Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Emotionele thuiskomst!

Mijn leven hing aan een kille ijsklomp

129 jaar na Fridtjof Nansen verwezenlijkte Kortrijkzaan Hogan Beernaert(48) een huzarenstuk. De oversteek van de Groenlandse ijskap. Ei zo na liep het nog verkeerd af. Beernaert kwam woensdagavond sterk geëmotioneerd aan in Kortrijk.

Lees verder

De Slegte sluit de deuren

Nog een dag houdt boekhandel De Slegte in Kortrijk de deuren open, maar vanaf morgen gaat de winkel onherroepelijk dicht. Vorig jaar sloot die van Roeselare al de deuren, waardoor in West-Vlaanderen enkel die van Brugge overblijft. Daar loopt het prima.

Acht jaar lang slaagde de handel in tweedehandse boeken er in om te overleven in de vestiging aan de Doorniksestraat 36 in Kortrijk. 'Overleven is het enige goede woord', zegt woordvoerder Herman Looman vanuit Amsterdam.

'Er kwam eenvoudigweg te weinig volk over de vloer. Daardoor bleef het exploitatietekort maar oplopen. We hebben geprobeerd om dat te verminderen, maar dat is ons niet gelukt.'

In de winkel was het gisteren iets drukker dan gewoonlijk. Dat had ontegensprekelijk te maken met de korting van vijftig procent waaraan de nog resterende boeken verkocht worden. Tot en met vandaag.

Lees verder

Daar is de helikopter!

Helikopter neemt expeditieleden mee


Goed nieuws voor Hogan Beernaert en zijn kompanen

Frank en Nicolas. Ze zijn gered en opgepikt door de helikopter die ze vijf dagen niet kon lokaliseren wegens het slechte weer in Groenland.

Ze zitten momenteel op een kamertje in Kulusuk en vliegen dan verder naar Ijsland. ‘Ze hebben enorm veel honger en verlangen nu wel naar hun thuis’, zegt Silvie Nuitten, levenspartner van Beernaert. ‘Het was voor hen een ongelofelijke ervaring, de oversteek van de ijskap, en ze zijn zeer dankbaar dat ze dit grote avontuur mochten meemaken. Een hechte band tussen de 3 mannen zal misschien leiden tot een ander nieuw avontuur.

Ik ben echt blij dat ze dan toch door de heli opgepikt werden, want het had ook anders kunnen aflopen. Vandaag woensdagavond is hij wellicht thuis!'

Sinksenfeesten

Logosinksen07klein_2 Het waren Sinksenfeesten met twee gezichten: regen op zondag, droog weer op maandag.

Luister naar een fragment van La Panica

foto's Rita Mestdagh

Vier dagen vast op pakijs na geslaagde expeditie!

De echte meesters in Groenland zijn het ijs en de storm

Hogan Beernaert geraakt maar niet thuis. 'Tot mijn allergrote spijt moet ik meedelen dat het geplande feestje bij zijn thuiskomst niet kan doorgaan. Ik vernam zonet dat Hogan en z'n kompanen nog altijd niet door de helikopter konden worden opgepikt door de enorm slechte weersomstandigheden. Zelfs de vluchten naar  en van IJssland worden afgelast. Ze komen dus zeker niet thuis voor woensdag! Laat ons allen eens extra aan Hogan, Frank en Nicolas denken, want ook voor hen zal het nu niet evident zijn om te overleven met hun noodrantsoen' , zegt Silvie, partner van Hogan Beernaert. Hogan slaagt erin vijftien uur per dag te slapen en zo economisch mogelijk te overleven. Voor ieder is er nog duizend kalorieën per dag. Voorheen was dat vijf keer zoveel.

Expeditie geslaagd!!
Hoi
'Hogan en zijn kompanen zijn gisteren weeral niet opgepikt door de heli door slechte weersomstandigheden', zegt Silvie, de partner van Hogan Beernaert. 'Hopelijk gebeurt dat vandaag wel want zondag hebben ze normaal gezien hun vlucht van Reykavik naar Parijs. Gelukkig hebben ze nog een noodrantsoen bij voor 3 dagen.'
We zouden erbij vergeten dat de expeditie - de overtocht van de Groenlandse ijskap - geslaagd is. Kortrijkzaan Hogan Beernaert wordt zondag in zijn stad verwacht! Hou deze blog in de gaten, we houden u op de hoogte als u hem een dikke proficiat wil toewensen!!!!
Politie houdt drugscontrole in parken

Newsartimage_172445_430_269_scl

De agenten van politiezone Vlas hielden woensdag een controleactie in het kader van de overlast veroorzaakt door drugsgebruik en -handel. Er werden in totaal 61personen gecontroleerd op het Plein in Kortrijk, op de groenzones op het einde van de Scheutistenlaan en op de Lange Munte in Kortrijk.

Ook in het Sportpark in Kuurne, in de omgeving van het sportpark Weimeersen in Rollegem en rond het skatepark en het voetbalveld in Bellegem werd er gespeurd. Op het Plein trof de politie bij een persoon een gebruikershoeveelheid marihuana aan.

Lees verder

Helikopter is er niet!
Hoi,
Woensdag en donderdag moesten Hogan en co nog 37,6 km afleggen. Woensdag was een helse tocht(hun 29ste dag op het pakijs) want ze moesten met pulka door enorme sastrugies en hun pulka bengelde voortdurend van links naar rechts. Donderdag legden ze de laatste 10 km af en kwamen ze op de plaats van afspraak met de heli. Maar deze liet het plots afweten door een dringende andere opdracht. Ze genoten dus van een extra dag op het pakijs en nemen met gemengde gevoelens afscheid van hun groot avontuur dat blijkbaar nog niet ten einde is.
De sfeer blijft goed en de drie kompanen zijn vrienden geworden. Ze vertellen 's avonds in hun tent allerlei anekdotes over hun vorige avonturen en de ambiance blijft er blijkbaar in.
Ze zijn enorm vermoeid en ook hun materiaal begint kapot te gaan. Gelukkig waren ze daarop voorzien.
Donderdag hadden ze een prachtige dag, windstil en min 15 graden. Een blauwe hemel.
Komt mijn vermoeide, gehavende Hogan dan toch nog op tijd thuis?
Silvie, de levenspartner van Hogan Beernaert die een expeditie in Groenland afrondt.
Storm gaat liggen!

'Zeer goed nieuws' , zegt Sylvie, de vrouw van Hogan Beernaert die Groenland op het pakijs doorkruist. 'Hogan belde me op met het nieuws dat ze aankomen op hun eindbestemming en dan door de helicopter opgepikt worden van het pakijs(Kulusuk). Van daar vliegen ze dan verder naar Reykjavik(ijsland). Hij klonk zeer blij en de ambiance zat er goed in, want ik kreeg ook z'n makkers aan de lijn en ze zaten te roepen van plezier en contentement. Hogan zei dat z'n kaken en neus bevroren zijn en dat de tocht zeer zwaar en enorm koud was. Ze hebben gerusht naar de eindmeet om de heli niet te missen ... . Ik ben dolgelukkig dat ze opgepikt worden en kan nu maar hopen op hun veilige thuiskomst.

Oxford-koor zingt Jubilate in Kortrijk

vr 25 mei, 18u, Sint-Maartenskerk, Kortrijk
'The Choir of Summer Fields' bestaat uit 30 jonge koorzangers en heeft zijn stek in het prestigieuze Oxford. In de Sint-Maartenskerk brengen ze een concert met werk van Fauré en parels uit de Engelse koortraditie.

Oudere berichten:
> Zuster Delesie wordt honderd in Kortrijk
> Na het zevende gaslek in Kortrijk...
> Management d-hotel Marke-Kortrijk in andere handen
> Spinnen veroveren deze nacht Kortrijk
> Stiltegebied in Begijnhof en Begijnhofpark?
> Over weerwolven en forestiers in Kortrijk
> KZ Kortrijk voor cruciale weken
> Bart Caron naar Groen!
> Overstap van VlaamsProgressieven naar Groen!
> Bart Caron naar Groen!
> Bekermatch KV Kortrijk afgelast
> Overlijdens in de stad Kortrijk
> Dodelijk ongeval op lijn Kortrijk-Brugge
> Mijn restaurant in Kortrijk: in primeur de namen!
> Werner Pintelon is honderd in Kortrijk
> Mijn restaurant en de bouwvergunning in Kortrijk
> Heb je een vastgoedverhaal over Kortrijk?
> Waterpolo Kortrijk met stevige oefenpartij
> De vergeten werken van Kortrijk
> Dans gratis de tango in Kortrijk

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!