Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Sonja De Schuyter in de VS (8): op de schoot bij David Copperfield

Gentenaarsinhetbuitenland

De Gentse Sonja De Schuyter leverde in het verleden al verschillende bijdrages voor onze website. Onlangs verbleef ze een maand in de Verenigde Staten. Op regelmatige basis vertelt ze over de avonturen die ze beleefde tijdens haar showbizz-reis door Florida en Las Vegas.


Sonjadavid

Na ons verblijf in Orlando, Miami en de Caraïben, namen mijn man en ik het vliegtuig richting Las Vegas. Frank Sinatra en Liza Minnelli bezongen New York als 'de stad die nooit slaapt'. Wel, Las Vegas is dat evenzeer! Tom Jones, Engelbert Humperdinck, Chicago (de popgroep) en Madonna (de échte) hadden er net hun concertreeksen afgesloten. Maar geen nood. Topartiesten bij de vleet in de tientallen hotels op 'The Strip', d.i. dé beroemdste kilometerslange boulevard in Vegas. Naast de gokautomaten, de black-jacks en de roulettes in de casino's, beschikt elk hotel er over één of meerdere concertzalen, waar dagelijks de allergrootsten der aarde het beste van zichzelf geven.

Toen ik in 1991 voor de allereerste keer, toen als danseres, in het kielzog van Eddy Wally naar Las Vegas reisde, zag ik er David Copperfield voor 't eerst live optreden. Omdat ik aan de mannen van de security verteld had dat ikzelf goochelaar en illusioniste ben, lukte het me toen om na de voorstelling backstage te geraken voor een babbel en een foto. De jaren nadien zag ik de 'master-magician' nog verschillende keren live aan het werk, zowel in Vegas als in België bij tournees, georganiseerd door Walter Capiau.

De 52-jarige David was weer eens in Vegas-land. We kochten dus alweer kaartjes. Ruim een uur voor aanvang van de show betraden we de zaal in het hotel MGM Grand. Een pittig detail tussendoor: dit hotel opende z'n deuren in 1993, met een openingsconcert van Barbra Streisand. De genodigden telden toen hiervoor elk 1.000 dollar neer. De toiletdame vertelde me dat 'La Streisand' grandioos was op de bühne, maar backstage echt niet te genieten.

Klik hieronder op LEES VERDER voor het vervolg.

Lees verder

Sonja De Schuyter in de VS (7): Herbeleef alle filmkaskrakers in Universal Resort Orlando

Gentenaarsinhetbuitenland

De Gentse Sonja De Schuyter leverde in het verleden al verschillende bijdrages voor onze website. Onlangs verbleef ze een maand in de Verenigde Staten. Op regelmatige basis vertelt ze over de avonturen die ze beleefde tijdens haar showbizz-reis door Florida en Las Vegas.

De laatste 2 dagen van ons verblijf in Orlando zijn voorbehouden aan de 2 themaparken van Universal : Universal Studios en Islands of Adverture.

Universal Studios zorgt voor een mix van glamour en glitter, verbeelding, avontuur, angst, verwondering en vooral veel plezier. Het is de perfecte combinatie van attractiepark en echte filmstudio. Tegenwoordig worden er in deze studio meer films opgenomen dan in Hollywood. De straten zijn reconstructies van verschillende beroemde straten en wijken uit o.a. New York, San Francisco en Los Angeles.

SonjaMM Het grootste gedeelte van dit park bestaat uit attracties met als thema de meest succesvolle films van Universal. Je stapt er op een fiets en brengt E.T. terug naar zijn planeet. King Kong neemt je mee in de metro doorheen New York, terwijl hij de stad aan 't vernielen is. In een ander metrostation in San Francisco ervaar je de angsten zoals in de film Earthquake, bij een aardbeving van 8,3 op de Schaal van Richter. Daarna brengt een rondvaart je oog in oog met het zeemonster Jaws. Je kan er in de aanval gaan met de aliens uit Men in Black. Even verderop wachten The Simpsons je op voor een hilarische, dolle rit. Je kan bijna niet blijven rechtstaan, als een 'tornado' voorbij komt 'waaien'. Shrek neemt je mee in een 4-D sprookjesfilm. Zelfs Woody Woodpecker heeft er z'n eigen rollercoaster.

Eén van de topattracties is ongetwijfeld de 3-D Virtual Adventure Terminator 2. Arnold Schwarzenegger neemt je met zich mee naar een nieuwe wereld, waar je, zowel op het doek als live in de zaal, futuristische terreur beleeft. In Hitchcock's 3-D Theatre wordt de opname van de beroemde douchescène uit de film Psycho je in detail uitgelegd. Je ondergaat er ook een aanval door de vogels zoals in The Birds. De garderobe, scripts en andere herinneringen aan Lucille Ball kan je bekijken in de afdeling Lucy A Tribute. De Beetejuice's Graveyard Revue is een rockshow met als acteurs de monsters van Universal, zoals The Wolfman, The Phantom of the Opera, Dracula en Frankenstein met z'n bruid. 's Avonds wordt op het meer een Miami Vice opgevoerd, met speedboten en ongelofelijke, adembenemende stunts. Tot slot kan je er een concert in openlucht bijwonen van The Blues Brothers.

PICT5234 Islands of Adventure, het park dat z'n deuren opende in 1999, heeft 5 'thema-eilanden'. Aan de ingang word je overweldigd door de groene (hoe kan het ook anders?) Hulk Coaster. Deze superlange rollercoaster neemt constant gillende mensen met zich mee aan duizelingwekkende snelheden. Je kan inschepen voor een onvergetelijke boottocht op de rivier in Jurassic Park, waar hongerige dinosaurussen je doen schrikken. In 'de straten van New York' word je aangevallen door de grootste schurken aller tijden, maar net op tijd arriveert Spiderman om iedereen te redden. Oef. Nietsvermoedend stap je binnen in het land van Poseidon en ervaar je dat water en vuur met elkaar in de clinch gaan. In het geheimzinnige kasteel van The Lost Continent tenslotte, ben je getuige van 'gevechten' tussen duellerende draken, slangen en andere angstaanjagende monsters.

In de 'straten' van dit park kan je een praatje slaan met copy-stars als Marilyn Monroe, Clark Gable, Popeye en zijn Olijfje, Sylvester Stallone en last but not least Spiderman himself. Ikzelf ben er mijn favoriete hond uit de films van Hanna-Barbera tegen 't lijf gelopen, namelijk Scooby-Doo. Als afsluiting van deze 2-daagse maken mijn man en ik een wandeling langs Universal City Walk voor een hapje en een drankje.

Sonja De Schuyter in de VS (6): Het paradijs onder de zeespiegel heet Seaworld

Gentenaarsinhetbuitenland

De Gentse Sonja De Schuyter leverde in het verleden al verschillende bijdrages voor onze website. Onlangs verbleef ze een maand in de Verenigde Staten. Op regelmatige basis vertelt ze over de avonturen die ze beleefde tijdens haar showbizz-reis door Florida en Las Vegas.

PICT5258 Onze bestemming van de dag wordt Seaworld Adventure Park in Orlando. Alle dieren die verbonden zijn met oceaan, zee en water kan je er bewonderen in allerlei hoedanigheden.

De zeeleeuwen 'Clyde' en 'Seamore' zijn de acteurs in een verhaal, dat zich afspeelt op een pirateneiland. Dolfijnen en walvissen voelen er zich eveneens thuis. Trainers zijn dag en nacht met deze dieren begaan om hun vertrouwen te winnen. Mede door hun engelengeduld zijn de walvissen in staat om uitermate ingewikkelde kunsten te vertonen. Dolfijnen 'springen' met 3 tegelijk uit het water om er verschillende salto's ten beste te geven. Na de show kunnen de toeschouwers deze dolfijnen aanraken en zelfs voederen, mits betaling.

Onze favoriete plek in Seaworld is het 'Shamu Stadium'. Ervaren duikers en duiksters zwemmen er met deze zwart-witte shamu's of 'killer whales' (dodende walvissen). Totaal onverwacht stijgt een meisje hoog op uit het water, omhoog geduwd door een shamu. Om mooie foto's te kunnen nemen, hebben we plaatsgenomen op de tribune vooraan, in de 'splash zone'. De shamu's zwemmen er voorbij en 'kloppen' met hun staart op het water, zodat het publiek op die eerste rijen kletsnat wordt. Hilariteit alom. Mijn man en ik hebben vooraf 2 regenjasjes gekocht, zodat de 'schade' al bij al nog meevalt.

PICT5345 Een bezoek aan de zeeschildpadden, otters, walrussen, zeehonden, alligators, krokodillen, haaien, pinguïns en ijsberen mag zeker ook niet ontbreken. En de reuzengrote roggen, die er uit je hand komen eten...  In het Seaport Theatre doen katten, honden en vogels er allerlei trucjes, tot groot jolijt van alle kinderen én volwassenen. De 'manatees' zijn met uitsterven bedreigd. Enkele van deze zeekoeien vinden een thuis in Seaworld.

In 'Journey to Atlantis' tenslotte, kom je terecht in de wonderbare wereld van Neptunus. De zeekoning laat je kennismaken met de zee in al z'n facetten. Opeens 'opent' de zee zich en kan het publiek door de golven heen 'wandelen', zoals Jezus Christus ons voordeed. Uiteindelijk stappen we in een bootje voor een tocht door de avontuurlijke en mysterieuze wereld van Atlantis. Op het einde van de rit worden we vanuit een hoge toren met een ongelofelijke snelheid 'gedropt' in het kolkende water. Kriebels in de buik, gegil, maar vooral kletsnatte kledij zijn dan ons deel.

Ondanks reeds eerder bezocht, blijft een bezoek aan Seaworld toch nog steeds de moeite waard. Een echte aanrader, vooral voor dierenliefhebbers.

Sonja De Schuyter in de VS (5): De wereld rond in 1 uur!

Gentenaarsinhetbuitenland

De Gentse Sonja De Schuyter leverde in het verleden al verschillende bijdrages voor onze website. Onlangs verbleef ze een maand in de Verenigde Staten. Op regelmatige basis vertelt ze over de avonturen die ze beleefde tijdens haar showbizz-reis door Florida en Las Vegas.

World Showcase vind ik persoonlijk het mooiste gedeelte in Epcot, Orlando. Als je letterlijk goed doorstapt, kan je 'de wereld rond' stappen in 1 uur!

Op 31 december 1999 vierden mijn man en ik er oudejaar. Verschillende landen zijn er vertegenwoordigd met 'standen'. Zo kon je er toen elk uur je nieuwjaarswensen uitspreken in een ander 'land' en in een andere taal... Om middernacht Belgische tijd zijn we toen naar het gebied 'Noorwegen' getrokken, omdat de Noren in dezelfde tijdszone zitten als de Belgen. Bovendien hebben we er om middernacht plaatselijke tijd het mooiste en allergrootste vuurwerk uit ons leven kunnen bewonderen. Om nooit meer te vergeten.

Een tweede, derde en zelfs vierde bezoek aan Epcot vind ik nog steeds meer dan de moeite waard. Ik hou vooral van de verscheidenheid van de 'aanwezige landen'. Je kan er een 'wandeling' maken door 11 grote naties. Van Mexico, waar we opgewacht worden door enkele mariachi's en we een bezoek brengen aan een Maya-tempel, tot in Noorwegen. Daar kan je een tocht maken met een Vikingboot naar de 'trollen'. Je kan er zelfs Noorse haring, zoetigheden, trollen en typische wollen truien kopen.

PICT5409 In China kan je er het Tjen-an-Men plein in 't klein bewonderen. Een acrobatenteam vergast er het publiek op een adembenemende act. In de Biergarten in Duitsland vind zowaar een echt 'Oktoberfest' plaats. Het bier vloeit er rijkelijk en de braadworsten zijn er niet te versmaden. Pizza en pasta staan op het menu in de restaurantjes op het San Marco plein in Venetië, Italië.

In het Japans dorp word je verwelkomd door geisha's, die uitnodigen aan de dis, voor een degustatie van sushi en zeevruchten. Exotische buikdanseressen maken hun opwachting in het Marokko-dorp. De traditionele couscous, met kip en lamsvlees, kan je er proeven in restaurant Marrakech. De Parijse Eifeltoren is weliswaar niet op ware grootte gebouwd, maar mag er toch best wezen. In het 'Café de Paris', met zicht op de Arc de Triomphe, kan je genieten van de Franse keuken.

Groot-Brittannië blijft culinair nog steeds uitpakken met de typische 'fish and chips'. Zelf vind ik er niets aan. Onze Belgische frieten zijn immers veel lekkerder. In Canada toont men het publiek een film met alle 'high-lights', alle bezienswaardigheden uit het thuisland van Celine Dion. Tot slot mag Amerika zelf uiteraad niet ontbreken op deze 'wereldreis'. Hamburgers, hot dogs en reuze kalkoenbillen staan er op het menu. Terwijl je aan 't eten bent, kan je een film bekijken over de geschiedenis van de Verenigde Staten.

'IllumiNations', dé avondshow, met een ongelofelijke symfonie van lazers, muziek en vuurwerk, zorgt elke dag voor een waardige afsluiter in één van Disney's themaparken.

Sonja De Schuyter in de VS (4): Epcot, het themapark van de toekomst

Gentenaarsinhetbuitenland

De Gentse Sonja De Schuyter leverde in het verleden al verschillende bijdrages voor onze website. Onlangs verbleef ze een maand in de Verenigde Staten. Op regelmatige basis vertelt ze over de avonturen die ze beleefde tijdens haar showbizz-reis door Florida en Las Vegas.

Sonjaepcot Op weg naar Epcot, mijn favoriete plek in Orlando. Epcot is een 'viering' van ontdekkingen rond de wereld en tegelijk weg-van-deze-wereld. Dit themapark bestaat uit 2 delen: Future World, waar high-technology hand in hand gaat met plezier, en World Showcase, een culturele 'viering' van 11 grote naties.

In het gedeelte Future World kan je er de avonturen volgen van de kleine clownvis Nemo en zijn vriendjes. Kinderen kunnen een gesprek aanknopen met 'Crush', de befaamde Amerikaanse schildpad (uit een tekenfilm), die verborgen zit achter een reuzenscherm en echt kan praten. Volwassenen kunnen er inschepen voor een ruimtevlucht naar de planeet Mars.

In de grote zilveren bol aan de ingang,  die symbool staat voor het park, bevindt zich een rollercoaster, die je aan duizelingwekkende snelheid meeneemt binnenin dit 'ruimteschip'. Je waant je op het circuit in Francorchamps, als je plaatsneemt in een voertuig, dat allerlei situaties op de weg met je uittest: de bocht ingaan aan topsnelheid, een helling afdalen, slippen met gierende banden en een simulatie van een botsing.

De attractie met de langste wachttijd is een 3D-film. 'Honey, I shrunk the audience' vertelt het verhaal over professor Lewinsky, die een award krijgt voor zijn nieuwste uitvinding: een toestel waarbij hij dingen en zelfs levende wezens kan 'vermenigvuldigen'. Zijn zoontje, eveneens aanwezig op de uitreiking, laat per ongeluk z'n huisdier, een witte muis, in de machine glijden. Duizenden witte muisjes komen vanuit het witte doek in de zaal terecht. Je voelt ze kriebelen aan je benen. Algemeen gegil in de zaal. Tot slot laat de verstrooide professor het publiek 'krimpen' door een druk op de verkeerde knop. Maar gelukkig komt alles op het einde weer goed, zodat iedereen met een normale gestalte de zaal kan verlaten.

Sonja De Schuyter in de VS (3): Disney-themaparken in het zonovergoten Florida

Gentenaarsinhetbuitenland

De Gentse Sonja De Schuyter leverde in het verleden al verschillende bijdrages voor onze website. Onlangs verbleef ze een maand in de Verenigde Staten. Op regelmatige basis vertelt ze over de avonturen die ze beleefde tijdens haar showbizz-reis door Florida en Las Vegas.

Pict5416_2In Florida zie je op alle nummerplaten van de auto's 'twee appelsientjes' staan. Sinaasappelen hebben immers veel zon nodig om lekker sappig te zijn. Dit gedeelte van de oostkust van de Verenigde Staten heet dus niet voor niets 'The Sunshine State'. Zelfs in november kan je er tenvolle genieten van de deugddoende stralen van de zon. Niet té heet, maar gewoon zalig.

Mijn man en ik vertrekken richting 'Disney's wonderbare wereld'. We dienen een keuze te maken uit volgende themaparken: Magic Kingdom, Animal Kingdom, Disney's Hollywood Studio's en Epcot. Daar we in 't verleden reeds verschillende keren deze 4 parken bezocht hebben, beslissen we om het 'meest magische' (Magic Kingdom) en de 'culturele variëteiten over de hele wereld' (Epcot) nog eens over te doen.

Stipt om 9 uur lopen we langs de ingang van Magic Kingdom onmiddellijk naar het sprookjesachtige kasteel van 'Cinderella' (Assepoester). Daarbinnen vind je er de splinternieuwe kappersstudio 'Bibbidi Bobbidi Boutique'. Voor een 'slordige' 260 dollar (iets meer dan 200 euro) kunnen ouders er hun dochtertje laten omtoveren tot 'een prinsesje voor 1 dag'. Inbegrepen in de prijs zijn: haartooi, make-up met glittertjes, jurk, schoentjes, kroontje, lint en een 4-tal foto's. Zo zie je hier de ganse dag vele prinsesjes rondhuppelen. Hun fiere ouders daarentegen zijn daardoor wel wat armer geworden. Maar dat hebben ze er wel voor over.

Pict5536In Magic Kingdom komen al jouw wensen uit. Meer dan 40 attracties en shows staan daar garant voor. Splash Mountain laat je 'neerstorten' van een waterval. Ik kan het je verzekeren: je komt er kletsnat uit! Met Space Mountain kan je een vlucht in de ruimte meemaken. Je kan er lachen met geesten in het spookkasteel, ronddraaien in theekopjes, op-en-neer gaan met de paarden in de ouderwetse kermismolen, 'deltavliegen' over de mooiste plekjes ter wereld en ga zo maar door.

De ganse dag door kan je er op de foto met je favoriete Disney-figuren: Mickey, Minnie, Goofy, Donald Duck en vele anderen. De 'Magical Moments Parade' is voor velen hét hoogtepunt van de dag. Achteraf geven Mickey Mouse en zijn vriendjes een show ten beste voor het kasteel. Al zingend en dansend brengen ze feest voor groot en klein. Als het donker wordt boven Mickey's land, is het tijd voor de Spectro Magic Parade. Tientallen wagens met duizenden lichtjes en kleurrijke figuren trekken voorbij.

Het adembenemende vuurwerk boven het sprookjeskasteel is de geknipte afsluiter van onze eerste dag in Orlando.

Sonja De Schuyter in de VS (2): Knappe latino-zanger Luis Miguel maakte furore van New York tot Miami.

Gentenaarsinhetbuitenland

De Gentse Sonja De Schuyter leverde in het verleden al verschillende bijdrages voor onze website. Onlangs verbleef ze een maand in de Verenigde Staten. Op regelmatige basis vertelt ze over de avonturen die ze beleefde tijdens haar showbizz-reis door Florida en Las Vegas.

Pict5650Terwijl Eddy Wally genoot van alle aandacht op het 'Make a wish Ball' in het Intercontinental Hotel in Miami, namen we afscheid van hem en reden mijn man en ik naar Miami Bayside. Een reusachtige affiche trok mijn aandacht en kondigde een optreden aan van Luis Miguel in de American Airlines Arena, diezelfde avond nog, om 20 uur.

Bij ons vertrek naar de States, op 2 november, waren we Nicole en Hugo tegen het lijf gelopen op de  luchthaven in Zaventem, net geland vanuit New York. Ze waren speciaal naar The Big Apple afgereisd voor het optreden van Luis Miguel in Madison Square Garden op 31 oktober. Nicole was vol lof over haar favoriete zanger. Haar woorden nog in gedachten, wou ikzelf ook ooit wel eens van zo'n wervelende show genieten. Nu bood de kans zich onverwacht aan. Dit concert wilde ik dus voor geen geld missen. Maar zou ik nog een ticket kunnen bemachtigen? Het was immers al kwart voor acht!

In allerijl zochten we een parkeerplaats in de drukke stad. Als een gek ben ik beginnen lopen naar de Box Office. Gelukkig was er nog een kaartje te koop, niet ver van het podium. Mijn man zou ondertussen wel de stad intrekken. Net op tijd plofte ik neer in m'n stoel. Het concert kon beginnen.

Pict5691Gedurende de 2 uur durende voorstelling werd Luis Miguel begeleid door 9 muzikanten, 2 showgirls en een groep van 11 mariachi's. Met perfecte haartooi en onberispelijk gekleed in donker maatpak, wit hemd en zwarte stropdas, deelde de Mexicaanse latino-zanger witte rozen uit aan de vrouwen op de eerste rijen. Veiligheidsagenten probeerden tevergeefs de fans van 'Luismi' (Luis' bijnaam) te beletten om foto's te nemen van hun idool. Het gegil door vrouwen en meisjes overstemde bijna songs als 'Tu Imaginacion', 'El Sol de México' en 'Suave' (zachtaardig, lieflijk). De Latijns-Amerikaanse crooner vergastte het dolenthousiaste publiek op enkele nummers uit zijn nieuwste album 'Complices'. De nieuwste single 'Te desean' werd door 20.000 mensen op een oorverdovend applaus onthaald. Na 'El dia que me quieras', toevallig de favoriete song van Nicole (van Hugo), volgde een staande ovatie. Dit concert had ik inderdaad niet mogen missen...

Na het optreden wandelde ik rond het concertgebouw en bemerkte de artiesteningang. Samen met enkele die-hard fans wachtte ik totdat de deur openzwaaide en Luis himself naar buiten kwam, omringd door tal van security-mensen. Toch lukte het mij om, bij uitzondering, een foto te nemen. Ik kwam immers speciaal overgevlogen 'from Belgium', nietwaar.

Terug in ons hotel in Miami aangekomen, stond de receptionist, Edgar, vertrekkensklaar. Zijn shift zat erop. Hij vertelde ons dat hij heel goed bevriend is met de 38-jarige Miguel. Vooraleer Luis beroemd werd, volgden ze samen les in gitaar en klassieke zang in México City. Daarom was Edgar diezelfde nacht nog uitgenodigd op de 'party' na het concert in het chique Hotel Biltmore, waar Luis zou overnachten.

Wat zouden veel dames op dat moment graag in zijn plaats geweest zijn!

De concerttournee 'Complices Tour' van Luis Miguel startte op 3 september 2008 in Seattle en omvatte tot 5 december een 50-tal optredens in de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika. Januari en februari 2009 zijn voorbehouden voor de fans uit México.

Sonja De Schuyter in de VS (1): Eddy Wally, dé ster in Miami!

Gentenaarsinhetbuitenland

De Gentse Sonja De Schuyter leverde in het verleden al verschillende bijdrages voor onze website. Onlangs verbleef ze een maand in de Verenigde Staten. Op regelmatige basis vertelt ze over de avonturen die ze beleefde tijdens haar showbizz-reis door Florida en Las Vegas.

Pict5588

Na een weekje Disney-parken bezoeken in Orlando vertrokken we op 8 november, bij het ochtendgloren, met een gehuurde auto richting Miami. Daar zou het tot op heden grootste cruiseschip ter wereld, Freedom of the Seas, aangemeerd liggen voor een cruise richting Caraïben vanaf 9 november. In Miami aangekomen, hadden we nog tijd zat om een wandeling te maken langs de stranden van Miami Beach. Opeens werd onze aandacht getrokken door een man met een grote witte hoed en een roze zonnebril met veel glittertjes. Die man leek verdacht veel op 'onze' Eddy Wally! Maar in Miami? Naarmate we hem naderden, bleek het inderdaad 'The Voice of Europe' himself te zijn. Wat een verrassing! Wie had gedacht om de zanger zomaar tegen het lijf te lopen, aan de andere kant van de wereld?

Na de nodige 'ongelooflijk, fantastisch, amai en wow's' troonde Eddy ons mee naar het chique hotel Deauville, waar The Beatles in de beginjaren hun allereerste optreden in de States gaven. De hotelkamer waar ze destijds overnachtten, is intact gebleven, maar kan niet meer bezocht worden. Vanuit zijn ruime kamer op de 16de verdieping had Eddy Wally een adembenemend zicht op de baai, de zee en het strand van Miami Beach. Op het terras genoten we van het warm 'lentezonnetje'. Eddy toonde ons fier enkele kledingstukken en een lila hoed, die hij voor zijn Mariëtte gekocht had. Hij drong bij mij aan om die hoed eventjes te 'proberen'.

Pict5602In de late namiddag werd Eddy afgehaald door de Vlaming Marc De Vlieger, gehuwd met de Amerikaanse Mona en al 30 jaar woonachting in de buurt van Miami. Eddy en Marc leerden elkaar zo'n 40 jaar geleden kennen op de Markt in Aalter, waar de moeder van Marc een kledingzaak uitbaatte en Eddy er zijn handtassen aan de man probeerde te brengen. Momenteel is Marc voorzitter van 'The Belgian Club of Florida'.

Een uitzonderlijk lange zwarte limousine (nooit eerder gezien in Europa) stopte rond 18 uur aan de ingand van hotel Deauville. Eddy en zijn gezelschap stapten in, op weg naar het meest spectaculaire bal van 2008 in Miami, ten voordele van 'Make a wish Foundation'. De rode loper werd er uitgerold voor onze Vlaamse vedette. Receptie, diner en shows volgden elkaar op, in aanwezigheid van Sharon Stone, de dochters van Nat King Cole en tal van andere beroemde en beruchte Amerikaanse acteurs en actrices.

Mevrouw Pascale Van Cleemput, ex-consul voor België in Miami, en haar echtgenoot Ben (die sprekend op Obama lijkt) betaalden 10.000 dollars voor een eretafel van 10 personen, waaronder 'onzen Eddy'. Alle camera's van de aanwezige tv-stations waren op hem gericht. Eddy gaf de genodigden waarvoor ze gekomen waren ... Show! Bovendien was Eddy altijd even vriendelijk en charmant tegen iedereen die een praatje met hem wilde maken of met hem op de foto wou.

Het was voor Eddy Wally een geslaagde avond, om nooit te vergeten.

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!