Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Pascale Vandewalle genomineerd voor National Geographic Photo Award 2007

Zebra_dinner_pascale_vandewalle_mai

Pascale Vandewalle uit Waregem is gepassioneerd door reizen en fotografie. Haar passie leidde haar ertoe deze foto genaamd 'zebra dinner' te nemen in het Serengeti National Parc in Tanzania. Haar foto werd genomineerd voor de National Geographic Photo Award 2007 in de categorie dieren. Uit 13.585 inzendingen werd zij gekozen samen met negen anderen.

Haar foto wordt nu tentoongesteld in Amsterdam samen met de genomineerden uit de categorieën mens en landschap.

De jury bestond onder meer uit Aart Aarsbergen, hoofdredacteur National Geographic Nederland en België, Marloes Krijnen, directeur van het Foam-Fotografiemuseum Amsterdam en andere vakmensen uit de fotografie -en televisiewereld.

meer foto's van Pascale Vandewalle zijn te bewonderen op haar website www.eye2catch.be

Pascale_vandewalle_02_national_ge_2 

Fietsen voorzien, een taak van de overheid?

Images_2 Vanavond opent het nieuwe Fietspunt aan het station in Kortrijk. Maar dat Fietspunt van de vzw Mobiel bedreigt de werkgelegenheid bij de zelfstandige fietsenhandelaar, zegt Unizo Kortrijk. 

Wat vindt u ervan? Is het de taak van de overheid om fietsen te herstellen, te bewaken of te verhuren? Maakt u wel eens gebruik van de diensten van de vzw Mobiel? Reageer hier!

Skaters in Kortrijk

Het Internet 2.0 vindt ook zijn weg naar Kortrijk. Zie hier een filmpje over een skatersevent van vorig jaar in de skatebowl in Kortrijk. Die skatebowl is de grootste van de Benelux en trekt skaters aan van heinde en verre.

Bachelor op afstand boomt

Logokatho_2 Ongeveer een zesde van de studenten, of zo'n 6.600, van de hogeschool Katho in Kortrijk volgt onderwijs op afstand. Daar komen in september nog drie Open Hogeschool Onderwijstrajecten bij. De belangstelling ervoor is al vrij groot.

De vorige jaren bood Katho al zes trajecten 'hoger onderwijs op afstand' aan. Vanaf september biedt de hogeschool drie nieuwe Open Hoger Onderwijs trajecten aan. Dat zijn bachelor in de verpleegkunde, bachelor in het bedrijfsmanagement, eventmanagement en bachelor in de maatschappelijke veiligheid.

Katho biedt via deze trajecten de mogelijkheid om een volwaardig bachelordiploma te halen als je studeren met werk, gezin of een andere studie wil combineren. De student bepaalt in grote mate zelf waar en wanneer hij studeert.

In de Katho volgen nu 1.075 mensen OHO of Open Hoger Onderwijs. De grootste groep situeert zich tussen 25 en 29 jaar. 372 daarvan komen uit West-Vlaanderen, 391 uit Oost-Vlaanderen en 163 uit Antwerpen. Opvallend veel vrouwen zien brood in deze vorm van tweedekansonderwijs.

Lees verder

Kortrijk doet massaal aan duatlon en triatlon

Getattachment_2 Op 7 en 8 juli gaat voor de vierde keer de duatlon- en triatlonhappening door aan sportcentrum De Lange Munte te Kortrijk. De happening evolueerde van 400 deelnemers in 2005 naar 600 vorig jaar en dit jaar komen 800 sportievelingen aan de start. De combinatie van recreatieve wedstrijden met superprestigewedstrijden voor de toppers maken van de duatlon-en triatlonhappening een waar sportfeest.

“Van zodra we met onze organisatie naar Kortrijk kwamen was één van onze hoofddoelstellingen om zoveel mogelijk mensen te laten smaken van de duatlon- en triatlonsport” zegt Philippe Vaneeckhout.

“Mensen dachten vroeger veel te veel dat duatlon en triatlon sporten zijn voor supermensen, door de afstanden bewust kort te houden durven de recreatieve sporters de stap te zetten om deel te nemen”.

Vult Geert Devolder aan “We merken dat bijna alle recreanten die vorig jaar aan de start verschenen er dit jaar terug bij zijn, het verheugt ons ook dat we zeer veel nieuwe mensen ertoe kunnen aanzetten om deel te nemen en dat er heel wat uit Kortrijk en omstreken aan de start verschijnen doet ons nog meer deugd.

Voor de recreatieve triatlon die doorgaat op zondag om 11 uur zullen meer dan 200 recreatieve atleten in het kanaal duiken om

700 meter

te zwemmen, een uniek schouwspel zal dat worden, op zaterdag zullen een 150 tal atleten de start nemen in de recreatieve duatlon. Ook de bedrijvenduatlon wint elk jaar aan populariteit, de combinatie van sport, animatie, een hapje eten en in de namiddag genieten van topsport zorgt ervoor dat ook zo goed als alle deelnemende bedrijven van vorig jaar er dit jaar terug willen bij zijn.

Lees verder

Gratis naar humorologie(5 en slot)

De LAATSTE letter vandaag (van het woord met vijf letters). Het raden kan beginnen!

Het Markse humorfestival HUMOROLOGIE zoekt voor zijn zomereditie niet alleen zijn publiek te behagen maar ook en vooral te ontroeren. In de programmering van HUMOROLOGIE op vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli worden emoties vakkundig gemixt in een festival van de verwondering, met humor als uitvalsbasis.

Je kan er gratis bij zijn op vrijdagavond. Maar daar moet je iets voor doen. We geven in vijf bijdragen telkens een letters weg. Als je de vijfde letter hebt, vorm je een woord dat te maken heeft met humorologie. Als je dat woord gevonden hebt, maak je kans op een gratis ticket voor de voorstelling van vrijdagavond. Reageer via deze blog en laat je email na of adres om je te kunnen contacteren. Opgepast, de letters staan in wilekeurige volgorde. Proberen maar: de eerste letter is de T (van tango). De tweede letter is de letter E en de derde letter is de I (van iemand). De vierde letter is de letter R (van Romeo). De laatste letter is de G!! Vorm daarmee een woord met vijf letters! De wedstrijd loopt zolang de kaarten de deur niet uit zijn!! Zie telkens op de categorie Uit in regio Kortrijk op deze blog. Mailen met je antwoord doe je naar kris.vanhee@scarlet.be!!!!!!!!!!!!!!! Eerste winnnaar is Els Kindt (graag uw email, Els!)

Gratis naar humorologie(4)

De VOORLAATSTE letter vandaag (van het woord met vijf letters). Het raden kan beginnen!

Het Markse humorfestival HUMOROLOGIE zoekt voor zijn zomereditie niet alleen zijn publiek te behagen maar ook en vooral te ontroeren. In de programmering van HUMOROLOGIE op vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli worden emoties vakkundig gemixt in een festival van de verwondering, met humor als uitvalsbasis.

Je kan er gratis bij zijn op vrijdagavond. Maar daar moet je iets voor doen. We geven in vijf bijdragen telkens een letters weg. Als je de vijfde letter hebt, vorm je een woord dat te maken heeft met humorologie. Als je dat woord gevonden hebt, maak je kans op een gratis ticket voor de voorstelling van vrijdagavond. Reageer via deze blog en laat je email na of adres om je te kunnen contacteren. Opgepast, de letters staan in wilekeurige volgorde. Proberen maar: de eerste letter is de T (van tango). De tweede letter is de letter E en de derde letter is de I (van iemand). De vierde letter is de letter R (van Romeo). Dus nog één letter te gaan! De wedstrijd loopt zolang de kaarten de deur niet uit zijn!! Zie voor de laatste bijdrage telkens op de categorie Uit in regio Kortrijk op deze blog.

Tentoonstelling 'Communiekledij, vroeger en nu'

Tot 31 augustus, Vlas-, Kant- en linnenmuseum, E. Sabbelaan 6, Kortrijk
De eerste en plechtige communie waren en zijn een belangrijk moment in het leven van een kind. Maar uiteraard is het feest door de eeuwen heen geëvolueerd, van ingetogen vroomheid naar pracht en praal, van uniformiteit naar trendy modebewustzijn. Aan de hand van het kledijverleden toont de expo ook een brokje maatschappijgeschiedenis.
Info: 056 21 01 38 - www.kortrijk.be/musea

Grensrock, tweedaags muziekfestival in hartje Menen

Daanlive10704 Vr 22 en za 23 juni, Brouwerspark, Menen
Voor de 20ste keer lokt Grensrock het kruim van de Belgische pop- en rockscene naar Menen, voor muzikaal genot in een groene oase. Op de affiche vind je o.a. Yevgueni, Stijn, Daan (foto), Mintzkov, The Van Jets en Absynthe Minded. Ook mensen met een handicap zijn welkom. In de August Debunnestraat zijn er tijdens het festival aparte parkeerplaatsen voorzien voor mensen in een rolstoek.
Info: 056 53 23 63 - www.grensrock.be

Gratis naar humorologie(3)

Het Markse humorfestival HUMOROLOGIE zoekt voor zijn zomereditie niet alleen zijn publiek te behagen maar ook en vooral te ontroeren, te bevragen en zelfs nu en dan te ontredderen. In de programmering van HUMOROLOGIE op vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli worden al deze emoties vakkundig gemixt in een festival van de verwondering, met humor als uitvalsbasis.

Je kan er gratis bij zijn op vrijdagavond. Maar daar moet je iets voor doen. We geven in vijf bijdragen telkens vijf letters weg. Als je de vijfde letter hebt vorm je een woord dat te maken heeft met humorologie. Als je dat woord gevonden hebt, maak je ook kans op een gratis ticket voor de voorstelling van vrijdagavond. reageer via deze blog en laat je email adres na. Opgepast, de letters staan in wilekeurige volgorde. Raden mag je echter vanaf de eerste letter. Proberen maar: de eerste letter is de T (van tango). De tweede letter is de letter E en de derde letter is de I (van iemand). De wedstrijd loopt zolang de kaarten de deur niet uit zijn!! Zie voor de volgende bijdrage telkens op de categorie Uit in regio Kortrijk op deze blog. Tot dan!

Oudere berichten:
> Zuster Delesie wordt honderd in Kortrijk
> Na het zevende gaslek in Kortrijk...
> Management d-hotel Marke-Kortrijk in andere handen
> Spinnen veroveren deze nacht Kortrijk
> Stiltegebied in Begijnhof en Begijnhofpark?
> Over weerwolven en forestiers in Kortrijk
> KZ Kortrijk voor cruciale weken
> Bart Caron naar Groen!
> Overstap van VlaamsProgressieven naar Groen!
> Bart Caron naar Groen!
> Bekermatch KV Kortrijk afgelast
> Overlijdens in de stad Kortrijk
> Dodelijk ongeval op lijn Kortrijk-Brugge
> Mijn restaurant in Kortrijk: in primeur de namen!
> Werner Pintelon is honderd in Kortrijk
> Mijn restaurant en de bouwvergunning in Kortrijk
> Heb je een vastgoedverhaal over Kortrijk?
> Waterpolo Kortrijk met stevige oefenpartij
> De vergeten werken van Kortrijk
> Dans gratis de tango in Kortrijk

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!