Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Het stratendossier: uitsmijter

Stratenbanner

DSC03853

De voorbije dagen bracht De Gentenaar u het verhaal over de 100 slechtste straten van Gent. We baseerden ons voor onze zoektocht o.a. op het Wegen Informatie Systeem van de Stad Gent. Een instrument om op objectieve basis keuzes te maken voor herstelling of herinrichting van straten.

Oudescheldestraatisveldweg2 In het totaal zijn er 37.000 foto's in het systeem ingebracht en per jaar worden vijf- tot zesduizend foto's vernieuwd. 'Maar om echt te oordelen moet je ook nog op het terrein gaan, vertelde Ivan De Vreese, eerste controleur van de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen, in onze krant. 'Een grote uitdaging is het up-to-date te houden', vulde hij nog aan.

Dat bleek ook toen wij de straat opgingen, gewapend met een fototoestel en de lijst met de slechte straten. In totaal bezochten uw reporters 137 straten, maar slechts 100 haalden daarvan de top 100, waarvan u het foto-album hier kan bekijken.

Sommige straten bleken niet bruikbaar omdat ze niets meer waren dan een veredelde veldweg zoals bijvoorbeeld de Oude Scheldeweg, ideaal voor een mountainbiketocht (foto links), maar niet voor ons stratendossier.

Andere bleken dan weer net hersteld zoals de Rosdamstraat en hen toevoegen aan de top 100 was bijgevolg niet langer relevant. Tot slot waren er ook een aantal straten waar er volop herstellingen of nutswerken werden uitgevoerd. Die sneuvelden eveneens. 

Meer foto's, klik op lees verder:

Lees verder

Bekijk de top 30

Stratenbanner

01Beelbroekstraat De reporters van de Gentenaar bezochten de afgelopen weken de 100 slechtste straten van Gent. In elke straat lieten zij een bewoner aan het woord over de toestand van hun straat.

Op deze link kan u de straten uit de top 100 bekijken. Woensdag publiceerden we de rangschikking van 100 naar 61, gisteren werden daar de straten van 60 naar 31 aan toegevoegd en vandaag krijgt u de ultieme top 30 te zien.

U kan het album volledig doorlopen van 1 tot 100, van allerslechtst tot slecht. Op nummer 1 eindigde de Beelbroekstraat in Sint-Amandsberg (foto rechts). Meer daarover kan u vandaag in De Gentenaar lezen.

Om de reacties van de buurtbewoners te lezen, klikt u in de slideshow eenvoudigweg op 'show info' (rechts bovenaan de pagina). Ook de naam van de straat verschijnt dan tijdens de slideshow.

Is uw straat niet terug te vinden in de top 100. Geen paniek, alle meldingen die we de afgelopen dagen ontvingen via deze website en via mail werden/worden overhandigd aan de bevoegde diensten. Want De Gentenaar, uw favoriete krant, is begaan met wat leeft in uw stad, uw straat en voor uw voordeur! Dank voor de vele reacties!

Schepen Regge antwoordt op lezersvragen over Stratendossier

Stratendossier_header DSC_0425 

Martine De Regge, schepen van Openbare Werken was deze namiddag op onze redactie om vragen van lezers over de staat van hun straat te beantwoorden. Onze lezers hadden massaal gereageerd op ons stratendossier. Gewapend met het Wegen Informatie Systeem (WIS), haar meerjarenplanning en de steun van Ivan de Vreese (dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen) gaf ze antwoord op een reeks vragen. Maar alle vragen kon ze natuurlijk niet beantwoorden.

Om haar de kans te geven dat later nog te doen gaf een delegatie van de redactie van De Gentenaar haar bij haar afscheid een doos met honderden vragen en bemerkingen van lezers mee. De schepen prees de alertheid en betrokkenheid van de lezers en beloofde meteen hun allemaal een antwoord te sturen.

We geven ook al enkele antwoorden van schepen De Regge mee.

- Scheldekaai. 'De heraanleg ligt ter planning. Het voorontwerp is in de maak. Over twee maanden is er een infovergadering. Opzet is te beginnen in 2010. Er komen nieuwe rioleringen met gescheiden stelsel. De straat krijgt het woonerfstatuut. Als bedekking kiezen we voor betonstraatstenen. Op het einde aan het E. Hullebroeckplein komt een keerlus.' 

- Bagattenstraat. 'Die straat valt in de C-categorie, met 50 procent heel slechte stukken en 30 procent iets betere. De laatste heraanleg dateert van 1981. Omdat ze een volledige kasseibedekking heeft geeft dat een zeer slechte indruk. Die straat moet volledig worden heringericht. Ook de voetpaden liggen zeer slecht. Maar die werken zijn nog niet gepland.'Schepen Martine De Regge antwoordt op uw vragen

Stratendossier_header 

DSC_0404 

Schepen van Openbare Werken Martine De Regge (SP.A) is momenteel op de redactie van De Gentenaar, waar reporter Karel Van Keymeulen (foto boven rechts) haar de indrukwekkende lijst heeft bezorgd met opmerkingen, vragen en suggesties over de Gentse straten die u de voorbije dagen massaal heeft doorgestuurd.

'Straten en het openbaar domein zijn duidelijk erg belangrijk voor de Gentenaars', zei De Regge. 'Maar dat wist ik uiteraard al langer dan vandaag.' Daarop begon zij, bijgestaan door controleur Ivan De Vreese van de dienst Wegen (foto onder links), te antwoorden op een aantal van de meest voorkomende en/of dringende vragen.

DSC_0405 

Bedankt, lezer. U reageerde nooit zo massaal!

Beste lezer,

Het Stratendossier van De Gentenaar leeft, zoveel is zeker. Nooit eerder reageerde u zo massaal. Onze redactie is op dit moment volop bezig met het verzamelen van al uw reacties. Die worden straks voorgelegd aan Schepen van Openbare Werken Martine De Regge (SP.A).

Die komt deze namiddag langs op onze redactie om uw mails te beantwoorden. Uiteraard kunnen wij niet iedereen onmiddellijk een antwoord bezorgen, daarvoor kwamen er er teveel berichtjes binnen. Maar in de loop van de komende dagen kan u zeker op een briefje of een mailtje rekenen.

Hieronder een foto van Erik Vanderstraeten, één van onze lezers. Onder de welluidende titel 'gaatjes in straatjes' stuurde hij ons deze foto van de Heiveldstraat in Sint-Amandsberg door.

Gaatjesinstraatjes

Bekijk de straten 60 tot 31

Stratenbanner

61Hoogmeers De reporters van de Gentenaar bezochten de afgelopen weken de 100 slechtste straten van Gent. In elke straat lieten zij een bewoner aan het woord over de toestand van hun straat.

Op deze link kan u de straten uit de top 100 bekijken. Gisteren publiceerden we de rangschikking van 100 naar 61, vandaag werden daar de straten van 60 naar 31 aan toegevoegd.

Heeft u de eerste 40 straten al gezien, geen probleem. U kan op de slideshow op de rechterpijl onderaan klikken. Na de foto die u hier rechts ziet, starten de straten 60 tot 31. (vanaf Antoine van Hoorebekehof).

Voor de reacties van de buurtbewoners klikt u eenvoudigweg op 'show info' (rechts bovenaan de pagina). Ook de naam van de straat verschijnt dan tijdens de slideshow van de foto's.

Vrijdag publiceren we de top 30 en wie weet, kan u uw straat dan ook terugvinden. In tussentijd kan u nog steeds uw mening kwijt via de reageerknop. 

Uw reacties: E. Hielstraat, Fratersplein, Groene Briel, Ottergemsesteenweg, Sas-Bassinwijk

Stratendossier_header

E Hielstraat 18 febr 007   Volgens lezer fotograaf Rudy Vermeulen toont zijn foto dat het in de E. Hielstraat echt niet te doen is bij regenweer.

'De vensters van onze winkel zijn dan volledig met modder besmeurd en de stoep ligt vol met zwarte bolletjes van de straatbekleding die volledig los komt.

Lees verder

Uw reacties: Heilig Bloedstraat

Stratendossier_header

Ik moet eerlijk zeggen  dat het mij  verbaast  dat er zelfs straten onderhouden worden, zo laat lezer Johan Meirlaen ietwat cynisch weten.

 Ikzelf woon in de Heilig-Bloedstraat te Gent en heb nog NOOIT een onderhoudsploeg gezien in de straat. De straat  _ een steegje  _ ligt er OERslecht bij en dit is reeds meerdere malen gemeld aan de betrokken schepen en stadsdiensten.

 Ik kan u niet opsommen hoeveel maal mijn kinderen toen ze naar huis zijn gekomen met kapotte knieën van te sukkelen over de ingezakte vloertegels in de straat, of over het opspattende water, modder die telkens weer tegen de voordeur en de gevel kletst bij de minste regen.

Lees verder

Bekijk de top 100

Stratenbanner

De reporters van de Gentenaar bezochten de afgelopen weken de 100 slechtste straten van Gent. In elke straat lieten zij een bewoner aan het woord over de toestand van hun straat.

Op deze link kan u de straten van 100 naar 61 bekijken. Voor de reacties van de buurtbewoners klikt u eenvoudigweg op 'show info' (rechts bovenaan de pagina). Ook de naam van de straat verschijnt dan tijdens de slideshow van de foto's.

Uw reacties: Asselstraat, Hofstraat, Wijze Manstraat, Sint-Jansvest

 Stratenbanner

 Vanhyfteassel2

Lezer Johan Van Hyfte klaagt de toestand van de Asselsstraat aan. 'Eandis is er aan het werken, alle kabels komen ondergronds, omdat binnenkort (?) onze straat heraangelgd wordt. Voorlopig is het eerste deel afgewerkt, zonder veel moeilijkheden en alles werd mooi opgeruimd.'

'Maar het oudere deel, waar de toestand al een schande was, ligt er nu al een week als een modderpoel bij. De vrachtwagens van Eandis vlammen hier vrolijk voorbij maar niet om op te kuisen.'

'Ze hadden bij mij een loopbruggetje geplaatst maar daar kon de rolstoel van mijn zoon niet over het was te smal, Op mijn vraag is dat weggenomen. Alleen kwam er geen vervanging. We moesten het zelf maar oplossen. Dit nadat ik een formulier had ingevuld met de vraag om rekening te houden met het feit dat mijn zoon twee keer per dag met zijn rolstoel moet worden opgehaald.'

'Bij regenweer is het hier ook zeer glad. Gent strooit hier alleen maar als het dooit. Maar ik zag een fietser vallen en gelukkig kon de auto die achter hem reed nog tijdig stoppen.

Lees verder

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!