Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gratis kaarten via UIT bij Antigone/Muziekbiënnale

En hij sprak tot zijn hart in Theater Antigone

Wo 14 t/m za 17 november, Theater Antigone, Overleiestraat 47, Kortrijk

Wat hebben wielrennen, Nietschze en noise met elkaar te maken? Volslagen niets, uiteraard. Tenzij voor wie wil horen wat er gebeurt als de hersenpan gelicht wordt. In En hij sprak tot zijn hart banen Koen De Sutter en Pieter-Jan De Smet zich een weg door het denken. Ze laten lijfelijk ervaren hoe pijnlijk chaotisch het er in de hersenen aan toe kan gaan.

Voor de voorstelling van zaterdag 17 november mag UIT 5 duo-tickets weggeven? Geïnteresseerd. Stuur vliegensvlug een een mailtje naar gratis@uitinregiokortrijk.be met een antwoord op volgende vraag.

In deze voorstelling speelt  Nietschze een prominente rol.

Welk familielid zorgde ervoor dat zijn werk werd misbruikt door de nazi’s?

A: zijn dochter

B: zijn zuster

C: zijn moeder

Meer info: 056-24 08 87 - www.antigone.be

Achtste Muziekbiënnale Harelbeke

Festival rond het muzikale oeuvre van Roland Coryn

25/10 > 15/12

De tweejaarlijks hoogmis van de muziek, de Muziekbiënnale,  is halfweg. In 6 concerten maak je kennis met het muzikale oeuvre van Roland Coryn. Er zijn composities voor klarinet, piano, cello en piano, harmonieconcert, nieuw koorwerk, pedagogisch werk en tot slot een grote kamermuziekcompositie voor fluitquintet.

Nu vrijdag 16 november speelt het Vlaams Radiokoor onder leiding van Johan Duikck met Jan Sciffer als solist in de Sint-Augustinuskerk in Stasegem.

Voor deze voorstelling mag UiT 5 gratis duo-tickets weggeven. Stuur een mailtje naar gratis@uitinregiokortrijk.be met een antwoord op volgende vraag.

Wie was de centrale gast van de 7e Muziekbiënnale?

A: Peter Benoit

B: Godfried & Frédéric Devreese

C: Karel Lodewijk Hanssens

Na het koorconcert heb je nog 2 kansen om naar de Muziekbiënnale te gaan. Op 23 november is er het Evocatieprojecect S.A.M.W.D. en op 15 december is er het slotconcert met Françoise Vanhecke en Hilde Velghe.

Meer info: 056-73 34 20 - www.ccharelbeke.com

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!