Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Geen parkeerplaats gevonden

De bewoners van de Meensesteenweg in Bissegem vragen de stad om extra parkeerplaatsen. ,,Het is geen pretje om 's avonds na het werk nog honderden meter ver te moeten stappen met een baby en een peuter", verzucht Sophie Vancraeyveldt.

Sophie Vancraeyveldt bond de kat de bel aan. Ze stuurde een mail naar het stadsbestuur van Kortrijk om de problemen te schetsen. ,,Ik kan hier als bewoner mijn auto niet meer naar behoren kwijt", zegt ze. ,,Op de eerste 200 meter van de Meensesteenweg (vanaf Bissegem Plaats) zijn er zo goed als geen parkeerplaatsen en daarna is er een parkeerstrook aan één kant."

Te weinig, zo blijkt. Het probleem is voor een stuk het gevolg van de handelaars in de straat. Hun klanten nemen een deel van de parkeerplaatsen in, maar de bewoners willen er ook hun auto kwijt. De belangen zijn niet helemaal gelijklopend, maar alle partijen zijn het over één zaak eens: er zijn te weinig parkeerplaatsen. ,,Mijn vader ziet er tegenop om nog bij mij thuis te komen", zegt Sophie Vancraeyveldt. ,,Hij stapt niet zo goed meer en hij weet dat hij keer op keer eindeloos ver moet parkeren."

,,Ik vind het ook niet plezant als ik met een baby op de arm, een peuter aan de hand en vaak nog beladen met een paar tassen een heel eind ver moet stappen tot aan mijn huis. "

Juwelier Jos D'Haene gaat verhuizen. Zijn klanten kunnen hun auto niet kwijt in de buurt van zijn winkel. ,,Mochten er voldoende parkeerplaatsen zijn, zouden wij alleszins de winkel in de Meensesteenweg behouden. Nu moeten mensen soms foutparkeren om herstellingen op te halen."

Bushalte

Iedereen is er van overtuigd dat het probleem al een stuk zou verholpen zijn mocht de bushalte verhuizen. Die neemt nu vier of vijf parkeerplaatsen in. ,,De bushalte is enkele jaren geleden verhuisd van Bissegem Plaats naar het begin van de Meensesteenweg", zegt Sophie die ook de Lijn haar grieven overmaakte. ,,Het autoverkeer is toegenomen en dus zijn er minder parkeerplaatsen vrij. Wij zouden de halte liefst weer zien verhuizen naar Bissegem Plaats."

Een extra ergernis voor Sophie is dat de haltepaal sinds een week rechtover haar huis staat. ,,Dagelijks vind ik vuil op de stoep en geregeld zelfs in mijn brievenbus.''

Schepen van Mobiliteit Guy Leleu heeft begrip voor de klachten. ,,Parkeren wordt het probleem van de toekomst", zegt hij. ,,Ik ga alleszins met de Lijn onderhandelen en kijken of er een mogelijkheid is om in de Meensesteenweg ook eilandjes te creëren voor de bussen zoals in de Doorniksesteenweg. Dan kunnen er zeker twee parkeerplaatsen gewonnen worden. Ik bekijk ook of we de halte kunnen verplaatsen. Al is Bissegem Plaats niet ideaal als oplossing, omdat we dan weer van één halte twee moeten maken."
Is dit herkenbaar? Geraakt u ook uw auto niet kwijt in de stad of vindt u dat er genoeg parkeerplaatsen zijn?

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!