Home  Regio  ieper  ieper blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ieper?
Laat het weten aan:
Piet Lesage
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Run tegen racisme

In de marge van de internationale vredesconferentie ‘Vrouwenkracht = Vredesmacht’ werd zaterdag in Ieper ook de Käthe Kollwitz Vredesloop gelopen op en rond het domein van het Jeugdstadion. De jongsten liepen hun ‘Run tegen racisme’ in diverse categorieën tot 16 jaar.

Meest opvallende deelneemster was Vredesconferentie_001 Stefanie, een ukje van hoop en al nog geen drie jaar oud. Deelnemen is inderdaad belangrijker dan winnen. Voor de volwassenen was er de Vredesloop van 5 of 10 km. In totaal waren er 350 deelnemers.

Aan de motortocht van de ‘Bikers for Peace’ namen een 100-tal motards deel, de verstkomende kwam uit Diest. Er waren ook heel wat wandelaars voor de twee wandeltochten.

De filosofie van deze sportieve manifestatie, genaamd naar Käthe Kollwitz, is dat sport een middel is om mensen van alle nationaliteiten en culturen te verenigen; m.a.w. een sterke oproep voor vrede, vriendschap en solidariteit. En precies dat was ook de boodschap van zuster Jeanne Devos ’s avonds tijdens de Women’s Peace Parade door de straten van Ieper: ‘De kracht van vrouwen is een teken van hoop. In tijden van globalisering gaan wij vrouwen goedheid en solidariteit globaliseren’.

De Käthe Kollwitz Vredesloop vindt al voor de 11de keer plaats. Vind je dit een mooi initiatief, aansluitend bij de gedachte Ieper Vredesstad?

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ieper blogt

  • Piet Lesage blogt over ieper.

    Piet is een geboren Ieperling. Hij is beroepsjournalist en volgt het reilen en zeilen van zijn kattenstad op de voet. Zijn hobby's zijn theaterregie, (folk)muziek, skiën en koken. Zijn jongste zoon is kok en Piet wil niet onderdoen.

Zoeken

Nieuws uit ieper

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!