Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Win tien duotickets voor Flanders Horse Expo

Witpaard Van vrijdag 27 februari tot en met zondag 1 maart verzamelen in Flanders Expo alles en iedereen die ook maar iets te maken hebben met de wereld van het paard voor de driedaagse beurs Flanders Horse Expo.

Niet alleen een beurs voor vaklui en mensen die dag en nacht met de branche bezig zijn, maar dank zij de talloze demonstraties en shows, ook zeer toegankelijk voor een breed publiek.

Zaterdagavond is er een show met dressuur, spektakel, humor, begeleid door live-muziek en de Leuvense operazangeres Lena Lootens, die zelf een fervente paardenliefhebster geworden is .

Voor die avondshow van zaterdag hebben we tien keer twee tickets klaar liggen. Eén ticket is 20 euro waard en geeft niet enkel toegang tot de avondshow, je kan er overdag ook mee naar de beurs.

Om te winnen moet je het juiste antwoord op volgende vraag vinden: hoeveel bezoekers telde Flanders Horse Expo vorig jaar?  U kan het juiste antwoord vinden op deze website. En moet het mailen naar dit adres.

De winnaars worden verwittigd door de organisatie, hun tickets liggen aan de kassa.

Win een kok op je kot

... voor jou en je vrienden. 

Kokopkot2Sloten koffie naar binnen werken, nachten van vijf uur slaap met grote wallen onder je ogen tot gevolg of op het laatste moment merken dat de helft van de te kennen cursus je ontbreekt. De examenperiode, het is vaak een stresserende tijd.

Klik hier en surf naar onze studentenpagina. Daar kan je op ons forum al je tips kwijt om de examenperiode zonder veel kleerscheuren door te komen. De meest originele tipgever wordt beloond met een kok die exclusief voor jou en enkele vrienden op je kot komt koken.

Win tickets voor de Axa Belgian Masters (3)

Axabelgian

Voor de laatste keer mogen we van Sinterklaasje spelen van de organisatoren van het AXA Belgian Masters tennistornooi. Ditmaal geven we 50x2 tickets weg voor de finale van het tennnistornooi op zondag 16 november.

Opnieuw hoeft u daar niet veel voor te doen, Mail naar dit adres en vermeld in het onderwerpenveld: De Gentenaar/Wedstrijdzondag. LET OP: vermeld duidelijk uw naam in de mail, want het is moeilijk om de naam te achterhalen van ikhebdegrootste@hotmail.com, dus graag iets meer info dan louter je mailadres.

Als u wint, wordt u verwittigd door de organisatie en liggen uw tickets aan de kassa. Heeft u geen tickets gewonnnen, jammer, maar u kan er nog steeds bestellen. Surf daarvoor even naar de website van het tornooi.

Win tickets voor de Axa Belgian Masters (2)

Vandaag mogen we van de organisatoren van het AXA Belgian Masters tornooi 50x2 tickets weggeven voor de halve finales op zaterdag 15 november. Veel hoeft u daar niet voor te doen. Mail naar dit adres en vermeld in het onderwerpenveld duidelijk: De Gentenaar/WedstrijdZATERDAG. Als u wint, wordt u verwittigd door de organisatie en liggen uw tickets aan de kassa.

Jeroen2Nu we uw aandacht gevestigd hebben op dit bericht, stellen we u graag thuisspeler Jeroen Masson (27) even voor. Jeroen vervangt Olivier Rochus tijdens het tornooi en staat momenteel op plaats 305 in de ATP-rangschikking, maar hij droomt van top 100.

Hij is geboren in Sint-Amandsberg en woont sinds een jaar of vier in Destelbergen. 'Ik speel al 8 jaar professioneel tennis. Begin dit jaar stond ik nog ergens op de vijfhonderste plaats in het klassement. De doelstelling was top 200, maar daar ben ik niet in geslaagd', zegt Jeroen.

'In juli stond ik op plaats 300 en ik had niet veel punten te verdedigen, dus het was mogelijk om die top 200 te halen, maar een blessure aan mijn bovenbeen gooide roet in het eten. Daarna was ik mijn vertrouwen kwijt.'

Jeroen speelt vooral tornooien in het buitenland. 'In Belgie zijn er niet veel tornooien waar ik aan kan deelnemen. Jaarlijks speel ik zo'n 25 buitenlandse tornooien en tussendoor train ik.'

Jeroen is weliswaar profspeler, maar geniet niet van de voordelen die spelers uit de top 100 of 200 wel hebben. 'Als ik op verplaatsing ben, heb ik geen trainer, dus meestal train ik alleen. Soms gebeurt het dat ik meereis met Ruben Bemelmans (18 jaar, ATP 243) en Niels Desein (21 jaar, ATP 247). Zij hebben een contract bij de VTV en een trainer die hen bijstaat. Daar maak ik dan ook gebruik van, maar dat valt niet zo heel vaak voor.'

Lees verder

Win tickets voor de Axa Belgian Masters

Axabelgian

In het weekend van 14 tot 16 november wordt voor de derde maal het AXA Belgian Masters tornooi georganiseerd in de Topsporthal Vlaanderen te Gent.

Dit is een unieke aangelegenheid om 6 Belgische tennistoppers aan het werk te zien. Kristof Vliegen, Jeroen Masson, Dick Norman, Xavier Malisse, Steve Darcis en Christophe Rochus nemen deel.

Op de foto ziet u niet alleen organisatoren Dick Norman, zijn vrouw Ilse Van Parys en dochtertje Nanu, ook de tornooitabel is u nu bekend.

Aanvankelijk zou ook Olivier Rochus deelnemen, maar wegens een operatie aan de schouder moest hij afhaken en werd hij vervangen door Jeroen Masson, een speler (27) uit Destelbergen (ATP 306).

Vorig jaar won Olivier Rochus het tornooi en het jaar daarvoor mocht Xavier Malisse de trofee mee naar huis nemen. Voor Dick Norman zijn het de laatste Axa Belgian Masters. Hij speelt daarna uitsluitend nog in het dubbelspel op de ATP Tour.

In samenwerking met Stad Gent wordt er op zaterdag met alle halvefinalisten ook een 'tennis clinic' georganiseerd. Een 60-tal kinderen kunnen die dag samen tennissen met hun helden.

We mogen van de organisatoren 5x2 tickets (waarde 20 euro/stuk) weggeven voor de wedstrijden op vrijdagavond 14 november. Daarbij inbegrepen is ook een 'meet & greet' met Xavier Malisse.

En omdat we met de redactie graag de vrouwen in de bloemetjes zetten (het is tenslotte een mannentornooi) doen we voor deze ene keer een wedstrijd waar enkel vrouwen kans maken om te winnen. Bent u van het mannelijk geslacht, jammer, maar de komende dagen zijn er nog kansen om tickets te winnen.

Om te winnen hoeft u niet veel te doen. Mail naar dit adres en vermeld in het onderwerpenveld duidelijk: De Gentenaar/WedstrijdVRIJDAG. Als u wint, wordt u verwittigd door de organisatie en liggen uw tickets aan de kassa.

Weet je graag meer over het tornooi, dat aan elkaar gepraat wordt door Tom Lenaerts, surf dan even naar hun website.

Nog tickets voor nacht der reclamevreters

We hebben nog altijd tickets voor de Nacht der Reclamevreters, nu vrijdag in de Capitole in Gent. Waarover het gaat, dat kan u hier lezen.

Om duokaarten te winnen volstaat het vandaag naar dit mailadres te mailen waarom u van bepaalde reclamespots wild wordt. Wij bezorgen de organisatoren dan wel de lijst met namen van winnaars, zodat u, nadat wij u verwittigd hebben, gratis binnen kan. Let wel, in het onderwerpveld van uw mail enkel en alleen het woord NACHT tikken. En in uw mail duidelijk uw naam vermelden.

Hieronder alvast het clipje dat de de hele avond clips aankondigt.

WIN: 50 DUOTICKETS voor NACHT DER RECLAMEVRETERS

Vrijdag 7 november loopt in de Gentse Capitole de zoveelste editie van de Nacht der Reclamevreters. De zoveelste editie, maar wel pas de eerste keer in Gent. Het concept is eenvoudig: daar waar op een gewone televisieavond de reclamespots tussen de programma's door komen en ze onderbreken, vormen de reclamespots tijdens de Nacht der Reclamevreters gewoon het hoofdprogramma.

Meer dan tien jaar geleden maakten we één van de eerste edities mee, ergens in Brussel, en dat smaakte naar meer: sommige van de filmpjes zijn gerangschikt per thema, soms zie je een special van één bepaald merk, maar door de jaren heen. Leuk om zien hoe sommige filmpjes jarenlang meegaan, en andere merken om de haverklap veranderen van stijl, fotomodel, logo.

Het concept is een idee van reclamefilmfreak Jean-Marie Boursicot. Die plukte _ zo wil het mogelijks achteraf verzonnen verhaal _ op zijn tiende zijn eerste reclamefilmpje uit de vuilnisbak van een buurtbioscoop, en begon toen prompt te verzamelen. Nu bezit de man honderdduizenden spotjes, die hem van overal ter wereld toegestuurd worden.

Daar waar een reclamespot thuis voor velen het moment voor een sanitaire stop is, worden er tijdens de Nacht van de Reclamevreters ook een aantal onderbrekingen ingelast: als sanitaire stop.

We mogen van de organisatoren niet minder dan 50 (vijftig) duotickets ter waarde van 15 euro per ticket weggeven. U moet er wel een kleine moeite voor doen: mail uw liefde of ergernis voor een bepaald reclamespotje door naar dit mailadres. Wij selecteren de winnaars, verwittigen de winnaars, bezorgen de namen van de winnaars aan de organisatoren, zodat u vrijdagavond gratis voorbij de kassa kan. Belangrijk: zet in uw onderwerpveld enkel en alleen: NACHT. Niets meer, niets minder.

De affiche van het evenement kan u hier downloaden.

Win: 5 duo-tickets voor 80's & 90's Hits Night

Mvshinyongreen_19_3 Zin om een avondje ongegeneerd foute kledij aan te trekken, herinneringen te laten opborrelen en mee te zingen met nummers waar u jaren geleden wild van werd – of nog steeds wordt? Dat treft, want komende zaterdag 1 november kan u in de Balzaal van de Vooruit terecht voor een heerlijke 80’s & 90’s Hits Night. Het feestconcept ging 10 jaar geleden van start; indertijd om begrijpelijke redenen uitsluitend nog 80’s Hits Night genaamd.

Deejays Don Johnson & Lt. Castillo graaien die avond enthousiast in hun platenbak en laten de grootste hits uit deze decennia andermaal op de draaitafel belanden. Alle genres komen aan bod: van Bon Jovi – toen zijn kapsel nog ijverig Guido Belcanto trachtte te imiteren – tot Michael Jackson met een nog gezonder kleurtje.

Wij mogen als heuse sinterklaas nog eens in de zak tasten. 5 duo-tickets hebben we te grabbel. Beantwoord de wedstrijdvraag – 'In welke stad strijken beide deejays op zaterdag 8 november neer?' – en mail het antwoord door naar Elke.Dreesen@nieuwsblad.be. Op deze website vindt u verdere informatie, en eigenlijk ook wel het antwoord.

Win: 15 duo-tickets voor musical Fame

Fame_nederland_logoBent u pas bekomen van de musical Grease en kan u er weer tegenaan? Dan hebben we goed nieuws: de energieke musical Fame komt naar de Capitole. Na enthousiast ontvangen voorstellingen in Antwerpen en Oostende heeft de productie nu haar eindhalte bereikt: Gent. Van vrijdag 31 oktober tot en met zondag 2 november kan het publiek smullen van de Vlaamse musicalversie, gebaseerd op de gelijknamige filmhit en successerie uit de jaren '80.

Fame verhaalt over een groep studenten aan de New Yorkse High School of Performing Arts. Allen dromen ze van een succesvolle carrière als acteur, zanger, danser of muzikant. Fame neemt het publiek mee over hun hobbelige weg vol ‘ups’ en ‘downs’, van audities tot eindexamen. Een lesje in doorzettingsvermogen en ambitie dus.

De cast is een combinatie van bekende Vlaamse sterren, doorwinterde musicalacteurs en nieuw jong talent dat gezocht werd via het TV-programma ‘De weg naar Fame’ op de commerciële zender in Nederland. Onder andere Steracteur Sterartiest Guillaume Devos en singer-songwriter en ‘heuveltje van Erika’ Bart Van den Bossche nemen de hoofdrollen op zich. Musicallegende Anne Mie Gils zal er niet bij zijn in Gent. Zij staat op dat moment op de planken met de musical Daens.

Op de Vlaamse Musicalprijzen afgelopen maand mochten Music Hall en V&V, de organisatie achter Fame, vijf awards in ontvangst nemen. Fame zelf sleepte twee erkenningen in de wacht: beste ensemble en beste regie.

Wij mogen 15 duo’s gelukkig maken met een ticketje. De wedstrijdvraag luidt als volgt: ‘Wie is de regisseur van de Nederlandstalige musical Fame?’ Op www.musichall.be komt u ongetwijfeld het antwoord te weten. Dat antwoord mailt u door naar Elke.Dreesen@nieuwsblad.be. Wij zorgen dan voor de onschuldige kinderhand die de winnaars eruit loot. Zij worden persoonlijk verwittigd. Veel succes!

Eveneens op bovenstaande website vindt u verdere info en de mogelijkheid tot reserveren. Dat kan ook via 0900 69 900. En neem het van ons aan, het is een aanrader.

Win: kaarten voor circus Althoff

Tijdens de herfstvakantie is circus Althoff in de stad en vijftig lezers mogen er gratis naar toe. Wij mogen twee keer vijfentwintig vrijkaarten weggeven voor de namiddag- of avondvoorstelling op vrijdag 24 oktober. Wil u in aanmerking komen, stuur dan een mail naar gentwint@gentenaar.be en laat ons weten welke voorstelling u wil bijwonen. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Circus Althoff heeft elke dag voorstelling van donderdag 23 oktober tot en met maandag 3 november, telkens om 15 en 19 uur, op zondag en op maandag 3 november alleen om 15 uur, op donderdag 23 oktober alleen om 19 uur. Kaarten zijn te verkrijgen aan de kassa of via Uitbureau, tel 09-233.77.88. Meer informatie over circus Althoff is te vinden via deze link.

Een voorsmaakje van wat u te wachten staat in enkele foto's.

Final

Lees verder

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!