Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Dodi's kijk op de Omloop Het Nieuwsblad

Johanmuseeuw Uitslagenlijsten, commentaren, analyses: u heeft het ondertussen allemaal al gelezen en gezien. Eén ding mist u nog: de kijk van fotograaf Dominique Dierick op De Omloop Het Nieuwsblad. Klik op deze  link, en Johan Museeuw en Anrei Tchmil leiden u binnen in een slideshow van net geen honderd beelden:de ontgoocheling van Boonen, de blik van Glibert, het enthousiasme van de crew en u, het publiek

Hushovd wint. Boonen druipt af

Thor Hushovd won zaterdagnamiddag Omloop Het Nieuwsblad. De onbekende Belgische renner Kevyn Ista eindigde als tweede. Juan Antonio Flecha strandde op de derde plaats. Voor een volledig verslag van de wedstrijd verwijzen we naar onze collega's van de sport.

Geen Greg Van Avermaet, Leif Hoste, Nick Nuyens of Tom Boonen in de top drie. Al kon dat de pret niet drukken bij de supporters. Vlaanderen houdt van koers, ongeacht wie wint. Dat leest u ook morgen in De Gentenaar op Zondag.

Tom Boonen droop na de wedstrijd weliswaar ontgoocheld af naar de ploegbus, maar glimlachte na een verfrissende douche even later alweer fijn voor het talrijk opgekomen publiek. Kijk en geniet mee van de foto's van Dominique Dierick.

Tomdruiptaf 

Tomvolk

"Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek

Dat vertelde Nederlands cabaretier Freek De Jonge ons deze middag aan de finish van Omloop Het Nieuwsblad. "Het had toch wel wat, een omloop van het volk, vind je niet?", aldus nog Freek De Jonge. Hij hoopte met Langeveld op een Nederlandse overwinning bij de mannen, maar kreeg er een bij de dames.

DSC_4341w

Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen

  Vrouwen

De Nederlandse Suzanne de Goede maakte haar favorietenrol waar en won deze namiddag de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. De Italiaanse Noemie Cantele en de Belgische Kelly Druyts vervolledigden het podium.

De Goede won ook in 2006 de Omloop en mag dus voor de tweede keer de bloemen mee naar huis nemen. Ze zette zich 500 meter voor de finish op kop en gaf die positie niet meer af in een ware machtsspurt.

'We hebben vandaag met de ploeg zeer goed werk geleverd. Ik ben dan ook blij dat ik het in de spurt heb kunnen afronden. Deze koers ligt me, al hoop ik ook in de Ronde van Vlaanderen een goed figuur te slaan. Dat is een fantastische wedstrijd', aldus de Goede.

De Vlaamse Kelly Druyts was opgetogen met haar derde plaats. 'Ik had helemaal niet verwacht dat ik zo dicht zou eindigen.' Veel tijd om te genieten van haar podiumplaats heeft ze niet. Morgenochtend vertrekt ze immers naar Spanje om de conditie nog beter aan te scherpen.

Vrouwenpodium

Een dubbeltje Catharina Segers

Catharinavoor  De opdracht aan onze fotograaf Dodi was eenvoudig: schepen Catharina Segers (Open VLD, maar hier in knalrode outfit) gaat de start geven, doe er uw ding mee. Geniet meer van het resultaat.

Catharinana

Gent-Gent: voorbeschouwingen

DSC04246 Drie minuten voor de start arriveerde Robbie McEwen aan het podium waar hij present moest tekenen. Er was zelfs nog tijd voor een grapje en een kwinkslag met televisiecommentator Michel Wuyts.

'Ooit ben ik eens twee minuten te laat gestart. Ik moest al achtervolgen nog voor de koers goed en wel begonnen was.'

McEwen gelooft in zijn team. 'We hebben een sterk blok met o.a. Gert Steegmans en Filippo Pozzato. Ik denk dat we ons hier vandaag zeker gaan tonen in de finale.'

Een ander sterk blok is dat van Silence-Lotto. Het publiek ging uit de bol toen Van Avermaet, Gilbert en Hoste arriveerden.

'Ik ben er klaar voor', zei Gilbert, winnaar van de Omloop in 2008. Michel Wuyts vroeg of de weersomstandigheden niet tegen zaten, maar daar maalde Gilbert niet om.

'Ik vind het niet erg dat het goed weer is. De koers is lastig genoeg om het verschil te maken. Ook de wind zal volgens mij een rol spelen in de finale.'

DSC04227 Van Avermaet en Hoste dolden een beetje op het podium met Wuyts, maar gaven uiteindelijk toch een korte voorbeschouwing.

'Mijn conditie is uitstekend en ik geloof in mijn kansen. Het is een aankomst die me goed ligt. Ik kan zeker een spurt aan tegen de toppers', aldus Van Avermaet, winnaar van de Flandrien 2008 trofee. 

'Uiteraard wil ik graag winnen', zei Hoste. 'Maar we zien wel hoe de koers evolueert en trekken dan de kaart van een bepaalde renner.' 

DSC04242 Filippo Pozzato (foto rechts), volgens sommige commentatoren te mooi om te rijden, arriveerde ook net voor het startschot gegeven werd. Hij won de wedstrijd in 2007 en brandt opnieuw van ambitie.

'Ik ben blij dat Vlaanderen weer massaal is opgedaagd voor de start van het wielerseizoen. Ik wil dit jaar graag opnieuw de Omloop op mijn palmares schrijven. Alleen winnen telt.'  

Benieuwd wie het bij het rechte eind heeft. U kan de wedstrijd live volgen bij onze collega's van de sport op deze link.

Gent verwelkomt wielrenners met open armen

Massaal

Onder massale belangstelling is deze ochtend het wielerseizoen van start gegaan. De renners werden bij de start druk gesolliciteerd door de toeschouwers en het was drummen om toch maar de leukste foto te nemen of een handtekening te verzamelen.

De meeste renners namen de tijd om met de fans een praatje te maken. Het viel op dat ook zij blij waren dat het wielerseizoen in Vlaanderen van start is gegaan. 'Ik heb al 16 wedstrijden gereden dit jaar, maar de start hier is toch altijd iets speciaals', zei Tom Boonen bij aanvang. Vlaanderen is duidelijk nog steeds gek van de koers.' 

De helden achter de schermen van Omloop Het Nieuwsblad

Nicolas Vandaag kan u in De Gentenaar het verhaal lezen van Luc Wattenberghe en Jan Cloots. Zij werken achter de schermen van Omloop Het Nieuwsblad. Ook Nicolas De Koker en Marc Roth dragen hun steentje bij tot het welslagen van dit wielergebeuren.

Nicolas (29) werkt voor het evenementenbureau ET Productions. Zij staan in voor de logistieke ondersteuning van het wielergebeuren in en rond het Kuipke. 'Ik draai al van kleinsaf mee', zegt Nicolas (29) (foto links).

Toen ik een jaar of vijftien was hing ik de spandoeken op langsheen het parcours. Pas op, dat was geen gemakkelijke opdracht. Je moest er voor zorgen dat ze goed hingen. De sponsor wil immers dat ze in beeld komen tijden de wedstrijd. Een beetje strategisch denken was dus nodig.

Ik deed dat vrijwillig en zo ben ik eigenlijk professioneel in de organisatie gerold. Met ET Productions ondersteunen we veel wielerevenementen. Het is aangenaam en afwisselend werk. Het wielermilieu is een aparte, maar aangename wereld. Van de koers zelf zie ik niets vandaag. Ik loop een beetje overal en nergens tegelijkertijd en spring in waar ik nodig ben.

De wedstrijd nemen we trouwens op en beleven we met de collega's de volgende dag op een andere manier, die minstens even plezant is. Mijn pronostiek? Cancellara wint. Op twee en drie eindigen Stijn Devolder en Björn Leukemans.'

Lees verder

Aftellen naar Omloop het Nieuwsblad

Morgen is het eindelijk zover. Waar wielerminnend Vlaanderen al een lange en koude winter naar uitkijkt: de start van het nieuwe wielerseizoen met de Omlooop Het Nieuwblad. We gingen vandaag, gewapend met een camera, alvast even op stap en maakten volgende impressie.


De ploegleiders verzamelden al deze namiddag. Onder hen Herman Frison van Silence-Lotto.

DSC_0525


Het startpodium op het Sint-Pietersplein, waar morgenochtend een massa volk verwacht wordt.

DSC_0474 


Intussen werd met man en macht gewerkt aan de grote camper van Sporza, van waaruit Karl Vannieuwkerke zorgt voor de omkadering.

DSC_0487 


Gisteren kon u vernemen dat de teller reeds op één stond. Gelukkig is de klok aangepast en nu kunnen we met zekerheid zeggen: morgen komt hier de winnaar voorbij van de Belgische openingsklassieker. Veel koersplezier!

DSC_0503

Start Omloop Het Nieuwsblad morgen al?

DSC04200 Wij keken raar op deze namiddag toen we het aftelbord aan de Charles De Kerchovelaan zagen. Nog 1 dag rest ons van Omloop Het Nieuwsblad, zo lezen we toch op het bord.

Moeten we dan morgenochtend al op het Sint-Pietersplein aanwezig zijn om de afgetrainde lichamen van onze wielergoden te bezichtigen?

Neen, natuurlijk niet. De wedstrijd gaat wel degelijk door. Blijkbaar geldt in Gent een andere manier om af te tellen...

Overigens merkten we nog een ander merkwaardigheid op aan de Charles De Kerchovelaan. Klik op lees verder om het te bekijken

Hopelijk worden de renners er niet te veel door afgeleid. Het zou toch al te jammer zijn als ze in een sprint de benen stil houden omdat ze de wegcode willen respecteren...

Lees verder

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!