Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Verkeershinder op til aan Dampoort

Kasteellaan Er kan de komende dagen verkeershinder komen op de stadsring, vlak bij de Dampoort. Van woensdag 18 tot en met vrijdag 27 februari 2009 voert de Vlaamse overheid immers wegwerkzaamheden uit op de Kasteellaan, ter hoogte van Slachthuisstraat.

De aannemer herstelt er het fietspad en de bushalte. Ter hoogte van de werf wordt het verkeer van twee rijstroken op één rijstrook geleid. Voetgangers en fietsers kunnen verder via een beveiligde doorgang, beloven de aannemer en de Vlaamse Gemeenschap. De vorige keer dat er in die buurt aan de stadsring werd gewerkt, leidde dat tot grote verkeershinder voor het autoverkeer. De fietsers werden toen ook aan hun lot overgelaten, zoals u kan zien op bovenstaande foto van de Gentse fietsersblog Fietsbult.

De toekomst van de ring rond Gent

Werkinuitvoering_gr_2

In het verleden is al regelmatig geschreven over de toekomst van de R4, de ring rond Gent. We vatten de laatste concrete nieuwtjes nog eens voor u samen.

Voka Oost-Vlaanderen schreef namelijk een brief aan minister Crevits om informatie te vragen over de zogenaamde missing links: het niet of heel traag realiseren van een aantal cruciale wegeninfrastructuren in Oost-Vlaanderen. Voka vernam dat reeds heel wat studiewerk is geleverd voor de missing links en dat ook heel wat projecten ingeschreven werden in de meerjarenprogramma’s, met het oog op realisatie.

Voor de ring rond Gent betreft dit volgende initiatieven:

De doortrekking van de R4-buitenring tussen Zwijnaarde en Merelbeke moet onder andere het bedrijventerrein ‘Eilandje’ ontsluiten: voorbereidende studies en onteigeningsprocedure open. De aanvang van de werken is gepland voor 2010, met een duur van drie jaar.

Aan de R4-west: de realisatie van knooppunt Rieme-Noord, voor de ontsluiting van het daar geplande bedrijventerrein en van de bestaande bedrijven nabij het kanaal. De technische studie start in 2009, aanvang van de werken is voorzien in 2011.

R4-oost: aanleg van het nieuwe knooppunt Schansakke, ter hoogte van Volvo Trucks. De werken werden onlangs aanbesteed en starten in september. In een eerste fase kunnen op korte termijn de in- en uitrit – kant bedrijventerrein – worden geraliseerd. Voor de tweede fase, met ondermeer een nieuwe brug over de R4 zijn een MER en omvangrijke onteigeningen nodig.

Nog meer verkeersellende

Werkinuitvoering_gr

Voor automobilisten is het vanaf vandaag nog wat moeilijker om in het stadscentrum te geraken. Zorgen de werken van De Lijn in de Brabantdam al voor heel wat verkeershinder, dan komen daar nog eens werken in de Frère Orbanlaan bovenop.

Ook daar is het een aannemer van de openbare vervoersmaatschappij die aan de slag is. De Lijn laat het wegdek vernieuwen van de tram- en busbaan op het Graaf van Vlaanderenplein, aan de Zuidparklaan en de Orbanlaan. De oude bestrating wordt er vervangen door een betonverharding.

Aan de Zuidparklaan is daardoor de rijstrook langs de kant van de tram- en busbaan afgesloten. Alle verkeer moet over de andere rijstrook. Deze ochtend was het daardoor al aanschuiven vanaf de afrit van de autostrade.

Op de Frère Orbanlaan is het kruispunt ter hoogte van de Clarissenstraat gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Vijfwindgatenstraat, de Lange Violettestraat, de Brusselsepoortstraat, de Clarissenstraat en de Orbanlaan. De werken duren nog tot het einde van deze maand.

De Lijn vernieuwt tramsporen in Brabantdam

Werkinuitvoering_gr

De Lijn vernieuwt vanaf 4 augustus de tramsporen in de Brabantdam.

Plaatselijke herstellingswerken aan de tramsporen in de Brabantdam zijn noodzakelijk om veilig en comfortabel tramverkeer te kunnen garanderen. Deze herstellingswerken gebeuren op het vak tussen het F. Laurentplein en het H. Lippensplein.

De werken starten vandaag maandag 4 augustus en duren tot en met vrijdag 29 augustus. Tijdens deze periode is de Brabantdam tussen het F. Laurentplein en het H. Lippensplein niet bereikbaar voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Plaatselijk verkeer zal tijdens de werken toegelaten worden op de delen waar er niet gewerkt wordt. Zo komt de bevoorrading van de handelszaken niet in het gedrang en kunnen de garages bereikt worden. Het verkeer komende van de Kouter wordt omgeleid. De tramlijnen komen niet in het gedrang.

Gasmeterlaan gaat nachtje dicht

Voor het bouwen van de Gaardeniersbrug, de nieuwe tram- en fietsbrug, wordt de Gasmeterlaan opnieuw een nacht afgesloten voor alle autoverkeer. Meer bepaald het stuk tussen de Wondelgem- en de Tolhuisbrug gaat vanavond dicht, van 19 uur tot zaterdagochtend 5 uur.

Het verkeer op de Gasmeterlaan vanaf de Gebroeders Desmetbrug wordt omgeleid via de Wondelgemstraat, de Opgeëistenlaan, de Blaisantvest, het Neuseplein en de Tolhuisbrug. Het afgesloten deel van de Gasmeterlaan, deel tussen de Wondelgemstraat en de Biervlietstraat blijft bereikbaar voor plaatselijk verkeer vanaf de Wondelgembrug. Het tweede deel van de Gasmeterlaan, tussen de Biervlietstraat en de Tolhuislaan blijft bereikbaar via de Biervlietstraat, de IJzendijkestraat en de Oosteeklostraat.

Verkeershinder, en hoe ze omzeild wordt

Op welke wegen het verkeer de komende dagen een beetje langzamer of complexer kan verlopen, leest u hieronder.

Brusselsesteenweg

Van maandag 5 tot en met woensdag 7 mei 2008 voert een aannemer werkzaamheden uit op de Brusselsesteenweg in Gentbrugge, ter hoogte van huisnummer 585. Het trottoir, de parkeerstrook en de helft van de rijweg worden ter hoogte van de werf afgesloten. Auto’s worden van twee rijstroken op één rijstrook langsheen de werf geleid. Fietsers en voetgangers kunnen door via een beveiligde doorgang.

Brabantdam

Op donderdag 8 mei 2008 demonteert een aannemer een torenkraan in de Brabantdam, tussen de Belgradostraat en de Abeelstraat. Het verkeer wordt omgeleid via de Belgradostraat, de Keizer Karelstraat, de Sint-Kristoffelstraat. Plaatselijk verkeer in de Brabantdam blijft mogelijk tot aan de werfzone.

Ramen

Van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 mei 2008 lost een aannemer bouwmaterialen in Ramen, tussen de Hoogstraat en het Klein Raamhof. Hiervoor komt een mobiele kraan op de rijweg. Het verkeer wordt omgeleid via de Hoogstraat, de Peperstraat, de Burgstraat en Ramen. De ondergrondse parkeergarage Ramen blijft bereikbaar via deze wegomlegging. De wagens die de parkeergarage verlaten, rijden via Ramen, de Brouwersstraat, het Blindeken, de Komijnstraat en de Peperstraat. De rijrichting in de Komijnstraat, deel tussen het Blindeken en de Peperstraat, wordt tijdens de werkzaamheden omgekeerd.

Visserij

Op dinsdag 6 mei 2008 demonteert een aannemer een torenkraan aan de Visserij, tussen de Brusselsepoortstraat en de Tweebruggenstraat. Het verkeer wordt omgeleid via de Brusselsepoortstraat, de Lange Violettestraat, het Sint-Annaplein, de Nieuwebosstraat en de Tweebruggenstraat. Plaatselijk verkeer in de Visserij blijft via deze wegomlegging mogelijk tot aan de werfzone.

Meer info bij de Verkeerstechnische Afdeling Politie, Peerstraat 3, op 09 266 64 90 of via dit e-mailadres.

Nieuwe portie wegenwerken

Werkinuitvoering_gr

Welke straten u komende tijd best kunt mijden omwille van wegenwerken en hoe de omleidingen verlopen, leest u hieronder. Het betreft werken ter hoogte van de Terneuzenlaan, in de Jozef Vervaenestraat, aan de Wiedauwkaai ter hoogte van de overweg, in de Victor Braeckmanlaan en aan de Brugsesteenweg.

In de periode van maandag 14 tot en met dinsdag 29 april 2008 en van donderdag 29 mei tot en met vrijdag 20 juni 2008 voert Infrabel werkzaamheden uit aan de overweg t.h.v. de Terneuzenlaan (Gent).

Van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 april 2008 voert de Stad Gent wegwerkzaamheden uit in de Jozef Vervaenestraat, deel tussen de Moscouviaduct en de Oefenpleinstraat (Gent-Ledeberg). De aannemer freest de oude asfaltlaag af en legt een nieuw wegdek aan.

Van woensdag 30 april tot en met vrijdag 23 mei 2008 voert Infrabel werkzaamheden uit aan de Wiedauwkaai, ter hoogte van de overweg (Gent).

Sinds woensdag 16 april 2008 voert de Vlaamse overheid wegwerkzaamheden uit op de Victor Braeckmanlaan (N70), ter hoogte van de Rozebroekslag (Gent-Sint-Amandsberg). Er wordt een busperron en een oversteekplaats voor de voetgangers aangelegd. Deze werkzaamheden duren nog tot eind april.

Sinds dinsdag 15 april 2008 legt de Stad Gent het trottoir, het fietspad en het busperron opnieuw aan op de Brugsesteenweg, ter hoogte van het Maurice Claeysplein en de Kantstraat (Gent-Mariakerke). Deze werkzaamheden duren nog tot en met vrijdag 16 mei 2008 en worden in drie fasen uitgevoerd.

Meer info bij de Verkeerstechnische Afdeling Politie, Peerstraat 3, op 09 266 64 90 of via dit e-mailadres. Het volledige verslag, inclusief omleidingen, downloadt u hier.

Twee maanden verkeershinder op E17

Werkinuitvoering_gr Tijdens de maanden maart en april worden op de E17 tussen Zwijnaarde en Lokeren een aantal zones met zware spoorvorming hersteld, in de beide richtingen. Daarvoor  wordt de rechterrijstrook volledig afgesloten voor het verkeer. Af en toe gaat er ook een afrit dicht. De werkzaamheden zullen dus voor ernstige verkeershinder zorgen.

Lees verder

Werken in Peperstraat

Donderdag 21 en vrijdag 22 februari voert een aannemer dringende herstellingswerken uit aan de riolering in de Peperstraat. Tijdens de werkzaamheden wordt in de Peperstraat eenrichtingsverkeer ingevoerd van de Hoogstraat naar de Burgstraat. Het verkeer dat van de Burgstraat komt, wordt omgeleid via de Rabotstraat, de Basseveldestraat, de Hector Van Wittenberghestraat, de Begijnhoflaan, de Brugsepoortstraat, en de Hoogstraat.

Wegenwerken in Oostakker

Werkinuitvoering_gr

Van maandag 28 januari tot en met vrijdag 29 februari voert de Tussengemeentelijke maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening (TMVW) wegwerkzaamheden uit op het kruispunt van de Jozef Cardijnlaan en de Edmond Ronsestraat in Oostakker.

Het kruispunt wordt voor alle gemotoriseerd verkeer afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Sint-Laurentiuslaan, de Renaat De Rudderstraat, de Wolfputstraat en omgekeerd. De Edmond Ronsestraat blijft bereikbaar via de Sint-Laurentiuslaan.

Plaatselijk verkeer in de Jozef Cardijnlaan blijft mogelijk tot aan de grens van de werf.

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!