Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Margot signeert bij Racing Gent

Margottv Komende vrijdag is Margot De Ridder aan haar volgende aflevering van SteracteurSterartiest toe. Tenminste, als ze van de pijnbank geraakt. Daarvoor moeten er dus smsjes gestuurd worden naar het nummet 3470. In die sms moet alleen maar MARGOT  staan.

Om het fangevoel rond Margot nog wat aan te wakkeren signeert Margot vanavond woensdag van 18 tot 19u30 in de kantine van voetbalclub Racing Gent in de Wolfputstraat in Oostakker.

Lees verder

Céline en Jozefien pakken koffers om hotel te runnen

Jozefiencelinehotel  Céline Sax en Jozefien Hellebaut, twee 23-jarige vriendinnen-studenten hotelmanagement, hebben maandagavond hun koffers richting Westende gepakt. Eerst gingen ze samen met vrienden en kennissen in café Porters House aan de Overpoort wel kijken naar de eerste aflevering van Hotel, het VT4-realityprogramma waarin het duo één van de vijf koppels is dat het hotel moet runnen en renoveren.

In De Gentenaar van vandaag laten de twee optekenen dat ze van de televisiemakers een basis van respect verwachten, en dat ze daar nogal gerust in zijn.

Hoe reageren ze tijdens en na het zien van de eerste aflevering?

'Nee!' schreeuwt Céline luid, als ze bij het begin van het programma de gekende niet zo kwaliteitsvolle zwart-wit beelden ziet: dan toch verborgen camera's in de kamers!'

Lees verder

Margot De Ridder heeft jullie steun nodig

Margot1_copy

In het programma Steracteur sterartiest belandde de Gentse Margot De Ridder afgelopen vrijdag op de pijnbank. Wil ze nog kans maken op de finale dan heeft ze de steun van het publiek nodig.

Als Margot tegen vrijdag 27 februari minder stemmen haalt dan opponent Anneke Van Hooff ligt ze immers definitief uit de wedstrijd. Ze moeten onderling uitvechten wie een plaatsje in de halve finale verdient.

De kwartfinale van Steracteur sterartiest was er één met hoogtes en laagtes en ook Margot had het moeilijk om toonvast te zingen. Ze zong “Nobody’s home” van Avril Lavigne en een akoestische versie van “Sweet Dreams” van Eurythmics. De jury was niet overtuigd van haar optreden en gaf bijgevolg geen groen licht voor de volgende ronde.  

Nog tot de volgende uitzending kan je Margot trachten in de show te houden door een sms met daarin Margot naar 3470 te sturen (0,50 euro/sms). Je kan ook bellen naar 0905 567 07. Telkens gaat er 10 cent naar het goede doel van de steracteur.

In de grote finale op 6 maart nemen drie kandidaten het tegen elkaar op. Een van hen treedt in de sporen van Stan Van Samang en Free Souffriau als winnaar van Steracteur sterartiest. De winnaar mag 25.000 euro wegschenken aan een zelfgekozen goed doel. Margot zingt voor Bednet. Deze organisatie zet zich in om langdurig zieke kinderen toch de kans te geven school te lopen via internet.

Bart blijft als nerd in Thaïland

P1140061 Bart, de Gentse laborant van de Vlaamse Milieumaatschappij, blijft meedraaien in de televisieserie the Beauty & de Nerd. Bart keek maandagavond samen met nog andere deelnemers, waarvan er vier vanuit Nederland afgezakt waren, naar de tweede aflevering van de vtm-serie.

Lees verder

Margot signeert en haalt 13.000 euro binnen voor Bednet

Margotsigneert  Margot De Ridder kreeg na haar duet met Mathias Sercu in SteracteurSterartiest meteen een ticket voor de volgende finale-aflevering, dus moest ze deze week niet de boer op om sms-stemmen te ronselen.

Lees verder

Nieuwsflash: Margot en Mathias gaan door naar volgende aflevering

Margot jij gaat door, klonk het op het einde van de negende aflevering van SteracteurSterartiest. Vreugde in het kamp van familie De Ridder, die nu al wekenlang allerlei inspanningen doet om Margot te blijven steunen.

Margot deed onder meer een duet met Mathias Sercu; Where the wild roses grow. U kan dat hier herbekijken.

Solo deed Margot Nah Neh Nah. Ook dat kan u op dezelfde website bekijken.

Ook Mathias Sercu, ook een Gentenaar, en vanaf zondag te zien in Flikken, gaat door naar de volgende aflevering.

Gentse deelnemer vanavond in Beauty & The Nerd

Bartvanr  Vanavond om 20u35 zendt VTM de eerste aflevering uit van het nieuwe seizoen van  Beauty & The Nerd.

 Eén van de acht Vlaamse kandidaten is een Gentenaar: de 25-jarge Bazrt Vanryckeghem, laborant bij de Vlaamse Milieumaatschappij.

Wie de eerste aflevering samen met Bart wil bekijken kan dat in de bowling in de Overpoort, waar Bart wel eens een aantal strikes scoort.

Ook collega-nerd Jorn uit Duffel beloofde langs te komen.

VTM, 20u35, Bart is er al vanaf 20 uur.

Kinderen gek op Margot

Ann1[1]  

Zondagmiddag organiseerde SteracteurSterartiest Margot De Ridder een signeersessie in het Kollekasteel in Mariakerke voor haar fans. Ze wilde hen bedanken voor de vele sms-jes en steun de afgelopen weken. Vooral kinderen blijken gek op Margot.

Yaïza en Joaquin (foto) uit Wondelgem kwamen langs om hun idool eens te live te bewonderen. Ik hoor Margot heel graag zingen,' zegt Yaïza. Ze kiest altijd leuke liedjes, van mij mag ze zeker winnen!'

Ann2[2] Ook schepen Christophe Peeters stak Margot een hart onder de riem voor de finale-afleveringen de komende weken. We vernamen ook dat Margot, bij winst, op het stadhuis zal ontvangen worden door de burgemeester, maar zover zijn we natuurlijk nog niet.

'Het is leuk om je fans even te zien', zegt Margot. 'Momenteel is het heel druk met de opnames en school en repetities, maar ik heb dat er graag voor over.'

Margot kreeg de laatste weken veel kritiek. 'Het was moeilijk om daar in het begin mee om te gaan, maar nu weet ik dat beter te plaatsen. Het zijn kenners in de jury en ik kan er uit leren. Ik doe altijd mijn best. De kritiek raakt me wel, maar ik lig er zeker niet van wakker.'

Margot mocht nog niet vertellen welk nummer ze zal zingen vrijdag, maar lichtte al een heel klein tipje van de sluier door te onthullen dat er een duet bij is. Kijken dus, vrijdag 13 februari 2009.

Vanaf vrijdag neemt Steracteur sterartiest elke week definitief afscheid van één kandidaat. In de grote finale op 6 maart nemen drie kandidaten het tegen elkaar op. Een van hen treedt in de sporen van Stan Van Samang en Free Souffriau als winnaar van Steracteur sterartiest. De winnaar mag 25.000 euro wegschenken aan een zelfgekozen goed doel. In het geval van Margot is dat Bednet, een organisatie waardoor langdurig zieke kinderen naar school kunnen via het internet.

Margot De Ridder signeert

Margot1_copy

De Gentse Margot De Ridder schittert momenteel in SteracteurSterartiest en is bij de zes finalisten.

Margot wil graag iets terug doen voor haar fans en daarom organiseert ze een 'meet and greet' zondag 8 februari in het Kollekasteel te Mariakerke.

Margot zal aanwezig zijn vanaf 11.00 uur tot ongeveer 13.30 uur. Wie graag een handtekening, een knuffel, een kort gesprekje of een foto wil, dan is dit het moment.

In het programma strijdt elke steracteur, sterartiest voor een goed doel. Margot zingt voor Bednet. Deze organisatie zet zich in om langdurig zieke kinderen toch de kans te geven school te lopen via internet. De volgende aflevering van het één-programma is op 13 februari.

Gent levert een Nerd aan VTM

Bart_groot  Gent levert alweer een inwoner uit aan een televisieprogramma. De 25-jarige Bart Vanryckeghem, laborant bij de Vlaamse Milieumaatschappij, is één van de acht Vlaamse kandidaten van Beauty & de Nerd, dat vanaf maandag bij VTM op antenne gaat.

De opnames zijn al een tijd achter de rug, en uiteraard is Bart, zoals bij al dat soort programma's het geval is, gebonden aan zwijgplicht over het verloop van het programma.

Over zijn motivering om mee te doen wil hij wel praten. Dat doet hij overigens ook op de netwerksite Netlog, waar hij zichzelf omschrijft als een lieve, eerlijke, nogal rustige jongen die wel eens naar de cinema of bowling gaat. Ook een gezelschapspellenavond met vrienden vindt hij heel fijn. Hij fietst alle dagen en houdt zich ook bezig met foto- en videobewerking. Gamen doet Bart niet zo veel meer.

Lees verder

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!