook wilde plannen voor de toekomst, wanneer ze in september de schoolbanken definitief verlaten.

 

Lees verder

Zappa speelt Zappa in Handelsbeurs

Handelsbeurslogo Voor de fans van wijlen Frank Zappa, toch wel een van de meest opvallende artiesten uit de vorige eeuw, krijgt vrijdag 22 mei een speciale betekenis. Die dag doet Dweezil, zoon van Frank Zappa (wie anders verzint zo'n naam voor zijn nakomelingen - al heeft Bowie ook wel van die trekjes), de Gentse Handelsbeurs aan voor een eenmalig concert op Belgische bodem in het kader van de Zappa Plays Zappa tour.

Dweezil Zappa brengt Scheila Gonzales (sax, keyboards), Pete Griffin (bas), Billy Hunting (marimba, percussie), Jamie Kime (gitaar), Joe Travers (drums) en Ray White (gitaar) mee.

De Zappa Plays Zappa band won onlangs nog een Grammy voor 'Best Rock Instrumental Performance'. Zo hoort u het ook eens van een ander.

De inkomprijs bedraagt 52 Euro, en aan gereduceerd tarief wordt dat dan 49 Euro. Boekingen via Handelsbeurs.

Gratis naar cd-voorstelling Sioen

Sioen trok naar Soweto en nam er met een aantal lokale muzikanten een nieuwe cd op: Calling Up Soweto. Tijdens de Gentse Feesten van vorig jaar liet Sioen al noteren dat het klikte tussen hem en de Afrikaanse muzikanten. Maar nu is er dus de cd, en die wordt zaterdag 28 februari live voorgesteld in Soweto. Maar ook doorgestraald naar Kinepolis Gent, waar een aantal lezers van deze website de kans krijgen om er gratis naartoe te kunnen.

Voor de wedstrijdvoorwaarden: klik hier.

 Voor het filmpje: zie hieronder.

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!